Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לא מוסרים סקודה חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השבוע קיבלתי בסוכנות סקודה "קרני אור" ברחובות את האוקטביה 1.8 TSI החדשה שלי.

הרכב הגיע שבוע מוקדם מהתאריך שסוכם.

לא היה באפשרותי להוציא ביטוח ולקבל אותו (הגיע ביום ה' אחה"צ) מה עוד שבשבת נסעתי לשבוע לכנס מקצועי בחו"ל.

כשחזרתי, לקחתי ביום א' יום חופש מהעבודה.

כשהגעתי לקבלו הרכב היה מלוכלך מבחוץ עם סימני לשלשת ציפורים.

בכל זאת היה קל מאוד להבחין בסימן פגיעת דלת שנפתחה על הרכב החדש על ידי רכב שכן.

כשנכנסתי פנימה חשכו עיני: על ריפוד הגג וההגה ניכרו סימני ידיים שחורים.

על לוח המחוונים היו לבד מאבק גם סימני טיפות.

הנציג הטירון (כך הסתבר בהמשך) נתן לי תלוש לרחיצה פנימית וחיצונית.

מזל שמנהל הסוכנות התערב ושלח את הרכב לניקוי.

לאחר הניקוי עדיין היו בפנים סימני לכלוך ועל הפגוש הקדמי היה שפשוף של הצבע.

בשעה שבדקתי אותו בקפדנות עברו עובדים/מתקינים ותוך לעג אמרו "תבדוק תבדוק אחרת לא תמצא".

אדם שהציג עצמו כמנהל המוסך ניסה להסביר לי על שני המגדשים במנוע (לא בדגם הזה).

את מספר המנוע הוא שלח אותי לבדוק אצל בוחן רכב...

בהמשך הסתבר כי הוא לא המנהל הטכני אלא אחראי על משהו אחר.

מפח הנפש היה גדול ושלא כהרגלי גם הצעקות.

ביקשו שאחכה למנהל הסוכנות. אחרי שעה וחצי הוא חזר. טען שלא ידע כי אני מחכה לו.

לי כבר היה ברור שלא אקח את הרכב עד למקצה שיפורים.

מנהל הסוכנות הבטיח שיבדוק את הרכב טרם קבלתו.

כמו כן הובטח שיטפלו בשריטות ושאקבל ציפוי קריסטל על חשבונם (עד כה לא שמעתי על ציפוי כזה וגם לא ביקשתי).

הועברו לו כל טענותי בעל פה ובכתב.

למחרת בצהריים חזרתי. הפעם הרכב היה נקי מלכלוך. השריטות נשארו בלי שנוי ממשי.

הצטרפה אליהן שריטה נוספת על מכסה תא המטען.

קיבלתי את הרכב בליווי הסבר מסודר יותר מאשר יום קודם.

אפילו קיבלתי פיצוי: טיפול ראשון חינם (אני מבין ששריטות עתידיות הן על חשבון הבית).

למדתי ממנהל הסוכנות שיש הרבה בעיות בבונדד, שהסוכן מולו עבדתי היה חדש ושהעניין יתוחקר.

למדתי שהוא לא אוהב שרכב שוכב אצלו שבוע.

הכל צודק אבל אותי זה לא צריך לעניין.

איזה כיף לשלם כל כך הרבה ולקבל סטירת לחי.

עד כה, קיבלתי מספר מכוניות חדשות. לכזו חוויה לא זכיתי עדיין.

מקווה שאהנה מהרכב עצמו.

שנה טובה לכולם.

פורסם

למה הסכמת לקבל את הרכב?

או תיקון הרכב או החלפתו, תלוי בך ובאורך הרוח שלך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כשצ'מפיון מסרה לי את הסקודה עם חור קטנטן וכמעט בלתי נראה על מכסה כרית האוויר, עשיתי כ"כ הרבה רעש שאני חושב שכולם כבר ידעו מי אני מקילומטרים.

אתה לא היית צריך לקבל את הרכב בשום אופן - נקודה. נתנו טיפול חינם? אתה עושה צחוק?

פורסם

רכבי סקודה לא נשמרים במגרשים באילת. הם מגיעים מאירופה לנמל אשדוד, אבל זה לא קשור לכך שהם צוברים לכלוך ואבק בעמידה ממושכת.

גם אני חושב שבמקום לכתוב ולהתלונן היית מודיע בלי צעקות וברצינות גמורה שאת הרכב הזה אתה לא לוקח ואפילו לא מניע אותו ושאתה רוצה רכב חדש אחר. כמובן שאני לא מצפה שזה מה שתקבל אבל רמת הטיפול בך הייתה אחרת. ככה זה בישראל.

