Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים ניסיתי להגיע למוסך התקנות של מערכות אודיו ומולטימדיה.

לצערי טעיתי קצת בכניסה, ונכנסתי בטעות למוסך פחחות.

מדובר במוסך של חאפרים בני-חאפרים.

מיד עם כניסתי למוסך, רכב (כנראה של אחד הלקוחות, אך נהג בו עובד המוסך) נכנס בי בחוזקה בעודו נוסע ברוורס, וגם לנזק רב.

בקושי הספקתי לצאת מהאוטו, וכבר התקבצו סביבי מספר עובדים מהמוסך, והרכב הפוגע סולק מיידית (לא הספקתי לרשום פרטים שלו).

כשהזכרתי את המילה "ביטוח" פשוט צחקו ממני, כנראה שבכל מקרה אין לנהג ברכב ביטוח על הרכב, אבל זה די טבעי, הרי המוסכניק לא יעשה לעצמו ביטוח כדי להזיז את הרכב בתחומי המוסך.

מבלי לשאול אותי, מנהל המוסך (כנראה, לפי התנהגותו) הורה לעובדים להביא כל מיני חומרים לתיקון שריטות, ובעודי מדבר איתו הם כבר העלימו את השריטות מהרכב (ללא אישורי). הצבע נראה תקין, אך מכות הפח נשארו. הוא הציע לתקן אותם, כמובן בחינם, ואני לא הייתי מרוצה מכך. לקחתי את פרטיו כדי שאוכל ליצור איתו קשר בהמשך, והלכתי.

מה אפשר לעשות במקרה כזה? (לי יש ביטוח מקיף)

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

במידה ותבחר לא לתקן אצלו את כל הנזק,יש כמה אלטרנטיבות (בע"מ).

אם היו בתי עסק ליד המוסך המדובר,ייתכן ופעלו מצלמות באזור שצילמו את הארוע. תוכל לגשת ולשאול באחד מבתי העסק שם.

בנוסף, אם למוסך יש ניירות טיפול או כל ניירת אחרת שתוכל להצביע על הרכב שנכנס בך, אני ממליץ להפעיל משטרה כדי לדווח על תאונת פגע וברח ברכבך. ניתן לעדכן את המשטרה שלא הושארו פרטים ושייתכן ויהיה צורך בצו בית משפט כדי להוציא ניירות ו/או מסמכים כלשהם.מפה ועד עורך דין ו/ואו תביעות קטנות-כל האפשרויות פתוחות.

פורסם

תודה על העצות.

אכן מבחינתו הוא היה הוגן, אבל כנראה שאעדיף לצאת פראייר ולתקן במוסך של סקודה, ולא אצל החאפר ההוא. במקרה כזה אצטרך רק לשלם השתתפות עצמית לביטוח. מהתרשמות שלי מהמקום, ומההסבר שלו לאופי התיקון (לא רשמתי בהודעה המקורית, אבל הרעיון הוא להכניס לום ברזל לתוך שתי הדלתות, ולדחוף את המכה החוצה) אני בספק שלאחר התיקון המצב יהיה טוב יותר, ואני לא רוצה למצוא את עצמי עם פח מתפורר בעוד כשנה, וללא שום אחריות.

שכחתי לציין שהרכב היה חודשיים על הכביש לפני האירוע.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

זה כבר סיפור אחר, ורכב חדש לגמרי לא הייתי ממהר להכניס לכל פחח.

תנסה לברר על המקום, אולי הם לא כאלה גרועים כמו שאתה חושב.

לגבי התיקון, אם זו לא מכה חמורה מידי, זה בד"כ מה שעושים, דוחפים את הפח החוצה,

מיישרים, שמים חומר, וצובעים מחדש.

פורסם

למה אתה חושב שבמוסך סקודה יעשו לך ניתוח לייזר?

שיטות העבודה לא ישתנו. נשמע לי דווקה בסדר. הוא הציע לתקן את הנזק מבלי לפרק ואולי גם בלי לצבוע כך שלא ניתן יהיה לגלות שהיה נזק בכלל, במקרה והכל חוזר למקום.

פורסם
תודה על העצות.

אכן מבחינתו הוא היה הוגן, אבל כנראה שאעדיף לצאת פראייר ולתקן במוסך של סקודה, ולא אצל החאפר ההוא. במקרה כזה אצטרך רק לשלם השתתפות עצמית לביטוח. מהתרשמות שלי מהמקום, ומההסבר שלו לאופי התיקון (לא רשמתי בהודעה המקורית, אבל הרעיון הוא להכניס לום ברזל לתוך שתי הדלתות, ולדחוף את המכה החוצה) אני בספק שלאחר התיקון המצב יהיה טוב יותר, ואני לא רוצה למצוא את עצמי עם פח מתפורר בעוד כשנה, וללא שום אחריות.

שכחתי לציין שהרכב היה חודשיים על הכביש לפני האירוע.

זה לא רק תשלום של ההשתתפות העצמית, זה גם עליית מחיר הפוליסה בשנה הבאה.

תתקן אצלו, ותגמור את הסיפור.

פורסם

יש לך אפשרות להעלות תמונה של הנזק שנגרם לרכב?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

גם אני הייתי מעדיף לתקן בחברה ולתבוע את מוסך הפחחות.

