Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מעט תלוי גם ביבואן. המוסכים של דלק ושל כלמוביל מצטיינים בתחום השרות. על צ'מפיון ולובינסקי הדעות חלוקות. ואילו מUMI אומרים שכדאי להתרחק (לי יש נסיון לפני כמה וכמה שנים עם ווקטרה שהאכילו אותנו מרורים שם).

כן, כלמוביל ממש מצטיינים בשירות :roll:

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקרטה מיאגי לימד אותנו: " "best defence is not be there"|

אותו דבר לגבי חוויה טובה במוסך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כן, כלמוביל ממש מצטיינים בשירות :roll:

תשובה כזאת, ללא הסבר ונימוק היא חסרת כל משמעות.

אם אכן יש לך התרשמות שלילית, אנא שתף אותנו.

פורסם
אין לי נסיון רב במוסכים מורשים כי אני מעדיף מוסכים פרטיים, אבל כשנזקקתי אז מוסך שמשון (מורשה פיאט) ביהוד השאיר אצלי טעם טוב.

חיים, מנהל המוסך הוא מקצועי מאוד ויותר פדנט ממני (שזה קשה...) כל מה שביקשתי לבדוק ולעשות נרשם בטופס העבודה ובוצע. אין להם בעיה שתעמוד ליד האוטו אבל יש גם פינת המתנה נוחה. העובדים מקצועיים מאוד וותיקים (טיפלו עוד ב 127 ו 132). המחירים סבירים למורשה ולא היתה להם בעיה אפילו שאביא חלקים שקניתי מחוץ למוסך. הביקורת היחידה היא שהם תקועים ביהוד במקום לא נגיש ואין להם שירות של רכב חליפי, מה שמבחינתי מוריד משמעותית את הסיכוי שאשתמש בשירותיהם - אין לי אפשרות להיות מושבת יום שלם בלי רכב.

+ 4,000!

דעתי על מוסך שמשון הינה חיובית בכל פרמטר.

מקצועיים, אמינים, נחמדים, בעלי סבלנות...

יש חדר המתנה נוח וקפה, אבל רואים שם שזה לא העיקר אלא הטפל.

מי שרוצה יבקר בפורום מועדון פיאט ויקרא את הדעות החיוביות על חיים, [בעיקר מהמשתמש שחר, מקרית גת לשעבר, כיום נראה לי בקנדה].

באמת התפלאתי שלא הזכירו אותו קודם.

ביקרתי במוסך פעמיים, לטיפולים ענקיים. 1. יישור קו אחרי קניה ] כולל טימינג וקלאץ' 2. החלפת אטם ראש מנוע

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מוסך -סדנא TIG מוטורספורט ( רח הזורע 4 א.ת. חולון )

לכל מי שיש לו מכונית אהובה ונערצת הנמצאת בבעיה מכנית - טיפולית יש מכנה משותף אחד , והוא :

כאב ריגשי שלא נותן מנוח לנפש עד שהבעייה נפתרת , וכאן רבותיי ברוב המקרים מתחיל הסיוט שנקרא , מוסך!

אני יכול להעיד על עצמי כאחד שכזה ובמיוחד כאשר מדובר במכונית ספורטיבית שנחשבת ליחודית מהכלל המצוי.

אישית , אני כיום בעל גאה של מיצובישי EVO 8 כאשר בעברי הרחוק היתי בעליהם של כמה מכוניות כאלה כגון

סובארו WRX וגם WRX STI , מזדאה מיאטה , פולקסווגן קורדו G 60 עם מנוע אוטינגר , גולף VR6 פור מושיין , וכו.

בכל פעם שהיתי זקוק למוסך וטיפול , אנני זוכר וגם לא מקרה אחד שלא חשתי שמנסים לעשות עליי קופה , במיוחד

במוסכים מורשים , שאמנם על הנייר אמורים להיות ענייניים פרופר , אך גם להם לא חסר , כאשר מטרתם העיקרית

היא לנפח את קופת המוסך , במיוחד , ואחת על כמה וכמה , כאשר מדובר במכונית מיוחדת , מה גם שמן הסתם

חלקיי מכוניות כאלו עולים עשרות מונים מרכב קונבנציונאלי רגיל.