חג שמח, שנה טובה ותתחדש.

פורסם

צר לשמוע על חוות קבלת רכב חדש שכזאת.

שבוע שעבר קבלתי גם סקודה חדשה במוסך מיכאל גולדברט שבחיפה, תהליך הקבלה היה שונה לגמרי (לטובה) ממה שהיה לך.

הרכב הגיע מצוחצח אחרי ווקס, בדקתי את הרכב מבחוץ ומבפנים ב7 עיניים ולא היו שום פגיעות ברכב, נציג השירות הסביר לי בצורה פרטנית על חלקי הרכב והיה סבלני מאוד לשאלות רבות ששאלתי, סה"כ חוות הקבלה היתה מאוד נחמדה.

למה הסכמת לקבל את הרכב בכלל?

לחבר היה מקרה דומה לשלך עם הונדה סיויק חדשה, הרכב הגיע עם פגיעות פח בצידי הרכב, חברי לא היה מוכן לשמוע בכלל את תירוצי המוסכניקים, אמר להם שהוא מוכן לקבל רכב פגום לקח את הרגליים והלך הביתה, הייתם צריכים לראות מה הלך שם במוסך באותו רגע ואת פני נציגי השירות, לא ידעו מה לעשות עם עצמם.

אחרי יומיים-שלושה של צעקות הסכימו להחליף לו לחדשה אחרת מהמלאי.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

מי קונה דרך 'קרני אור'?

זה המוסך הגרוע ביותר שנתקלתי בו, עם חוסר הבנה מוחלט

ובסוכנות נתקלתי בחוסר רצינות ובמחירים פחות אטרקטיביים ממה שהוצע לי בסוכנות המרכזית.

למדת את הלקח. לא קונים בסוכנות משנה - לפחות לא באחת קטנטנה וחסרת רצינות שכזו.

נוסעים קצת יותר ומזמינים במרכזי, שם היחס אחר לחלוטין, לכל לקוח.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

צמפיון מה חדש

איזה שרות גרוע ועוד שהרכב חדש מה יהיה אחר כך ?

עשית טעות שלקחת את הרכב טעות גדולה

יש לי שכן שקיבל אוקטביה בצבע תכלת

עם שריטה על הבגאז דקה מצד לצד

גם הוא קיבל טיפול חינם מה זה החרטאה הזאת ?

פורסם
מי קונה דרך 'קרני אור'?

זה המוסך הגרוע ביותר שנתקלתי בו, עם חוסר הבנה מוחלט

ובסוכנות נתקלתי בחוסר רצינות ובמחירים פחות אטרקטיביים ממה שהוצע לי בסוכנות המרכזית.

למדת את הלקח. לא קונים בסוכנות משנה - לפחות לא באחת קטנטנה וחסרת רצינות שכזו.

נוסעים קצת יותר ומזמינים במרכזי, שם היחס אחר לחלוטין, לכל לקוח.

טיעון חלש ומרגיז.

תפקיד היבואן לדאוג לרמת שירות אחידה בכל הסוכנויות או לפחות לקביעת רף מינימום לאיכות השירות.

סוכנות שלא עומדת בכך דינה לאבד את הזיכיון.

למה אתה בכלל חושב שהלקוח הוא זה שצריך לבחון את איכות השירות של הסוכנות?

ולפותח השרשור:

תלמד כלל - כל עוד לא חתמת על קבלת הרכב אז אתה על הסוס, החל מרגע החתימה אתה הופך לצד החלש שצריך להוכיח שקיבל רכב פגום ושצריך לרוץ אחרי היבואן כדי לקבל פיצוי.

תפנים: לא מושלם - לא לוקחים את הרכב ושיתהפך העולם.

פורסם

דורקי, אתה צודק - אין על כך ויכוח בכלל.

חשוב לזכור שלא מעט מהסוכנויות משנה הן בבעלות פרטית (עם זיכיון מצ'מפיון) והן עושות מה שבא להן, לטוב ולרע.

פותח הת'רד, פנה לאחראי השירות בצ'מפיון

תפרט את כל תהליך קבלת הרכב המסורבל והרחוק משלמות,

אני נוטה להאמין שבמקרה הזה הם יתנו מענה בצורה טובה יותר.

