רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
כביש 6 ותרבות נהיגה. 1 2
מאת ranll-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יצא לי לנסוע בחג דיי הרבה(ארבע פעמים) על כביש 6 - המסלול 4316 (עד סופו לכיוון דרום) ממש התפעלתי מהמחזה, נתיב ימני נוסע במהירות טובה של 100-110 בשיירה מסודרת ונתיב שמאלי פנוי. נהגים שיוצאים לעקיפה דואגים גם לחזור לימני וסה"כ נשמר הסדר הטוב. אפשר לראות שהנהגים מבינים שהם נוהגים בכביש מהיר ונותנים תוקף מיוחד אשר משום מה לא מגיע לכבישים מהירים אחרים בארץ כגון 431 (הצמוד לו) או אפילו נתיבי איילון. ב431 כולם נוסעים באמצעי או בשמאלי כאשר הימני פנוי ואין מדיניות של חזרה לימני כי "מי כבר יעקוף אותי כשאני נוסע 130? אף אחד, ואם חס וחלילה יהיה מישהו אז זה לא חוקי, אני אחנך אותו" ב431 אני עושה "תרגיל" לפעמים, בירידה מאיילון דרום ישנה השתלבות של 2 נתיבים ל3 של 431, אני …
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
ג׳נטים 3 זרועות
מאת cc206-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 913 צפיות
היום בבוקר ראיתי ג׳נטים 3 זרועות על סיאט לאון,משהו יפה,שחזרתי הביתה הרצתי חיפוש למצוא תמונה או שם של הג׳נט,כמה שחיפשתי לא מצאתי,בכ״א אשמח לקבל תמונה ו/או את השם של הג׳נט.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם. אתמול ראיתי עוד פרק בסדרה המצוינת של יס "אנשי החוק". למי שלא מכיר, זאת תוכנית טלוויזיה ישראלית שמתלווה לשוטרי סיור כל פעם באיזור אחר בארץ. בפרק האחרון השוטרים עשו חיפוש ברכב של שני צעירים שנראו להם חשודים. ומצאו שם משהו שנראה כמו מברג, אבל בסוף היה דוקרן, במקרה הזה אני מבין למה השוטר לקח אותם לתחנה לחקירה. אבל הבנתי מהשוטר שאסור להחזיק שום כלי עבודה בתא הנהג. זה נכון? זה מפחיד בגלל מברג שהשתמשת בו לתקן משהו באוטו, תגיע לתחנת משטרה לחקירה לא?. קישור לתוכנית באתר של יס http://yes.walla.co.il/?w=//1657704
הודעה אחרונה מאת levy, -
חברה ..רציתי לשתף בכמה מילים על מוסך פליקס בתל אביב . אתמול , הגיע הזמן לטיפול ראשון בGTI . בגלל שהייתי כבר בתל אביב ובגלל המלצה של חבר בחרתי להכניס את הרכב למוסך פליקס לטיפול ראשון . מכיוון שהרכב שלי לא ממש סטנדרטי ביקשתי לבוא עם שמן איכותי במיוחד . כמובן שבמוסך לא ראו בעין יפה את העניין למרות שעל השמן היה כתוב במפורש VW RECOMENDED . מדובר בשמן 5/30 של קסטרול . לאחר דין ודברים ולאחר שראיתי באיזה שמן המוסך משתמש ( שמן של חברת GULF ) השתכנע המוסך להשתמש בשמן שלי . בקצרה , המוסך הודיע לי שהרפידות שלי לקראת סוף דרכם .רציתי להביא רפידות של OMP וגם פה נתקלתי בהתנגדות נחרצת .לבסוף בלית ברירה ולאחר שהמוסך סרב לשחרר את הרכב ש…
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים, לפני כמה ימים נוכחתי לדעת על דבר שנקרא ספייסר לפורק שיושב עליו או באנגלית spacer blow off והוא מתאים למנועי TSI. ממה שהבנתי הוא מקנה לרכב רעש פריקה כמו של פורק לחץ רגיל ע"י כך שבמקום שהרעשים יישתחררו לפילטר,הספייסר משחרר אותם החוצה ונשמע כמו פורק,לפי פיסטופ הבנתי שזו התקנה פשוטה של כ5-10 דקות,אגב בpitstop הוא עולה כ800 ש"ח כולל התקנה. כאן מתחילות השאלות שלי אליכם בנוגע לספייסר ורכישתו מebay. *הרכב בו מדובר הוא Seat ibiza FR 2010. 1.מה זה הספייסר הזה? 2.האם הוא יכול לגרום לנזקים במנוע?לנפילת גדישה? 3.בebay המחיר שלו הרבה יותר זול מבארץ כאשר פה הוא עולה 800 ש"ח ומאיביי אפשר להזמין אותו ב320 ש"ח. *האם זה משתלם להזמין אותו דרך ebay,כמה זמן בערך לוק…
