Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנצ'יה פריזמה סימבול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה שנים שאני מנסה לאתר בארץ אקזמפלרים שנשארו, ולצערי אני לא מוצא כלום, כולן נכחדו (תודה לדודי שהשבית 3..)

עכשיו אני לא יודע מי מכם מכיר את הרכב הזה הותיקים בטוח שמכירים הוא נמכר בארץ בשנים 88-89,

אז אם מישהו שמע או יודע או מדמיין שהוא רואה אחת אנא הודיעו לי, יש לדגם הזה ערך סנטימטי רב עבורי (ברצינות!)

אפילו מידע על כל פריזמה שהיא מכל דגם יתקבל בברכה.

תודה לעוזרים, שאו ברכה 8)

תמונה להמחשה:

47bc52aad8303.jpg

מנהלים - אם הפוסט לא מתאים למקום אנא שדרגוהו...

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אור יהודה יש אחת לבנה 89 אם אני לא טועה שנוסעת וגם נראית די טוב.אם אתה מעוניין אני אחפש לך אותה.אין עליה שלט למכירה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

החזרת אותי 21 שנה אחורה, עת עבדתי כאיש מכירות של לנצ'יה. אהבתי את הפריזמה, היה לה אופי משלה('ספורט אלגנט' בלשון העם) ולטעמי היתה מוצלחת יותר מהדלתא בעלת המנוע המקביל(GTie). זאת ועוד; באותה תקופה נמכרה הדלתא הבסיסית עם מנוע 1.3, בעוד הפריזמה נמכרה עם 1.5, שהיה הרבה יותר גמיש ומוצלח. הפריזמה נמכרה ב-3 דגמים:

1.5 בסיסי-31,000 ש"ח(בערך כמו סובארו ליאונה :oops:)

1.5LX-חלונות חשמל קדמיים, נעילה מרכזית ורפודים מהודרים יותר, 33,000 ש"ח

סימבול-1.6 הזרקה, כ-39,000 ש"ח, אם זכרוני אינו מטעני

לסימבול היה איבזור עשיר מאד, הגה כח וריפודי אלקנטרה מיוחדים אך לא איכותיים במיוחד. בשעתו זכיתי לנהוג בכולן ואהבתי דווקא את דגמי ה-1.5, שהיו זריזים למדי והציעו נוחות נסיעה טובה יותר, מה גם שהגה הכח של הסימבול לא היה מהמשובחים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• אחראי פורום
פורסם

אחד הרכבים החביבים עליי.

בכרמיאל צצה מדי פעם כחולה מודל 89', פעם הבאה אנסה לדבר עם הבעלים.

ה-1.5 לא הגיעה עם תיבה אוטומטית בלבד?

אני זוכר מבחן ב"אוטו" משנת 88' מול הלאונה 1.8. נראה לי בערך המבחן היחיד שהלאונה יצאה בו מנצחת,

עד היום לא ברור לי איך קרה המחדל הזה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תודה רבה, מאור יהודה ועד כרמיאל בצפון, עזרתכם ברוכה...

גם מספרי רכב יתקבלו בברכה 89-***-52

עוד מישהו ראה/נתקל?

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
ה-1.5 לא הגיעה עם תיבה אוטומטית בלבד?

לא, להיפך. בתחילת דרכה(1983) שווקה הפריזמה בגרסת 1.3 ידנית ו-1.5 אוטומטית. בהמשך הגיעו גרסאות 1.5 ידניות ובשנים 1989-90 יובאה ה-1.5 עם גיר ידני בלבד. האוטומטית היתה "נבלה" לא קטנה, למרות שלא הגיעה לרמת הקטסטרופה של הפיאט רגטה 70 האוטומטית.

פורסם
החזרת אותי 21 שנה אחורה, עת עבדתי כאיש מכירות של לנצ'יה. אהבתי את הפריזמה, היה לה אופי משלה('ספורט אלגנט' בלשון העם) ולטעמי היתה מוצלחת יותר מהדלתא בעלת המנוע המקביל(GTie). זאת ועוד; באותה תקופה נמכרה הדלתא הבסיסית עם מנוע 1.3, בעוד הפריזמה נמכרה עם 1.5, שהיה הרבה יותר גמיש ומוצלח. הפריזמה נמכרה ב-3 דגמים:

1.5 בסיסי-31,000 ש"ח(בערך כמו סובארו ליאונה :oops:)

1.5LX-חלונות חשמל קדמיים, נעילה מרכזית ורפודים מהודרים יותר, 33,000 ש"ח

סימבול-1.6 הזרקה, כ-39,000 ש"ח, אם זכרוני אינו מטעני

לסימבול היה איבזור עשיר מאד, הגה כח וריפודי אלקנטרה מיוחדים אך לא איכותיים במיוחד. בשעתו זכיתי לנהוג בכולן ואהבתי דווקא את דגמי ה-1.5, שהיו זריזים למדי והציעו נוחות נסיעה טובה יותר, מה גם שהגה הכח של הסימבול לא היה מהמשובחים.

זיכרונך מטעה אותך. הסימבול עלתה 37K ש"ח.

