Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני, ההגדרה שלך למוסך מדרכה שגויה. לשיטתך, מוסך עם ארטיקים ופלזמות הוא לא מוסך מדרכה ומוסך עם חדר המתנה צפוף הוא כן. מבחינתי, מוסך מדרכה זה חאפר שעובד בלי רישיון.

לדעתי, רוב האנשים דווקא מחפשים מוסך אמין שיוכלו לסמוך עליו ולא "חוויית לקוח". כשבא לי לאכול ארטיק במחיר מופקע אני קונה במזנון של הרכבת :-P

וסתם נקודה: אני בתור חובב רכב נהנה הרבה יותר להיות ליד הרכב, לראות אותו על הליפט ולהבין מי נגד מי. פשוט כי זה מעניין אותי, וזו ההזדמנות היחידה שיש לי ללמוד משהו על מכונאות בתור אחד שבא מתחום עיסוק שונה לגמרי. לי זה פשוט יותר כיף מלשבת בחדר המתנה ולצפות בטמבלויזיה.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלי הייתה חווית מוסך טובה, דווקא בקרסו.

מוסך הוד אלרום בעכו. סה"כ הרבה בגלל הפקידה, שהרבה מהיחס שלה בזה שהיא מעדכנת אותך, יודעת מה קורה עם האוטו שלך (גם דברים טכניים), עוזר מאוד להרגיש בטוח.

הגעתי למצב כמו יניב, שאני שוקל לרכוש רכב מחברה מסוימת רק כי אני מכיר מוסך שאפשר לסמוך עליו ברשת של אותה חברה.

משכנתא זה קל

פורסם

מוסכים הה?

נתחיל בחיובי, ה- 206.

במשך 4 שנים טיפלתי במוסך המרכזי בבני ברק ובמרום צמרת.

כל הפעמים שהגעתי למרכזי היו בגלל תאונות ( 8) ) אז מבחינת מחיר לא ארחיב.

השירות היה מעולה, ממש נחמד, איך שנכנסים לחניה של המוסך מישהו מכוון אותך לעמדה ומשם הכל מתגלגל.

לטיפולים ותקלות פניתי למרום צמרת, מוסך הרבה יותר ביתי וקטן, שירות נחמד מאוד ומחירים שפויים.

לא פעם שלחו אותי הביתה בלי כסף על תיקון של תקלות קטנות.

בשני המוסכים, לעולם לא הייתה תקלה חוזרת, או חדשה לאחר היציאה.

תמיד ידעתי שכשאני יוצאת מהמוסך זה עד הטיפול הבא (או התאונה הבאה :) )

ונמשיך ב :roll: ה- פאביה.

טיפלתי במרכזי בבני ברק שעבר לראול ולנברג.

מהשבוע הראשון ועד שעזבתי אותם לפני כמה חודשים לא הפסקתי להכנס ולצאת.

אבל השירות היה נחמד מאוד.

מתקשרים לפני שבאים, (כנראה שהמזכירות מזהות את כל הלקוחות שלהם לפי הקול) וקובעים תור.

משאירים את האוטו בחניה, נכנסים למשרדים, מספרים מה הפעם על הפרק, מקבלים שיחת עידוד ש"ככה זה כל הפאביות" "לא נורא, הדלתות של כל הפאביות מתפרקות". "גם אם היית קונה מרצדס ההגה היה מגיע עקום, ככה זה בכל המכוניות החדשות"

"להמון פאביות יש בעיות עם המזגן" "לכל הפאביות יש בעיות עם ESP".

וכו וכו.

ולאחר יום עבודה הייתי מקבלת את הרכב אחרי שטיפה במכונה (כשצויין בפירוש לא לשטוף) לאחר שלא יובש בכלל ומלא בשריטות

לאחר שנשבר לי מהם, עברתי למוסך אוטו בדק.

מוסך קטן, לא מפואר, אבל האנשים שם מאוד נחמדים (סליחה, לא זוכרת שמות).

מאוד מקצועיים, סידרו לי כמה תקלות בכמה רגעים ונתנו תחושה שבאמת יש לאן לפנות אם משהו קורה.

אז עכשיו משהו קורה. אוטוטו נגמרת האחריות (שמע ישראל! )

לקחתי את האוטו לבדיקת קניה במוסך רון, שיראה מה העניינים איתה שנוכל לסדר אותה בזמן.

מהבדיקה עלה ששוב המאוורר עושה בעיות (הוא הוחלף לפחות 3 פעמים כבר).

מחר בבוקר נבדוק איך אוטו בדק מתמודדים עם המאוורר הסורר.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

כאשר הגולף TSI שלי, שנת 2008 הייתה חדשה החלטתי לעשות את הטיפול הראשון (שנה על הכביש, 12K ק"מ) במוסך צ'מפיון המרכזי בירושלים, בגלל זיכוי של 50% שקיבלתי בשל תיקון פחחות שעשיתי שם. תיקון הפחחות היה ברמה טובה.

ההתרשמות שלי הייתה שהמוסך יותר מידי המוני, 6 עמדות קבלה, 10 ליפטים, עוגיות ושתיה חופשית. אבל היה חסר לי היחס האישי והקירבה לרכב. יכולתי להציץ עליו, אבל לא הרגשתי בנוח.

