רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
נהג צעיר-אור אדום 1 2
מאת אפריםכהן- 22 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
שלום חברים אני נהג צעיר, ולצערי היום בטעות מתוך חוסר תשומת לב (ואני יודע שחוסר תשומת לב שכזו יכולה להרוג בנאדם אז נא לא לחרוץ את גורלי) מצלמות צילמו אותי. הבנתי שיש קנס, האם זה מחייב גם שישלחו לי זימון לבית משפט? או שזה קנס ברירת משפט? בנוסף, עקב היותי נהג צעיר הייתי רוצה לדעת האם יש איזשהם סנקציות כלשהם, שעצם המעבר ברמזור אדום, יופעלו עלי? אודה לכם על תשובות ללא לעג ורציניות ורק תשובות שיענו על השאלות ששאלתי תודה רבה לכל מי שעוזר
הודעה אחרונה מאת TDean, -
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
כמה תמונות של מכוניות שהיו שם:
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 902 צפיות
לא ראיתי פורום שיעורי נהיגה אז אני ישאל פה. שיענה לי מי שיש לו רשיון לסוג כזה של רכב כי זה שונה מרכב פרטי התחלתי לא מזמן ואני על הפנים אני לא מצליח לראות את הצד ימין. מהצד שלי(שמאל) אני מסתכל וזה נראה כאילו אני רחוק מהמדרכה והמורה שיושב שם כל הזמן אומר לי שאני קרוב מידי. איך לעזעזל אני יודע מתי אני קרוב או רחוק מידי עם אני לא מצליח לראות את צד ימין. זה כמו שטח מת. המראה שם די רחוקה ממני ואני לא מצליח לראות טוב שם. ואני מפחד שעם אני יעבור שמאלה יותר מידי אני יעבור בטעות את הקו הפרדה ומכונית תיכנס בי אני צריך איזה טיפ כדי לזהות מתי אני קרוב מידי.
הודעה אחרונה מאת duscus, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
קיבלתי 4 מצתים מחברת autolite דגם 985 ו4 מצתים מחברת mopar דגם ZFR5N. איך אוכל לדעת לאיזה רכבים מתאימים? איך אוכל לדעת אם אילו מצתים טובים?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
₪ 1.4 טורבו 120 כ"ס ברמת פרוגרשין: 159,900 ₪ רמת דיסטנקטיב: 166,900 ₪ מנוע מולטי אייר 1.4 170 כ"ס. ברמת דיסטנקטיב: 174,900 ₪ ובגרסת העל תלתן ירוק 1.8 טורבו 235 כ"ס מפוארת: 229,900
הודעה אחרונה מאת amiger, -
צריכת דלק במצבים שונים 1 2
מאת Afek- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי כמה שאלות בקשר לצריכת הדלק שהאוטו נמצא במצבים שונים: 1. שהאוטו מונע בניוטרל/פארקינג ללא כל לחיצה על הגז, איזה כמות של דלק הוא לוקח? וכמה זמן במצב כזה האוטו יצרוך ליטר אחד? 2. כשמניעים את האוטו כמה דלק זה לוקח? ולכמה זה משתווה בזמן שהאוטו עומד מונע? 3. לא מזמן חבר שלי אמר לי שפול גז בהילוך כלשהו וקיק (כביכול פול גז בהילוך נמוך יותר) צורכים שניהם אותה כמות של דלק, מכיוון ששניהם זה פול גז ואין קשר להילוך המשולב, זה נכון? ואם לא אז איך זה עובד באמת? תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת אתגרי, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם מישהו ניסה להעביר? והאם זה יורד שלם?
