רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מנהל מחסן במוסך מורשה של צ'מפיון טוען שמבית VAG רק הטוארג. נשמע לי מוזר, אבל אפשרי. אילו עוד רכבין מאירים את כבישי ישראל עם קסנון מקורי מהיצרן (ולא התקנה מקומית ברדיו מילאנו וכד')?
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אולי יותר נכון לשאול מה בדיוק הבעייה שם ועד כמה זה מורגש. שוקל לקחת מכונית כזו בליסינג מהעבודה. הכל נראה טוב לפחות בעיני, חוץ מחוסר הבהירות לגבי עניין הגיר שנראה כי אף אחד לא סובל אותו... אם נוהגים במצב הידני האם גם אז התיבה 'מתערבת' ?
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב לכולם. יש לי שאלה כזאת, האם נהיגה רגילה בעיר או מחוצה, עם רגל כבדה על הגז, הכוונההיא המשיכה של ההילוכים עד לכ3 סל'ד, מזיקה למנוע? האם בכללי, נהיגה מהירה בהכרח הורסת את האוטו? מדובר במאזדה 3 2.0 חדשה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברשותי רכב חדש שנמצא אצלי מספר חודשים, היום כשנסעתי ברחוב צפוף, חתכה אותי משאית של חברת משקאות מוכרת ולא התייחסה לזה שצפרתי לה. ניסיתי לעצור, אבל היא חתכה אותי ככה שהיא פגעה במראה והעיפה אותה. הנזק העיקרי, הפלסטיק החיצוני של המראה, זה שצבוע (תמונה למטה) עף ממנה (הרכבתי אותו, אבל עדיין יש שריטות של צבע על המראה + דפיקה קלה. הנהג ביקש שאני לא אדווח כלום לחברה, אז לקחתי ממנו מספר רכב, שם וטלפון שלו בשביל שהוא ישלם על התיקון. התקשרתי לחברה, והתיקון נע בין 500 ל-1000 ש"ח. 1. האם הייתי צריך לקחת ממנו עוד פרטים ? 2. האם כדאי לערב את החברה שלו, או לסגור את זה ביני לבינו ? 3. האם כל כך קריטי לתקן את זה?
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
ביטוח צעיר? 1 2
מאת shahafr- 21 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אתמול בשעה טובה עברתי טסט לרכב פרטי, והשאלה שלי היא האם מותר לנסוע ברכב ללא ביטוח צעיר? עם מלווה כמובן... תודה מראש ושבוע טוב...
הודעה אחרונה מאת shapin, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
פירסמתי נושא גם בפורום קניית רכב אבל אולי גם כאן זה מתאים מישהו יודע מה קורה עם מלאי אוקטביות 1.2 בארץ? בחברת הליסינג שלי לא מסוגלים לתת צפי אספקה לחצי שנה הקרובה בטענה שאין מלאי והכל מוזמן. מישהו יודע האם צפוי להגיע מישלוח נוסף ומתי? תודה
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש כמה סרטונים מעבר לראשי - סקירה על הסטיג וקלארקסון מלהג על מכוניות. תהנו!
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
- 5 תגובות
- 13.7 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לברר מחירון של משאית, איך אני יכול? או איפה אני יכול? תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
פעם הייתי מתעצבן. טוב, לפעמים אני עדיין מתעצבן... רציתי לדעת מה אתם עושים כדי להעביר את הזמן בפקק. לפעמים זה חצי שעה, לפעמים חמישים דקות, שלשום לקח לי שעה וארבעים להגיע מפתח-תקווה להרצליה.... מה עושים? אני לרוב שומע רדיו, בעיקר דיבורים (מוסיקה משעמם אותי). וקצת חותך ומתעצבן על מי שלא זז מספיק מהר... יש למישהו שיטה יותר טובה להעביר את הזמן? תודה..
