Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי, גם אם אין חוק - צריכה להיות מוסכמה חברתית נגד זה :wink:

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

כל שינוי כל שהוא במרכב או במנוע הרכב (כלומר לא איך שהוא בא מהחברה)

הוא עקרונית לא חוקי, אם אין לו אישור ממשרד התחבורה וזה מופיע ברישיון.

גש למשרד הרישוי, ושאל שם. בטוח שיתנו לך תשובות.

פורסם

זה חוקי אם הרכב יצא מהמפעל ככה.

זה לא חוקי אם הרכב יצא מהמפעל עם דלתות רגילות, ועבר הסבה.

יש חוק בעיניין- חוק איסור ביצוע שינוי מבנה.

פורסם

לא רשום בשינוי המבנה מה אסור ומה מותר,

וברור שאנו יודעים ששינוי מבנה הוא שאסור להסיב ממנוע 2000 למנוע 2800 .

ואיזה חרטא על שינוי מבנה, לא אמרו כלום על הסבה מאוטומט לגיר ידני, זה גם שינוי מבנה וזה עבר,

מה זה שטיות האלה...

פורסם

במקרה של הסבת גיר, אתה מאשר את זה במשרד הרישוי ואז זהו הופך לחוקי.

כל שינוי מבנה הוא לא חוקי עד שהוא לא מאושר. ואף אחד לא ייאשר דלתות שחף.

פורסם

החלפת מנוע זה לא שינוי מבנה.

לגבי החלפת מנוע יש חוק נפרד, שאוסר הגדלת נפח או הספק ללא אישור יצרן . גם החלפת גיר זה לא שינוי מבנה.

שינוי מבנה זה שינוי במרכב.

פורסם

בוקי אתה טועה

להחלפת מנוע בנפח גדול יותר או מסוג שונה זקוקים לאישור. למעשה לכל פעולה המשנה את הרכב על מכלוליו השונים ועומדים בניגוד למה שהיצרן קיבל עליו אישור בעת שהביא את הרכב במקור ( אב טיפוס ) יש לקבל אישור.

כך אפילו בנוגע לשינוי בצמיגים

כמה פשוט ככה ברור.

מתוך התקנות

רישום סוג הרכב

271א. (א) בעת רישומו של רכב או לאחר בדיקה ואישור אב טיפוס של רכב כאמור בתקנת 282, או לאחר שניתן היתר לשינוי מבנה ברכב כאמור בתקנה 380, תקבע רשות הרישוי את סיווגו הראשי של הרכב על פי אחת הקטגוריות המנויות להלן:

שינוי מבנה

380. (א) לא ישנה אדם מבנהו של רכב אלא לפי היתר בכתב מאת רשות הרישוי.

(ב) אגרה בעד מתן היתר כאמור בתקנת משנה (א) תהיה כמפורט בתוספת הראשונה.

(ג) לא יינתן היתר לשינוי מבנה רכב משא מיושן הרשום ברשיונו כרכב מסחרי רגיל, לרכב מסחרי רכין.

(ד) בתקנה זו "שינוי מבנה רכב" - לרבות החלפת המנוע במנוע מתוצרת או מדגם אחר, שינוי מבנה הארגז על ידי סגירתו או באופן אחר, שינוי מבנה הסרנים או מספרם והתקנת מכשירים מיוחדים.

החלפת מנוע

381. בעל רכב מנועי וכן מחזיקו יודיעו לרשות הרישוי על החלפת מנוע המורכב ברכב במנוע אחר מאותו סוג.

רישום השינוי ברשיון והשימוש ברכב

382. לא ישתמש אדם ולא ירשה לאחר להשתמש ברכב שניתן עליו היתר לשינוי המבנה לפי תקנה 380, אלא לאחר שנרשם השינוי ברשיון הרכב כאמור בתקנה 271א ושולמה האגרה החלה על הרכב ששונה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לגבי החלפת מנוע יש חוק נפרד, שאוסר הגדלת נפח או הספק ללא אישור יצרן .

בארץ נוסעות כמה חיות מוזרות (רכבים נדירים) עם מנועים של יצרנים אחרים. יש דוגמא שאני מכיר אישית רכב גרמני (לא אנקוב בסוג ודגם) שקיבל אישור באמצע מספר 1 להרכיב מנוע של סובארו על אף שלמנוע זה יש פחות הספק. פשוט מנוע שהיה במקור, אי אפשר לתקן ובכל העולם מתקינים ברכב הזה אלטרנטיבות שונות ומשונות, העירק שמנוע יהיה מספיק קומפקטי כמו ESSEX של פורד או מנועי בוקסר 4 צילינדר של סובארו. אני מכיר אישית אפילו את המכונאי שעשה הסבה והתאמות.

בקשר לאישור יצרן, היצרן לא קיים יותר במקרה הספציפי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי

מותר לבצע כל דבר בתנאי שאתה מקבל היתר של רשות הרישוי לשינוי.

הרשות כמובן לא תאשר כל שינוי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

צפוי שבחור עם הונדה סיויק קופה ישאל שאלה בסגנון, אבל אני יענה בכל זאת.

מוכרים מנגנונים שתוכל לפתוח את הדלת גם בצורה נורמאלית (כרגיל), וגם למעלה!

תתקין כזה וזהו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אגב פותח השרשור תאר לך סיטואציה חס וחלילה בה עשית תאונה והרכב שלך התהפך על הגג.

איך אמורים לפתוח את הדלת לחלץ אותך במצב כזה...? :roll:

אלו ואחרות הן בדיוק הסיבות ללמה דברים כאלה הם לא חוקיים.

פורסם

קרוב לוודאי שבמידה ותתהפך הדלת עלולה להינזק ולהתאחד עם הקורה. גם אז לא תוכל לפתוח את הדלת. רוב המקרים של התהפכויות שיצא לי לראות, היציאה היחידה שעבדה היית דרך החלון.

פורסם

כפי שכבר כתבו לך, החלפת מנגנון פתיחת הדלתות לפתיחה כלפי מעלה היא שינוי מבנה, ולכן תהיה זקוק לאישורים.

את האישורים משיגים מעמדה מספר 1.

במידה ותחליט להתקין דלתות מסוג זה ללא אישורים/היתרים מתאימים קח בחשבון שאם תתקל בסייר בוחן תנועה אתה עלול לקבל הורדה מהכביש וקנס כספי על סך 1000 ש"ח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...