הודעה אחרונה מאת URSH, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רכשתי כיסוי רכב מחברת נטע רדיו. ולאחר שבוע קיבלתי את הכיסוי במידה B, הכיסוי היה קטן מדי. באותו שבוע הייתי באיזור ת"א להתקנת מערכת, ואמרתי אני יעבור שם הם מאיזור ראשון עוד 5 דקות נסיעה התקשרתי בשעת הבוקר לתאם ענתה לי פקידה שאמרה לי המחסנים סוגרים (10 בבוקר אמצע שבוע), אמרתי בסדר מתי אפשר לבוא היא אמרה בשעות הצהריים תהיה איתי בקשר בשעה 12:00 אבל לא בטוח שזה יהיה פתוח התקשרתי וכמובן היא אמרה סגור חכה עד 14:00 אולי אתפוס את הבחור מהמחסן, התקשרתי ב - 14:00 ופתאום היא כבר לא פקידה אלא בעלת מקצוע, איזה כיסוי יש לך? אמרתי לי מידה B נו זה המידות של הרכב שלך אמרתי לה לא, זה לא מתאים (אני מכסה את הרכב שלי ביום יום אז אני קצת מבין). היא אמרה לי בכל אופן אין כרגע מי שיפתח (יום ח…
הודעה אחרונה מאת ToSToS, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מאזדה חשפה הבוקר מכונית קונספט חדשה בשם "שינארי" שמרמזת על שפת העיצוב החדשה שצפויה לנו בדגמי החברה בשנים הקרובות - ה"קודו". לחדשה המלאה
הודעה אחרונה מאת DaRkFiRe, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
שלום לכולם נגשתי למוסך לבדיקת בלמים לפני טסט כדי לקבל אישור בלמים הרכב בן למעלה מ - 15 שנה. המוסכניק בדק גלגל קדמי ימני , את הימני האחורי בכלל לא פירק טען שיש לו חלון דרכו יכול לראות מה מצב הברקס. את הגלגלים בצד השמאלי (צד הנהג) בכלל לא בדק. נתן נהיגה אחורה של מטרים בודדים ולחץ ברקס נסע קדימה עוד פחות מטרים ובמהירות נמוכה לחץ ברקס ואמר שהכל בסדר לקח תשלום ונתן אישור. הם הבדיקה הזו מספיקה? האם יש לי סיבה לחשוש שאולי הבדיקה הזו תהיה בעוכריי כשאצטרך ברקסים בשעת חרום? עלי לציין ששמתי ברקסים חדשים לפני כ - 2500ק"מ. כל עצה תתקבל בתודה מראש אלומה
הודעה אחרונה מאת אלומה, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 984 צפיות
אהלן חבר'ה. התקשרתי למשרד רישוי לפני מספר ימים, הפקידה לא יכלה לתת לי תשובה, היא אמרה שזה תלוי במכון הרישוי בו אני נבחן. על האישור שהוצאתי רשום שאני צריך לשמור אותו 18 חודשים לביקורת וכו'. לפי אתרים שונים של מכוני הרישוי השונים בארצנו, בכל אתר רשום משהו אחר, ישנם אתרים אשר רשום שהאישור תקף חודש ימים ויש כאלה שרשום שהם תקפים שלושה חודשים. למישהו יש באמת מושג? תודה, JEP.
הודעה אחרונה מאת אסף, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לראות האם המיתוס הנפוץ של "אין מציאות בשוק" (דהינו לא תמצא רכב ישן במצב טוב ובמחיר שיפיל לך את הלסת ויגרום לך לשבור במקום את קופת החזיר ולפתוח בריצה לעבר המוכר) הוא אמת לאמיתה או באמת סתם מיתוס. יצא לי לראות בחור שמכר סיטרואן קסרה, שנת 98' ידנית חמודה ביד2 במחיר של 4500 ש"ח, עד כמה שזכור לי לפני כמה חודשים המחיר על אותו האוטו עמד על 6 או 8 אלף ש"ח ולאט לאט ירד עד לכדי מחיר "מציאה". המודעה עמדה לה כך זמן קצר ואז נעלמה (סימן שנמצא קונה, מזל טוב), לגבי הרכב, לא התעמקתי לגבי הסיבה למחיר כזה נמוך ולא טרחתי לברר, אבל בכ"ז רציתי לדעת אם אתם מכירים או יצא לכם לשמוע על רכבים שבאמת נמכרו במחיר מציאה, מצב שבו מישהו הציע למכירה רכב במחיר זול באופן מיוחד (מ…