אני לא יודע מה אתכם חברים , אך כשאני מגיע למוסך , אני אוהב , ורוצה , וחייב , וזה תנאי בל יעבור אצלי ,

להיות נוכח ולראות במו עיניי מה עושים לרכב שלי , ככה אני! ... אין מצב שאני יושב בחדר המתנה , או עוזב את

הרכב ומגיע אחרי כמה שעות לראות מה עשו , מה הוסיפו , כאשר בחוסר ידיעה-ברירה עליי לקבל את דברי הבוחן

במוסך כחותמת דאר סופית בכניעה , לשלם וללכת.

ישנם מקרים שגם האבחנה איננה נכונה , ולמרות ההבטחה כי הבעייה נפתרה , אדם יכול למצא את עצמו חוזר למוסך

שנית ועל אותה הבעייה , ואז מנסים לעשות ממך מטומטם כאשר הנך מתלונן : אז למה החלפתם חלק שלטענתכם

היה הגורם , ועדיין אני מצוי באותה בעייה ? והבוחן משיב: ללא קשר לבעייה , את החלק הזה הינו חייבים להחליף..

כלומר , לא חסרות סיטואציות כאשר בעל הרכב :

1. שרוי ותלוי בבעלי מקצוע לא "מדהימים " בלשון המעטה .

2. תחושת אי נוחות כתוצאה מכך שבשביל המוסך , הרכב שלנו הוא עוד חתיכת ברזל עם כרטיס עבודה על שמשת הרכב.

3. חוסר יחס אישי ( זה הכי מעצבן אותי ) והענות דלה ולא מספקת לשאלותינו הרבות = אנחנו נודניקים .

4. חוסר יושר מקצועי = תוספות לא רצויות לטיפול ע"מ לנפח את החשבון .

כל מה שכתבתי כאן נובע מנסיון אישי ארוך שנים כאשר לא חשבתי שיגיע היום בו אמצא צדיק בסדום , ואולם

היום הזה הגיע .....כאשר בהמלצת מכר הגעתי למוסך-סדנת TIG בחולון.

זה לא פעם ראשונה שאני מחמיא ל TIG בפורום הזה אך אני שמח וטורח בכל הזדמנות כאשר ישנו פוסט המדבר

על המילה חוויה חיובית במוסך שכמובן גובל בשירות-מקצועיות- ויושר , להרחיב ולספר על מוסך TIG .

החוייה במוסך TIG מתבטאת מיד בכניסה למוסך הסגור והממוזג שם מקבלים אותך הבעלים בגובה העיניים

, שומעים , מאבחנים , מראים לך על מה מדובר , נותנים לך יחס של חבר ,ולא של לקוח , מכבדים אותך

בקפה,עוגות, בירות , (כן,כן) כאשר אתה יושב ממרחק של 2 מטר ומתבונן בעבודה על הרכב כאשר יש שם מן סלון פתוח

למוסך עם פלאסמה ושידורי כבלים ( שחלילה הלקוח לא ישתעמם והיה והטיפול ארוך במיוחד) וכל זה ללא משוא

פנים , בלי חלוקים ובלי פקידות , ובלי ...איך אמר אברי גלעד בפרסומת של מגה ? בלי כל הבולשיט הזה !

מי שביקר ב TIG יאשר את דבריי ללא ספק מכיוון שאנני לקוח מיוחד או מועדף , החברה הללו פשוט אנשים טובים

שמראים לבעל הרכב (וזה לא מעניין אותי אם הם מעמידים פנים -למרות שאני בטוח שלא ) שהם אוהבים את הרכב

שלו כאילו היה רכבם הפרטי ! , כך שאנני יודע מה עוד אפשר לבקש....