באופן כללי לא יצאתי מרוצה (בלשון המעטה), והנה בהרחבה:

הגעתי לטיפול עם ספר הרכב ביד, פתוח בדף שבו כתוב כמה קיבולת השמן במנוע, 3.6 ל'.

הפנתי לכך את תשומת ליבו של יועץ השירות, שציין זאת בדף הטיפול, כולל הערה בכתב ידו, שאת יתרת השמן, לשים לי בתא המטען.

לאחר הטיפול (חיכיתי שם) שאלתי אם שמו את מיכל השמן העודף בתא המטען, ענו לי שלא, הכל נכנס. שאלתי למה אי אפשר לעבוד לפי ההנחיות?

"של מי?", "לא שלי!, של יועץ השרות".

וכאן כבר עירבו את מנהל המוסך, שאמר שאולי מדובר בכמות ללא מסנן, התעקשתי שזה כולל מסנן.

בדקו בספרות הטכנית ואישרו שאכן מדובר בכמות עם מסנן.

ביקשתי שיבדקו בנוכחותי את מפלס השמן, ואם יש עודף אני דורש שירוקנו.

המדיד הצביע על המקס' ולא מעל. אבל אצלי זה השאיר טעם של "לא עוד", לא חזרתי לשם יותר.

המשכתי לטפל במוסך שטיפלתי בו עד אז גם בפאסאט 2002 שלי, מדובר על "מוסך המכונית", מוסך מורשה של צ'מפיון.

רק ארבעה ליפטים, אבל היחס אישי וההמוסך מנוהל במקצועיות ע"י אב ובנו, שאול ואורן. מקבלים פירוט של הטיפול הצפוי, ובמידה ויש חריגות מקבלים שיחת טלפון עם תיאור הבעיה.

מעולם לא הרגשתי שמנסים לדחוף לי משהו, אפילו לא נוזל שמשות ולא K44, תמיד שאלו מראש.

מעולם לא חוייבתי על התחברות לסורק, גם כשהסריקה לא העלתה כלום.

אני נמצא בסמוך לרכב, במקום שלא יכול לסכן אותי, לשאול שאלות והכי חשוב לקבל תשובות, והכל ברוח טובה.

רוני, זה לא נכון לזרוק באוויר שהמחירים של צ'מפיון מופלצים, הנה קישורים לטיפולים לרכבים השונים שהיו בבעלותי, ניתן להווכח שהמחירים בהחלט שפויים, אם משווים אותם למחירי טיפול במוסכי יבואן של מותגים אחרים.

יש לקחת בחשבון שרכבי פולקסווגן מקבלים שמן סינטטי מלא, מה שמייקר את החשבון בכמה עשרות שקלים, אבל מדובר בשמן איכותי, שלא הרבה רכבים מקבלים שמן כזה.

גולף 2001

פאסאט 2002

גולף tsi 2008

פורסם
פיקה צביק - קודם כל, כל אחד והסטנדרטים שלו. בשבילך נדמה ש-1300 (בעצם 1250) שקלים לטיפול כזה (כולל בדיקת סורק ב-300 שקלים, להזכירך) זה המון כסף. מבחינתי, זה מאות בודדות יותר ממה שהייתי משלם במוסך הכי זול שיכולתי למצוא (תעשה את החשבון לבד - נניח 120 לשמן, 50 לפילטר מקורי, 20 לשמן בלמים, 30 לשמן סרן אחורי ועוד נניח 250 לעבודה? תוסיף מע"מ ותגיע ל-550 לפני בדיקת הסורק).

900 שקל זה הרבה בשבילך לטיפול כזה? בסדר - השאלה היא על מה אתה נוהג, באיזה חלפים אתה משתמש ואיפה אתה מטפל. עבור מיאטה NC, בטיפול במוסך מורשה יבואן, 900 שקל לטיפול כזה זה סכום הגיוני לגמרי. וזה ממש לא מעניין שאם היה מדובר בפיאט פונטו אז היה יוצא זול ב-300-400 שקלים.

העבודה שמסרת למוסך פשוטה יחסית ולא צריך ידע מקצועי רב כדי לבצע אותה בצורה טובה ויסודית. החלפה של שמן ופילטר ברוב הרכבים (לא מכיר ספציפית את המיאטה) זאת עבודה די פשוטה ולא לוקחת הרבה זמן למוסך עם ליפט. אני חושב שיכולת למצוא מוסך לא פחות מקצועי והרבה יותר זול שהיה עושה לך את אותה העבודה בפחות כסף. אתה רוצה לשלם 300-400 ש"ח יותר בשביל שני בורקסים וכוס קפה ממכונה? בכיף, אני מעדיף לבזבז את הכסף הזה בשולחן הפוקר או על הבר במועדון הסטודנטיאלי הקרוב.

אגב, יש מוסכים שיבצעו סריקת תקלות במסגרת טיפול ללא חיוב נוסף.

אגב מס' 2, דווקא במקרה של הפונטו הטיפול הקטן לא זול משמעותית אם בכלל זול. גם בפונטו המשפחתית שלי כבר ראיתי קבלות של מעל 1000 ש"ח על טיפול שכלל שמן, פילטרים ופלאגים.

כיוון שלאחרונה הולך לי חזק עם אנלוגיות, אני אנסה לתת אנלוגיה לדעתי מעולם עיתונות הרכב.

