Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב"ה שלום רב וגמר חתימה טובה

נתקלתי בכמה בעיות בשיטת משיכת ההגה

עבודת הידיים צריכה להיות בעצירות לפרקי זמן מסיומים בכדי לחזור למשיכה נוספת.

יוצא מזה שעבודת הידיים לא חלקה. וגם תנועת הרכב לא חלקה.

גם פעמים שאין זמן לבצע משיכה נוספת ואז ממשיכים עם ההגה שהידים אחת מול השנייה אומנם,אך לא ממורכזות ב3 9 של ההגה במצב ישר, שזה חיסרון גדול מאוד בעיני, במיוחד שצריך לעשות עוד תיקונים מהירים ולחזור למצב ישר, הפתרון היחיד שמצתי, זה להפגיש את הידיים בהחזרת ההגה פעמים ב 12 פעמים ב6 כמו בשיטה מסיומת , שכל יד עובדת על צד אחד בין 6 ל12, רק במיקרה הזה של החזרה, אחרי משיכה והמשכת הסיבוב בנוסף, לא יודע עם זה מה שצריך לעשות אבל זה נוח. לכן אני חושב שאם מעריכים שצריך יותר ממשיכה של חצי הגה, לוותר על המשיכה להישאר ב 3 9 שאם יש צורך באמת בעוד יותר מחצי הגה, היד השנייה כבר מוכנה למשיכה דווקא ברגע היותר קשה בפנייה, ושם צריך את הרגש והדיוק של המשיכה. הידים תמיד נישארות ממורכזות ב3 9 של ההגה במצב ישר. אז על התחום של חצי הגה זה כיף לעבוד במשיכות. אבל זה דורש יותר תכנון ויותר דיוק ויותר אימון ומיומנות.

כדי לעשות תיקונים מהירים (לא כשזה חלק, משיכה רבע הגה, משיכה חזרה רבע הגה חזרה למצב ישר, זה באמת קל), במקרה חרום נהג שלא מאומן מאוד בשיטה, עדיף שימצא תמיד ב3 9 של ההגה במצב ישר, וגם לכל נהג יהיה יותר קל לזהות איפה ההגה עומד ולחזור למצב ישר . תודה.

18406DDC-35D7-36EE-54FC-4C7CC64EEC68

1.02.28

פורסם

למה יש לי הרגשה שהנהיגה שלך נראת כמו נוסח ההודעה שלך.

נהיגה לא לומדים בהתכתבות, אם מורה הנהיגה שלך לימד אותך רק לעבור טסט ולא לנהוג (כמו רובם) ואתה מעוניין לשפר את מיומנות השליטה ברכב, עשה קורס נהיגה מתקדמת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
למה יש לי הרגשה שהנהיגה שלך נראת כמו נוסח ההודעה שלך.

נהיגה לא לומדים בהתכתבות, אם מורה הנהיגה שלך לימד אותך רק לעבור טסט ולא לנהוג (כמו רובם) ואתה מעוניין לשפר את מיומנות השליטה ברכב, עשה קורס נהיגה מתקדמת.

נהיגה לא לומדים בהיתכבות, נכתב הרבה פעמים בפורום, לא יודע אם הוא משפט מתחמק, אבל הוא לא נכון, כל דבר יש לו הסבר תיאורטי, כל הדרכה בבתי ספר לנהיגה מתחילה בהסבר תיאורטי ועוברת למעשי, יש הרבה מה ללמוד בנהיגה אחד מהשני דרך הפורום וכל מי שפה עושה את זה.

אגב מורי הנהיגה מלמדים להחזיק 10 2 ולעבוד בהחלפה ידיים. לא כך אני נוהג, ואין לך מושג מהם כישורי הנהיגה שלי, טובים או גרועים.

18406DDC-35D7-36EE-54FC-4C7CC64EEC68

1.02.28

פורסם

סופ"ש בפורום אוף טופיק על בסיס הכל כלול למי שיבין מה בעצם נשאל פה.

F1, אתה יכול בבקשה לתמצת את שאלתך לשורה אחת עם כמות מינימלית של פסיקים וסימן שאלה בסוף?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

קשה קצת להבין מה הבעיה, אבל אני אנסה לפשט לך את זה כפי שעשיתי לעצמי.

בהנחה ואתה מעוניין לשמור על מקסימום שליטה בהגה בכל מצב, ובמיוחד בנהיגה ספורטיבית או בכביש מפותל, השיטה צריכה להיות ככה (לטעמי):

הידיים על ההגה ב-3 ו-9.

