Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב,

אני נוהג בסקודה אוקטביה 06' בנזין אוטומט

לגבי ה"אפקט" של הורדת הילוך בתיבת הילוכים אוטומטים כאשר לוחצים על דוושת הבנזין עד סופה,

הייתי מעוניין לדעת מסקרנות ומתוך רצון להתנסות יותר מדוע זה קורה (ברור לי שזו לא תקלה), ומהי הדרך הטובה ביותר להאיץ מ-0 והילך ממצב עמידה ?

תודה לעונים, סוף שבוע טוב.

פורסם

לא מדובר פה על צריכת דלק, תוכל להסביר מדוע ומתי יש צורך בפעולה הזאת ?

ועם זו לא הדרך המהירה ביותר להאיץ כמו שזה נשמע, ישנה דרך אחרת מאשר להדביק את דוושת הבנזין לרצפה ?...

תודה

פורסם

הורדת הדוושה עד הסוף זו הדרך של התיבה האוטומטית להבין שאתה רוצה להאיץ כמה שיותר מהר ולכן היא מורידה להילוך הכי נמוך בטווח האפשרי.

זו הדרך המהירה ביותר אלא אם כן יש לך LAUNCH CONTROL(לא סביר) או יכולת תפעול התיבה בצורה ידנית - במקרה כזה אתה יכול להעלות את בלם היד, ללחוץ על דוושת הגז עד שהסל"ד יעלה ל4000 פחות או יותר, לשחרר את בלם היד ובו זמנית ללחוץ על דוושת הגז עד סופה. ולהחליף הילוך רק כשאתה מגיע לסל"ד מקסימלי(הקו האדום).

עריכה: אל תתייחס למה שכתבתי מהמשפט השלישי ומטה, זה יגרום נזק לרכב שלך. הרך הכי מהירה להאיץ היא להדביק את הדוושה לרצפה.

פורסם

בתשובה לשאלתך "מדוע ומתי".

כאשר אתה נוסע במהירות שיוט (cruise speed), כלומר מהירות קבועה ללא האצה, תיבת ההילוכים תגיע להילוך הגבוה ביותר המתאים למהירות הנסיעה על מנת לחסוך בדלק.

אם אתה רוצה להאיץ רכבך במהירות על מנת לבצע עקיפה או שאתה מטפס בעליה תלולה ורוצה יותר כוח, אתה יכול לבצע קיק דאון (Kick Down). הגיר יחליף להילוך נמוך יותר וסיבובי המנוע יעלו על מנת שיותר כח יגיע לגלגלים.

אם תרפה מדוושת התאוצה, התמסורת תתאים שוב את ההילוך הגבוה ביותר המתאים למהירות בה אתה נמצא.

אם תמשיך ללחוץ על הדוושה מבלי להרפות, המנוע יטפס לסל"ד גבוה עד שיגיע לנקודה בה התמסורת תחליף בעצמה להילוך גבוה יותר.

פורסם

1. בתיבות אוטומטיות מודרניות הורדת הילוך מתבצעת לא רק בלחיצה מלאה על הגז, אלא גם בלחיצה החלטית ומהירה, שלא בהכרח מגיעה עד סוף מהלך הדוושה.

2. בנהיגה רגועה בעומס נמוך תיבה אוטומטית משתדלת לעלות הילוכים עד להילוך הגבוה ביותר.

3. בהילוך גבוה המנוע פועל בסל"ד (סיבוים לדקה, "טורים") נמוכים.

4. בטורים נמוכים יש למנוע מעט כוח.

5. בלחיצה חזקה על הגז התיבה מורידה הילוך אחד או אפילו שניים (נניח מרביעי לשלישי או לשני) וסיבובי המנוע עולים בהתאם.

6. בסיבובים גבוהים יש למנוע יותר כוח להאיץ.

עריכה - כתבתי לפני שראיתי את התגובה שמעלי, שגם היא כמובן נכונה בהחלט.

פורסם

לא צריך להיות מדען טילים בשביל להבין את זה, זה הרי ברור מאליו. אלה אם כן רק עלית להגה אתמול. בכל מקרה אתה תכיר את הרכב יותר כשתיסע עליו הרבה.

פורסם

לזה שמעליי, אני לא מחפש להיות נהג מירוצים ולא להשתולל כמו ילד, אני מעל שנתיים על הכביש וזה רכב פרטי שלי מזה שנה וארבעה חודשים, פשוט הסתקרנתי יותר על הנושא הזה... זו לא דרך להגיב.

פורסם

כבר הסבירו לך על הורדת ההילוך.

בקשר לשאלתך - איך אפשר להאיץ ביעילות המקסימלית ממצב עצירה:

אני מבין מהשאלה שהאוטו שברשותך הוא אוטומטי. לפיכך, תבדוק באיזה סל"ד למנוע יש את המומנט המירבי.

תלחץ עם רגל שמאל על הברקס(כן שמאל) ועם ימין על הגז (כך שהאוטו לא יזוז ורק הסלדים יעלו) - כשהאוטו מגיע לסל"ד המומנט עזוב את הברקס ולחץ על הגז עד הסוף.

הערה: לא ממליץ לעשות זאת - מסוכן צורך הרבה דלק ופוגע בבלמים.

דרך אחרת שעלולה לגרום עוד יותר נזק (והפעם לגיר) היא פמפום בניוטרל על לסל"ד המבוקש והעברה לD (אל תנסה!).

בעיקרון האוטו צריך להיות מחומם

פורסם
כבר הסבירו לך על הורדת ההילוך.