היתה לנו כזו וזה אוטו מדהים. הוא היה נוח מאוד, מאוד מאובזר (יותר מיפאנומטית ממוצעת חדשה של היום), חסכוני ואמין. שלנו היתה מודל 89' והיתה אצלנו עד 94' ו 215K ק"מ. החיסרון שלה היה שהמוסכים לא ידעו לטפל בה. היחידים שידעו לטפל בה היו אנג'לו בת"א ואלכס באשדוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תודה רבה, מאור יהודה ועד כרמיאל בצפון, עזרתכם ברוכה...

גם מספרי רכב יתקבלו בברכה 89-***-52

אני חושב שאפשר להרחיב את טווח החיפוש. הנ"ל הייתה באר שבעית עד לפני כשנה ונמכרה , אבל אני חושב שגם הקונה הוא באר שבעי

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

יש אחת בטבריה בצע ירוק מזעזע, לא מזמן ראיתי אותה. אם אראה שוב אקח מספר טלפון.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם
לא, להיפך. בתחילת דרכה(1983) שווקה הפריזמה בגרסת 1.3 ידנית ו-1.5 אוטומטית. בהמשך הגיעו גרסאות 1.5 ידניות ובשנים 1989-90 יובאה ה-1.5 עם גיר ידני בלבד. האוטומטית היתה "נבלה" לא קטנה, למרות שלא הגיעה לרמת הקטסטרופה של הפיאט רגטה 70 האוטומטית.

בשנים 86' - 88' יובאה הפריזמה גם עם מנועי 1.6 TC ללא הזרקת דלק, 100 כ"ס עם תיבה ידנית בלבד.

בניגוד לרגאטה, שהתיבה האוטומטית שלה היתה מתוצרת פולקסווגן, לפריזמה היתה תיבה אוטומטית שפותחה ויוצרה ע"י לנצ'יה בעצמם, ושמשה את התמא עד 89'.

למרות שכמו הדלתא עליה היא הפריזמה התבססה, מוצאה של המכונית מפיאט ריטמו הכושלת, הפליאו מהנדסי לנצ'יה בהופכם מכונית כושלת בכל המובנים הדינמיים, למכונית נוחה, מתנהגת ומהנה לנהיגה.

מחליפה של הפריזמה הוצגה בשנת 90' ונקראה דדרה, מכונית מישפחתית בגודל מלא שהתבססה על רצפת הפיאט טיפו.

הדדרה היתה מכונית טובה למדי אך נעדרה כל אופי ספורטיבי, ולמעט מנוע ה 1756 סמ"ק המצויין ותא הנוסעים המהודר והמאובזר, היא התקשתה להציע את מאפייני לנצ'יה הקלאסיות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בשנים 86' - 88' יובאה הפריזמה גם עם מנועי 1.6 TC ללא הזרקת דלק, 100 כ"ס עם תיבה ידנית בלבד.

מאחר והשאלה שנשאלה היתה לגבי מנוע ה-1.5, לא נגעתי ב-1.6, אותו מנוע שהיה גם ברגאטה 100 קרבורטור(שלאחר מכן קיבלה הזרקה חד נקודתית). עד ליציאת הסימבול, ה-1.6 לא הצליח בשוק המקומי, גם לאחר הורדת המיסוי לנפח הנ"ל ב-1987.

ובכלל, כשלונה של לנצ'יה בשוק הישראלי במחצית השניה של שנות השמונים, למעט Y10 הקטנה, הוא טראגי, בפרט כשנזכרים בעובדה שהמכוניות לא היו יקרות והציעו תמורה מעולה למחיר. היבואן, טלקאר, שנשא עיניו לדייהטסו(שיובאה ע"י 'נוע') לא התאמץ במיוחד בתחום השירות וגרם למותג שנחשב לפרימיום בשנות השבעים להשחק עד דק.

ב-1991 עבר המותג לסמל"ת ובסוף המילניום הקודם ערכו לו קבורת חמור בישראל.

פורסם
100

ובכלל, כשלונה של לנצ'יה בשוק הישראלי במחצית השניה של שנות השמונים, למעט Y10 הקטנה, הוא טראגי, בפרט כשנזכרים בעובדה שהמכוניות לא היו יקרות והציעו תמורה מעולה למחיר. היבואן, טלקאר, שנשא עיניו לדייהטסו(שיובאה ע"י 'נוע') לא התאמץ במיוחד בתחום השירות וגרם למותג שנחשב לפרימיום בשנות השבעים להשחק עד דק.

ב-1991 עבר המותג לסמל"ת ובסוף המילניום הקודם ערכו לו קבורת חמור בישראל.

דווקא תחת כנפי סמל"ת ידעה לנצ'יה עדנה מסויימת בתחילת שנות ה 90', בעיקר עקב הצלחת ה היחסית של התמא, הלנצ'יה האחרונה שידעה טעמה של הצלחה.

התמא שווקה כאופציה צעירה וספורטיבית למכונית הסאלון הנמכרת ביותר בתקופתה - הוולבו 740\940, וזכתה כאן להצלחה לא מבוטלת.

הקאפה שהגיעה לארץ ב 95' לא נהנתה מאותה מידת הצלחה, בעיקר עקב התחזקות האופוזיציה הגרמנית - ב.מ.וו סדרה 5 ומרצדס E.

בתחילת שנות ה 2000 נעלמה מהארץ לנצ'יה בקול דממה דקה ועיקבותיה לא נודעו עד עצם היום הזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...