נניח ואני אקח שברולט אוואו, אדחוף לתוכה תא נוסעים של פולו (החדשה) ואשנה את העיצוב החיצוני כך שיראה כמו, נניח, פיאסטה. התוצאה שתתקבל טובה או לא? מצד אחד, וואלה קיבלנו רכב עם תא נוסעים מצויין ועיצוב חיצוני מושך. אבל רק תניע את הדבר הזה ותתחיל לנסוע ותבין ששילמת הרבה כסף (יחסית למה שעלתה אוואו רגילה, לפני שדרוג) על רכב שהוא במקרה הטוב לא משהו.

אולי מדובר בעילית של מוסכי מאזדה ואולי לא, אין לי מושג. אבל מה שירשים אותי זה לא העיצוב או האיכות של תא ההמתנה אלא דיווחים של חברי פורום על מקצועיות העובדים במוסך הנ"ל. או במקרה של האוואו, כתבות מפרגנות בעיתונאות הרכב הישראלית :-P

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני מהשפוטים של שאפט :-)

הסאקסו שלי מטופלת רק שם. בנוסף לניצן ודודי התותחים (סופר מקצוענים, ישרים, נחמדים,...) יש גם את אברהם הפדאנט ברמות.

אני מקבל הסברים מקיפים (והאנשים אוהבים להסביר), הציוד והחלפים ללא פשרות, המחירים הוגנים ומידי פעם אפילו מקבלים שניצל (אם הטיפול נמשך מעבר לזמן ארוחת הצהריים :roll:). מבחינתי זאת חויית מוסך כהלכתה!

לעומת זאת המוסך המרכזי של סקודה (להבדיל מכמה חברה פה, הפאביה שלי גמאה קרוב ל-30K ק"מ ללא בעיות...) מאד עצבן אותי. ראשית העוגיות המעפנות (כנראה צ'מפיון משתמשים באותו ספק עוגיות לכל מוסכי הרשת). שנית דחפו לי ליטר שמן בתא המטען כאשר גיליתי זאת רק בבית (חייבו אותי על ~5 ליטר שמן, כאשר בדיעבד המכונית מסתפקת ב-4 ליטר). דחפו לי תוסף דלק וניפחו מחיר של טיפול קטן (ללא פירוק גלגלים) ל-700 ש"ח.

נראה לי שלאחר סיום האחריות, גם היא תעבור לשאפט.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

רוני,

דווקא לי היתה חוויה ממש לא נעימה במוסך מאזדה ראשי בניר צבי. לפני כשלושה חודשים, נהגת עשתה רוורס ושברה חלק בגריל הקדמי של הרכב שלי. מכיוון שהרכב הוא ביבוא אישי, וישנו מסמך מול חברת הביטוח שמציין כי כל חלק שיש להחליף חייב להיות מקורי בלבד.

נשלחתי על ידי שמאי חברת הביטוח הפוגעת להערכת נזק במוסך מאזדה הראשי בניר צבי. הגעתי אל המוסך, כשהגעתי ניגש אליי "איש שירות" ששאל מה אני רוצה (בטון הכי מזלזל שקיים), הסברתי לו כי הופנתי למוסך ע"י חברת הביטוח להערכת מחיר של נזק הנגרם לרכב. הוא ייבש אותי כ40 דקות בחוץ בשמש, בזמן שהוא בודק מה לכל הרוחות אני עושה שם, ומי הפנה אותי (קח בחשבון שהיה לי טופס תיאום הגעה מחברת הביטוח, אבל זה לא עיניין אותו, הוא אפילו לא טרח להסתכל). אחרי שיובשתי טוב טוב בחוץ. ביקש ממני להכניס את הרכב לרחבה שבפנים (לפני השער כניסה לרחבת הטיפולים). שם הוא הנחה אותי להמתין לבחור אשר יפתח לי תיק לקוח, על מנת לבצע הערכת נזק מול הפחח שנמצא מאחורי המבנה. שוב 30 דקות של המתנה, והבטחות כי הבחור תכף מגיע. אחרי זמן מה מגיע מנהל העבודה, בחור מבוגר שיער לבן עם משקפיים שמתחיל לצרוח , "מי לעזאזל הכניס את הרכב האדום הזה לרחבה", ושהמוסך מטפל רק בדגמי מאזדה או פורד, אחרי שהסברתי לו בקול רם שזה רכב מתצורת מאזדה ואם אין לו מושג אז עדיף לו לשאול ולהעשיר את הידע המוטורי שלו מאשר לתקוף לקוח. הוא נרגע והמשיך בעיסוקיו בהתעלמות מוחלטת כשפניתי אליו בשאלה מתי יטפלו בנושא שלי (בו בזמן הם טיפלו בחמישה רכבים שהגיעו אחריי).

איבדתי את הסבלנות ונכנסתי פנימה לאזור הממוזג, אחרי 3 דקות האזעקה של הביפר מצפצפת, אני יוצא לרחבה ומגלה כי אחד המוסכניקים מנסה לפתוח את הדלת (כאילו אם לא הצליח לך בפעם הראשונה, הריי הדלת נעולה לא??), העפתי אותו מהרכב.

אחרי כמה דקות הגיע "איש השירות" (להזכירך אני כבר כבר שם למעלה משעה) שפשוט ניגש למחשב וניסה להקליד את מספר הרישוי של הרכב במחשב, כמובן שזה לא עבד (מעניין למה? אולי כי הרכב ביבוא אישי), הוא הסביר לי כי לא ניתן לעזור לי כי הרכב לא יכול להופיע במחשב, לא עזרו ההסברים כי הרכב מטופל מאז שנכנס לארץ במוסך מאזדה מורשה באור יהודה, וקיימים מסמכים של משרד התחבורה ודלק מוטורוס המאשרים את תקינת הרכב וכו'. לא הסכימו לעזור בשיט.

