Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעייה במנועי VW 1.4 TSI?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין שהאזוכרים לתקלות כאלה הן כאן ובאוסטרליה - שתי מדינות עם בטחון עצמי נמוך מאוד ביחס לאיכות הדלק שלהן...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במידה והבעיה היא אכן רינגים, לא ניתן להנוציא ריקול לחלק שכזה ופשוט מחליפים מנוע במקרה של תקלה.

אתה לא מצפה מVW להתחיל להחליף רינגים או מנועים בכל רכב שיצא עם מנוע כזה.

ומה קורה שהתקלה מגיעה רק אחרי תקופת האחריות?

מי מבינינו היה יושב בשקט שידוע שסדרה מסויימת, שבמקרה הזה זה מנוע ומצד שני יכל להיות גם דבר אחר, דבר כזה דורש החלפה כמו כל חלק שמוציאים עליו ריקול, פה עובדים בשיטה של אם זה עדיין עובד אז למה להחליף. למרות שיודעים שזה יתקלקל.

לא חסרים מקרים כאלה.

אז כן הייתי דורש החלפה מ-VW וכן צריך להחליף חלקים שידועים כבעייתיים שכך הם יצאו מהמפעל.

פורסם

בגירה השאלה היא ונניח יש אנשים שנוסעים 6000 ק"מ בשנה ונניח אחרי 3 שנים ילך המנוע.

הם יצטרכו לשלם במצב כזה או שמה היבואן יכיר במקרה ולא ידרוש כסף עבור ההחלפה?

Got To love It

פורסם

אם אכן הבעיה היא בסדר גודל כזה על היצרן לבצע הארכת אחריות למנוע.

הייתי אומר שגם לגיר ה-DSG אחרי שמספר גבוה של תיבות כאלה התפגרו, אבל בעיות גיר זה לא חדש בקונצרן.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
בגירה השאלה היא ונניח יש אנשים שנוסעים 6000 ק"מ בשנה ונניח אחרי 3 שנים ילך המנוע.

הם יצטרכו לשלם במצב כזה או שמה היבואן יכיר במקרה ולא ידרוש כסף עבור ההחלפה?

הם עושים את זה הרבה. לי הלך טורבו אחרי שנתיים ו60K. שילמתי רק על עבודה. הטורבו היה במסגרת "אחריות של רצון טוב".

פורסם
ומה קורה שהתקלה מגיעה רק אחרי תקופת האחריות?

מי מבינינו היה יושב בשקט שידוע שסדרה מסויימת, שבמקרה הזה זה מנוע ומצד שני יכל להיות גם דבר אחר, דבר כזה דורש החלפה כמו כל חלק שמוציאים עליו ריקול, פה עובדים בשיטה של אם זה עדיין עובד אז למה להחליף. למרות שיודעים שזה יתקלקל.

לא חסרים מקרים כאלה.

אז כן הייתי דורש החלפה מ-VW וכן צריך להחליף חלקים שידועים כבעייתיים שכך הם יצאו מהמפעל.

אתה כבר מניח שיש בעיה סידרתית, כאשר מדובר על מישהו בישראל + מישהו באוסטרליה. כאילו למונדאו לא הלכו מנועים...

משום מה, לאף אחד מבעלי ה- 1.4 160 פה בפורום (ויש פה הרבה כאלה, בין בגולף ובין בשירוקו) לא הלך המנוע. טפו טפו טפו.

אז אני לא אומר חו"ח שזה לא נכון, או שהבחור שפרסם פה ביצע איזה שיפור או לא שם לב לתקלה אחרת (אם כי הוא כן המשיך לנסוע עם הרכב עם כל מיני נורות אזהרה דולקות, מה שבטח לא היטיב עם הרכב - בפעם הבאה אולי שינסה לנסוע בלי רצועת טיימינג? או בלי נוזל קירור?) אבל למה דווקא שני אלה שיותר מאוקיינוס מפריד ביניהם הם המדגם המייצג ולא אנחנו, מעל ל- 10 חברים בפורום, שנוסעים קצת "יותר" על הרכב?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני לא מבין על מה לתבוע. הפעילו אחריות, החליפו מנוע. מה עוד, שבר צודק ונסעת על הרכב כש-3 נורות דולקות!

משכנתא זה קל

פורסם

שאלה ל-bagira לגבי תגובה 8#:

מי בסוף נשא באחריות לעלויות החלפת המנועים?

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
במידה והבעיה היא אכן רינגים, לא ניתן להנוציא ריקול לחלק שכזה ופשוט מחליפים מנוע במקרה של תקלה.

אתה לא מצפה מVW להתחיל להחליף רינגים או מנועים בכל רכב שיצא עם מנוע כזה.

סליחה?

