Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק אמיתית מנועי TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני לפני קניית רכב ואחד השיקולים המרכזיים שלי הוא צריכת הדלק.

חשבתי על סקודה פביה TSI שעל פי נתוני היצרן יש לה צריכה ממוצעת של 18.9 ק"מ לליטר.

ראיתי באתר KML שמראה צריכת דלק של רכבים, שבפועל לפביה ידנית TSI צריכה של 12.5 ק"מ לליטר (נקבע ע"י עדכון של גולשים שממלאים את הצריכה שלהם).

אז אם יש לכם אחת כזאת או פולו TSI (עם נפח 1200) אשמח אם תרשמו את צריכת הדלק האמיתית שלכם.

תודה.

פורסם
שלום, אני לפני קניית רכב ואחד השיקולים המרכזיים שלי הוא צריכת הדלק.

חשבתי על סקודה פביה TSI שעל פי נתוני היצרן יש לה צריכה ממוצעת של 18.9 ק"מ לליטר.

ראיתי באתר KML שמראה צריכת דלק של רכבים, שבפועל לפביה ידנית TSI צריכה של 12.5 ק"מ לליטר (נקבע ע"י עדכון של גולשים שממלאים את הצריכה שלהם).

אז אם יש לכם אחת כזאת או פולו TSI (עם נפח 1200) אשמח אם תרשמו את צריכת הדלק האמיתית שלכם.

תודה.

אחרי בדיקה קפדנית על המנוע וצריכת הדלק באתרים בח"ול.

היצרן טוען 18 ק"מ לליטר עירוני , 14.4 ק"מ לליטר בינעירוני

בפועל בינעירוני זה: 17.5 ועירוני זה: 12.5 ומשולב בסביבות ה15+

עדיין נתונים יפים מאוד.

נ.ב.

הנתונים עם גיר DSG

פורסם

אני יכול להגיד לך צריכת דלק לגבי ה1.4TSI עם 160 כ"ס(שירוקו ידנית).

עירוני: 7-9 קילומטר לליטר(תלוי בנהיגה).

בין עירוני: 15-17 קילומטר לליטר.

משולב: 14.5 קילומטר לליטר. הנתון של המשולב מדבר על נסיעה מנהריה לת"א דרך הקריות וחיפה(סה"כ 130 ק"מ שמתוכם בערך 40 ק"מ זה נסיעה עירונית).

קח רכב עם מנוע בעל נפח יותר קטן, אותה הטכנולוגיה, משקל המרכב נמוך יותר תקבל כנראה צריכה יותר טובה.

בן.

Got To love It

פורסם

נתוני ה-TSI לרוב מוקצנים מאוד מהסיבה שבתמהיל הנהיגה שבאמצעותו בודק היצרן, מגדש הטורבו בקושי מוכנס לפעולה. התוצאה היא שבמרבית המקרים נתוני הצריכה זהים לשל מנוע אטמוספרי בנפח מקביל (שים לב למשל ל-1.2 הרגיל וה-TSI - היצרן נותן להם אותם נתונים). בפועל, מן הסתם אי אפשר לנסוע ברכב ביום יום מבלי להשתמש במגדש, והתוצאה היא צריכה גרועה בעשרות אחוזים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא צריך להיסחף לגבי "עשרות" אחוזים (כן, אני יודע שגם 20 זה "עשרות", אבל ממך זה נשמע כאילו מדובר על 50% לפחות). בגולף 140 אשתי השיגה 1:14 בנסיעה מעורבת בלי בעיה, בקיץ עם מזגן.

הכל תלוי באופי הנהיגה. בנסיעה רגועה על כביש החוף הרכב הנוכחי - גולף 160 - משיג 1:18. בהתחלה לא האמנתי למחשב הדרך, אבל כשראיתי איך הוא עולה כשלוחצים על דוושת הדלק (כפי שהסביר רוני), הבנתי שהוא כנראה צודק ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תודה לכולם, זה באמת נשמע יותר טוב אבל עדיין לא מצויין.

ברור לי שנתוני היצרן לא נכונים בפועל כמו בכל רכב אחר השאלה אם שווה לקנות רכב עם מנוע כזה שאני מאמין שעלות הטיפולים שלו יותר גבוהה משל מנוע רגיל.

אתם מכירים מישהו בפורום שיש לו רכב עם מנוע כזה?

יש פה כמה בעלי פביות כאלה לא (ושהחליפו מרגילה לאחת כזאת)? שיודעים כמה עולים הטיפולים וכמה צריכת הדלק? 

פורסם

ברור שלא דיזל והיברידי עולה המון.

חשבתי אם לא TSI על משהו בסגנון טויוטה יאריס או הונדה ג'ז שהם חסכוניות בדלק.

פורסם
לא טוב תקנה רכב דיזל ותשלם 8.60 שקל לליטר או שתקנה רכב הייברידי וזה ויבוא לידי ביטוי בביצועים בהצלחה!

מאיפה הבאת את השטות הזאת? בהרבה תחנות הסולר עולה פחות מבנזין. הבעיה שמחיר של רכבי דיזל הוא לא הגיוני בדרך כלל, להוציא אולי את I30 דיזל.

פורסם
תודה לכולם, זה באמת נשמע יותר טוב אבל עדיין לא מצויין.

ברור לי שנתוני היצרן לא נכונים בפועל כמו בכל רכב אחר השאלה אם שווה לקנות רכב עם מנוע כזה שאני מאמין שעלות הטיפולים שלו יותר גבוהה משל מנוע רגיל.

אתם מכירים מישהו בפורום שיש לו רכב עם מנוע כזה?

יש פה כמה בעלי פביות כאלה לא (ושהחליפו מרגילה לאחת כזאת)? שיודעים כמה עולים הטיפולים וכמה צריכת הדלק?

פאביה TSI רק התחילה להמכר בארץ לפני כחודש, אלו פה שכבר הספיקו לקבל את הרכב (עוד שבוע גם אני :-P ) עדיין נמצאים בתקופת ההרצה, לכן אינם יכולים לומר לך מהי הצריכה האמיתית.

אם כי בפורומים בחו"ל כדוגמת BRISKODA רוב האנשים מדווחים על צריכה משולבת ממוצעת של כ-40MPG ~ שיוצא 1ל 17.

בנוגע לאמינות המנוע, נראה לי שVW עשו את עבודת הבית שלהם טוב טוב ובצורה מאוד מדוקדקת לפני שהוציאו מנוע חדש לשוק. לא דווח בינתיים בארץ או בחו"ל על בעיות במנועי 1.2TSI.

הבעיות היחידות ששמעתי הם על מנועי 1.4TSI בגולף ובאוקטביה, אם כי הבעיות לא היו קשורות ישירות למנוע.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...