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
מסלול קרטינג מומלץ? 1 2
מאת BMW M3- 17 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום, אני גר בחולון ומחפש מסלול באזור המרכז אשר פתוח ביום שבת, אני מחפש מסלול מהנה ושהמחיר משתלם יחסית לחוויה ולזמן של המסלול. אני מבקש המלצות על מסלולי קרטינג שביקרתם בהם. תודה מראש, דוד שובל.
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כמה שאני לא מנסה אני לא מצליח להעביר הילוכים בצורה חלקה. אני לא מצליח להוריד הילוכים בלי לקבל בלימה ואני לא מצליח להעביר מראשון לשני בלי לקבל מכה. למה? איך מתמודדים עם הבעיה?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
סדנת השיפורים בראבוס שוברת שיאים חדשים ומציגה גרסת-על למרצדס S-Class. מנוע V12 בנפח 6.2 ליטרים, שני מגדשי טורבו, ארבעה אינטרקולרים ושאר חמוצים נגדשו להם יחדיו להספק מרבי של כמעט 800 כוחות-סוס. לחדשה המלאה אודות בראבוס SV12 R Biturbo
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
- 8 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
שלום רב, לאחרונה הבחנתי במוניות (לא זוכר דגם\חברה ספציפית) עם אור בגוון כחול על הגג, שמאיר ליד הכובעון הצהוב הסטנדרטי. לא בכל מונית, וכפי הנראה אין קשר בין אם הכוכע הצהוב דולק או לא. הרצתי חיפוש. האם זה אור מצוקה כלשהו? שבוע טוב שיהיה
הודעה אחרונה מאת Cabasse, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 7 אלף צפיות
ערב טוב חברי הפורום. לחבר טוב שלי שלחו קורס נהיגה מונעת, שאליו הוא ניגש היום, במהלך היום דיברתי איתו מספר פעמים בהקשרים של נושאים שעלו בשיעורים, ונדהמתי ממה שהועבר שם. יש לציין שאת הקורס העביר בוכן (או מורה) מוסמך (הקורס נערך בבה"ד 6), ונכח מפקח מטעם משרד כלשהו. אציג לכם שתי דוגמאות, שהרתיחו אותי (אני אחרי יום עבודה ארוך, הראש לא כ"כ חושב עכשיו ), כי לא רק שהם לא נכונים (עד כמה שאני מכיר ויודע) אלא גורמים ממש לסכנת נפשות: 1. המרחק החוקי שצריך לשמור מרכב הוא שניה בלבד, כי ע"פ הבוחן הזמן שלוקח לנהג להגיב הוא שלושת רבעי השניה, ועל כן זה כל מה שדרוש (ממה שאני מכיר יש צורך בלפחות שלוש שניות 21..22..23) 2. מותר להסיע ברכב עד שמונה אנשים, בתנאי שיהיה להם נוח (…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
נסעתי לי בכביש של רחובות רמלה שמתחבר ל-431, פתאום אני רואה מצד ימין רכב שנראה עם בצורה לא רגילה בכלל משהו מפחיד למדי (ואני לא מפחד בדרך כלל מרכבים שיש כאן בארץ ). בקיצור הצלחתי לזהות מספר מאפיינים כמו מרכב נמוך וארוך מאוד, הרכב עצמו היה בצבע לבן עם גג פנוראמי, חישוקים גדולים ואת הסמל המדובר חבל רק שהייתי צריך לעבור אותו במהירות ולא הספקתי לראות האם אכן מדובר ברכב. אז האם באמת ראיתי פה מזראטי גראן טוריזמו או שאולי סתם דמיינתי משהו דומה? (או שאולי הוא כבר נצפה פה ושם?).
