Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא צודק,

אשתך היא החצי השני שלך, לא טוב יהיה לך אם היא תבין שבריאות הרכב חשובה יותר ממנה - אם אתה עקשן תתחיל לחשוב אם הספה בסלון נוחה וכמה יעלה לך לקנות ספה חדשה ונוחה כי אין סיכוי שהיא תתן לך לישון איתה אחרי שאתה דואג לאוטו יותר ממנה, היא לא תסבול את העובדה שאתה אוהב את האוטו יותר ממנה וזה מה שהן חושבות!!

אני אישית לא נותן לאשתי ולילדים להיות ברכב ללא מזגן, אם זה עמידה לזמן רב אז הם באים איתי (אם אני נמצא במקום ממוזג) אבל לא משאיר אותם ברכב ללא מזגן,

בפ"ת גם בימים אלו אתה יכל למדוד בערב 28 מעלות בשקט עם לחות של 70-80 אחוז זה לא ממש נעים, גם האוטו עצמו חם מהנסיעה ולכן מתחמם יותר מהר לאחר כיבוי מנוע ומזגן.

שלום בית חשוב יותר משלום הרכב.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפותח השירשור פעלת בחוכמה , אני משאיר את אשתי ברכב לכמה דקות שאני צריך לעלות לאמא שלי לקחת משהו אבל עם חלונות פתוחים :lol: כשאני חוזר אני רואה את הסויץ חצי פתוח שרק המאוורר עובד (היא מפעילה אותו )

מנוע עובד במצב עומד מתחמם מאוד וגורם לבלאי מוגבר ולשחיקה של הרינגים והבוכנות.

בגרמניה אפילו נהגי מוניות מכבים את המנוע עד שמגיע נוסע וגם שם די חם ביולי אוגוסט

אגב לגביי נסיעה בפקק לא הבנתי למה אתה בהילוך ראשון -אני נוסע על שני ושומר מרחק מהרכב שלפניי יותר חסכוני ורגוע למנוע

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אני מאוד משתדל לשמור על הרכב, אבל גם על עצמי..

לא משנה מי נשאר באוטו - אני, אח שלי אמא שלי או חברה שלי, אם חם בחוץ -משאיר עם מזגן, אם אפשר בלי - מכבה.

אבל להתעלל בסובבים אותי על חשבון הבלאי כביכול שיווצר.....נו באמת? בלאי? זה מה שמטריד אותי? איזו מטרה יש באוטו שלא גורמת לו לבלאי?

הוא חלילה יתחמם טיפה? שיתחמם..יש לו גם ווינטלטור שם מקדימה, מתחת לגריל - שמצנן אותו.

יש לרכב מספיק מנגנונים שיגנו עליו בשעת צרה, אני לא צריך לראות את עצמי כמנגנון כזה כל עוד האחרים מתפקדים..

פורסם

בגרמניה אפילו נהגי מוניות מכבים את המנוע עד שמגיע נוסע וגם שם די חם ביולי אוגוסט

אני מציע שתשאל פעם נהג מונית גרמני למה הוא מכבה את המנוע.

זה בכלל לא קשור לבלאי של המנוע.

פורסם

יש רק הסבר אחד , קמצנים :evil: !

הרכב יכול לקרר את עצמו , ואם מפחדים מפיח ? אז מקסימום מקדימים טיפול או מחליפים שמן ופילטר לפני הזמן , אבל להשאיר מישהו באוטו בחום ולחות של אוגוסט ? . אם זה בקטע של איכות הסביבה ? אז תסעו פחות

לפותח השירשור פעלת בחוכמה , אני משאיר את אשתי ברכב לכמה דקות שאני צריך לעלות לאמא שלי לקחת משהו אבל עם חלונות פתוחים :lol: כשאני חוזר אני רואה את הסויץ חצי פתוח שרק המאוורר עובד (היא מפעילה אותו )

ובחורף ? אתה משאיר אותה ברכב עם שמיכה ?

פורסם

אני משתדל לא להשאיר מזגן דלוק יותר מדי זמן, אם המצב מאפשר זאת (ואני לא יהרוג את עצמי מהחום) אני אכבה ואשב עם החלונות פתוחים אבל סה"כ אני מצטרף למה שאמרו פה שאר החברים, מזגן עבור הנוחות.. רק חבל שהאוטו מתחיל לבזבז ערימות של דלק בעמידה ): (הוא מבזבז מלא דלק גם בלי עמידה :-P )

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

במדינות מתוקנות (אלה שממערב לאוקיאנוס האטלטי הצפוני) הויכוח לא היה מתעורר. השארת מנוע פועל ברכב נייח יותר מ-5 דקות? תאלץ להפרד מ-$2000. והחוק אכן נאכף בקפדנות!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקיצור הדיעות חלוקות, וגם אלה שלא היו עושים כמוני חלקם חושב שאני טועה, וחלקם היו נשארים עם מנוע דולק בגלל "שלום בית".

EYAL-Y, מה קשור קמצנים? רוב האנשים בפורום (כולל אותי) משקיעים ברכב סכומים שאף בר דעת לא שם עליו, החל מווקסים ושטיפה ידנית (בוא נודה, 95% אם לא יותר מבעלי הרכבים הולכים לשטוף רכב במכונה ועדיף אם אפשר בחינם כשממלאים דלק) וכלה באקסטרה טיפולים (ראיתי פה כמה שנוסעים ברכבים לא משופרים שנכנסים למוסך כל חצי שנה להחליף פילטר ושמן) ותדלוק באוקטן 98.