בכל פנייה שדורשת עד הפנייה של חצי הגה, הידיים נשארות להחזיק את ההגה ומסתובבות ביחד איתו. זה כבר מכסה 99% מהפניות מחוץ לעיר (בתוך העיר זה פחות מהותי כי נוסעים לאט ובזהירות!).

בפניות חדות שדורשות יותר מחצי הגה, היד שעליה העומס (שמאל בפנייה ימינה, ימין בפנייה שמאלה) נשארת במקום, והיד השנייה עוזבת את ההגה, תופסת את מקומה של היד הראשונה ואז ממשיכה בפעולת הסיבוב (כשהיד הראשונה תופסת את ההגה מצידו השני). ההחזרה ליישור ההגה היא באותו אופן - רק הפוך בידיים :wink:

בהצלחה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

פותח השרשור שואל האם כדאי להשתמש בshuffle steering technique או בשיטה שבני אדם משתמשים בה, של Hand over hand.

התשובה היא לא זה ולא זה.

פשוט לך לשיעורי נהיגה מתקדמת או שאל מישהו שיודע, אבל לא בהתכתבות.

עריכה: בדיוק מה שרוני אמר.

הנה ההבדלים

http://www.youtube.com/watch?v=62dbS8PhIFw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=16SoOOfftkE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
פותח השרשור שואל האם כדאי להשתמש בshuffle steering technique או בשיטה שבני אדם משתמשים בה, של Hand over hand.

התשובה היא לא זה ולא זה.

פשוט לך לשיעורי נהיגה מתקדמת או שאל מישהו שיודע, אבל לא בהתכתבות.

עריכה: בדיוק מה שרוני אמר.

הנה ההבדלים

http://www.youtube.com/watch?v=62dbS8PhIFw דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=16SoOOfftkE דרך יוטיוב

אם כבר סרטון מספר 2 הוא הנכון יותר והטוב ביותר ומאפשר שליטה טובה יותר, אני בכלל לא מסוגל לדמיין את עצמי מסובב את ההגה כמו בסרטון מס' 1 O_ם

אם הוא אשכרה צריך לדעת איך לסובב את ההגה אני רק אמליץ תיקון לשיטה בכך שתדאג ש2 הידיים יישארו למעלה (כמו שמלמדים בשיעור נהיגה).

סה"כ אני לא מבין איפה ההסתבכות פה, כל אחד מוצא לו את הנגזרת שלו מהשיטה המקובלת והנפוצה שמלמדים בשעורי הנהיגה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

השיטה הראשונה יכולה להיות שימושית בעיקר במקרים שעושים פניות פרסה. לא הייתי משתמש בה בנהיגה רגילה, ובטח שלא הייתי שם את הידיים ב-2 ו-10 כמו שמלמדים בשני הסרטונים. תהרגו אותי, אני עדיין לא מבין איך אנשים לא קולטים כמה זה פחות טוב מ-3 ו-9...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הייתי בארצות הברית לא מזמן וכולם שמה מחזיקים את ההגה למעלה למעלה ב2 ידיים, נראים כמו ארנבים :lol:

לפי דעתי הכי טוב לנסיעה מהירה זה להחזיק איפה שהצלעות של ההגה שזה ב3 ו9 ולא להזיז את הידיים משמה כל עוד לא עושים סיבוב חד במיוחד. לכיכרות זה ממש טוב. לפני שהבנתי את זה מהפורום הייתי מזיז את ההגה ואז מחזיק בנקודה אחרת, כאילו שהיידים לא ממש זזו מהמקום שלהם, והמעבר בכיכרות היה יוצא ככה הרבה הרבה פחות חלק. מי אמר שאי אפשר ללמוד נהיגה בהתכתבות p;

בנסיעה איטית בעיר לפי דעתי פשוט מה שנוח ורגילים..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ככה פחות או יותר אני מתכוון שכדאי לנהג (בדוגמה הראשונה בסיבוב ימינה כאשר יד שמאל עוברת במיקצת את 3 ,אם יש צורך לפי הסיבוב כבר אני מניח את יד ימין בצד השני למשיכה, הוא מאחר לפי דעתי להכין את היד ) . כדאי לנסות. העניין עם האצבע חשוב מאוד.

הבעייה העיקרית שיש לי בשיטת המשיכה שהיא לא חלקה ולא זורמת עם צריך עוד הגה, כלומר כמה משיכות.

ולא תמיד אפשר להספיק להכין את הידים בכל שינוי כיוון למשיכה, וככה בטוח מאבדים את מרכז ההגה ונהג לא מיומן יאבד את עצמו.

בשיטה שאני מדבר עליה לא מאבדים את המקום הנכון של הידים על ההגה בשום שלב.