עכשיו יבואו ויאמרו שכל זה לא בחינם , ונכון ! זה ממש לא ,אך בהשוואה למוסכים אחרים , טיפול ב TIG לא שונה מהם

ובטח לא מתקרב למחירי החברה .

המוטו של ערן גומר ואילן (הבעלים) הוא ליצור "כרטיס לקוח חוזר" , ויהי מה ! ומכאן השירות הגרנדיוזי , ומה אומר לכם חברים,

מתאים לי !

אגב , כל זה לא היה מעניין אם היה , ו TIG לא היו מבינים , מכירים , ויודעים לטפל ברכב שברשותי , אך , מדובר במקצוענים

ובמומחים במכונאות לרבות מומחיות והכרת רכבי ספורט על שיפוריהם .

לסיכום : היתי אומר שמי שרוצה חויית מוסך , שירות, איכות, ומקצועיות אמיתית , שיבקר פעם אצל TIG בחולון .

אני מגיע לשם במיוחד מירושלים עם כל פיפס קטן ברכבי ולא נותן לאף אחד לגעת ברכבי זולתם.

אמיר

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

קראתי.

אתה דיברת על ניסיון חד פעמי, אני מדבר על נסיון של 12 שנה איתם. (אישית אני התנסיתי איתם רק בשנתיים-שלושה האחרונות אבל זוכר את הסיפורים מאבא שלי לפני זה).

אני לא פוסל את האפשרות שהמסוכים במרכז יותר טובים, ייתכן שיש להם פשוט אנשי שירות יותר טובים, אני פשוט מתעב את הסנוביות שעובדות במילר חיפה.

VW Golf GTI 2006 Manual

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

זכרתי את השרשור הזה ואני מעלה אותו מהארכיון בעקבות חווית שירות מאוד חיובית שלי היום במוסך מרכזי של קבוצת מאיר (הונדה-וולוו-יגואר).

הגענו לשם בעקבות רצון שלי לוודא שאין בעייה ברכב של אבא שלי (סיוויק 08,הרכב סובל לעיתים מרעידות במשך שנייה-שתיים במהלך עמידה עם מזגן).

הגענו למרכז השירות שממוקם במערב ראשון, שם יש סוכנות משותפת של היבואן לדגמי הרכבים השונים וכן מרכזי שירות בגב אולם התצוגה.

לאחר רישום אצל הפקידה הובלנו לחדר ההמתנה שכלל כיבוד קל,טלוויזיות וגישה לאינטרנט וכן חלונות שצופים אל תוך המוסך, דבר שמאפשר לך לצפות ברכב במהלך העבודה.

אציין שכל הרכבים שטופלו היו עם כיסויי מגן על הכנפיים,דבר שאני אישית מאוד מעריך כי הרוב לא עושים שימוש בכיסויי המגן האלה.

לאחר מספר דקות הגיע בוחן רכב שיצא איתי לנסיעת מבחן ובישר לי שאומנם הם קיבלו את אותה "תלונה" מבעלי רכבים אחרים אבל לא מדובר בתקלה אלא בניהול מנוע שנקבע לשמור על סל"ד נמוך ככל הניתן בעת עמידה במטרה לחסוך בדלק (לדבריו זו היתה התגובה הרשמית של הונדה העולמית כאשר הם בדקו את העניין בעבר) ושכן זה קורה גם בדגמי ההונדה אקורד החדשים.

לאחר שסיימנו את זה שאלתי את מנהל השירות אם יש אפשרות לקבל מעט צבע של הרכב במטרה לטשטש כמה שריטות מעצבנות בטמבון,מנהל השירות מיד ענה שאם יש לי איזושהי פחית זכוכית אני יכול לבוא איתו והוא יתן לי עכשיו,מכיוון שלא היה לי הוא ביקש שאחזור אליו עם פחית זכוכית והוא יביא לי כמה צבע שצריך (בשלב זה אבא שלי שאל אותו אם אין לו שם איזו פחית שהוא יכול למלא לי, אז הוא ענה שיש להם פחיות כאלה שהם מוכרים,אבל בשביל מה לשלם על משהו שהוא יכול לתת לו בחינם ?).