הרמתי טלפון לשמאי רכב, קצת צעקות (ואני ממש לא אדם אלים מילולית) ופתאום ניגש אליי מנהל המוסך מחייך ושואל מה פישר המהומה, הסברתי באריכות הוא אמר שיבדוק ויחזור אליי. תנחש מה, עד היום לא חזרו אליי...

לבסוף פניתי למאזדה יפן, בשיחת טלפון (תתפלא איזה שירות קיבלתי מיפני,שלא מכיר אותי ולא חייב לי כלום) נפתר הנושא בצורה מעולה תוך כדי שיתוף פעולה מול מוסך מאזדה מורשה באזור המרכז, מוסך קטן וחביב (לא מפואר ופלצני כמו המרכזי) עם מנהל מוסך עם תודעת שירות מדהימה (וחיבה למכוניות מוזרות ומעניינות). שביקש להישאר בעילום שם מסיבות של אתיקה מול המוסך המרכזי.

אגב הצליחו לפתוח תיק לקוח ללא שום בעיה, ההסבר שקיבלתי הוא: "אין כל בעיה, הרכב מטופל ברשת דלק מוטורס משנת 99- שנת כניסתו לארץ".

לכל מטבע יש שני צדדים, אגב המחיר שנגבה ממך לטעמי הינו יקר לטיפול מהסוג הזה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
אולי היחס הגרוע במוסכים של צ'מפיון הוא רק במרכז.

במוסך הצפון (נצרת) היחס הוא הרבה יותר חם ואישי, אף אחד לא מפריע לך להסתובב ליד הרכב בזמן הטיפול, ואפילו המכונאי מדבר איתך ועונה בכיף על שאלות.

יכול להיות שהמנטליות של המוסך שונה מכיוון שהוא מנוהל על ידי בני דודינו..

לצערי אני לא יכול להשתתף איתך בביקורות. לא פעם העובדים שלחו אותי הרחק מהרכב שלי כי "אני עומד להם על הראש", זה לא שהצקתי בשאלות ועניינים אלא סתם עמדתי ליד. (מן הראוי לציין שלא כל מכונאי שלח אותי לחדר המתנה, אך זה קרה לפחות פעמיים)

המקצועיות במוסך היא עוד בעיה, פעמיים רצו להחליף לי חלק שלא היה בעייתי (אחרי התנגדות למחיר המטורף שהציעו לי בצמפיון קניתי את החלק לבד, התקנתי וזה לא פתר את הבעיה). בפעם השלישית הוא הצטער שהוא סתם שלח אותי להחליף 2 חלקים (שעלותם הכוללת מפירוק כ-1000 ש"ח) ועשה לי טובה שלא חייב אותי על העבודה על החלק השלישי (אלא רק על החלק עצמו).

בקיצור בעקבות החוויות האלה עברתי לטפל במוסך המרוחק 100 ק"מ מהבית אצל "מוסך רון" , ללא ספק מקצועי.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

מחזק את aa123, מוסך נמדד באיכות העבודה וברמת הבטחון שיש לך כאשר אתה משאיר שם את הרכב. לשאפט אומנם אין פקידת קבלה ובר אקטיבי (קפה דווקא יש, והרבה :) ) אבל כשאני מכניס את הרכב לטיפול אני יוצא משם בראש שקט - גם לגבי טיב העבודה וגם לגבי המחיר. בסוף, נראה לי שזה מה ש 90% מהאנשים מחפשים.

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם
בשבילך נדמה ש-1300 (בעצם 1250) שקלים יתה לטיפול כזה (כולל בדיקת סורק ב-300 שקלים, להזכירך)

היתה סיבה לבדיקת הסורק?

אם אין סיבה כזו, ניתן לקנות סורק אוניברסלי בהרבה פחות מהסכום הזה. סורק כזה יתן מידע על התקלות הראשיות ( אם יש).

כשקניתי רכב, הלכתי למוסך מורשה יבואן לבדיקה לפני מכון הבדיקה. המוסך חיבר סורק, הרים הרכב על ליפט כדי לראות אם יש נזק שילדה, אח"כ נסיעת מבחן, וכל זה ב 170 ש"ח. לכן ה 300 ש"ח לסורק זה קצת הרבה.

יהודה

פורסם

מוסך היבואן היחיד שאני מכיר הוא מוסך כלמוביל (מרצדס) שנותן חוויית שירות מצויינת.

כמצופה מהמותג, יש שורה של עמדות "נציגות שירות", שכל אחת מטפלת בך מההתחלה עד הסוף. אתמול הייתי שם עם אבא שלי, כשהוא בא לקחת את הרכב שלו מתיקון ואני עברתי את הסיפור התמוה עם רכב אחר שלקחתי לבדיקה (ראו http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=320186 ). היא טיפלה בשנינו במסירות יוצאת דופן במקביל ומידי פעם הקפיצה את מנהל העבודה אלינו, כשהיו לנו שאלות.

יש שם גם חדר המתנה עם עמדת אינטרנט, עם חלונות גדולים הצופים אל הליפטים.

