Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלעד, אני מסכים עם כל מה שכתבת. רק לגבי החזרת הרכב - בניגוד למקומות אחרים לא ניתן לקבל במינכן שום אישור. גם אני ראיתי בכרטיס האשראי שלי חיוב על כ-35 אירו יומיים לאחר החזרת הרכב, ואני מניח שמדובר על 2-3 ליטר סולר בתוספת עמלה שמנה אולם עמלות כאלה מקובלות בכל העולם (כנראה חוץ מישראל - לפנימספר שנים שכרתי ואן בחיפה וקיבלתי אותו עם 1/3 מיכל, אבל הדבר גם צויין בטופס ההשכרה וכך גם החזרתי אותו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מחזק את אלעד.

הגרמנים מאוד יעילים באכיפת החוק. מצלמות מפוזרות סביב סביב, ויש לעקוב היטב אחרי הגבלות המהירות השונות - גם בין הנתיבים.

בתוך הערים (בעיקר באיזורים עמוסים) לא חסר מצלמות. רגע אחד של חוסר תשומת לב למהירות הרצויה, והופ, חייך למצלמה. אומנם העניין לא מכביד בכיס (יורו פר קמ"ש) אך בהחלט לא נעים :oops:

החזרת הרכב:

לדאוג למיכל דלק מלא. זה מאוד חשוב, אחרת תקבל חשבונית מנופחת להחריד.

יש חברות (Sixt, למשל) שחשוב להן שהרכב יוחזר נקי. תשתדל להעביר על הרכב מטלית/מגבת כדי שיראה טוב יותר, בעיקר אחרי נסיעות בגשמים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אם אתם מחפשים נהיגה כיפית ונופים מעניינים, תוכלו לנסוע דרומה ממינכן לכיוון טירת נוישוונשטיין (Neuschwanstein) והעיר פוזן (Füssen). אפשר לנסוע ב-A8 ואפשר לנסוע דרך כבישים משניים (בנחה שאתם עם GPS - בטלו את אופציית הכבישים המהירים) שמובילים דרך כפרים ציוריים ונופים מדהימים. הטירה עצמה קצת תיירותית לטעמי, אבל יפה - והאיזור עצמו שווה ביקור.

לגבי המעבר מברלין למינכן - בדוק מה יותר זול, טיסה או רכבת. לחברת איר ברלין יש תעריפים אטרקטיביים מאוד. אם אתה בוחר ברכבת, בדוק אם ניתן להזמין כרטיסים מראש דרך האתר של DB - אפשר לקבל הנחה נאה אם מזמינים דרך האינטרנט.

Clutch, נהגתי על ה-A8 לפני מספר שבועות, הנהיגה היתה רחוק ממהנה - הכביש מאוד גבעי, בעיקר בקטעים הדרומיים, והמהירות מוגבלת בחלק ניכר מאוד ממנו (צריך להוסיף כי חלק מהמגבלות שנבעו ממזג אויר סוער). מעבר לכך - הצעתך טובה למי ששוהה שבוע במינכן ויש לו מזג אויר טוב, לא למי שבא ל-5 ימים לברלין ורוצה לבזבז את זמנו בכבישים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בניגוד למה שכתב Derish החזרת הרכב בנמה"ת של מינכן יעילה ביותר.

החזרת הרכב בנמה"ת היתה מהירה ויעילה מאוד.

הרעיון בהחלט יעיל, הביצוע לא תמיד. כנראה שנפלתי על יום לא מוצלח, כי היו מלא אנשים ורק 3-4 נציגים.

להחזיר רכב בלי לקחת קבלה זה טיפשי בכל קנה מידה. פעם ראשונה עושים את זה מחוסר נסיון, אח"כ לומדים.

פורסם

לא דיברתי על ה-A8 אלא על הכבישים הצדדיים שמחליפים אותו. יצא לי לגלות אותם לגמרי בטעות כשה-GPS של הרכב שלי החליט להראות לי את מיטב נופי גרמניה. לצערי, אני לא זוכר את מספרי הכבישים - אבל אפשר בקלות למצוא מסלול מעניין באמצעות Google Maps.

הנסיעה עצמה היא שעה-שעתיים.

פורסם
sperial,

אני בטוח שיש לי המון מה לעשות בברלין והזמן קצר, אבל אני חושב ותתקן אותי טועה, שנסיעה לפסטיבל הבירה הגדול בעולם דרך האוטובאן המפורסם באוטו שהוא יחסית ספורטיבי יעניק לנו הרבה חוויות בנוסף לשלושת הימים שנבלה בברלין.

בנוגע ללינה, אני לא חושב שאנחנו צריכים, הרעיון הוא לקפוץ ליום למינכן ולחזור בתחבורה ציבורית, שם יהיה לנו כמה שעות לישון.