לסיום,אבא שלי ביקש ממנהל השירות להעיף מבט בגומייה אוטמת של דלת אחורית (הגומייה הגדולה) ולתת לו חוות דעת אם ניתן לתקן אותה כיוון שהיא בטעות נקרעה כשהעבירו ברכב טלויזיה, מנהל השירות מיד שאל אם הרכב עדיין באחריות, כשנענה בחיוב מיד אמר שהוא כבר ירשום במחשב להודיע לאבא שלי ברגע שהגומיה תגיע אליהם מהמחסן המרכזי- ההחלפה לחדשה תבוצע ללא תשלום.

אותי הם קנו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אם אנחנו כבר בקטע של דיבור על חוויות חיוביות ממוסכים, יש לי 2 כאלו:

המוסך הירוק - כאשר הייתה אצלי דייטסו שרייד 92, יצא לי לבצע תאונה עם מונית אוקטביה.

בנסיעה שגרתית בדרך השלום, באיזור סודוך שם לכיוון ר"ג, קפץ הולך רגל מבריק לכביש מול המונית. הנהג מונית בלם בצורה פתאומית ואני לא הספקתי לסיים בלימה ונכנסתי לו בפגוש.

התוצאות היו כאלו: לאוקטביה שריטה של 2 ס"מ בפגוש האחורי.

לשרייד המכסה מנוע התעקם, נשבר הפנס והווינקר, הכנף הימנית קצת התעקמה, נשבר הגריל, הרדיאטור של המזגן קיבל זווית של 10 מעלות פנימה והקורה שמחברת בין 2 הפנסים התעקמה.

הגעתי למחרת (יום שישי בבוקר) למוסך הירוק, עוד שהיה בגיסין וקיבל אותי אמיר בעל המוסך.

אמר מחיר שהגיע לאיזור ה1700, נתן אוטו חלופי ואמר לחזור ראשון אח"צ.

אחרי 4 שעות אמיר מתקשר ומבקש להגיע למוסך. הגעתי, אמיר ניגש אליי והסביר שדחה עבודה על שאר הרכבים שהיו אצלו כי אין טעם למשוך אותי סתם על עבודה של שעתיים-שלוש והכול כולל הכול יצא 1200 שקל.

בהחלט הרגשה טובה, אבל יותר מזה - ואולי שלא בצדק, אבל זה היה הביקור השלישי או הרביעי שלי אצלו עם הדייהטסו ולא קיבלתי את ההרגשה שהוא מנסה "להשחיל" אותי.

אולי זה היחסי אנוש, אולי זה העובדה שהוא בא ומסביר כל דבר שצריך לעשות, לא משתמש במושגים מפוצצים (עד כמה שאפשר).

מצד שני מישהו זרק לי שזה ה"טריק" של המוסכניקים המתוחכמים, אלו שבאים אליך עם חיוך אבל אח"כ משחילים לך את כל האגרוף.

וכמובן מוסך רון: רבות וטובות סופר על המוסך המדהים הזה, אני יכול להתחיל לפרט את ההרגשה שקיבלתי כשקניתי את הפאביה ועשיתי לה יישור קו במוסך מורשה אוטובדק, שאח"כ הוא יישר לי את חשבון הבנק ואת המסגרת של האשראי, ואז על איזה בעיית טרמוסטט להגיע לרון ולא להאמין שיש מקומות כאלו, עם אנשים כאלו.

או על בעייה אחרת שהתחילה מזיוף של המנוע בטורים גבוהים, יום שישי בבוקר אני אצל רון.

הוא נכנס למוסך באיזור 8 בבוקר, מדבר עם לקוח א', אח"כ עם לקוח ב' ואז איתי, שואל מה הבעיה. אני עונה שלדעתי המנוע קצת מזייף, רון מסתכל, מחייך ואומר "כנס לאוטו !" וככה יוצא איתי לסיבוב של 10 דקות כשיש לו עוד 8 רכבים בהמתנה בכניסה למוסך.

