Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק במצבים שונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. יש לי כמה שאלות בקשר לצריכת הדלק שהאוטו נמצא במצבים שונים:

1. שהאוטו מונע בניוטרל/פארקינג ללא כל לחיצה על הגז, איזה כמות של דלק הוא לוקח? וכמה זמן במצב כזה האוטו יצרוך ליטר אחד?

2. כשמניעים את האוטו כמה דלק זה לוקח? ולכמה זה משתווה בזמן שהאוטו עומד מונע?

3. לא מזמן חבר שלי אמר לי שפול גז בהילוך כלשהו וקיק (כביכול פול גז בהילוך נמוך יותר) צורכים שניהם אותה כמות של דלק, מכיוון ששניהם זה פול גז ואין קשר להילוך המשולב, זה נכון? ואם לא אז איך זה עובד באמת?

תודה לכולם. :)

פורסם

אהלן

1. תעשה חיפוש פה בפורום. בכל מקרה לפי המלצות כדאי לדומם מנוע בעמידה של יותר מדקה. יש חברות שממליצות לדומם גם בשביל 40 שניות.

2. ממה שאני זוכר הנעת אוטו לסביבות ה-20 קמ"ש מעצירה מוחלטת צורכת פי 5 דלק מאשר להביא אותו לאותה מהירות מתנועה במהירות נמוכה.

3. לדעתי החבר טועה. אם אתה נוסע באותו סל"ד אז צריכת הדלק הטובה יותר תהיה בהילוך הגבוה יותר. בגלל זה עבור נהיגה חסכונית בדלק מומלץ להעלות הילוך כמה שיותר מהר, כמובן שזה פוגע בביצועים.

פורסם

נניח מזדה לנטיס שנת 2000 מנוע 1600 כשהמנוע חם, בלי מזגן (יש הבדל כ"כ גדול בין אם המזגן פועל לבין אם לא?)

פורסם

החבר צודק!

אותה כמות של דלק תתבזבז באותו זמן בערך, רק שבמצב של מהירות גבוהה עם הילוך גבוה יותר הרכב יתקדם באותו זמן מרחק רב יותר, ולכן זה נחשב פחות "בזבזני" (נהוג למדוד את התצרוכת לפי מרחק ולא לפי זמן, בניגוד לסעיף 1. בשאלתך, למשל)

לגבי שאלה 2. הנעת רכב במנוע קר "תורמת" המון לבלאי של המנוע (יותר מנסיעה בינעירונית של קילומטרים רבים, לצורך השוואה) במצב של מנוע קר, בקילומטרים הראשונים התצרוכת יכולה להיות כפולה מאשר בטמפרטורת העבודה הרגילה של המנוע.

לגבי ההתנעה עצמה - לי לא נראה שמדובר בכמות עצומה של דלק, בעיקר הבלאי. לכן במנוע קר נסה להימנע מלהדליק ולכבות - העצה מתאימה למנוע חם.

פורסם

אני יודע שנהוג למדוד את צריכת הדלק עפ"י מרחק. אני שואל את השאלה הזאת מפני שבערבים מדי פעם מניעים את האוטו למשך חצי שעה בשביל השירים ורציתי לדעת כמה דלק זה כבר אוכל, אם אפשר להמשיך לשים שירים באוטו שהאוטו מונע בצד או שזה כבר כמות גדולה מדי ועדיף לא לשמוע?

פורסם

קודם כל אני מקווה מאוד שאתם לא שומעים מוזיקה באזור מגורים!

אתה מתעקש לא לכתוב באיזה רכב מדובר, ברכס משפחתי קטן חצי שעה בניוטרל תצרוך להערכתי פחות מליטר דלק. אמנם תעמדו במחיר אבל זה מזיק לסביבה וגם לא נעים ולא בריא לעמוד ליד הרכב ולנשום מהניכוח.

אם מדובר במערכת רגילה ומקורית ובאמת בחצי שעה ולא יותר - לדעתי מצבר הרכב, אם הוא במצב תקין יעמוד בעומס ותוכל להתניע אחרי זה (בזמן ההתנעה כבה את כל האביזרים!)

אם בכל זאת תזדקקו להתנעה בעזרת מצבר עזר וכבלים, קרא היטב בספר הרכב כיצד לעשות את זה, זו עלולה להיות פעולה מסוכנת מאוד אם נעשית לא כפי שצריך!