עוד לא ראיתי נהג ראלי שמשנה את מיקום הידים בשביל למשוך את ההגה, הידים תמיד קבועות, אפילו עד כדי הצלבה.

פורסם

ברוב המוחלט של הרכבים המודרניים ההגהים בנויים עם צלעות ושקעים לאחיזה בשעה 3/9 ולא בשום מצב אחר . חבל שהרבה מורים עדין מלמדים להחזיק ב10/2 . משני הסרטים שהועלו בסרט הראשון הנהג יושב רחוק מדי מההגה ולכן הוא גם מתקשה בתפעולו. למרות שהטכניקה שלו קרובה יותר לטכניקת סיבוב ההגה שמלמדים בקורסי נהיגה מתקדמת הוא עדין לא מתפעל נכון!.

הסרט השני מראה את טכניקת ה"יד רודפת יד העממית" שגם היא נחשבת לא נכונה מאחר ובמצבי חירום אנחנו עלולים להיסתבך עם הידיים או לאבד שליטה בגלל אחיזת ההגה רק עם יד אחת . משני הסרטים האלו לא ההיתי לוקח דוגמא איך לסובב הגה נכון.

בכלל מנסיוני תפעול נכון של הגה דורש תירגול . בנסיעה בכביש מפותל התפעול פשוט בהרבה מאחר ואין הרבה שינוי של מיקומי הידיים על ההגה.

זה הסרט הכי קרוב שמצאתי לדרך בה יש לתפעל נכון הגה למרות שגם כאן האחיזה אינה בשעות הנכונות והתפעול שלו מסורבל ואינו חלק.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

זה ממש ממש לא נכון!

כאן הוא מראה SHUFFLING וזו טכניקה ממש זוועתית.

את ההגה צריך להחזיק עם 3/9, להשאיר את הידיים בחלק החיצוני של ההגה תמיד ואין שום צורך להחליף את המיקום של הידיים.

הטכניקה שהם הראו בסרטון הזה היא אפילו מסוכנת כי חוץ מהסרבול והעובדה שיש אנשים שמתקשים לעשות את זה, המהירות שאתה יכול להשתמש בזה היא רק בחניון כשאתה מחפש חניה לאט. במהירויות מעל 30 קמ"ש זה אפילו מסוכן.

בפקקי תנועה של לונדון זה אולי עובד אבל בעולם האמיתי זה מסוכן מאוד ומצריך יותר קואורדינציה ממה שצריך בטכניקות אחרות.

לגבי המרחק מההגה, אני באופן אישי יושב הכי קדימה שאפשר, הכי גבוה שאפשר, שם את ההגה יחסית גבוה והמושב זקוף כמה שאפשר, כל עוד זה נוח.

פורסם

השיטה המתוארת על ידי פותח השרשור אינה "shuffle steering" אלא הטכניקה הנלמדת בבתי הספר לנהיגה מתקדמת בארץ. במקום פשוט להתחיל לסובב את ההגה, צופים מראש כמה הגה צריך לסובב ומכינים את אחת הידיים (זו בכיוון של הסיבוב) למשוך את ההגה בקצב אחיד לתוך הסיבוב (היד השנייה נותנת להגה להחליק תחתיה), וחזרה לתנוחת 9-3 בתוך הסיבוב. וחזרה בכיוון ההפוך ביציאה מן הסיבוב, ושוב חזרה לתנוחת רבע לשלוש ביציאה מן הסיבוב. ישנה גם טענה שמשיכת ההגה מספקת רגישות גבוהה יותר מדחיפתו.

F1WRC, אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון. הפתרון, לדעתי, הוא בפיתוח מיומנות. זה בפירוש לוקח הרבה זמן להתרגל לשיטה הזו, אבל כשמתרגלים לומדים איך כל פעם לקלוע במשיכה אחת בלבד ומקסימום מבצעים תיקונים קטנים (של פחות מ-90 מעלות) עם שתי הידיים (ולא על ידי משיכה נוספת).

מה שאתה ציינת (להתחיל עם שתי הידיים ומקסימום למשוך עוד אם צריך) טוב כשצריך להתחמק ממשהו בפתאומיות, ולא בפניה שאותה אתה מתכנן. כמו כן, אני חושב שדווקא בפניות לא חדות (עד רבע הגה) עדיף פשוט לעבוד עם שתי הידיים, ודווקא כשמדובר בפנייה חדה יותר, חשוב לתכנן את הסיבוב, למשוך את ההגה וככה לחזור עם הידיים לתנוחת רבע לשלוש בתוך הסיבוב.

• תוכן חדש...