בנוגע לנסיעה באוטובאן, 500 קילומטר בכביש מהיר לא נשמעים לי המון אלא כמו נסיעה לאילת פחות או יותר?

וכמובן תודה לכולם על העזרה!

תלוי במזג האויר. אם יתמזל מזלך ומזג האויר יהיה טוב זו חצי צרה אבל אם מזג האויר אינו טוב זה יהיה מתיש במקרה הטוב ומסוכן במקרה הרע. תביא בחשבון שבמקרה הטוב הנסיעה תארך 6 שעות, וסביר שיותר. הרי לא תוכל לנהוג 550 ק"מ ברציפות, יהיה עליך לעשות לפחות 4 הפסקות בדרך וזאת אם את נהג מנוסה המסוגל לשבת שעות ארוכות מאחורי ההגה. אם אתה בעל פחות נסיון הנהיגה תהיה עוד יותר מעייפת ותזקק להרבה יותר הפסקות.

אם אתה משווה לנהיגה לאילת (שהיא כ-1/2 מהמרחק שאתה מתכוון לנהוג) - האם היית רוצה לנהוג מת"א לאילת וחזרה באותו יום בשביל לעשות באנג'י וצלילה אחת? אני כמעט בטוח שתשובתך שלילית. ראה כך את הרעיון שלך לנסוע מברלין למינכן בשביל 2 כוסות בירה וקצת מוזיקה. הרי לא תספיקו יותר.

אני לא ביקרתי באוקטוברפסט, ואיני בן 21 כך שסדרי העדיפויות שלי שונים משלך. בכל זאת לדעתי נסיעה של 16 שעות לפחות (מברלין למינכן וחזרה) כדי לבלות שעתיים - שלוש היא בזבוז זמן יקר. אני חוזר ואומר לך - 5 ימים בברלין הם פשוט כלום, כרטיס הטיסה והמלון שתמורתם אתה משלם יקרים מכדי שתבזבז אותם על בילוי בכבישים וברכבת. גם שינה במטוס או רכבת אינה עמוקה, כך שלמחרת חזרתכם לברלין תהיו מותשים והיום יהיה מבוזבז לפחות בחציו.

פורסם

אוקיי הבנתי את המסר!

נראה לי שהכל תלוי בשעות טיסה ומתי אנחנו מגיעים, בכל מקרה הכוונה היא לבלות בפסטיבל קרוב ליום שלם ולא כמה שעות.

בכל מקרה הכוונה היא להנות מ2 העולמות, מינכן בעיקר עם חיי הלילה שלה והאוקטוברפסט.

מה דעתכם על טיסה מהארץ למינכן וחזרה מברלין?

פורסם

זה כבר נשמע יותר הגיוני. איך שלא יהיה, כדי ליהנות באמת מהפסטיבל וגם להספיק קצת מהמקומות השווים שבעיר הזאת (מוזיאון ומפעל BMW, המדרחוב, מחנה הריכוז דכאו, אליאנץ ארנה ועוד), אתה תזדקק לשני לילות לפחות. פחות מזה זה פשוט חבל על הזמן.

ועכשיו אתן לתמונות לדבר, כך שתוכל לראות איך הדברים שדיברנו עליהם מקודם נראים במציאות.

מערכת ההסעה היעילה להחריד בתוך העיר: בהתחלה לפני העומס, אח"כ בתום הפסטיבל, כשכולם שתויים ומחכים שהתחתית כבר תגיע. ועוד: שים לב כמה מסילות יש בתוך העיר. ולא, ממש לא מדובר בדבר יוצא דופן. אגב, מזהה את האתר שברקע?

attachment.php?attachmentid=213578&stc=1&d=1284239477

attachment.php?attachmentid=213575&stc=1&d=1284239477

attachment.php?attachmentid=213579&stc=1&d=1284239477

כך הם מתלבשים כעניין שבשגרה משך כל ימי הפסטיבל. ככה הם הולכים לעבודה, ככה הם יוצאים לבלות, וזה בערך הדבר היחיד שהם לובשים.

attachment.php?attachmentid=213580&stc=1&d=1284239477

attachment.php?attachmentid=213582&stc=1&d=1284239949

בתוך הפסטיבל: קצת מתקנים והחגיגות בתוך אחד מתוך עשרות בתי הבירה הפזורים במתחם הענק.

attachment.php?attachmentid=213576&stc=1&d=1284239477

attachment.php?attachmentid=213577&stc=1&d=1284239477

נ.ב.: כמעט שכחתי: אל תשכח לקחת איתך משהו חם! בתקופה הזאת הלילות שם כבר די קרים, ולהסתובב עם חולצה קצרה זה רעיון רע במיוחד!