ולאלו שאמרו "לא הייתי לוקח את הרכב". זה בלתי אפשרי - לרכב יש רישוי על שמך, הכל על שמך,

אתה לא יכול לבוא ולהגיד "אני לא לוקח את הרכב". מבחינת משרד הרישוי/תחבורה/וואטאבר הוא כבר שלך על כל המשתמע מכך.

בעת המסירה יש לרשום את כל התקלות/פגמים ודרוש מהסוכן המוסר את הרכב שיחתום על כך.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם אני לא מבין את כל הגיבורים שמייעצים להשאיר את הרכב (שמן הסתם כבר שילם עליו)

אני לא מסכים גם עם הפזמון צ'מפיון צ'מפיון. מדובר בהתנהלות לקויה של סוכנות משנה שמסרה סקודות הרבה לפני שהיו תחת צ'מפיון. בכל זאת כדאי לפנות לצ'מפיון כפי שהוצע.

אני אגב מכיר את מוסך קרני אור, לרוב לטובה אבל באמת זכור לי שאם למנהל העבודה היה יום רע במיוחד זה יורגש עד אחרון הלקוחות.

פורסם
דורקי, אתה צודק - אין על כך ויכוח בכלל.

חשוב לזכור שלא מעט מהסוכנויות משנה הן בבעלות פרטית (עם זיכיון מצ'מפיון) והן עושות מה שבא להן, לטוב ולרע.

ולאלו שאמרו "לא הייתי לוקח את הרכב". זה בלתי אפשרי - לרכב יש רישוי על שמך, הכל על שמך,

אתה לא יכול לבוא ולהגיד "אני לא לוקח את הרכב". מבחינת משרד הרישוי/תחבורה/וואטאבר הוא כבר שלך על כל המשתמע מכך.

בעת המסירה יש לרשום את כל התקלות/פגמים ודרוש מהסוכן המוסר את הרכב שיחתום על כך.

1. קרא את שכתבת בסוגריים - עם זכיון צ'מפיון - ותפנים שהגיע הזמן שהחברה הבזיונית הזו תתחיל לנהל ולבקר את סוכנויות המשנה שלה.

לא יתכן שלקוח יתקע בסוכנות משנה גרועה (מבלי לקבוע דבר לגבי הסוכנות נשוא השרשור), רק כיוון שמישהו בחברת האם מחליט שזה בסדר לנקנק את הלקוחות וזה לא פוגע להם בשם "הטוב" שכבר יש להם.

בקיצור: בקרה, סיקרי שביעות רצון של לקוחות, קנסות לסוכנויות שמפשלות (עד לאבדן זיכיון) ותגמול לאלה שעושים עבודתם נאמנה - זו הדרך.

2. קרא את תגובתו של דני גורביץ בקישור שדניאל צירף.

הלקוח מאבד הרבה מיכולתו ללחוץ על היבואן ברגע שחתם על קבלת הרכב לחזקתו.

לא מושלם - לא מקבלים את הרכב - נקודה.

פורסם

דורקי, אני בספק רב אם סוכנויות המשנה מעבירות לצ'מפיון מידע לגבי רכבים פגומים בצורה כזאת או אחרת. הם רק רוצים למכור יותר ויותר.

ולגבי מה שדני רשם: כנראה שמדובר בהליך חדש (לאחר צאת חוק ההחזרות).

בעבר לא היה נהוג כך, ולא יכלת לעשות דבר מהרגע שהרכב נרשם על שמך, גם אם הינו פגום - רק לציין זאת בקבלת הרכב ולפתור זאת מול היבואן.

טוב לדעת שדברים השתנו לטובת הלקוח. סוף סוף יש היגיון.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ולגבי מה שדני רשם: כנראה שמדובר בהליך חדש (לאחר צאת חוק ההחזרות).

בעבר לא היה נהוג כך, ולא יכלת לעשות דבר מהרגע שהרכב נרשם על שמך, גם אם הינו פגום - רק לציין זאת בקבלת הרכב ולפתור זאת מול היבואן.

טוב לדעת שדברים השתנו לטובת הלקוח. סוף סוף יש היגיון.

אוראל, האפשרות להחזיר רכב לאחר רישוי קיימת כבר הרבה מאוד שנים והיא קיימת בדיוק מהסיבות האלו (פגמים, טעויות וכו').

יש פרק זמן מסויים שאפשר להחליף רכב ולתת לרכב המוחלף מספר רישוי אחר ובעלות אחרת.

זה תהליך מורכב ונדיר אבל במקרה הצורך הוא קיים, היבואן גם צריך לתת הסבר למה הוא זקוק לתהליך הזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...