הודעה אחרונה מאת Balakai, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.motobike.co.il/article/8072.aspx מעניין אם ולאן זה יתפתח.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
שלום לכולם, אני וחברים, גילאי 21+ מתכננים לטוס בסוכות לחמישה ימים בגרמניה. כחלק מהטיול ישנה נסיעה מתוכננת לאוקטוברפסט במינכן (דרך כביש A9) ולכן חשבנו לבצע את הנסיעה ברכב. באתר העולמי של sixt ראיתי מספר רכבים לגילאי 21, אחד מהם bmw 3er ב170$ ליום שנראה נחמד. מס' שאלות: - איך אני מברר יותר על הדגם? נפח מנוע וכו'? - האם החברה מתחייבת לדגם הספציפי? - מה הדרישות להזמנה מהאתר העולמי? ועל הכבישים: - מה המהירות המותרת? הגבלת מהירות? בכביש A9 - מקומות עצירה מעניינים לאורך הכביש? תודה!
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברשיון רשום שאין ויש כרית אויר אחת ובמקומות אחרים באינטרנט רשום שיש 2 כריות וABS. למי אני אמור להאמין ואיך בודקים שאכן יש או אין ABS??
הודעה אחרונה מאת felixr, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
פיג'ו פרסמו פרטים נוספים אודות ה-508 החדשה. היא תיהיה גדולה יותר בהשוואה ל-407 היוצאת אבל קלה וחסכונית ממנה. היא תיוצר בשלב הראשון בצרפת, לטובת השוק האירופאי, אבל בשלב מאוחר יותר גם בסין לטובת השווקים במזרח. פרטים נוספים אודות הפיג'ו 508 החדשה.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים. כפי שכתבתי קודם יש לי טויוטה קורולה 2010 ידנית (רכב עם קלטש) אני מאמין שיש לי בעיה בהעברה להילוך שני, אני מחפש למי יש עוד רכב כזה שיכתוב לי איך החילוך שני שלו. בבקשה מי שיודע או למי שיש טויוטה קורולה 2010 שיצור קשר, זה מאוד חשוב לי תודה רבה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איזה נורה קיימת בפנסי חזית של קורולה 2009? H1 H4 H7?
הודעה אחרונה מאת Niki P, -
- 1 תגובות
- 875 צפיות
יש לי טויוטה קורולה 2008 ויש לי מפתח כזה http://www.car-keys.com.au/images/T/TOYOTA_2BUTTON_B.jpg יש לי שאלה האם יש אפשרות להשתמש באוטו שיש לי במפתח כזה במפתח יש אפשרות לפתיחת הבאג'ז בעזרת כפתור בשלט עכשיו במפתח שיש לי אין אפשרות כזו השאלה שלי האם כל העניין הזה אפשרי של התאמת המפתח ושיעבוד ללא בעיות. המפתח שמצאתי הוא מEBAY... תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Niki P, -
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
למה כל הרכבים של במוו בארץ עם סיומת 16 בלוחית רישוי? אני מדבר רק על רכבים שנקנו מקמור רכבים מיבוא אישי מקבלים סיומות אחרות? ובאותה שאלה למה לנד רובר עם סיומת 59? תודה
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בישראל אמנם לא זכינו לראות אברת' 500 שקיבלה קיט אסה-אסה, אבל בעולם מדובר בהצלחה כך שמכונית אחת מכל שלוש מקבלת את קיט השדרוג הקרבי. בתערוכת פריז תציג אברת' שני קיטים חדשים של אסה-אסה - אחד לפונטו-איוו והשני ל-500C. קיטים חדשים של אסה-אסה
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 0 תגובות
- 814 צפיות
ידוע לי שזהו סיכוי קלוש, אך האם מישהו מכיר מספר או כתובת מעודכנת של "רדיו קול-בי" שהיה ממוקם בשטמפפר בפתח-תקווה? אני לקוח מהעבר. חיפשתי באינטרנט, הכתובת בשטמפפר היא לא אקטואלית יותר וכן המספר הקווי של כתובת זו מנותק. תודה רבה מראש (:
הודעה אחרונה מאת איל לוין, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר'יה פ''ת ואזור פ''ת עד כה נצפו 3 עמדות של משרד התחבורה לבדיקת ''תקינות'' הרכב. זה בטח מתפרס ברחבי הארץ. סעו בזהירות ויום טוב לכולם! עמית.