IMG_1666.jpg

IMG_1657.jpg

IMG_1634.jpg

IMG_1607.jpg

IMG_1593.jpg

IMG_2863.jpg

IMG_1610.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

סתם שאלה - מה בכלל איבדת בברלין? במינכן ובאיזורה יש מלא דברים לראות, תוכלו להיות יום - יומיים במינכן, ואם כבר אתם בקטע של רכב וטיולים לקפוץ לזלצבורג שבאוסטריה, עיר יפיפיה (מולדתו של מוצארת) או לטירן נוישוונשטיין (הטירה של דיסני) לראות את אחת הטירות היפות בעולם לדעתי, יש עוד מלא אטרקציות באיזור - בתור אחד שביקר שם פעמיים + נהג.

אגב - לא כלכך מפרך האוטובנים, כבישי היער השחור - זה כבר סיפור אחר, אבל מזה גם נהנים :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

טיפ קטן, מבלי לקרוא את כל השרשור (בשל השעה המאוחרת) - מחיר השכרת רכב ליום אחד או לשלושה ימים כמעט זהה.

אם יש זמן, ממליץ לעצור בדרך בין פרנקפורט למינכן בשטוטגרט, לנסות לתאם מראש ביקור במפעלים של פורשה ומרצדס ואם לא יוצא, אז גם המוזיאונים של 2 החברות הללו מעניינים.

אלעד, אני מסכים עם כל מה שכתבת. רק לגבי החזרת הרכב - בניגוד למקומות אחרים לא ניתן לקבל במינכן שום אישור. גם אני ראיתי בכרטיס האשראי שלי חיוב על כ-35 אירו יומיים לאחר החזרת הרכב, ואני מניח שמדובר על 2-3 ליטר סולר בתוספת עמלה שמנה אולם עמלות כאלה מקובלות בכל העולם (כנראה חוץ מישראל - לפנימספר שנים שכרתי ואן בחיפה וקיבלתי אותו עם 1/3 מיכל, אבל הדבר גם צויין בטופס ההשכרה וכך גם החזרתי אותו).

בהחלט ניתן.

אני דרשתי וקיבלתי תדפיס המאשר שמיכל הדלק מלא והרכב הוחזר באותו מצב בו קיבלתי אותו.

עריכה: אחרי קריאה קצרה (בעיקר של הודעות פותח השרשור), אם אתה בברלין חמישה ימים, אין שום טעם "לקפוץ" לאוקטוברפסט במינכן.

דבר ראשון, יש מספיק מה לעשות בברלין ב5 ימים.

דבר שני, רק הנסיעה לכיוון אחד תגזול לך כמעט יום שלם.

דבר שלישי, להיות באוקטוברפסט רק לכמה שעות ובלחץ זמן לא יתן לך את החוויה המלאה של אוקטוברפסט שמבוססת על שעות על גבי שעות של לגימת ליטרים על גבי ליטרים של בירה, תוך כדי מוזיקת-עם וריקודי-עם גרמניים.

דבר רביעי, תחבורה ציבורית ממינכן לברלין גם יקרה וגם לוקחת הרבה מאוד זמן.

בשורה התחתונה יווצר מצב שמתוך 5 ימים שתהיה בגרמניה, לפחות יומיים יתבזבזו על ה"קפיצה" למינכן, לא תקבל את החוויה המלאה של האוקטוברפסט וזה יעלה לך באיזור ה200 אירו לבנאדם.

בשביל אוקטוברפסט צריך לפחות יומיים-שלושה נטו של להיות במינכן, בלי לחץ של זמן ועם יכולת קיבולת גבוהה של אלכוהול. אז הביקור יהיה חוויה שתזכור לכל החיים ולא סתם "טעימה" או משהו שתתבאס ממנו.

ככה שאם אתה טס ל5 ימים, תבחר מינכן או ברלין ותתמקד בכל אחת מהערים הללו. בשתיהן יש מספיק מה לעשות בשביל שבוע שלם בכל אחת (לא כולל את האתרים בסביבות העיר אך מחוץ לה).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אוקיי הבנתי את המסר!

נראה לי שהכל תלוי בשעות טיסה ומתי אנחנו מגיעים, בכל מקרה הכוונה היא לבלות בפסטיבל קרוב ליום שלם ולא כמה שעות.

בכל מקרה הכוונה היא להנות מ2 העולמות, מינכן בעיקר עם חיי הלילה שלה והאוקטוברפסט.

מה דעתכם על טיסה מהארץ למינכן וחזרה מברלין?

איני רואה טעם לצטט את כל מה שנכתב בשרשור הנוכחי, אבל התשובה שלי היא חד משמעית - בחר או בברלין או במינכן. לא תספיק להנות משני העולמות, והנסיעה מעיר לעיר תגזול לך יום שלם מבין ה-5 הקצרים שלך ותעלה כסף רב.