הודעה אחרונה מאת סאמי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 9 אלף צפיות
חבר שלי ביצע פנייה שמאלה מכביש דו סיטרי עם נתיב אחד לכל כיוון לכביש דו סיטרי עם שני נתיבים לכל כיוון כאשר יש הפרדה של גינון בין שני הכיוונים. הוא ביצע את הפנייה לנתיב השמאלי. בנתיב הימני בכביש שאליו פנה נסע במקרה שוטר בתוך רכב אזרחי (הוא נסע ישר). השוטר עצר את חבר שלי והוביל אותו לבסיס משטרה הצבאית הקרוב בשביל לתת לו דוח (הרכב היה רכב צבאי). השוטר טען כי הדוח הוא עקב זה שלא נתן לו זכות קדימה. חבר שלי טען שהכביש היה דו נתיבי והשוטר היה בצד ימין אז אין כאן הפרעה לתנועה ואין עניין של אי מתן זכות קדימה. השוטר טען שזה לא משנה שהיו שני נתיבים, הוא לא נתן זכות קדימה ועל זה יקבל דוח. מי צודק? מצורף ציור כאשר בכחול סימנתי את השוטר תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לא היה לי גישה לפורום אוף-טופיק אני חדש כאן אז אני אשאל את זה כאן אני נמצא כרגע לקראת סיום השיעורי נהיגה שלי נשאר לי לעשות עוד 2 שיעורים כדי להגיע למינימום ואז אני ניגש. המורה טוען שאני מוכן לטסט ובכללי אני מרגיש שיש לי שליטה מלאה על הרכב גם אם אני יסע לבד עכשיו הבעיה היחידה שהוא אמר לי זה בעיית ההיגוי שלי בפניות יש לי נטיה לעבור כיכרות ופניות עם יד אחת מסיבות של נוחיות הוא תומך בשיטה של יד רודפת יד כמה באמת הטסטר יסתכל על ההיגוי שלי אם בכללי אני נמצא בשליטה מלאה והפניות מדויקות תהיה לזה השפעה על הטסט? אני יודע שלרובכם כאן יש כבר רישיון אז אני פונה בעיקר למי שעבר או נכשל חח בשנים האחרונות ויכול להגיד לי אם הם נותנים לזה חשיבות בטסט המעשי . תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת אתגרי, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב אני מחפש את המספר טלפון של "מילר" הוא מדריך/מורה למקצוע מכונאות רכב. הבנתי שהוא נמצא בתל אביב. אם לא ניתן לפרסם כאן את המספר טלפון אשמח לקבל אותו בהודעה פרטית. תודה מינץ
הודעה אחרונה מאת ramigt, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי! אני נהגת חדשה, (לא צעירה-בת 31) בעלת רשיון נהיגה וותק של שנה, ואני רוצה להשכיר רכב באיטליה האם משהו יודע מה הוא וותק הנהיגה שנדרש באיטליה? וגם אולי במקרה משהו יודע גם לגבי שוויץ? תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 784 צפיות
כבעלים של פורד קונקט החדשה מודל 2010 הוזמנתי למוסך מורשה FORD לבדיקה והחלפה במידת הצורך של מגדש טורבו. מי שבידו רכב כזה כדאי לו לברר מול השירות של דלק מוטורס.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
[חדשות רכב] נחשפה סיטרואן DS4 1 2
מאת Guest Arco- 19 תגובות
- 6 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000585068&fid=3220 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3946117,00.html http://carbl.com/2010/08/30/citroen-ds4.html הפנים מצופה עור במקום פלסטיק כזה או אחר, מדהים עבור משפחתית קומפקטית, לא? ובכלל רכב יפה מאוד לדעתי. עכשיו כשיש את הג'ולייטה ואת הסיטרואן הזו (טוב, בעוד שנה בעצם כולל אלפא אוטומטית) , הטיעון שאין לגולף 160 תחליף ייחלש מאוד הגולף זקוקה לעידכון תוך שנה, מבחינת העיצוב היא נופלת ממש בהרבה משתיהן וגם טכנולוגית לא יהיה לה כבר שום עדיפות.