פורסם

בכל מקרה עדיף סיבוב אחד של הסוויץ ולא להדליק מנוע ולאחר רבע שעה הפעל את המנוע למספר שניות ואז המצבר מתמלא ואתה יכול לכבותו כך חזור על התהליך

פורסם

אכן הערה חשובה שחמקה מתשובתי:

אם הרדיו לא פועל בלי המפתח בכלל (עדיף) ברוב המכוניות יש מצב "חצי סוויץ'" (נקרא בד"כ ACC) זה הקליק הראשון בסבוב המפתח, לפני שכל נורות הבקרה נדלקות בלוח השעונים. היתרון במצב הזה הוא שהאביזרים פועלים (דיבורית, רדיו, שקע מצית) ומחשב המנוע ומערכת ההצתה לא מקבלים זרם (צורכים המון, ומתבלים במצב ON עם מנוע כבוי).

אני לא ממליץ להדליק את המנוע לזמן קצר לצורך הזה, ממספר סיבות:

- הסטרטר עצמו צורך חשמל רב מהמצבר, הרבה יותר מהמערכת.

- המצבר לא מספיק להתמלא בזמן קצר, אלא רק בנסיעה לא קצרה - של מספר קילומטרים.

- בלאי למנוע ונזק לסביבה.

פורסם

אם מדברים על נזק לסביבה - יש בעולם מקומות שבהם הפעולה שאתה מבצע (הפעלת המנוע ללא נסיעה) למשך יותר מ-5 דקות גוררת קנס כבד (ראיתי את השילוט בבוסטון - הקנס הוא $2000, ואני מאמין שאוכפים זאת).

הפעלה של מערכת השמע למשך 30 דקות לא אמורה לפגוע בתפקוד המצבר אם הוא תקין, כמובן אם מדובר במערכת סבירה ולא בכזאת הגורמת זעזועים בכל השכונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בצבא אסרו זאת, ולא ראיתי שאוכפים. יש הנוהגים לישון באוטו ולהפעיל את המנוע לצורך המזגן. לי בא לדחוף להם בננות לאגזוז (כהומאז' לשוטר מבוורלי הילס) אבל אני מסתפק בהערה בד"כ.

פורסם

חבל מאד שאין אכיפה מסודרת. אני מתפלא שהיחידות עצמן אינן אוכפות זאת, על מנת שהקצאות הדלק שלהן יספיקו.

אישית אני נתקל מדי פעם במצב הגורם לי התלבטות לגבי הדממת המנוע: ליד בתי הזיקוק בחיפה יש מחסום רכבת הנסגר 1-2 פעמים בשבוע, בשעות שיא התנועה בבוקר. הרכבות העוברות במקום הן רכבות משא ארוכות ואיטיות וההמתנה ממושכת (לא מדדתי, אך אני מעריך שמדובר בלפחות 5 דקות). מבחינת זמן ההמתנה אין לי ספק שיש מקום להדממת המנוע, אולם איני יודע אם הדבר מותר, שכן מדובר בעמידה בדרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי מחשב הדרך בפורד פוקוס 2 ליטר הצריכה בסרק עומדת על כ1.5 ליטר לשעה עם מזגן פועל. זה הנתון שמופיע כשנעמדים ברמזור ומעבירים לניוטרל. אם ההילוך נותר משולב (D) המספר מטפס לבערך 2 ליטר לשעה.

פורסם

וכמה ללא מזגן? (נסה בחורף)

זה גם הנתון שהיה ידוע לי (כליטר ב-40 ד')

אני לא בטוח עד כמה המזגן משפיע בניוטרל (כי סה"כ המנוע צריך להשאר בתחום הפעולה)

מותר ואף רצוי לכבות את המנוע (בנזין) בהמתנה מעל דקה. ברמזור זה קצת יותר בעייתי, בארץ יש מעט מאוד מקומות שמעודדים את זה ע"י שעון ספירה לאחור (טיימר) מעל הרמזור. ברכבת נראה לי שאין בעיה בכלל לכבות, יש לך מספיק זמן בין שהרכבת חולפת, עד שהמחסום מתרומם, גם אם אתה ראשון לפני המחסום!

אתמול במקרה מדדתי כמה זמן אני עומד ברמזור אדום (שידעתי שהוא יחסית ארוך, מדובר בפניה שמאלה ל431 לבאים ב412 מכוון נס ציונה, יצא לי 1:15 אבל נראה לי בעייתי לכבות, אין מספיק זמן להתניע, לא יודעים בדיוק מתי יגיע הירוק (וגם המערכת ההידרופניאומטית אצלי צריכה לצבור לחץ, אבל בדקה הלחץ אמור להישמר)

• תוכן חדש...