בקשר לשאלתך - איך אפשר להאיץ ביעילות המקסימלית ממצב עצירה:

אני מבין מהשאלה שהאוטו שברשותך הוא אוטומטי. לפיכך, תבדוק באיזה סל"ד למנוע יש את המומנט המירבי.

תלחץ עם רגל שמאל על הברקס(כן שמאל) ועם ימין על הגז (כך שהאוטו לא יזוז ורק הסלדים יעלו) - כשהאוטו מגיע לסל"ד המומנט עזוב את הברקס ולחץ על הגז עד הסוף.

הערה: לא ממליץ לעשות זאת - מסוכן צורך הרבה דלק ופוגע בבלמים.

דרך אחרת שעלולה לגרום עוד יותר נזק (והפעם לגיר) היא פמפום בניוטרל על לסל"ד המבוקש והעברה לD (אל תנסה!).

בעיקרון האוטו צריך להיות מחומם

אה... דלק פה הרבה פחות חשוב, זה באמת לא משהו שאני אפילו יחשוב לנסות כי חבל על ה500 שקל שילכו על הבלמים :]

שאלה קטנה ואחרונה, חוץ מבזבוז דלק (שהוא איננו נזק פיזי כלשהו למערכת) קיים סיכון בלחיצה עמוקה על דוושת הבנזין עד הרצפה ?

פורסם

בזבוז דלק הוא נזק פיזי לסביבה בה אתה, ואלה שיהיו אחריך, חיים!

הבלמים אינם נשחקים בעצירה במקום. יכול להיות נזק עד הרס לתיבת ההילוכים, בכל הספרים אוסרים על זה!

גם על שילוב הילוך (מN ל D) בסל"ד גבוה.

אל תלחץ על הגז עד הרצפה או קרוב לזה אף פעם במנוע קר (המנוע מתחממם רק אחרי 15 ד', שזה אחרי שהמחוג מגיע לטמפרטורת העבודה. לשמן לוקח יותר זמן להתחמם, מאשר לנוזל הקרור)

יש נזק מצטבר למנוע ולגיר, אין נזק מיידי וממשי.

פורסם
בזבוז דלק הוא נזק פיזי לסביבה בה אתה, ואלה שיהיו אחריך, חיים!

הבלמים אינם נשחקים בעצירה במקום. יכול להיות נזק עד הרס לתיבת ההילוכים, בכל הספרים אוסרים על זה!

גם על שילוב הילוך (מN ל D) בסל"ד גבוה.

אל תלחץ על הגז עד הרצפה או קרוב לזה אף פעם במנוע קר (המנוע מתחממם רק אחרי 15 ד', שזה אחרי שהמחוג מגיע לטמפרטורת העבודה. לשמן לוקח יותר זמן להתחמם, מאשר לנוזל הקרור)

יש נזק מצטבר למנוע ולגיר, אין נזק מיידי וממשי.

כן על זה כבר שמעתי, אף פעם לא לאמץ את המנוע יתר על המידה במנוע קר.

מה שאתה אומר אם הבנתי נכון, שכל עוד המנוע חם נגיד אחרי נסיעה של שעה, לא ייגרם נזק בפעם אחת שאדביק את דוושת הבנזין לרצפה

פורסם

מנוע מודרני שלוקח לו 15 דקות להגיע לטמפרטורת עבודה הוא לא רק מנוע לא תקין אלא גם מנוע מזהם.

ranbss, לשאלתך, הנעה של הרכב גורמת לבלאי. נסיעה ברכב גורמת לבלאי. גם אם תעמיד את הרכב בחניה מקורה עם כיסוי, עדיין נגרם לו בלאי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני טוען שלא מספיק ששעון החום (שמודד את הטמפרטורה של נוזל הקרור) יגיע לטווח העבודה. לשמן המנוע לוקח יותר זמן להגיע לטמפרטורה (בערך כפול), לכן לא "לתת" בהתחלה או בנסיעה קצרה.

לא ייגרם נזק בפעם אחת שאדביק את דוושת הבנזין לרצפה ?

אני אומר שבטוח יגרם נזק לסביבה!

אני מבין מהשאלה שאתה נהג חדש.

הדבקת דוושה, בעיקר לנהג חדש, עלולה להיות מסוכנת והיא בגדר "השתוללות" (לפחות כל שוטר יחשוב כך, והדרך לאיבוד הרשיון קצרה). הייתי מציע לך לעבור הדרכה לנהיגה מתקדמת אצל מדריך מוסמך. הרע במיעוטו הוא נהג מנוסה שתוכל ללמוד ממנו, באזור או מגרש שלא יסכן את המשתמשים האחרים בדרך, וסלול היטב. ושם ללמוד את התגובות של האוטו. בהזדמנות נסה פעם אחת ללחוץ חזק על הבלמים וללמוד את תגובת ה-ABS. רק פעם אחת כי פה נגרם נזק ממשי לצמיג!

אם מישהו עם רכב שטח, ולא אוקטביה קורא את זה - אז נא לוותר על הפעולות האלה! בכל מקרה העזרו בנהג מנוסה!

גיר אוטומטי מתוכנן להגן על עצמו. מפעם אחת באמת שלא צפוי נזק משמעותי למנוע או לגיר, ביחוד באמצע נסיעה ולא בעמידה. לאורך זמן נהיגה כזאת תזיק למכלולים, ותקצר מאוד את חייהם.

• תוכן חדש...