אגב, רוב בעלי המרצדסים החדשים שאני מכיר בכלל לא מגיעים לשם, אלא המוסך שולח נהג שלוקח ומחזיר את הרכב.

כמובן שכל מה שתיארתי הוא לא זול ולא לשם שמיים - אלא כי מדובר בשוק תחרותי שבו היבואן נלחם לא רק במכוניות מתחרות, אלא גם ביבוא האישי והוא חייב לתת חוויית שירות מיוחדת למי ששילם הרבה יותר כסף וקנה רכב ביבוא סדיר.

כשהייתה לי מיאטה הייתי מטפל ב"מוסך ניסים האצטדיון" מול קניון איילון. אז כמעט לא היו מיאטות בארץ ומכונאי שטיפל ברכב קיפל את הגג בלי לפתוח את רוכסן החלון האחורי (מה שחייב היה להתבצע בדור ראשון) וגרם נזק לחלון. הקמתי צעקות (מה גם שלא הייתה בכלל סיבה לפתוח את הגג) וקיבלתי הנחה על הטיפול. בעל מיאטה אחר שהגיע לאסוף אותה גילה שהאוטו לא שם, כי המכונאים נסעו להצטלם עם האוטו.

לא יודע למה המשכתי לטפל שם, אבל מאז הייתי עומד ליד המכונאי המטפל (היה בחור בשם וסאם ורק הוא היה נוגע באוטו שלי מאז המקרה שתואר). הוא גם היה משתמש בשמנים שאני הבאתי ולא בשמנים של דלק והיה מסביר לי בסבלנות כל פעולה שהוא ביצע.

עם הפוקוס אני כמובן כבר לא יושב למכונאי על הראש, אבל במוסך קלעי שאני מטפל בו (בהמלצת רפי לין) יש רק 4-5 ליפטים, אז רואים מחדר ההמתנה כל פעולה שהמכונאי עושה.

פורסם

אני מתנצל מראש על החפירה, אך רציתי לשתף מעט

1) חווית שירות טובה הייתה לי במוסך החדשה של הונדה באור יהודה.

מוך גדול (מעל ל-8 ליפטים) נעים ומרווח

חדש שניתן לשבת בו ולנוח עם מיזוג וטלוווזה +2 מחשבים.

חלון גדול שמשקיף על כל שטח הטיפולים של המוסך

אומנם זה אכן מעט מפריע לעמוד ליד המוסכניק, אך אכן ניתן לעמוד ולהסתכל מה מבוצע ברכב.

במידה ובמהלך הטיפול ישנם דברים נוספים שצריך לטפל/להחליף/לשנות או כל דבר, המוסכניק פונה אליך, לוקח אותך לרכב מראה ומסביר ומקבל את האישור אם להמשיך או לא.

בנוסף לאחר מקרה מאוד לא נעים וקיצוני, של הונאה של מוסך , וטיפול כושל של מוסך (שלא מורשה) שעשה לא מעט בעיות, הרכב נלקח אליהם, והם עבדו וטיפלו ברכב לשביעות רצוני +, היה ממש תענוג וראו שהם עובדים עם אכפתיות .. (וכן לפעמים אף מבצעיפ שטיפה לרכב).

חוויות פחות טובות ?

2) מוסך מרכזי של BMW בת"א במסגר מתחת לאולם תצוגה, יחס מאוד מזלזל ללקוחות, (במיוחד אם אתה בחור צעיר שמגיע עם רכב יוקרתי). במספר טיפולים שבוצעו היה נראה חסוק מקצועיות מובהק של חלק מן המוסכניקים, וכן רישומים של טיפולים שלא בוצעו אף פעם.

רכב מסוג BMW 730 טורבו דיזל, הרכב נלקח מספר פעמים לטיפול .. היה תקופה של כ-6 חודשים לערך שהיה חוסר סחיבה מורגש מאוד ברכב (המנוע של הרכב הזה הוא ממוטה לא קטנה וסוחבת בצורה מאוד קלילה את המשקל העצום של האוטו).

-במשך כ-3 טיפולם ואף פעמיים שהרכב נלקח אליהם לבדיקה, ולא עלו על התקלה, נאמר למוסכניקים במפורש שמרגישים שהרכב לא נושם, שהוא נחנק, והם מחברים למחשבים ועם כל המכשור שלהם לא עלו על התקלות

עלה בראשי שאולי מדובר בפילטר אוויר מספר פעמים אמרתי למוסכניקים ותמיד אמרו שלא .

הלכנו אל הקופאית ובדקנו במחשב, וכן רשום שבוצע החלפה של פילטר ב-3 טיפולים שבוצעו לרכב וישנם קבלות ששולמו.

-לאחר שהרגשנו שמשהו לא בסדר, למרות שאמרו לנו במפורש לא להיכנס לשטח הטיפולים, מאחר וכבר לא סמכנו על אף מוסכניק שמה, נכנסנו לשטח הטיפולים (שסגור בדלת מיוחדת) הלכנו אל המוסכניק, ואמרנו לו תחליף פילטר עכשוי, הוא אמר שלא צריך המחשב לא אומר (במשך 3 הטיפולים תמיד שהזכרנו את זה, אז טענתם הייתה שהטיפולים באוטו נעשים על פי מה שהמחשב רכב אומר שמדליק נורת התרעה שצריך להגיע טיפול + ק"מ מסויים שעד שיהיה ממש קריטי, ולא על פי ק"מ מסויים כמו באופן רגיל).

