Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש הנחה בטסט לרכב עם תו נכה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תומר,

בחוק החניה לנכים אין שום פטור מתשלום זולת במקרה ספציפי שהחוק התייחס אליו ורק אליו בלבד.

כל מקום אחר, הוא ענין של מחווהרצון טוב/התעלמות או חוק עזר עירוני, שגם הוא לצורך הענין סוג של רצון טוב.

.

על חוק שוויון זכויות לאנשים עם מגבלות שמעת? נכים לא צריכים לשלם על חנייה נקודה סימן קריאה. 3 שנים דרך אגב, שעוד לא קיבלתי דו"ח. } P { margin-bottom: 0.08in } -->

פורסם
יש שני תווי נכה - תו נכה כמו שקיבלתם, שהוא רק לחניית נכים, ותו נכה כחול עם ציור של כיסא גלגלים, שהוא רק אצל מי שיש כיסא גלגלים.

אין ממש שוני, יכול להיות אולי שבחניון נכים ישמרו מספר מקומות לתווים אלו אבל זהו.

לפי מה שאני יודע (תקנו אותי אם אני טועה), מקומות חנייה השמורים לנכים, הם עבור נכי ניידות עם תו כיסא גלגלים.

בקשר לנכים בעלי תו משולש 3 נקודות, פשוט לא אוכפים את התקנה בקשר לחניות נכה ומתיחסים לכל תו כתו חנייה במקום המיועד לנכה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תומר,

אתה מצטט את מה שאני הבאתי.

זה מתייחס אך ורק למקרה שבו הגישה היחידה לנכה היא אך ורק דרך החניון.

אם יש גישה נוספת שמותאמת לנכים ושאינה דרך חניון, המקום אינו חייב לתת חניה בחינם.

.

מילת המפתח פה, היא אם . כמעט ואין בישראל מקומות חנייה מסומנים לנכים (שלא בחניון) שגם נגישים למקום חפצו של הנכה.

פורסם

כמעט או לא כמעט, העובדה היא שאין חוק גורף לגבי פטור מתשלום - זאת הנקודה החשובה להבהרה.

אם ניקח לדוגמא את מרכז סאדב בחולון שבו מופעל חניון בתשלום: הנכה יכול להיכנס למרכז גם מכניסת הולכי הרגל - היא מותאמת לנכים.

קח את קריית הממשלה בת"א - יש כניסה בחזית הבנין שלכאורה מותאמת לנכים. אם כך הם לא חייבים לאשר חניה בחינם בחניון הבנין. אם הם נותנים חניה חינם = רצון טוב.

כנ"ל בעזריאלי.

איני יודע כיצד היום בעזריאלי, אבל ככל שידוע לי, בעבר כדי שנכה יוכל לצאת ללא תשלום, היה עליו להגיע עד למשרדי ההנהלה ולקבל כרטיס יציאה בחינם. שוב ענין של רצון טוב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
כמעט או לא כמעט, העובדה היא שאין חוק גורף לגבי פטור מתשלום - זאת הנקודה החשובה להבהרה. החוק גורף עבור חניונים במבנים ציבוריים.

אם ניקח לדוגמא את מרכז סאדב בחולון שבו מופעל חניון בתשלום: הנכה יכול להיכנס למרכז גם מכניסת הולכי הרגל - היא מותאמת לנכים. האם הכניסה נגישה? האם יש חנייה מסומנת לנכים בכניסה למרכז?

קח את קריית הממשלה בת"א - יש כניסה בחזית הבנין שלכאורה מותאמת לנכים. אם כך הם לא חייבים לאשר חניה בחינם בחניון הבנין. אם הם נותנים חניה חינם = רצון טוב. לכאורה. מילת המפתח. בלתי אפשרי בפועל , לא לחנות בחניון על מנת להכנס לבניין (עבור נכים)

כנ"ל בעזריאלי.

איני יודע כיצד היום בעזריאלי, אבל ככל שידוע לי, בעבר כדי שנכה יוכל לצאת ללא תשלום, היה עליו להגיע עד למשרדי ההנהלה ולקבל כרטיס יציאה בחינם. שוב ענין של רצון טוב. בעזריאלי נכים לא משלמים חנייה. מספיק לבקש ביציאה מהחניון שיפתחו את השער.

.

להמשיך?

פורסם

התייעלו בעזריאלי שמאפשרים לשומר לפתוח. לא כך היה בעבר.

תומר, שים לב מה כתוב: "מקום ציבורי שהגישה הנגישה היחידה אליו לאדם עם מוגבלות היא דרך חניה במקום ציבורי..."

אין התניה שהנכה חייב מקום חניה לרכבו. (אדון נכבד, החניון מלא). יש התניה על כך שהוא יכול להיכנס באופן הנגיש לנכים. תאורטית אפשר לשלוח את הנכה לחפש חניה בחוץ בחינם כי יש כניסה נגישה מבחוץ.

רק אם אין כניסה נגישה מבחוץ (ולא מעניין מה הוא עשה עם הרכב), חובה לאפשר לו להיכנס לחניון בחינם אם זאת הדרך היחידה שמאפשרת לו כניסה. ואם בכלל מהחניון אין כניסה נגישה לנכים, ממילא החניה אמורה להיות בתשלום.

כל עניין החניון בחינם מאוזכר לא בגלל החניה לרכב אלא בגלל איך הנכה יכנס ברגל או עם עגלה. אם יש לנכה אלטרנטיבה נגישה להיכנס שלא דרך החניון, שיכנס דרך שם.