הודעה אחרונה מאת מיכאל86, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
פעם מכרו מגיני שמש לשמשה הקידמית של הרכב בצורת גליל (כמו מגילה) הנצמד באופן קבוע בצד השימשה בעזרת 2 גומיות ואקום. בשעת חנייה היינו מושכים ופורשים את המגן (העשוי לרוב מנייר כסף) לצידה השני של השימשה שם היה וו גומי (שגם הוא צמוד בואקום), ולסיום משחררים את הוו ובגלייל יש קפיץ המושך את המגן חזרה למקומו. אני מחפש הרבה זמן ולא מוצא האם מישהו יודע איפה ניתן עדיין להשיג מגן שמש שכזה?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 42 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
כבר כמה שנים שאני מנסה לאתר בארץ אקזמפלרים שנשארו, ולצערי אני לא מוצא כלום, כולן נכחדו (תודה לדודי שהשבית 3..) עכשיו אני לא יודע מי מכם מכיר את הרכב הזה הותיקים בטוח שמכירים הוא נמכר בארץ בשנים 88-89, אז אם מישהו שמע או יודע או מדמיין שהוא רואה אחת אנא הודיעו לי, יש לדגם הזה ערך סנטימטי רב עבורי (ברצינות!) אפילו מידע על כל פריזמה שהיא מכל דגם יתקבל בברכה. תודה לעוזרים, שאו ברכה תמונה להמחשה: מנהלים - אם הפוסט לא מתאים למקום אנא שדרגוהו...
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
לכבוד הרכב החדש, נעשיתי פדנט יותר. כעת אני מעוניין לטפח את רכבי בשואב אבק כדי שאוכל לנקות אותו בעצמי גם מבפנים. אני משוטט באינטרנט ומצאתי את זה: http://www.rd-israel.co.il/Product.asp?productid=2156 נראה מבטיח: זול, נראה נוח עם הצינור הזה ולא נראה כמו סתם עוד צעצוע. האם מישהו מכיר את הדגם הנ"ל או יכול להמליץ על משהו אחר? כמובן שמבחינה תקציבית עדיף זול.. הבעיה גם שיש לי שטיחים מבד וקשה לנקות כאלו. בתיאור המוצר רשום שניתן להשתמש בו גם על נוזלים וגם עם הראש-מברשת שמגיע איתו זה נראה כמו טיפול לא רע גם לניקוי השטיחים. תודה
הודעה אחרונה מאת e-r-a-n, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
PDF HTTP
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
אהלן, אתחיל בהקדמה- אני בעלים מרוצה של סיאט איביזה מנובמבר 2009, לא קשור בשום צורה או דרך לצ'מפיון מוטורס מלבד העובדה שאני לקוח שלהם. בתהליך הקנייה חיפשתי חוות דעת על הרכב עצמו וגם על השירות שניתן במוסכים המורשים ונתקלתי בכל מיני חוויות רעות שהיו לאנשים על צ'מפיון מוטורס. למרות שנבהלתי מהדברים שקראתי- החלטתי ללכת על זה ולקוות לטוב. מאז שרכשתי את האוטו ביקרתי 3 פעמים במוסך של צ'מפיון בבני ברק. בפעם הראשונה זה היה כי הידית אחיזה של אחד הנוסעים מאחורה פשוט נשלפה במשיכה קלה. ביקור שארך רבע שעה במוסך ותוקן. בפעם השניה כי שמעתי חריקות מאזור הגלגלים האחוריים בנסיעה בריברס. התייחסו אלי באדיבות רבה והלכנו לנסות לשמוע את התקלה בשידור חי אך חוק מרפי לא אכזב ול…
הודעה אחרונה מאת alonm, -
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
הרגע סיימתי שיחת טלפון בת שעה עם הדוד שלי. לפני זמן מה (כחודשיים), היינו בטיול ג'יפים משפחתי בחו"ל. באחד מהימים, אמרנו כהלצה: "חבל שלא הבאנו את הג'יפ שלנו לפה על אונייה" אומנם האמירה נאמרה בצחוק גמור, כי השתגענו עם הג'יפים שנלקחו מההשכרה, אבל בשיחת הטלפון שסיימתי לא מזמן, התווכחנו על העניין וכל אחד זרק מיני פרטים שונים ומשונים. בכל אופן, זו שאלתי: היה ואני רוצה לקחת את הג'יפ הפרטי שלי איתי, נניח פה קרוב, קפריסין ו/או טורקיה למשל, זה אפשרי? מה הפרוצדורה? מה צריך לעשות? ככל שתרבו בתשובות, כך ייפחתו שאלותיי. אגב, ברור שיותר קל ויותר פשוט, לשכור שם רכב, שקצת דומה לשלנו, מבחינת גודל וכ'ו, אבל אני שואל על הרכבים שלנו, הפרטיים, המשמשים אותנו ביום יום. תודה…