לאחר התעקשות ודין דברים על מנהל העבודה, הורה למוסכניק לפתוח את הפילטר..

האם אני צריך לציין את זה שהוא לא ידע היכן נמצא הפילטר אוויר ?

בנוסף שלקח לו לערך 40 דקות להוציא את הפילטר אוויר (כי לא ידע וניסה לשאול חצי מהמכונאים והם לא ידעו)

וכן לאחר שהרכב לא הוחלף לו הפילטר אוויר לערך מ-80 אלף קילומטר (והרכב היה על 160,000 ק"מ)

אני מאמין שאתם יכולים לדעת איך היה נראה הפילטר שהוצע מהמנוע, גחל שחור, אטום, קרוע והרוס.

-והתבר שאף פעם לא בוצע החלפה של הפילטר ותשובת המוסך :"המחשב לא אמר"

בעיות שהיו לרכב בגיר (ממספר בעלים של אוטו רכב התברר שמדובר בבעיה כרונית בסדרה 7 דיזל שכן הגיר של הרכב אינו עומד במומנט החזק של המנוע (50 קג"מ) וקורס, והיו חבטות ותקלות רבות, שזימנו את הרכבלמוסך במשך כ-4 פעמים על מנת לבצע "עדכון תוכנה" שלעולם לא שינה כלום, לזכותם יאמר שכאשר הרכב היה אצלהם במשך 4 ימים(סדרה 7 2005) הביאו רכב חלופי 730 בנזין מודל 2007 הצורה החדשה).

לטובת יאמר, ביום הראשון לארח שהסדרה 7 נאספה מאולם התצוגה לאחר הרכישה, בבוקר למחרת הרכב לא הניע עקב תקלת מחשב שהלכה (רכב עם פחות מ-30 ק"מ) יאמר לזכותם ששלחו את הרכב שירות שתהם (סדרה 5 סטיישן) שמגיעה עד אליך הבייתה, מספר דקות וחיבור של הרכב למחשב מסויים ביצע איפוס והרכב עבד בצורה תקינה.

3) בצ'מפיון נתקלנו במוסך אחד, שהיה ממש מאכזב מבחינת שירות אדיבות וטיפול ברכבים (חוסר החלפה שמן בסקודה אוקטביה דיזל 2.0 ליטר, ועוד מספר בעיות שהקטינו ראש אך את שם המוסך לא זוכר.)

מנגד מוסך אחר של צ'מפיון (אוכל לשאול ולומר לכם איזה הם היו) שהיה מנהל עבודה במוסך שמטפל ברכב בצורה מדוייקת משתף אותך, ישנו חלון שממנו ניתן להציץ עך הרכבים, אדם עם יחס אישית מצויין שממש כיף להגיע לשמה כמובן שתייה וכיבוד להנעים את האווירה בחדר המתנה.

4) מוסך של מאזדה בלוד מורשה, בוצע אצלון מספר טיפולים, רכב מסוג מאזדה 3, היה אמור ליהיות מבוצע טיפול ברקסים, שולם עלות של החלפה של 2 דיסקים (ברקסים אחוריים חדשים) אחוריים ורפידות בעוד בוצעה חריטה לדיסקים בלבד ללא החלפה רפידה.

5) מוסך טויוטה ברמלה החדש, שירות מצויין אדיבות ברמה גבוה, שאתה שם את רכבך יש נהג שמסיע אותך לעבודה/לביתך הפרטי, ובגמר היום שמסיימים לעבוד על הרכב, בא לקחת אותך בחזרה לאסוף את רכבך, מקום נעים ולאנשים מסויימים מאוד קרוב לעבודה וקל להגיע אליו.

6) מוסך אחד שלא מורשה,(באיזור אירפורט סיטי) היה לי חופש בהגה, ומעט רעש שהיה מפחיד, הגעתי למוסך שהוא מוסך כללי, העובד אמר לי 700 ש"ח.

נסעתי למוסך מרקדו הונדה וולוו בת"א, הכנסתי את הרכב , באתי לקחת בסוף היום, העניין טופל, היה בורג משוחרר, שחוזק, וכמובן, ללא עלות כלל. באופן כללי תמיד הייתי מרוצה מהמוסך הזה, ומאוד סמכתי עליהם.

-אתמול לאומת זאת הרכב היה אצלהם בטיפול (ההונדה הישנה סיוויק 91 בפועל התכנון היה לשים אותה במוסך המורשה באור יהודה, אך אילוצי עבודה (וקרבה למקום עבודה , גרמו לי לשים את הרכב שמה,ההונדה החדשה מטופלת באור יהודה במורשה בלבד) ומאוד לא היה נעים להיות, הייתי בצמוסך כבר בשעה 9 וחצי, והיה הרכב השני בתור.

המתנתי עד שעה 12:30, כאשר אני רואה שרכבים נכנסים לפני , כאשר באתי אל מנהל המוסף הוא אומר כן כן כמה דקות אין לי עובד שיעבוד לך על הרכב (זה מה שאמר לי בשעה 9 וחצי) ובינתיים 2 רכבים אחרים נכנסו בזמן שהמתנתי, זה מאוד הפריע. היה עוד מקרה אך זה ככל הנראה גם היה איזה חוסר הבנה בינו לבינו עקב שיחה שהיה לאבי איתו.