אם פורסם ריקול בנושא אני לא מצפה שיחליפו מנועים לכולם אם לא התגלתה תקלה, אבל אפשר לצפות שיאריכו את האחריות על המנועים האלו במקרה והתגלתה תקלה מסוג X (אפשר להגדיר את התקלה ומה יכוסה ומה לא) בעוד כמה שנים טובות מעבר לשנתיים המנדטוריות.

אגב, אני לא חושב שיש פה איזשהי תקלה סדרתית במנועי TSI קטני הנפח. כל קונצרן VAG פחות או יותר מבוסס בדגמי הביניים על המנועים האלו וקשה לי להאמין שאם יש בעיות סדרתיות קונצרן VAG היה לקוח הימור כזה.

לפותח השרשור,

אם יחליפו לכם למנוע חדש+ תקבלו רכב חליפי לכל התקופה אני חושב שזה פתרון הולם לבעיה שלכם.

אפשר לנסות ולדרוש התחייבות לרכישה עתידית במחיר מחירון או הארכת אחריות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

(ועכשיו נאמר לי מהמוסך שיש בעיה ברינגים של המנוע שהתפגר והמנוע החדש שהם הולכים להתקין הינו בעל רינגים משופרים בנוסף לעדכון תוכנה....)

תוכל בבקשה להתעניין האם המנועים בעלי הרינגים המשופרים החליפו את המנועים הקודמים? אם כן, מתי התחילו להרכיב ברכבים את המנוע עם הרינגים המשופרים?

אני סקרן, כי הרכב שלי יוצר ב-02/2010.

תודה.

פורסם

בעבר הלא רחוק, היו פה 2 שרשורים באותו נושא "בעיות ב1.4TSI 160 כ"ס" אבל הן נעלמו מתחת לפני השטח כי היה מדובר ב"שמועות לא מבוססות".

אני לא אלך לחפור ולחפש את הלינק לדברים שלי מהשרשורים ההם כי זה גם לא רלוונטי עכשיו. אבל התיאורים שלי תואמים בדיוק למקרה הנ"ל של פותח השרשור (איכות דלק ירודה, דטונציות וכ"ו).

כך ש:

לכל האנשים שהתילו ספק בדברי - הנה סנונית ראשונה שמדווחת ממקור ראשון, מקווה בשביל כולכם שהיא תהיה האחרונה.

לבעל הרכב/פותח השרשור - תבדוק טוב, אתה לא הראשון וגם אל השני שזה קורה לו בארץ.

בכל מקרה חברי בעלי ה1.4 שעברו RECALL, הנה עוד הוכחה בנוגע לנושא שאליו נוגע עדכון התוכנה, ושוב אני אומר, אי אפשר להוריד הצתות בתוכנת ניהול מנוע ולא לפגוע בביצועיו... נק' למחשבה.

*אני לא מנסה להדליק פה אש, רק להוכיח את צדקתי ולהזהיר את הנוגעים בדבר. הלוואי ונמצא/ימצא לבעיה פתרון בהקדם וגם נדע על זה.

-----

פורסם
אתה כבר מניח שיש בעיה סידרתית, כאשר מדובר על מישהו בישראל + מישהו באוסטרליה. כאילו למונדאו לא הלכו מנועים...

משום מה, לאף אחד מבעלי ה- 1.4 160 פה בפורום (ויש פה הרבה כאלה, בין בגולף ובין בשירוקו) לא הלך המנוע. טפו טפו טפו.

אז אני לא אומר חו"ח שזה לא נכון, או שהבחור שפרסם פה ביצע איזה שיפור או לא שם לב לתקלה אחרת (אם כי הוא כן המשיך לנסוע עם הרכב עם כל מיני נורות אזהרה דולקות, מה שבטח לא היטיב עם הרכב - בפעם הבאה אולי שינסה לנסוע בלי רצועת טיימינג? או בלי נוזל קירור?) אבל למה דווקא שני אלה שיותר מאוקיינוס מפריד ביניהם הם המדגם המייצג ולא אנחנו, מעל ל- 10 חברים בפורום, שנוסעים קצת "יותר" על הרכב?

קודם כל תבדוק טוב ותראה שזה לא מקרה פה ומקרה שם.... (מדובר על עשרות מנועים באוסטרליה - ומהמוסך בארץ נאמר לי שאנחנו המקרה הראשון או השני) וזה רק מאנשים כמונו שמדברים על גבי פורום - לך תדע כמה מקרים לא מדווחים...