רוב הכותבים פה (אם לא כולם) לא חוסכים בדלק ודופקים האצות כאילו אין מחר, לא כי הם קמצנים, כי כיף להם.

רוב הכותבים פה לא נוסעים על 1600 סמ"ק יפנומטי, אלא על רכבים קצת יותר מהנים לנהיגה, גם במחיר של עלות אחזקה גבוהה (הרבה) יותר. אז איפה בדיוק נכנס פה קמצנים ?

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
במדינות מתוקנות (אלה שממערב לאוקיאנוס האטלטי הצפוני) הויכוח לא היה מתעורר. השארת מנוע פועל ברכב נייח יותר מ-5 דקות? תאלץ להפרד מ-$2000. והחוק אכן נאכף בקפדנות!

אבל זה לא מפריע להם לנסוע ברכבים, עם נפח מנוע נמדד בליטרים ולמזוג את הדלק בגלונים :-).

פורסם

אני חשבתי שמנוע מפוייח נשאר איי שם בשנות ה - 90 לא?

מה גם היום צריכים לכבות את הרכב?

שלי נשאר דלוק כל עוד אני בפנים לא איכפת לי אם זה חורף קיץ סתיו או אביב, אני בתוך הרכב אז הוא מונע,

מעולם לא היית לי בעיה כשמכרתי את הרכבי המנוע היה 100%.

תחדשו לי בבקשה:)

פורסם
בקיצור הדיעות חלוקות, וגם אלה שלא היו עושים כמוני חלקם חושב שאני טועה, וחלקם היו נשארים עם מנוע דולק בגלל "שלום בית".

EYAL-Y, מה קשור קמצנים? רוב האנשים בפורום (כולל אותי) משקיעים ברכב סכומים שאף בר דעת לא שם עליו, החל מווקסים ושטיפה ידנית (בוא נודה, 95% אם לא יותר מבעלי הרכבים הולכים לשטוף רכב במכונה ועדיף אם אפשר בחינם כשממלאים דלק) וכלה באקסטרה טיפולים (ראיתי פה כמה שנוסעים ברכבים לא משופרים שנכנסים למוסך כל חצי שנה להחליף פילטר ושמן) ותדלוק באוקטן 98.

רוב הכותבים פה (אם לא כולם) לא חוסכים בדלק ודופקים האצות כאילו אין מחר, לא כי הם קמצנים, כי כיף להם.

רוב הכותבים פה לא נוסעים על 1600 סמ"ק יפנומטי, אלא על רכבים קצת יותר מהנים לנהיגה, גם במחיר של עלות אחזקה גבוהה (הרבה) יותר. אז איפה בדיוק נכנס פה קמצנים ?

מה הקשר בין כל מה שכתבת לבין פיח במנוע?

מילא היית אומר חסכון בדלק,זיהום אויר אבל פיח במנוע?

חוץ מזה צריך באמת להיות משוגע בשביל להשקיע כסף בווקסים ושטיפות ידניות ,במיוחד במזג האויר ה"נהדר" בישראל כשיומיים במקרה הטוב אחרי השטיפה הרכב שוב מלוכלך וכל הקיץ הוא נצלה בחוץ ביותר מ40 מעלות בשמש.

תפעיל מזגן ותשמור על הבריאות שלך ושל משפחתך גם ככה כל כמה שנים מחליפים רכב ואף אחד לא יוסיף לך במחיר כשתמכור עבור הדברים שאתה אומר.

פורסם

בקרוב רוב הויכוח הזה יהיה ויכוח עקר. יש כבר רכבים חדשים המגיעים עם מערכת Start-stop system.

http://www.youtube.com/watch?v=_yLN4_eOURI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אני בכל אופן ממניעי חסכון ומסיבות סביבתיות מעדיף לדומם מנוע בעמידה של יותר מדקה.

מה בעייה שהיושב ברכב יתפוס לו ספסל מוצל מתחת לעץ וימתין לנהג?

פורסם
מה הקשר בין כל מה שכתבת לבין פיח במנוע?

מילא היית אומר חסכון בדלק,זיהום אויר אבל פיח במנוע?

כל מה שכתבתי לפני התגובה שלך היה בתגובה לקמצנים של EYAL-Y

תקרא מה כתבתי כשפתחתי את השרשור ותבין מה הקשר לפיח. הרכב עומד במקום בסל"ד סרק 10 דקות.

ממה שאני יודע , כשהרכב בסל"ד נמוך כל הזבל שנדבק במעברים לא נשרף.

ואם אני לא טועה זאת גם הסיבה שאחרי ששמים 44K צריך לנסוע על טורים גבוהים, כדי שהתוסף יעבוד ביעילות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

כבר נאמר לפני,בכביש אל תהיה צודק,תהיה חכם. כך גם במקרה הזה.

גם אם אתה צודק,לא עדיף להיות חכם ולהשאיר לגברת את המזגן עובד? את ה10 דקות שקט הרי אני מניח שלא קיבלת

בסופו של דבר.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

• תוכן חדש...