בנוסף הרכב נכנס לטיפול 10,000 העובד שלו בא והראה לימספר גומיות ודברים היו צריכים להחליף.

בחשבונית אני רואה חיוב על גירוז, על בנדים, ועוד מספר דברים שלא היו בהצעה הראשונית שנתן לי, מה שמאוד הפריע לי. אומנם סכומים זעירים, קטנים , אך עצם הכוונה. יש לי איזה רכש של חיכוך שמגיע מכיוון הגלגל השמאלי בעת פניות ימינה, ביקשתי ממנו שיבדוק ויטפל .. מלבד נסיעת מבחן שהייתה איתי, ואיזה בדיקה ויזואלית שהייתי בתחילת היום לייד המוסכניק שביצע בדיקה להצעת מחיר, לא טופל הנושא ולא הוקדש יחס.

מנגד בחשבון נעשה לי הנחה מסויימת של כ-150 ש"ח שאכן מכובד.. אך עדיין, היה חוויה לא נעימה

(אז כן אמון במוסכים במדינתנו, כמעט ואין לי .. (ופה אני לא מדבר על הרבה יותר קיצוני, שכמעט ונגמר באלימות כלפי בני משפחתי.)

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

בינתיים אני עברתי רק חוויה אחת במוסך על טיפול שגרתי של 30000, במוסך עד-רעננה (ברעננה :wink:)

במוסך זה הרשו לי להביא שמן משלי (לא רציתי שישימו לי את המוטורסינט שלהם והבנתי שלא כל מוסך "מאשר" את זה),

כמו כן נתנו לי להתקרב לאוטו בזמן הטיפול.

מנהל המוסך הוא בחור חביב, שגם אוהב לעבוד בעצמו וללכלך את הידיים, ראיתי אותו מחליף למישהו את מיכל העיבוי

ועונה לכל השאלות באדיבות, לעומת מנהלי מוסכים מרכזיים אחרים שלא נגעו באוטו כמה שנים טובות, זה מראה משהו על המוסך.

החסרון היחידי הוא הזמן הרב שזה לקח (באמצע גם הייתה הפסקת צהריים).

לקחו ממני כ-550 ש"ח.

למרות שאבא שלי אומר שגם זה הרבה לטיפול שיכולתי לעשות לבד בבית (צריך ג'ק וכמה בלוקים בשביל זה),

ולאחר מכן ללכת למוסך רק כדי שהם יבדקו תקינות כללית של המרכב ושאר החלקים.

הוא צודק?

אגב, נשאר לי עוד טיפול אחד לעשות במסגרת האחריות שם ולאחר מכן אני שוקל לעבור למוסך פרטי,

מישהו מכיר מוסך נישה אישי, מקצועי, באזור השרון שמתמחה ברכבי מאזדה?

תודה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

טוב,אתחיל מהרע אל הטוב.

1.החוויה הכי לא נעימה עברה במוסך באזור התעשייה בחדרה שלא אפרסם את שמו במסגרת הטיפול בפיאסטה המשפחתית.

המוסכניק הוא מבני דודינו,שחשב שאני ואמא שלי (שהיתה הולכת למוסכים לבד לטפל בעניינים של הרכב) זה טרף קל.אמא שלי מטפלת במוסך הזה רק בשנתיים האחרונות ולא פעם יש תקלות חוזרות.החלטתי יום אחד להצטרף ולראות מה נסגר.המוסכניק חסר סבלנות ומבחינתו רק תן את הכסף ועוף..מוסך קטן,עמוס ברכבים,מסריח משמן,ועל הרצפה יש חלקים של רכבים שמפריעים ללכת ויכולים להוות גם סכנה למי שנופל עליהם.שמעתי את ההסברים של המוסכניק על הטיפול,הכסף שולם,אך הבעיה הופיעה שוב.רק אחרי שנועצתי בפורום פה (וכיוונו אותי לאן שצריך) הלכתי באופן אישי ודיברתי עם המוסכניק,שבהתחלה התעקש שאני טועה.יש למוסך הזה לקוחות קבועים אך מספר המטופלים בו יחסית קטן.רק אחרי שדיברתי עם אמא שלי והסברתי לה על מה להתעקש עקב המלצות הפורום,התקלה טופלה ולא חזרה.

מאז אני יושב לאמא שלי על הווריד להחליף מוסך (אין מוסך שירות של יבואן פורד בחדרה אלא רק בנתניה).

2.מוסך טויוטה SOS בחדרה (ששם גם קניתי את הרכב).

הגעתי לשם אחרי חודש בערך עקב בעיה בצבע (אבן שניתזה על הרכב קילפה צבע) וביקורת אחרי חודש של שימוש והרצה ראשונית.הרכב הועלה על ליפט,חובר לסורק עקב התיבה הרובוטית שהעבירה הילוכים מוקדם וחרקה בהעברה מראשון לשני (לא גבו לי תשלום על החיבור והדיאגנוסטיקה) ולאחר מכן גם התקשרו אחרי שלושה ימים לראות שהכל בסדר.הצבעי היה מאד אדיב,וישב עמי במשך 20 דקות לבדוק את כל הרכב (גם מלמטה) כדי לוודא שהצביעה תקינה.לא הייתי אפילו צריך לפתוח כרטיס שירות בשביל הרכב.הצביעה של קטע הצבע שנשרט בוצעה בזריזות ע"י אחד העובדים.השירות לשביעות רצוני.