אם אין לו ביטוח המצב חמור שבעתיים.

כאשר אתה תובע מישהו אחר והוא משלם את הנזק לא תשלם השתתפות עצמית וגם לא יעלה גובה הפוליסה כי אתה לא זה שאשם ולא זה שמשלם.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

2 סיפורים קצרים על תביעת אחרים על נזק:

סיפור ראשון:

התפוצץ צינור אצל שכן לעסק שלי בקיר ביני לבינו, הציף לי את החנות ועשה נזק בילתי הפיך לרצפת הפרקט ולסחורה.

הגיע שמאי לעסק שלי המליץ על חברת ייבוש מיוחדת שעולה הון תועפות אבל חוסכת הרבה כסף עתידי ברטיבות ועובש בקירות ובסחורה וממילא הצד הנתבע משלם.

באו החברה עם תנורים, מאווררים, קולטי לחות ולאחר 48 שעות ייבשו הכל וגבו סכום לא מבוטל של 12K ש"ח.

בנוסף לעלות החברה נוספו 40K ש"ח של סחורה שהלכה לפח, 5K ש"ח עלות הרצפה ועוד סחורה בסף 20K ש"ח שלא נפגעה אבל האריזות נפגעו ללא תקנה, סה"כ נזק של 80K ש"ח.

סימנו את הסיפור וניגשנו לתבוע אבל השכן אמר שאני אראה ממנו כסף רק דרך בית משפט!

אז הלכנו לבית משפט, שם הוא בכלל טען שנכון שזה צינור שרץ אצלו בקיר אבל זה בכלל צינור שמשרת את המרכז המסחרי ובכלל לא קשור אליו, המרכז טען שזה בכלל של המועצה, המועצה אמרה שבכלל היא לא קשורה לזה, יש חברת מים וצריך לפנות אליה(רק בכדי לסבר את האוזן, כל טענה כזאת היא דיון בפני עצמו שמרוחק באיזה שנה מהדיון הקודם).

5 שנים לאחר הנזק, אני כבר ספגתי את מלא הצינור והמשפט תקוע כבר שנים!

כסף אני לא אראה מזה.

סיפור שני:

נהג עשה לי נזק ברכב, תבעתי אותו וזכיתי בבית משפט ב 3000 ש"ח.

מאז הוא לא שיעלךם, יש תיק הוצאה לפועל, החשבון שלו והרכב מעוקלים וזה מזיז לו את האשך הימני, כסף כנראה שגם כאן אני לא אראה לעולם.

אז כשממליצים לתקן ולתבוע, צריך לקחת בחשבון שגם תרחיש כזה עלול לקרות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ייתכן ופעלו מצלמות באזור שצילמו את הארוע

אין מצלמות חיצוניות שיכולות לצלם בתוך מוסך של מישהו. זה בלתי חוקי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

שתי אפשרויות ואני מבין כי הרכב חדש חודשיים על הכביש

תיקון במוסך לפי בחירתך על חשבון חברת הבטוח שלך בניכוי( השתתפות עצמית + ערך כינון + הגדלת פרמיה בשנה הבאה).

לזה יש להוסיף הוצ' שמאי, כדי שתוכל לתבוע את הברנש.

תיקון במוסך החאפר . איך קבעת דרך אגב שהוא חאפר. ראית עבודות פחחות שלו. אולי הוא בעל מקצוע מהדרגה הראשונה.

צודק בגירה , מערכת המשפט ואחריה מערכת ההוצאה לפועל לא בדיוק מתפקדים , ולא קל לגבות כספים .

אז אחרי שתבחן את טיב העבודה של החאפר תחליט מה הדרך הטובה ביותר מבחינתך.

יש לך הערכה על גובה הנזק ? 1000 ש"ח , 5000 ש"ח, כשתדע אומדן ראשוני של הנזק יהיה לך קל יותר להחליט

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתה יכול להפעיל את הפוליסה שלך, ואז אחרי התיקון לתבוע אותו על הנזק

שנגרם לך. באם תצא זוכה, חברת הביטוח שלך תובעת אותו, ומזכה אותך

מהתביעה שהגשת, כלומר יש לך העדר תביעות.

העניין הוא שזה יכול לקחת הרבה זמן, ובינתיים גם שילמת השתתפות עצמית,

וגם אין לך העדר תביעות.

דבר נוסף שתיקח בחשבון, זה שאתה עלול להגיע למשפט, והנתבע יגיד שכיוון

שהוא מוסך פחחות, הוא הציע לך תיקון מלא של הנזק, ואתה זה שלא הסכמת,

והשופט יכול לקבל את העמדה שלו.

בקיצור, כמו שכתב בגירה, אתה לא יודע אף פעם איך מסתיים הליך משפטי,

ולכן עדיף שלא להכנס אליו מהתחלה.

גש, דבר עם הבנאדם, תגיע איתו להסדר. בטוח שעם קצת רצון, התמדה,

ובלי עצבים, תצליח לעשות את זה.

לא הצלחת? תבע את הביטוח שלך, ותיגש להליך המשפטי.

בהצלחה.

• תוכן חדש...