Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום ראשון ניגשתי להעביר את האוטו טסט.

עברתי את כל התהליך וניגשתי לפקידה.

גזר הדין היה:

נכשל עקב רפלקטורים מלוכלכים.

הפקידה ישר הפנתה אותי למקום ליד ששוטף רכבים וגם מטפל בפנסים, אמרה ששם מנקים לי אותם. ניגשתי למקום וגיליתי שה"ניקוי" הזה עולה 100 שח.

החלטתי לקפוץ למוסך הקבוע שלי לבדוק אם הוא מטפל בבעיה, ואם לא אז העדפתי לתת את הכסף למקום אחר, לא במיקום הטסט.

המוסכניק לקח דקה וחצי הפסקה מהאוטו שהוא טיפל בו, שפשף עם איזה חומר(נראה לי וקס) ויצאו פנסים מבריקים(בדיוק מה שתכננו לעשות בשטיפה).

הנזק, 5 ק"מ נסיעה ו 20 שח על זה שנכשלתי בטסט.

אז שוב למדתי, שעדיף לקחת עוד 20 דק ולא לטפל במיקום הנח של המוסכים הצמודים למכוני הטסטים, כי זה יכול לחסוך הרבה כסף.

עכשיו רק נשאר לעשות טיפול על פי אחד המדריכים שראיתי בפורום, ברגע שאני אראה ששוב מתחילים להופיע סימני עייפות על הפלסטיק.

פורסם

הרפלקטור הכוונה מבפנים?

הפלסטיק בצבע כסף? אם כן אני גם רוצה לנקות את שלי.

או הכוונה לזה שהפלסטיקים של התאורה דהו מבחוץ?

וזה ידוע שהמכונים של הטסטים זה מסחרה אחת גדולה..

לפעמים אם זה סכום קטן עדיף לתת להם להרוויח מאשר הכאב ראש מסביב..

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

הכוונה לפלסטיק של האורות דרך שנראים שרוטים ודהויים.

עקרונית הוא לא מחזיר את האור, אבל ככה קראו לזה בטופס.

לגבי ניקוי, אני זוכר שהיה פה איזה אחד שעשה את זה (על פג'ו 206 אם אני לא טועה) ופרסם דיי בפרוט את כל התהליך, יצא לו יפה מאוד. חפש את הפוסט.

בשלב הזה בחיים 100 שקל הם לא מעט כסף בשבילי, במיוחד על שטות כזאת.

פורסם

וזה ידוע שהמכונים של הטסטים זה מסחרה אחת גדולה..

לפעמים אם זה סכום קטן עדיף לתת להם להרוויח מאשר הכאב ראש מסביב..

סליחה?

"הם" לא מרוויחים מהאגרה שקבע משרד התחבורה עבור הבדיקה?

"הם" לא בדיוק אמורים לטפל באוטו, ו"הם" יכולים לבדוק 20 רכבים בשעה, לפחות. נדמה לי שהתשלום עבור הבדיקה הוא 86 ש"ח. סכום הוגן שנקבע ע"י המכרז של משרד התחבורה ועל סמך הסכום הזה המכון ניגש למכרז!

אין לי בעיה שיציעו טיפול אם נניח פנס לא עובד (וטוב שבודקים את זה! חבל שמתמקדים בתאורת לוחית זיהוי). כיום "הם" גם מחויבים להדגיש בפניך שזכותך לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה.

אותי מעצבן ש"הם" קובעים שעליך להחליף כל לוחית זיהוי שהיא לא בדיוק נוצצת. מעצבן שאת לוחית הזיהוי אפשר להשיג רק "אצלם" בעלות שהיא, איך נגיד - רווחית. בפעם האחרונה שנתבקשתי הלכתי למכון רישוי אחר ורכשתי זוג לוחיות, בחמישה שקלים פחות האחת "על הפרנציפ". הסתכלו עלי במבט המום במבחן הכשירות החוזר (היה צורך גם בהחלפת משולשים).

וכן "הם", על מנת לייעל את התהליך, מחברים את לוחית הזיהוי עם שלושה ברגים-קודחים בטמבון, במקום עם הברגים המקוריים שיצרן הרכב מספק. מה שגורם לחורים בטמבון מחד, וללוחית לינפול מאידך. ואז אל מי תחזור ללוחית חדשה? נכון!!! (התעקשו על חורים וברגים מקוריים במידת האפשר!)

עם השנים התחלתי לנסות לשמר את הלוחיות הישנות (בתירוצים שונים) ולאפסן את המבריקות באחסנה יבשה (בארון) ולהתקשט בהן לקראת מבחן הכשירות הבא, וחוזר חלילה.