3.החוויה הטובה שעברתי הוא במוסך מורשה טויוטה "רלקס" באשדוד כשרכבי היה בן חצי שנה.לקחתי את הרכב לטיפול עקב רעשים בבלימה והחלפת שמן חצי שנתית (שוב,בהמלצת הפורום ועל כך בהודעה נפרדת שכתבתי).

במוסך יש את מאיה ושאר הצוות שנתנו שירות מעולה ועם חיוך,הקשיבו לכל שאלה שלי ואפילו לא התווכחו שביקשתי להביא שמן סינטטי משלי במקום השמן שלהם במוסך..עמדתי ליד הרכב כשהמוסכניק החליף לי את השמן ובדק את הרכב על הליפט (די חריג שם כי יש חלון המתנה אבל המוסכניק בחור חייכן שראה שאני סקרן והזמין אותי להסתכל).מבחינת העבודה,המוסכניק עבד עם כיסויים לכנפי הרכב ועם כפפות,הסביר כל דבר שהוא הבריג,הראה לי את החלקים השונים שנדרשו לפירוק ולבדיקה וגם הסביר על מקור הרעשים.במוסך עצמו יש צוברי שמן,חלון המתנה גדול שניתן לראות דרכו הכל,מכונת קפה ואינטרנט אלחוטי..הצוות היה מאד סבלני וחייכן.באמת חוויה נוחה.

וכמובן-אוסף המכוניות הקלאסיות במוסך זה כבר שם דבר..אסכם את העניין בכך שאת הטיפולים שלי מצאתי כבר איפה לעשות.

פורסם

כנהג חדש הייתי רק ב2 מוסכים עד היום, שניהם מוסכים מורשים של מרצדס שמהם דווקא (אני לפחות) מצפים לשירות על רמה.

האחד בפ'ת- נראה מפואר, הכל ממוזג, מסודר, קפה ראשון עליהם, חדר המתנה עם חלון גדול למוסך עצמו, ספסלים נוחים והכל. אבל כל בנאדם שם, אחד אחד פשוט מתייחס מגעיל (אלי לפחות), כל מה שהם רואים בעיניים זה כסף כסף כסף, שירות מגעיל, שמים זין על מה שאומרים להם לא לגעת, לא לוקחים אחראיות על טעויות שהם עשו, המחירים שם גבוהים (לא מתלונן על זה או משהו, אני מבין למה זה גבוה אבל ראבק תנו לזה סיבה!!!), העבודה שהם עשו בסמארט שלי פשוט יריקה בפנים. אחרי הערכה של יומיים על הסמארט (הייתי צריך רק צינור ברקסים חדש ועוד איזה פאנל של המזגן ומשולש המצוקה שנקרה איזה קונקטור קטן, והם החליטו שצריך ברקסים חדשים ושמו לי ברקסים שאני לא מרוצה מהם אישית, הדיבורית בלוטוס שהייתה מודבקת מאוד מאוד חזק לדשבורד משום מה הייתה זרוקה באוויר עם החוט שתופס אותה (כתוצאה מכך- היא לא עבדה כי החיבור בבלוטוס יצא מהחוט והיה עדין), השאירו לי את האוטו עם קצרים חשמליים מפה עד הודעה חדשה - עם קודן לא עובד, מערכת נדפקה, והבלוטוס גם נדפק בגלל הקצרים- והם אומרים שזה לא הם עשו, עכשיו איך אתם פאקינג אומרים דבר כזה שהרכב נכנס במצב 100% תקין ויצא לא תקין.

בקיצור זה סיפור בפני עצמו כל מה שהלך שם, עד שהצלחתי להתניע את הרכב (כרבע שעה - 20 דק') בגלל הקצר שהיה בקודן אז לא רציתי לכבות את האוטו ורציתי שמישהו ישאר בחוץ וישמור לי עליה, הם לא רצו ואמרו לי להשאיר אותה שם בחוץ מותנעת עד שאשלם! בסוף אספתי קצת חוצפה וברגע שנפתח השער לתוך המוסך עצמו מהר התגנבתי ושמתי להם שם את האוטו בתוך המוסך תוך כדי צעקות והכל והאוטו היה מותנע כחצי שעה עד שהם באו לטפל לי בתשלומים!!!!

אחרי חפירה והכל, אני מסכם את זה שאני לא חוזר לשם בחיים.

לעומת זאת יש מוסך צנוע הרבה יותר של מרצדס בראשון, שמישהו מהפורום המליץ לי עליו, המוסך מאחורי חנות צמיגים אם אני זוכר נכון, צנוע, יש שם כמה 'בני דודים', אין חדר המתנה, נראה כזה מוזנח אבל מה? ברגע שרק נכנסתי עם הסמארט מהר בנאדם נחמד מאוד ניגש אלי עזר לי בכל מה שאני צריך, היה הכי הגון איתי בעולם אמר לי מה צריך ומה לא, נתן לי מחיר הוגן למה שרציתי, למרות שעדיין לא הכנסתי לשם את הסמארט- הטיפול הבא שאני יעשה לה בכל מה שאצטרך- ללא ספק אני מעדיף 30-40 דק' נסיעה למוסך כמו שצריך מאשר 10 דק' למוסך מגעיל כמו בפ'ת.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תוכן חדש...