לאחר וויכוח על כך שאני פרנואיד והאוטו נוסע מצויין, אני מתעקש על סורק תקלות. רון מחבר ואומר שהלמדה אצלי הלכה פייפן. שאלתי כמה יעלה למדה + ניקוי מצערת, רון עונה ואני עושה "אז מתי לחזור ?".

רון אומר תחזור ב2. אני חוזר ב2 ורואה מוסך ריק, מוזיקה ברקע ואת רון לבד (!) עובד על האוטו שלי.

מסביר שיש איזה זיוף וצריך לבדוק את זה לעומק.

רוב המקומות היו סוגרים את זה בלחבר סורק תקלות, להחליף למדה, לקחת ממני כסף ולשלוח אותי לדרכי.

אבל לא רון, בין אם זה מתוך אחריות מקצועית או מטוב לב, עד שהאוטו לא במצב הכי אופטימלי שיכול להיות, הוא לא שחרר אותו.

בסה"כ ביקור חיובי או שלילי במוסך מסתכם בפער בין הציפייה למחיר הנמוך ביותר שאפשר לקבל ו הרצון לעבודה הכי טובה שאפשר לעשות לעומת מה שבפעול - מחיר של תלוש משכורת דו-חודשי ועבודה של ילד בן 3.

אצלי לפחות, זאת אותה ההרגשה הטיפוסית לישראלי מצוי של "לא עבדו עליי".

יישר כוח לרון ולאמיר.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

אהלן.

אני שם לב לאשכול זה וחייב להגיב.

אני עבדתי בת"א בלב עולם הרכב.

במוסך מורשה.

ואני רק רוצה לומר שהמשפט - "על איכות משלמים" הוא גם בעולם הזה קיים כמובן, רק שצריך לזהות את האיכות.

וכן משלמים על איכות ,מכל הבחינות - הרגשה כללית מהשנייה שניכנסים למוסך/מרכז שירות - אם זה מתחיל במראה הויזואליי של המקום ובחיוך של נציג השירות, ועד לשנייה שהרכב חוזר ללקוח, אחרי שטיפה!.

רק שצריך להבין מה היא איכות, שלדעתי לאדם ה"פשוט" (שלא מבין מכונאות יותר מידי וגם לא רוצה להבין).

איכות = שירות ברמה שמספקת את הלקוח! ויכולה לשקף את הרמה של המקום גם מבחינה מקצועית.

REALITY BEATS FICTION BY FAR!!!

פורסם
אייל, אני מסכים שמוסך נבחן בטיפול שלו בתקלות ולא בטיפולים שוטפים, וגם ציינתי את זה בהודעה המקורית - שאין לי דרך לדעת עד כמה הם מקצועיים. המטרה בשרשור הזה הייתה שונה - לספר על חווית שירות שעבורי הייתה חדשה לחלוטין ומדרגה אחת (או יותר) מעל מה שהתרגלתי. זה כשלעצמו נותן לך סוג של שקט בעת שהרכב במוסך. ואגב - המחירים בכלל לא מוגזמים.

בנוגע למה שבוצע בטיפול - שום דבר מיוחד: 1.4 שעות לטיפול 75000 (שמן מנוע ופילטר, שמן סרן אחורי), שמן בלמים והחלפה שלו (עוד 0.5 שעה) וכן בדיקה בסורק תקלות. הכל כמובן עם חלפים מקוריים ולפי החישוב שלי טיפול דומה במוסך חצר היה עולה לי לפחות 500 שקלים לפני השימוש בסורק, כך שמבחינתי ההפרש לא קריטי.

אתה יכול בבקשה להתבונן בחשבונית ולבדוק מהי עלות החלפת נוזל בלמים (עבודה) ומהי כמות השמן שעבורה חוייבת.

על איזה רכב מדובר ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...