פורסם
ניגשתי למקום וגיליתי שה"ניקוי" הזה עולה 100 שח.

החלטתי לקפוץ למוסך הקבוע שלי...הנזק, 5 ק"מ נסיעה ו 20 שח על זה שנכשלתי בטסט..

אין שום קשר לתעריף שהמוסכים ליד מכוני הטסטים גובים.

אתה נסעת למוסך הקבוע שלך ולכן יצאת בזול.

אם סתם אדם מזדמן היה נכנס למוסך הקבוע שלך לתיקון אותה תקלה, אני לא בטוח שהוא לא היה יוצע עם תיקון של 60-100 ש"ח פשוט כי זה התעריף שגובים על החלקת שריטות שכזאת.

וללוחית לינפול מאידך.

אם אני זוכר נכון (זה היה לפני 25 שנים) אז מדובר בחסרי פה נון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם אני זוכר נכון (זה היה לפני 25 שנים) אז מדובר בחסרי פה נון.

במקור נטוי ה-נ' נשמרת (לנסוע וכו') יתכן שהחליטו לשנות את זה מאז שסיימתי תיכון, בכל מקרה זה תלוי באיזו תקופה של העברית. עגנון למשל שאב את השפה שלו בעיקר מתקופת המשנה, אז נהגו למשל להשתמש ב"נתפעל" במקום "התפעל" שנשאר עד היום, במקרא בכלל לא השתמשו בצורת מקור נטוי, וצורת המקור השלם (שמור,זכור מעשרת הדברות למשל) לא בשימוש כיום (זה מקור שלם, עם קמץ, לא צורת הציווי הדומה).

אבל עזוב אותך מאבשלומקוריות, איך נזיין בחזרה את מכוני הרישוי המנוולים? (למרות שחל שיפור לאחרונה)

המכון שדובר עליו ביהוד באמת כזה שווה? שווה לנסוע (חחח) עד לשם??

פורסם

כמו שאמרו הגששים, "זה רעיון...!"

פורסם

אבל למה שאדם בריא עם שתי לוחיות זיהוי יגש לרכוש אחת (או יותר?!) נוספת?

חוץ מזה שבתקנות שלהם "הם" אמורים להשמיד את לוחית הזיהוי הישנה. אז אתה צריך להתחיל עם תירוצים (נפלה לי... לנגרר... למנשא של האופניים וכו')

לדעתי אם לוחית רישוי זה הדבר היחיד שמכשיל אותך בטסט יש אפשרות שתתחיב להחליף בתוך שבועיים איפה שתרצה (ואם התחייבת, לא תחליף? באמא 'שך? )

או אם יש טסט חוזר אז גש למכון אחר ותבקש לקנות לוחית זיהוי בלי קשר לכשלון בטסט (אל תתעצל, קדח חורים בבית לפי המקור)

ולחובבי השפה יש אתר די מומלץ ומעודכן שמסביר בצורה הרבה יותר טובה את מה שניסיתי להגג למעלה (האתר נקרא "השפה העברית") המקור ושימושיו ודוגמות (לִנְבֹּחַ למשל)

פורסם

כרגע, התלונה שלי היא לא נגד המכון רישוי על כך שהכשילו אותי. באמת היו לי פנסים דהויים, שאולי באמת פגעו קצת בתאורה.

התכוונתי לטפל בזה ברגע שאסיים את תקופת המבחנים, אך יצא שהייתי חייב לעבור טסט לפני סיום התקופה ויצא שנכשלתי על זה.

אם היו אומרים לי 50 שקל לניקוי, הייתי עושה את הניקוי ליד המכון טסטים, אבל מאוד קשה לי להאמין שזה המחיר לניקוי בכל מוסך אחר(פרט למוסכי היבואן שמוסיפים לקבלה "חומרי עזר").

פה אני מאמין שגם קבלה לא הייתי רואה.

פורסם

מאוד תלוי מה עשו.

פעם אחת נכשלתי על זה בטסט, ניגשתי למוסך שלי, הוא לקח נייר שיוף 0, הרטיב את הפנס, נתן כמה שיפשופים, לא גבה שקל והרכב עבר טסט.

שנה אחרי זה נכנסתי למוסך אחר, הוא הוציא מכשיר פוליש, חומרי פוליש, עבד על הפנסים איזה 20 דקות על כל אחד, הוציא את הפנסים חדשים, וגבה 120 ש"ח שנתתי לו בשמחה!

• תוכן חדש...