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, מישהו יודע אם הסוכניות בכלל קיימות בבודפשט? אם כן אשמח לדעת מה הכתובות. ניסיתי בגוגל ללא הצלחה. בברכה
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
- 3 תגובות
- 848 צפיות
היי במקרה ראיתי היום סרטון סקירה של מגזין "אוטו" על האאודי A4 החדשה, צויין שם שהאוטו מעולה וחזק אבל מה, אאודי בחרו לנתק את הנהג מהכביש, הכוונה היא שאי אפשר להרגיש את מה שהולך מתחת לגלגלים. שאלתי היא - מדוע זה דבר רע? האם צריך להרגיש כל מהמורה/גרגיר חצץ או את איכות האספלט בארצנו? וזה לא שחסרה אחיזה לרכב הזה, להיפך. מה זה תורם אם מרגישים את הכביש? תודה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 8 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום. יש לי אוקטביה tsi 2010 דגם אלגנס, האם יש דרך לבטל את הנעילה האוטומטית לאחר שהרכב מגיע ל20 קמ"ש? תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בוקר טוב, שמעתי הבוקר בחדשות השעה שש שמשרד התחבו-רע אישר לייצא באופן מסחרי רכבים משומשים לירדן ולעיראק, בתואנה שזה יעודד רכישת רכבים חדשים ובטוחים ובכך "יוריד את מספר הנפגעים בתאונות דרכים"... התואנה הזו מופרכת למדי לדעתי, מה שבטוח הוא שתישמר רמת המחירים הגבוהה של הרכבים המשומשים, לרווחתן של חברות הליסינג ומאזניהן.. האם הלובי של חברות הליסינג מספיק חזק כדי להזיז את שר התחבו-רע? כנראה שכן...
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום יש לי רכב שאני רוצה לזרוק ולבטל את רישום הבעלות שלי עליו. אבקש להדגיש שמדובר ברכב ששנת ייצורו 94, כך שהוא לא נכנס לתוכנית הגריטה של משרד התחבורה - לפחות כך נאמר לי. מה ההליכים שעלי לנקוט? תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
עברתי באור אדום (10 נק' +1000 שקל)לפני כמה חודשים כמובן הגיע מכתב אדום שאני צריך ללכת ולברר את הקנס במשרד הרישוי,לא הלכתי איזה חודש למשרד הרישוי כי היה לי סידורים ולא היה לי זמן,בזמן הזה (של החודש) קיבלתי דוח על חגורה (אני לא נהגתי אני הייתי הנוסע) וזה 2 נקודות ו250 שקל עכשיו אמרו לי חברים שאני צריך גם קורס נהיגה מונעת ותיאוריה כי זה 12 נקו'. אז אוקי הלכתי למשרד הרישוי שבוע שעבר והם אמרו רק תאוריה ואחכ תקבל רשיון נהג חדש לשנתיים נוספות אז שאלתי אותה מה עם הקנס של ה2 נקודות ?אז היא אמרה לא צריך קורס רק תיאוריה(יכול להיות שזה עדין לא התעדכן אצלה שקיבלתי קנס של החגורה כי עדין לא שילמתי אותו??)..עכשיו השאלה שלי נגיד שעברתי תאוריה הכל טוב ויפה אני יקבל רשיון נהג חדש שוב..…
הודעה אחרונה מאת KhaledF, -
-
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, נעלם לי המפתח של הרכב. אין לי מוזג אם הוא אבד, או נגנב. כרגע אני משתמש במפתח הרזרבי. מה הייתם מציעים לי לעשות כדי להיות מכוסה מבחינת הביטוח, ובכללי כדי שהרכב יהיה בטוח?