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לדעת כמה אחוז מותר אלכהול בדם הזמנתי מכשיר לבדיקה ויש לי שתי אופציות . אשמח לדעת לפי אחוזים או מ"ג או איזה אופציה יותר נראה לכם מתאימה לפי החוק האופציות הם : Type A Green LED keeps lighting:Safety---under 0.02% BNC (or 0.1mg/L BRAC) Yellow LED lights: Caution----0.02% BAC (or 0.1 mg/L BRAC) to 0.05% Bac (or 0.25mg/L BRAC) rED & YELLOW LEDS light:Danger---over 0.05% BAC (or 0.25mg/L BRAC) Type B Green LED keeps Lighting:Safety---under 0.05% BAC (or 0.25mg/L BRAC) Yellow LED lights:Caution-----0.05% BAC (or 0.25mg/L BRAC) to 0.08% BAC (or 0.40mg/L BRAC) Red & Yellow LEDs Light:Danger----over 0.08% BAC (or 0.40mg/L BRAC) BAC:Blood alc…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 653 צפיות
נתקלתי במשהו מאוד מוזר שכבר מתרחש כל כמה ימים אצלי בעיר. אני גר ברחובות ובכביש שמחבר בין ביל"ו סנטר למרכז רחובות, מוצב שם מצלמה כמו של המצלמות במעגל סגור שממוקמת על עמוד משהו שנראה כמו אילתור של מצלמת מהירות, ולידה חונה פורד פוקוס שכולה מכוסה כיאלו מישהו יושב בפנים וצופה על המתרחש. המצלמה ממוקמת על המדרכה על עמוד מאולתר והפורד פוקוס הכסופה גם חונה על המדרכה חנייה מלאה. יש לציין שהכביש עצמו הוא כביש עירוני לכל דבר עם מהירות מוגבלת ל-60 למרות שבפועל נוסעים שם טיפה יותר בגלל שהוא לא בתוך שכונה או משהו כזה, המצלמה המאולתרת הזאת ממוקמת באמצע הכביש בערך. מישהו יודע במה מדובר?
הודעה אחרונה מאת thestig3, -
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מי שמכיר את הרכבים נא לכבד את הבעלים תגובוץ וביקורות לתמונות- יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פורשה מחדשת את ה-GT3 Cup המצליחה לקראת עונת המרוצים של 2011. המנוע הוגדל, המיתלה האחורי הורחב, הצמיגים גם הם הורחבו ואפילו הכנף האחורית הוגדלה. פורשה GT3 Cup - מוכנה למסלול המרוצים.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
האם רכב שכיסוי הפלסטיק החיצוני של המראה (שמאלית חשמלית) שלו שבור עובר טסט? המראה מתפקדת אבל חשופה.
הודעה אחרונה מאת vik014, -
- 2 עוקבים
- 78 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
במקרה יצא לי להכנס לכאן ולקרוא הכל, מה שהכניס אותי לדילמה מסויימת. בעוד כשבועיים אני משתחרר מהצבא, לא מתוכנן כרגע שום טיול ארוך או לימודים - רק לעבוד ולעשות כסף. רכב זה דבר מאוד חשוב עבורי וכרגע בבעלותי מאזדה 323 95 סדן - אותה אני משתוקק לשדרג בשחרור. הדרך שאני מכיר היא פשוט מאוד לחסוך כסף בכל חודש לא מעט זמן ולהשתדרג, אבל זה לא להיט. קראתי על דרכי מימון וליסינג, עשה לי סלט גדול בראש. אשמח אם תועילו לכוון אותי נקודתית לדרך שתתאים לי.