זה נראה לא טוב להתווכח עם נכים, זה נראה לא טוב לשלוח אותם לחפש אלטרנטיבה אבל החוק מאפשר זאת. זאת אחת הסיבות לכך שמקומות רבים מבליגים ואח"כ נדמה לכולם שהחוק מחייב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הוצאתם גם אותי מבולבל ואני מכיר את תו הנכים לאורכו ולרוחבו.

אין משולש, הוא מת, לאמא שלי היה אחד כזה באוטו ישן לפני איזה שנתיים ואז לקחו לה אותו (כאילו, ביקשו ממנה להפטר ממנו כיוון ששלחו לה חדש) והיא קיבלה במקומו כרטיס "מגנטי", תו נכה קוראים לו, הגדלנו אותו על מנת שיראה לעיני הפקחים טוב כאשר מחנים את האוטו, ובנוסף היא מקבלת הנחה על קניית רכב חדש מיבואן (במידה ותרצה) וכמובן טסט שנתי ב25 שקלים.

בנוסף אי אפשר לגרור את הרכב (גם אם הוא עומד באדום לבן) והיה והוא יעוקל (יש עיקול על האוטו הישן של אמא שגם לו יש תו נכה) הוא ייחשב כמעוקל אבל לא יילקח

בקשר לסוגי החניות. בדר"כ חניות הנכים לבעלי כיסא גלגלים יהיו רחבות יותר מחניה רגילה (מתאים לרוחב של רכב מסחרי ++) ולפעמים מתחת לתמרור המורה על חניה לנכה בלבד יהיה כתוב "שמור לנכה על כיסא גלגלים/רכב עם מעלון בלבד"

החניות הכחולות של הנכים ברוחב של חניה רגילה מותרים לחניה לכל אדם בעל תו נכה (כלומר הנכה עצמו כן?)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כמה טעויות בהודעה אחת

הוצאתם גם אותי מבולבל ואני מכיר את תו הנכים לאורכו ולרוחבו.

אין משולש, הוא מת, לאמא שלי היה אחד כזה באוטו ישן לפני איזה שנתיים ואז לקחו לה אותו (כאילו, ביקשו ממנה להפטר ממנו כיוון ששלחו לה חדש) והיא קיבלה במקומו כרטיס "מגנטי", תו נכה קוראים לו, הגדלנו אותו על מנת שיראה לעיני הפקחים טוב

יש משולש. ויש "תו עגלה". החליפו את התוים הישנים (הגדולים) שהודפסו על נייר בכרטיסים קטנים שבקושי רואים (עם משולש או "עגלה) לפני כשנתיים. לא חוקי דרך אגב להדפיס אותו מוגדל. שימושי, צעד נכון והרבה מאוד נכים עושים זאת אבל עדיין לא חוקי.

כאשר מחנים את האוטו, ובנוסף היא מקבלת הנחה על קניית רכב חדש מיבואן (במידה ותרצה) וכמובן טסט שנתי ב25 שקלים.

בנוסף אי אפשר לגרור את הרכב (גם אם הוא עומד באדום לבן) והיה והוא יעוקל (יש עיקול על האוטו הישן של אמא שגם לו יש תו נכה) הוא ייחשב כמעוקל אבל לא יילקח

את ה"הנחה" (שהיא בעצם הלוואה שלא צריך בפועל להחזיר) לא מקבלים מהיבואן אלא ממדינת ישראל והיא בשווי המיסים על הרכב, בהתאם לאחוזי הניידות של הנכה והרכב שנקבע לו . אפשר בהחלט לגרור את הרכב! במידה והוא מהווה הפרעה משמעותית לתנועה, אני בטוח שיגררו אותו. לא יגררו אותו על חניה במקום אסור , זה נכון.

בקשר לסוגי החניות. בדר"כ חניות הנכים לבעלי כיסא גלגלים יהיו רחבות יותר מחניה רגילה (מתאים לרוחב של רכב מסחרי ++) ולפעמים מתחת לתמרור המורה על חניה לנכה בלבד יהיה כתוב "שמור לנכה על כיסא גלגלים/רכב עם מעלון בלבד"

החניות הכחולות של הנכים ברוחב של חניה רגילה מותרים לחניה לכל אדם בעל תו נכה (כלומר הנכה עצמו כן?)

יש מספר מועט מאוד של חניות רחבות המיועדות ספציפית למשתמשי כסא גלגלים ורובם בבתי חולים. עוד לא נתקלתי בחנייה כזו שלא בבית חולים.

ומילה אחרונה: אל תתפתה להשתמש בתו של אמך. אתה פוגע בה ובכל הנכים אם כן.

פורסם

אני לא משתמש בתו של אימי, יש לי מספיק חניה במקומות שאני צריך גם בלי התו הזה.

בקשר לחניה הרחבה, יש המון כאלו, בכל מקום עם חניה גדולה שאני מכיר יש כזה, אני יכול להתחיל לספור לך אותם אם תרצה ביחס למקומות בהם חיפשתי חניה..

דוגמאות: מתחת לבית שלי, שופרסל ביג בראשון לציון, סינמה סיטי בראשון לציון, א.ת. ישן בראשון לציון...

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

וואוו

לי נוצר רושם, שמנהלים כאן המון מונולוגים אבל לא לגבי הנושא המבוקש !!!

יתכן שאני לא רואה טוב, אבל עדיין לא ראיתי היתיחסות עניינית כלל לשאלת הפתיחה

אז אנסה להיות קצר ותמציתי :

אם בעלות של הרכב ובעלים של התו נכה זה אותו בן אדם, אז אכן הטסט יעלה לך מספר שקלים.

אם הרכב רשום אל שמך והתו שייך לאמך אז לא מגיע לך שום הטבה בטסט.

מקווה לעזרתי

• תוכן חדש...