הודעה אחרונה מאת The Corpse, -
- 2 תגובות
- 957 צפיות
לאחרונה החלטתי להחליף את הרכב שברשותי לדגם חדש יותר התקציב עומד על כ-45,000 ש"ח כשהרכב שאני עתיד למכור שווה כ-15,000 ש"ח ראיתי מודעות על "ליסינג פרטי" שבו עלי לתת סכום מסויים בתור התחלה ולאחריו סכום קטן בתשלומים חודשיים ובסוף תקופת התשלומים, להשלים את מחיר הרכב בעוד סכום או להמשיך ולהתקדם לרכב אחר ולהמשיך את התשלומים האמת שזה ניראה טוב אבל אני לא בטוח... האם יש למישהו ניסיון עם התוכנית הזו ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 885 צפיות
כנראה שבעקבות הגל המתפתח של זיכויים ועיכובים עקב אי כיול הממל"ז, פרסמה היום משטרת ישראל שהיא החליטה להתקשר עם ספק כלשהו לצורך רכישת צב"ד (או אולי רכישת שירות) לבדיקת כיול ממל"ז. המעניין הוא שהם מפרסמים זאת בעקבות זאת שהם הלכו בהליך של פטור ממכרז וספק יחיד. עוד יותר מעניין זה שהם מודיעים היום שההתקשרות עם הספק היחיד החלה כבר ב-07/09/2010. ואם למישהו מפריע הספק שנבחר, אפשר להשיג על כך עד 03/10/10. .
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
שחרור הסרט: June 10, 2011 -הסרט יצולם בברזיל שימו לב לרשימת השחקנים בסרט! http://www.imdb.com/title/tt1596343 כמה תמונות: יהיה חם! (אין לי גישה לאוף טופיק אז פרסמתי פה)
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חבר'ה, ממש אתמול דנתי על דפי הפורום בנושא האדיבות בנהיגה ובכלל התרבות בכבישים והיום קרה לי מקרה שבו אני ו2 חברים חלוקים בדעותינו. המקרה להלן: באחד מחלקי הדרך שבהם אני נוסע יש 2 צמתים, בצומת הראשון אני פונה ימינה, ואז בצומת שאחריו (שהמרחק ביניהם הוא באורך של בערך 6 רכבים סטנדרטיים, קטע קצר יחסית) יש לפנות מיד ימינה. עם תכנון נסיעה בסיסי היציאה מהצומת שבה אני פונה שמאלה צריכה להיות ישר לנתיב הימני ביותר על מנת שאני אוכל לפנות ימינה בקלות, לצערי הרב לא לכולם יש את תכנון הנסיעה הזה ובזמן הקצר שאני מחכה למכוניות שלפני שיפנו ימינה הגיע נהג בעל פיאט פונטו, נעמד משמאלי (בנתיב לנסיעה ישר) ואותת ימינה על מנת שניתן לו להכנס לנתיב הפניה ימינה, אני מבחינתי ראיתי נהג שהגיע מ…
הודעה אחרונה מאת Az, -
- 2 תגובות
- 848 צפיות
ביום חמישי ה 9\9\2010 באזור יפו שד' ירושלים נמצא צרור מפתחות של סוזוקי הכולל 2 מפתחות לרכב עם שלט מקורי!!! בצרור יש תג מס שילדה של הרכב כל מי ששמע על אדם זה או אחר שאיבד צרור כזה מוזמן ליצור קשר. מקווה שבעליו יימצא
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
- 1 תגובות
- 711 צפיות
שלום לכולם, בימים אלו אני מתחיל פרוייקט הרכבה של רכב (שאת פרטיו אציין בהמשך - כמובן תמונות) ואני מחפש בראש ובראשונה מקום שבו אוכל לעבוד. המקום המבוקש צריך להיות באזור תל אביב רמת גן בני ברק בת ים חולון . זמן ההשכרה בערך עד שנה אשמח אם מישהו יודע על מקום כזה שיוכל ליידע אותי כמובן , עדיפות למוסך לשעבר - לא חייב יש לי את כל הכלים וכל הציוד הדרוש בתודה מראש , אחלו לי בהצלחה ! האיש עם הלגאסי
הודעה אחרונה מאת David_az, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לדעת מה זה גיר רובוטי,האם צריך להזיז את הידית בזמן הנסיעה כמו בידני? זה לא כמו באוטמט שמים דריב ונוסעים? האם אין קרולה 2008 באוטמט סטנדרטי? תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת אלעד,
-
מי מחובר 26 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 300 אורחים (הצג רשימה מלאה)