Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אומר מבין ענין על משרד התחבורה המעונין במחירי חלפים גבוהים.

בראיון ב"הארץ" של היום, אומר הבעלים של חברת הליסינג הגדולה בישראל:

"

למה אתה לא מרחיב את הפעילות שלך בחלפים ובמוסכים? הרי חלק גדול מהרווחיות של היבואנים היא באמצעות החלפים המקוריים.

"זה באמת התחום הכי רווחי אצלם. אני מוכר ב-500 שקל מה שהם מוכרים ב-2,000 שקל. אנחנו מנסים להרחיב, הבעיה היא שמשרד התחבורה מגן על היבואנים באצטלה של בטיחות, ובטענה שחלקים תחליפיים גורמים לתאונות ובגלל זה נהרגים אנשים. אלה סיפורי מעשיות. בעולם יש בחירה בין חלק מקורי לחלק תחליפי, אפילו אם שניהם יוצאים מאותו מפעל."

אנשים מתווכחים על ליכוד או קדימה או מערך, ובינתיים כולם יחד עושים מאיתנו צחוק. הפוליטיקאים הבודדים שנלחמים לטובתנו נעלמים מהכנסת ואנחנו נשארים עם דומי מופז , פואד וישראל כץ.

יהודה

פורסם

מוכר וידוע, בדקו מחירי חלקים בחו"ל לעומת מחירים בארץ אצל המורשים - הבדלים של מאות אחוזים.

סתם לדוגמא חלק מסויים שהייתי צריך לרכב אמריקאי, התקשרתי לחנות בארה"ב: $27. בארץ: 445 ש"ח לפני מע"מ. למה? ככה.

ועוד קטע - מוכרים מכלולים שלמים בכוונה ולא חלקים בודדים שקיימים במפרט החלקים של היצרן!

צריך בוקסה למתלה או למשולש? -אין-, אתה חייב להחליף את כל החלק. מרים טלפון לחו"ל - יש, $12.

את המשומש הם ייקחו ממך, יחליפו לו את הבוקסה, יזרקו קצת ספריי שחור - הנה חלק משופץ, שמחירו לפחות 50% מחלק חדש.

תודה ושלום.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

אל תשכחו שלמטבע יש שני צדדים.

אני לא בא לגונן פה על יבואני הרכב, אולם בל נשכח שיש תחליפי ויש "תחליפי". לצערי, המצב כיום הוא שהשוק הזה פרוץ כמעט לחלוטין, מה שגורם למצב שבו חלפים תחליפיים ממקור עלום ובאיכות מפוקפקת נמכרים פה מבלי שאיש נותן את דעתו על העניין. אני רק יכול לשער מה יהיה המצב אם משרד התחבורה יסיר לחלוטין את מעט הפיקוח שעדיין קיים: השוק יוצף בסחורה סוג ז' ומר ישראלי הקמצן שבטיחות מעניינת אותו כשלג דאשתקד ישלוף ציפורניים ויסתער על הסחורה ה"משובחת", תוך שהוא בטוח שהוא הצליח לדפוק את המערכת ולהשיג יופי של דיל.

שורה תחתונה: המצב היום רחוק מלהיות אופטימלי, אבל אל תשכחו שהוא עוד עלול להיות הרבה יותר גרוע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הפתרון הוא פשוט, בהגבלת יבואני החלפים (מקוריים, חליפיים תואמים וחליפיים רגילים) באחוז רווח מירבי על העלות של החלק, לפי חשבוניות רכישתם וכמובן בתוספת של המכס, מס קניה ותמ"א (אם יש), הובלה וביטוח.

בעזרת כלכלנים ורואי חשבון ניתן לקבוע מפתח מחייב לאחוז הרווח המירבי.

כתבתי מירבי וכמובן שכל יבואן רשאי יהיה לגבות אחוז רווח פחות מהמירבי לטובת לקוחותיו ועידוד מכירותיו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

זה קיים לא רק ברכב אלא בכל דבר כמעט.

בבקשה דוגמה מהשבוע - ספק כח למחשב נייד דל אינספיירון. בארץ תחליפי (לא מקורי!) עולה 220 ש"ח בערך.

באיביי מקורי של דל (ולא ממוכר אחד, אלא מעשרות פאואר סלרס עם אלפי פידבקים חיוביים) - 15-16 דולר כולל המשלוח לארץ.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יחי ההבדל הקטן.

ספק כוח למחשב נישא הוא אינו חלק בטיחותי כמו רפידת בלם, משולש או תפוח הגה.

בתחום הזה לא אכפת לי בכלל שיהיה שוק פרוץ. לעומת זאת, בשוק הרכב, העניינים יותר רגישים ולדעתי כן דרושה רמה מסויימת של פיקוח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לפקידי משרד התחבורה נוח להשתמש בתירוץ של בטיחות. גם לזה אפשר למצוא פתרון. עובדה שיש תחרות בשוק הצמיגים (גם אם היא חלקית).