Clutch - אני מסכים אתך לגבי הנסיעה בדרום בווריה, האיזור מדהים ביופיו, אבל החויה היא חויית תייירות, לא חווית נהיגה. אישית לא ביקרתי ב-Neueschwanstein (בעיית מזג אויר) אבל ביליתי שבוע במינכן ובסביבתה כולל Chiemsee ונותר טעם של עוד, וזה בלי לדבר על זלצבורג ממזרח והיער השחור ממערב.

Shellcase - מדבריך עולה כי לא ביקרת בברלין. העיר פשוט מדהימה ולכתוב "מה איבדת בברלין" זה בערך כמו לכתוב "מה איבדת בפריס" או "מה איבדת בלונדון". זה סדר הגודל של מה שיש לעשות שם. מומלץ גם לך.

ועוד כמה עצות לאור: אם אתה בוחר לנסוע למינכן טוס לשם וחזור משם, ואם אתה יכול להרשות לעצמך - הארך את החופשה בעוד יום יומיים. מומלץ לנסות למצוא טיסת בוקר מת"א וטיסת לילה ממינכן על מנת "להרויח" את ימי הטיסה, אם כי לאחר טיסת לילה תרצה ללכת לישון מוקדם. התיחסתי לעניין הנסיעה משדה התעופה לעיר וחזרה בפוסט הראשון שלי, תביא בחשבון שהמרחק מהשדה לעיר הוא בערך כמו מת"א לחדרה, לא קרוב לעיר כמו נתב"ג. טרמינל 1F המשרת את הטיסות לישראל נמצא בקצה השדה, עניין של עוד 10 דקות הליכה שחלקה תחת כפת השמיים. כנ"ל לגבי ברלין אם כי נדמה לי ששם השדה קצת יותר קרוב למרכז העיר, מאידך העיר עצמה גדולה מאוד. בשתי הערים תחבורה ציבורית משובחת וגם אם המלון שלך לא יהיה מרכזי (ובברלין, במיוחד, קשה להגדיר "מרכזי" שכן האתרים פרושים על שטח עצום) לא תבזבז יותר מ-30-40דקות בכיוון בהגעה מהמלון לאתרים המבוקשים אובחזרה (כמבןב, למעט אתרים מרוחקים באמת).

אם אתה נוסע למינכן ומעוניין לשכור רכב - יש הרבה מאוד נקודות לשכירה ועדיף לבדוק באתרים המקומיים של חברות ההשכרה (לדוגמא - באתר sixt.de יש הרבה יותר נקודות השכרה מאשר באתר הבין-לאומי או באתר הישראלי של sixt). אם אתה מתאכסן במלון שנמצא בשולי העיר או מחוצה לה שכור רכב ליום אחד כדי להגיע לאתרים מרוחקים יחסית (הפארק האולימפי ומוזיאון BMW הסמוכים זה לזה, אצטדיון Allianz ואתר הזכרון בדכאו). בדרך תוכל לחוות נהיגה של כמה עשרות קילומטרים באוטובאהן (אם כי רובם בקטעים מוגבלי מהירות) ואולי לנהוג ברכב קצת יותר יוקרתי מהמוכר לך ובלי בעית המטען. מומלץ לא "לתת בראש"משתי סיבות - האחת היא בטיחות - אינך מכיר את הרכב, הדרכים וכללי הנהיגה (הם שונים מאד מאשר בארץ) והאחרת היא האכיפה הבלתי מתפשרת של המשטרה. אם בארץ אתה רגיל לנסוע בנתיב השמאלי או לעקוף מימין בכביש המהיר הרי שבגרמניה עבירה כזו תגרור קנס של עשרות אירו לפחות, והעבירה החמורה ביותר היא אי שמירת מרחק - אז הקפד על כלל בטיחות בסיסי זה!

פורסם

דני, הגזמת. ברלין עיר שחובה לבקר בה.

מחזק לגבי נוישווינשטיין - בהחלט טירה מגניבה. זלצבורג יפיפייה אך אין יותר מידי מה לעשות (חוץ למטייל, ולטייל ולטייל).

קפיצה דרך שטוטגרט וביקור במוזיאונים ובמפעלים של פורשה ומרצדס יכולה להיות חוויה נחמדה מאוד, אבל זה תלוי ברצונו של הבחור.

כבישי היער השחורים. יאמי יאמי.

B500, הנס הרים הגרמני :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מה שכן לא הייתי מזמין ישירות מ SIXT - הם לוקחים אקסטרא תשלום

תזמין דרך www.traveljigsaw.co.il

יותר זולים, שירות נעים ואישי.

מאוד נהנתי לשכור דרכם (וזאת אחרי שכבר הזמנתי ב SIXT ופתאום נתגלו כל מיני תוספות שצריך לשלם וביטלתי את ההזמנה)

חסכתי 119 יורו.

• תוכן חדש...