Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי tsi 1.2 - צריכת דלק אמיתית

dad123
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

תלוי אך ורק בך.

היו לי נסיעות עירוניות של 1:14 ובין עירוניות של 1:21 והיו נסיעות מחוץ לעיר של 1:11 וגם נסיעות עירוניות של 1:8.

(הכל ממוצע עם מזגן).

אני ספציפית צריכה מאוד (מאוווד) להתאמץ בשביל להוציא תוצאה חסכונית ובדרך כלל אחרי נסיעה כזאת אני כל כך עצבנית שבנסיעה שאחרי זה אני מקבלת 1:8.

הפאביה נמכרה.:-(

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שכבר אמרו תלוי כמה כבד אתה על הדוושה, בעיר הכי גרוע שעשיתי זה 1:10 - פקק ארוך בעליה, הכי טוב 1:14.

בבינעירוני יכול להגיע בקלות ל1:21 אם אתה במהירות שיוט, כמה פעמים נהגתי ממש חסכוני בבינעירוני וזה הראה 1:23 אבל לא לאורך זמן.

ממוצע נכון אחרי 800 ק"מ - 1:16.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתייחס לפולו TSI 1.2 רוב הנסיעות הן קצרות - כ 5-6 ק"מ לכל כיוון ובצמתים או רמזורים הלחץ לוחצת חזק על הגז כדי להשאיר את כולם מאחור. ובכן בתנאים אלו הצריכה הממוצעת היא משהו כמו 8.2-8.5 ליטר למאה שזה כ 12 ק"מ לליטר

אני מניח שבנסיעות ארוכות נתוני הצריכה ישתפרו, משום שב 100 קמ"ש האוטו משייט בכ 2000 סל"ד בלבד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תלוי אך ורק בך.

היו לי נסיעות עירוניות של 1:14 ובין עירוניות של 1:21 והיו נסיעות מחוץ לעיר של 1:11 וגם נסיעות עירוניות של 1:8.

(הכל ממוצע עם מזגן).

אני ספציפית צריכה מאוד (מאוווד) להתאמץ בשביל להוציא תוצאה חסכונית ובדרך כלל אחרי נסיעה כזאת אני כל כך עצבנית שבנסיעה שאחרי זה אני מקבלת 1:8.

צריך לעשות ממוצע משולב.

אי אפשר להפריד לגמרי בין עירוני לבין עירוני...

גם מומלץ לבצע בדיקה כמו שצריך לא להתבסס על מחשב הרכב בהסתכלות רגעית.

כלומר לאורך כמה תדלוקים למלא מיכל מלא, לאפס את המונה ק"מ וחוזר חלילה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נדמה כאילו רוב ההודעות כאן הגיעו ישירות מצג המחשב ברכב..

מחשב הרכב אינו מדוייק! נקודה.סימן קריאה!

אם אתם רוצים לקבל את נתוני הצריכה האמיתיים שלכם, תדלקו מיכל מלא ותאפסו את הנסועה.

זה הדבר הכי קרוב למציאות.

מחשבי הדרך ברכבים האלו הם "טיפשים" והם נועדו לתת לכם "מושג" אך עדיין הם לא מדד בשום מצב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ובצמתים או רמזורים הלחץ לוחצת חזק על הגז כדי להשאיר את כולם מאחור.

ובשביל מה זה טוב? סתם בזבוז מיותר של דלק.

BMW אכן הנתונים ממחשב הרכב, לפי נתוני הקונצרן למחשב יש שגיאת חישוב של +/- 5%, לכן עדיין מדובר בחישוב די מדויק.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי 5 תדלוקים ואימותים, אני יכולה להגיד שהמחשב דרך מדייק לגבי הצריכת דלק. (הוא קצת פסימי ב 0.01).

ולפי ההנחה הזאת אני עושה ממוצעים של מחוץ לעיר ובתוך העיר, שאגב לא כזה פייר כי בתוך העיר לא היו לי נסיעות של מעל ל5 קילומטר, ככה שרוב הנסיעה עם מנוע קר יחסית.

הפאביה נמכרה.:-(

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטער, אני לא קונה את זה.

איך אפשר בדיוק לאמת צריכת דלק מפוצלת בין עירונית לבין בין עירונית?

הנתון היחיד שאפשר לאמת הוא משולבת.

לאחר כמות נכבדת של תדלוקים (יותר מ5) אפשר לקבל נתון אופייני שכולל את כל התצורות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

BMW אכן הנתונים ממחשב הרכב, לפי נתוני הקונצרן למחשב יש שגיאת חישוב של +/- 5%, לכן עדיין מדובר בחישוב די מדויק.

יכול בהחלט להיות, אך עדיין כדאי להשוות ולהתנסות בבדיקה המוכרת.

לשם השוואה, במאזדה 6 של ההורים שלי הסטייה השתנתה בין ניסוי אחד לבין ניסוי אחר (אחוזי השגיאה השתנו בצורה משמעותית) ואילו ביאריס TS המחשב מראה דיוק סביר אבל מזייף קצת כלפי מעלה (בפועל צריכת הדלק גבוה יותר) ובכל מקרה הוא כנראה יותר מדוייק מזה שבמאזדה 6.

הקונצרן יכול להגיד הרבה דברים על מחשב הדרך שלו, הוא יכול גם לציין נתוני מעבדה בתנאים אידיאלים ובעזרת מערכות בקרה שונות.

תתייחס לזה כמו שמתייחסים לנתוני צריכת הדלק בקטלוגים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עם אייל בעניין. ובקשר למחשב דרך - כמו שכתבו לפני הוא דיי מדוייק (עם חוסר דיוק של 5% לטוב או לרע). וגם אני אומר זאת מאיפוס המחשב דרך + חישוב רגיל של צריכת דלק. (לדוגמא המחשב דרך הראה לי 8.2 ליטר ל-100 ק"מ, שזה 1 ל-12.2, ואני עשיתי חישוב של 1 ל-11.9).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי בפיאט פונטו גרנדה מנוע 1.25 המחשב אופטימי יותר מהמציאות . מראה 17 ק"מ לליטר בעוד שבבדיקה לאורך כמה תדלוקים האמת היא 15.5 ק"מ לליטר.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...