אבל מה אם חלקים כמו פלסטיק של פנס? האם גם זה בטיחותי?

הצעתו של רפי לין לפיקוח על מחירים היא הצעה ראויה כפי שיש פיקוח על מחיר הבנזין. כשאין תחרות ראויה צריך פיקוח.

יהודה

פורסם

גם ספק כוח של מחשב ניתן לרואת בתור אוויזר בטיחותי - זה דורש תקינם וכו'.

-אין שום מצב שזה מקורי כזה עולה 15$. מחירים של ספקי כוח הם 40$ ויותר. ראיתי גם ב-90$.

כך שמה שמוכרים ב-15$ או שזה משושמש, או מכירות חיסול או דברים כאלו.

חזרה לחלפים - בטיחות זה נהדר וכו'.

מה הסיבה להגביל/להקשות על יבא חלפים מקוריים?

אני קניתי לא מעט חלפים מקוריים למיאטה בארה"ב וגם אחרי תשלום מלוא המס חוסכים בקלות 25% ואפילו 50% ממחיר בארץ.

וכמובן צריך לזכור שאני את המיסים שילמתי מהמחיר קומונעי של החלק ויבאון משלם מיסים מהמחיר סיטונאי וזה הבדל גדול מאוד נוסף.

ומה הכי מצחיק - יבואנים מקומיים תמיד מנסים להצדיק את עצמם עם אותן התבייכנויות - "יש לנו עלויות משלוחים", "תקינה מקומית", "עלויות אחסנה ומלאי", "מותר לנו להרוויח".

אתם מבינים, אפשר לחשוב שדילר בקנדה או באוסטרליה לא משלח, לא מאחסן, לא מרוויח וכו'.

ואם מצליח לתפקד ולהרוויח ברמות מחירים הרבה יותר נמוכות אז כל הטיעונים הנ"ל הם לא יותר משקר ואחיזת עיניים.

בקיצור - רק תחרות תביא לסוף עידן החזירות בענף.

אם הרשו יבוא מקביל לתרופות אז למה לא לחלקי רכב?

הקפדה בתרופות היא כמה רמות מעל מה שקורה בתחבורה - ואם שם זה עבר אז אין שום סיבה שזה לא יעבוד כאן.

אה, שכחתי - שם היה לובי מאוד חזק של גופים ענקיים בשמק, כמו שירותי בריאות כללית, שרצו להיכנס לתחום היבוא המקביל.....

:-(

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
הפתרון הוא פשוט, בהגבלת יבואני החלפים (מקוריים, חליפיים תואמים וחליפיים רגילים) באחוז רווח מירבי על העלות של החלק, לפי חשבוניות רכישתם וכמובן בתוספת של המכס, מס קניה ותמ"א (אם יש), הובלה וביטוח.

בעזרת כלכלנים ורואי חשבון ניתן לקבוע מפתח מחייב לאחוז הרווח המירבי.

כתבתי מירבי וכמובן שכל יבואן רשאי יהיה לגבות אחוז רווח פחות מהמירבי לטובת לקוחותיו ועידוד מכירותיו.

בברכה - רפי לין :-)

לדעתי זה ממש לא פשוט , אפשר לייבא חלק אחד או כמות קטנה במשלוח אווירי יקר , ולפי זה לקבוע את המחיר הסופי ואת הכמות הגדולה במשלוח ימי זול,

עד כמה שאני יודע הסדר כזה היה קיים לפחות בשוק הרכב אי שם בסוף שנות השמונים תחילת שנות התשעים , הייתי אז בקשר טוב עם יבואן אופנועים / קטנועים והוא אמר שיש הגבלות כאלו.

אם הן עדיין בתוקף אני לא יודע

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לאט לאט, פחתו ההגבלות והתנאים של משרד התחבורה על יבואני הרכב:

1. יבואני רכב רבים (כמעט כולם) אינם מתפעלים חנות מכירת חלפים לציבור.

2. לחלק מהיבואנים אין בכלל מוסך מרכזי משלהם, אלא רק מוסכים מורשים (טויוטה לדוגמא).

3. כאמור, אין פיקוח אמיתי ומגבלות על רווח סביר לחלפי רכב שמוכר היבואן.

כתוצאה מזה ומעוד גורמים התחזק כוחם של יבואני הרכב והם מפעילים אותו (לא כולם ולא תמיד) כלפי לקוחות בעלי הרכב

וגם כלפי המוסכי שרות שלהם (אי מתן רווח על חלפים שמוחלפים באחריות ומחיר עבודה נמוך מאוד בתיקוני אחריות).

בברכה - רפי לין

פורסם

אולי ננסה פה בפורום לקבוע רשימה של 20 (למשל) החלפים הנמכרים ביותר ולפנות בשם הפורום למשרד התחבורה?

זה נשמע אולי מגוחך, אבל מועדון בעלי רכב האספנות יצר קשר עם פקידים במשרד התחבורה ושכנע אותם בנושאים מסוימים.

יהודה

• תוכן חדש...