הודעה אחרונה מאת shapin, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום כיצד ולאילו גורמים ניתן להתלונן על רכב אשר חוסם רכב אחר בחנייה? במקרה שלי מדובר על משאית שחוסמת את הרכב שלי ורכבים של שכנים אחרים. בנוסף, האם מותר לחנות משאית בחניון של בניין מגורים, האם קיים חוק עזר עירוני בנושא? פניתי לבעל המשאית מס' פעמים בצורה הולמת ומכובדת, השיחות לא עזרו. תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שבת שלום לכולם - היום במהלך נסיעה בחיפה הבחנתי במונית אנגלית בעלת רישוי ישראלי. בעבר כבר היה נסיון לשווק את הרכבים האלו בגרסתם הקודמת, שלא צלח (בלשון המעטה...). הפעם מדובר ברכב חדש לחלוטין (סיומת מספר 72) בצבע שחור ועם לוחות רישוי "אזרחיות" רגילות, כלומר רכב שיובא לשימוש יומיומי ולא כמונית!!! האם מישהו יודע על שום ולמה בחר מאן-דהוא לייבא רכב שכזה כרכב פרטי? נראה לי שזו ההחלטה הכי לא כדאית שאפשר לבצע! מיקי ולמי שלא מכיר - זה הדגם:
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לילה טוב חברים, הרכב בביתי מבוטח בביטוח מקיף, כולל ביטוח גרירות, לשמחתי לא יצא לי להשתמש בו בינתיים. במקרה של רכב ששבק חיים באמצע חור, איך פועלים? סתם לדוגמא אם נתקעתי במקום רחוק מביתי, באמצע הלילה, בסופ"ש? איך מתנהלים? למי מתקשרים? לחברת גרירה שעובדת עם הביטוח?לאן גוררים את הרכב? אם זה לא בשעות פעילות של המוסך המטפל? (גוררים הביתה וביום אחר למוסך?) יש גם עניין ששמעתי איפשהו על כך שאי אפשר לתבוע ביטוח על 2 גרירות על אותה קטגוריה של תקלה בתוך פרק זמן מסויים. אשמח לקצת אור על הנושא אם מתחשק לכם (:
הודעה אחרונה מאת איל לוין, -
- 6 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אהלן, לא בידיוק מצאתי את הפורום המתאים לשאול בו, אז פתחתי את הנושא פה. אני מעוניין לחבר תאורת לדים ברכב ולחבר לה מפסק. אני לא מומחה גדול באלקטרוניקה ולכן לפני שאני אקנה את החלקים סתם אני רוצה לדעת האם החלקים תואמים. בתאורת לדים שאני מעוניין לרכוש רשום שהיא פועלת במתח הפעלה: 12V DC. (מתח לרכב) אבל במפסק שאני מעוניין לרכוש מגיע עם נתונים האלה: מפסק 2 מגעים ON-OFF 20A 125V AC 10A250VAC רשום פה שהמפסק עובד במתח ac ( אם הבנתי נכון). אפשרי לחבר אותו לתאורת לדים או בכללי לרכב שפועל בdc? עריכה: חשוב להדגיש שניסיתי לקרוא קצת על שני סוגי המתחים ולא רק שלא מצאתי תשובה ישירה אלה יצאתי מבולבל יותר מצטער על השאלה הילדותית אבל באמת שאין לי מו…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שאלה היפותטית, אם חס וחלילה שני צדדים מעורבים בתאונת דרכים, מה קורה כאשר אותה חברת ביטוח מבטחת את שני הצדדים לתאונה? יש פה סוג של אבסורד, לפי מה שהבנתי אני אמור למתייחס לחברת הביטוח של הפוגע כאילו היא חברה זרה שאינני מבוטח בה, אך בפועל זה לא כך.. מהי ההתנהלות במצב כזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
לאחרונה נפתח מועדון חדש הכולל פורום עצמאי משלו ומהווה בית עבור בעלי וחובבי שירוקו. כמובן שמהר מאוד עלתה דרישה למפגש, וכמובן שגם במקרה הייתה מצלמה באיזור. הצלם הוא בוריס קוליקוב (הגדול מכולם), והתמונות להתרשמותכם. כתובת האתר למעוניינים - http://www.scirocco.co.il סט מורחב ואיכותי יותר יגיע בהמשך, להלן טעימה קטנה. מוגדש לכם ע"י מר תעלול, תהנו !
הודעה אחרונה מאת oferelijah,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 121 אורחים (הצג רשימה מלאה)