דבר שני, אתה מגזים עם זה וטוען שאנחנו אחראים לנזק - מה שממש לא נכון - התחילה להבהב הנורית מנוע וטיפה רעידות ב-10 הדקות שאימי נסעה הביתה ללא תופעות לוואי נוספות. יום למחרת לא נסעתי לטיול בארץ אלא ישירות למוסך ורק כ-10 דקות לפני הגעתי למוסך נדלקה נורת הEPC והרכב בקושי סחב (הרגיש כמו סליל הצתה דפוק ברכב אחר) - כידוע, הנורות שהתחילו לדלוק הינם בצבע כתום - מנורות בטיחות/סכנה ליסוע ברכב הינם בצבע אדום ( גם בספר רכב כתוב כאשר נורות אלה דולקות לגשת למוסך - לא על גבי גרר)

דבר שלישי, הרכב מעולם לא שופר בשום צ'יפ, יחס הדחיסה של המנוע הינו 1:10 והדלק המומלץ הוא 95 אוקטן - ידוע שהדלק בארץ לא מהאיכותיים שיש אך עם זאת ישנם עוד הרבה רכבים עם טורבו או בלי ויחס דחיסה שונה ואפילו גבוה יותר אשר לא התפגרו מאיכות הדלק בארץ (ואם המנוע הנ"ל לא מסוגל לשרוד את איכות הדלק בארץ אז שלא יביאו אותו כלל)

אז, אל תמהר להשמיץ :|

נ.ב.: המנוע הנ"ל הינו מנוע חדש וחדיש ונראה לי שלא הרבה אנשים צברו איתו הרבה ק"מ...

אולי מבחינה סטטיסטית שהלכו נגיד אלף מנועים מתוך מיליון זה עדיין נחשב ל"טוב" :roll:

אלכס

פורסם

קיים בלבול בציבור בק"ע הגדרת "ריקול".

הגדרת "ריקול" היא תקלה בטיחותית שחייב היצרן להודיע אודותיה לרשות המפקחת ולפרסם על פי חוק בציבור, כל מדינה וחוקיה.

תקלה שאיננה בעלת משמעות בטיחותית, איננה מחייבת פרסום בציבור ו/או לרשויות. פרט לארה"ב, שם יש חובת דיווח על כל תקלה, זה לא מקובל בשום מקום אחר בעולם, למיטב ידיעתי. סוג תקלה כזה מתפרסם לרשת המוסכים של המשווק המקומי באמצעות ביוליטין טכני- TSB . זה להחלטתם של היצרן והמשווק האם יש צורך לקרוא לבעלי הרכב למוסך בדחיפות או לבצע את התיקון בעת ההגעה לטיפול שוטף.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
בעבר הלא רחוק, היו פה 2 שרשורים באותו נושא "בעיות ב1.4TSI 160 כ"ס" אבל הן נעלמו מתחת לפני השטח כי היה מדובר ב"שמועות לא מבוססות".

אני לא אלך לחפור ולחפש את הלינק לדברים שלי מהשרשורים ההם כי זה גם לא רלוונטי עכשיו. אבל התיאורים שלי תואמים בדיוק למקרה הנ"ל של פותח השרשור (איכות דלק ירודה, דטונציות וכ"ו)..

קודם כל, זה אכן היה מדובר בשמועות לא מבוססות.

דבר שני, אם תמצא את השרשור תגלה שהטענה שם היתה ששיפורים במנוע גורמים לבעיות.

תלך לחפור, תביא עובדות.

מה שאומר מה שטענתי אז, אתה לא הבנת על מה דיברו איתך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קודם כל, זה אכן היה מדובר בשמועות לא מבוססות.

דבר שני, אם תמצא את השרשור תגלה שהטענה שם היתה ששיפורים במנוע גורמים לבעיות.

תלך לחפור, תביא עובדות.

מה שאומר מה שטענתי אז, אתה לא הבנת על מה דיברו איתך.

אוקיי נעשה את זה ככה:

פותח השרשור נתן לינק לשרשור דומה באוסטרליה על בעיה רוחבית ברכבים שהיא זהה לבעיה שלו ולבעיה שאני טענתי אליה אז.

באותו פורום, מדבר בחור בשם GUY H, שכל הפורום שם סוגד לו ולידע הטכני שלו.

קצת ציטוטים:

quote_icon.png Originally Posted by Guy_H viewpost-right.png

More Info:

Believed to be 10, 118's failled (not sure if all the same) in Brisbane, and one had APR software (9 stock).

quote_icon.png Originally Posted by coreying viewpost-right.png

Have you had a chance to inspect the one with the APR software Guy?

quote_icon.png Originally Posted by Guy_H viewpost-right.png

No, but speaking to the tech's the fault is the same on all the engines (as described earlier in the post), nothing to due with tuning of any form.

לא מנסה להוכיח בעזרת ציטוט של מישהו מהו מקור הבעיה במנועים, אבל בנתיים דברים לא מצטיירים כמו שאתם רוצים שיצטרו.

-----

• תוכן חדש...