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
לכבוד הביקור המפתיע והמיוחד, אני חושב שיהיה נחמד אם כל אחד יספר מה לדעתו היא הכתבה הכי טובה של הפורמט החדש של טופ גיר. בקיצור, שרשור לחולי טופ גיר . אם הייתם צריכים לבחור כתבה אחת מתוך עשרות הכתבות המדהימות של טופ גיר, רק אחת, אחת שאתם לא שוכחים, אחת שראיתם פעם אחר פעם, מיד אחרי סיום הפרק. כתבה שתמיד עושה לכם צמרמורת, שסתם לפעמים פותחים את המחשב ורואים אותה בשביל הכיף, למרות שמכירים כבר את הכל בעל פה. במי הייתם בוחרים ? הרעיון הוא לא לרשום רק איזו כתבה, אלה לכתוב גם כמה מילים למה בחרתם, וכמובן במידה ואפשר (ובד"כ אפשר למצוא) לפרסם את הסרטון מהיוטיוב. טוב, אני אתחיל... עונה 4 פרק 5 - ב.מ.ו סדרה 6, פורשה 911 קאררה 2, יגואר XKR. הכתבה מתחילה באופן רגי…
הודעה אחרונה מאת AlexN, -
- 3 תגובות
- 932 צפיות
כאשר מתניעים את האותו, אז קודם המצבר נותן את המתח ההתחלתי הדרוש כדי שהמנוע יתחיל להסתובב, ואז הרצועה של המנועה מסובבת את הרוטור של האלטרנטור, ואז האלטרנטור נותן את החשמל לכל חלק שצריך וגם למצבר, נכון? כלומר קודם המנוע מתחיל להסתובב ורק אז האלטרנטור נכנס לעניין(הרי כדי שאלטרנטור יספק חשמל, הרוטור צריך להסתובב ע"י הרצועה של המנוע) האם אני צודק? תודה
הודעה אחרונה מאת theateist, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לכל חברי הפורום שבוע טוב ומבורך! ברצוני לרכוש מאזדה מיאטה שנת 89 שהגיעה ביבוא אישי לארץ לפני כ 10 שנים. הרכב במצב מכני מצויין,אך משיחות שערכתי עם המכונאי שטיפל למוכר ברכב. הנ"ל הודה שלא לציטוט כי בכל פעם שהמוכר מכניס את הרכב למוסך,המכונאי פשוט לא מצליח להשיג חלפים.לפי דברי המכונאי משום שזה הדגם האמריקאי (ששונה מהדגם האירופאי שיבואה לארץ בשנות התשעים) דלק מוטורס פשוט לא מחזיקים את החלפים המתאימים,ואינם מעוניינים להזמין אותם מחו"ל למרות שיתוגמלו בהתאם. לדברי המכונאי,בדלק מוטורס טענו בפשטות-"הבאת את הרכב ביבוא אישי,זבש"ך". ברצוני לרכוש את הרכב ולתחזקו בהתאם. עד כמה מסובכת יכולה להיות משימת השגת החלפים? אשמח לשמוע כמה שיותר מידע מחבר פורום שהתנסה באחזקת רכב …
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מחפש באזור מרכז חנות לג'אנטים שחורים עם פס ניקל מסביב - 16' איפה אפשר למצוא חנות של ג'אנטים איכותיים באזור מרכז ? תודה רבה לכולם ,
הודעה אחרונה מאת עזרה, -
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3971648,00.html .
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפי הידוע לי 01 סיומת של אוטובוסים בכלל. האם סיטרואן משנת 2005 בסיומת 01 זה רכב רגיל או שעלה לכביש לייעוד הסעות?? אודה לתשובת מי שיודע הצופן...
הודעה אחרונה מאת AvihayB, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, כבר הרבה זמן שאני חושב על זה. מכיוון שאני לא ממש בקטע של הפרונט בגולף, ראיתי פרוייקט בחו״ל, האם זה חוקי או לא בארצנו? http://www.ohiovw.com/cars/nick/swap/default.asp
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
-
- 1 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
יש מגרשי רכב שעובדים בצורה של עמלת תיווך על כל רכב שנמכר - מישהו מהתחום יכול להסביר לי מה העמלות תיווך המקובלת בענף? אני לא מדבר על סכום מינימום שנקבע בין הצדדים, אלא עמלה באחוזים או בסכום קבוע על מכירת הרכב.
הודעה אחרונה מאת אתגרי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
הייתי צריך לקחת איתי את הסולם העצום הזה והעמסתי אותה בצורה כמו בתמונה, הסולם בולט לגובה בצורה די מעוררת חשד, האם מבחינת החוק יש משהו שמגביל בהעמסות כאלו? מבחינת האורך הסולם לא בלט מגבולות הרכב. [/url] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ואם זה לא הצליח אז הנה הקישור לתמונת: http://img340.imageshack.us/g/dsc03635w.jpg/
הודעה אחרונה מאת shmulikk, -
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 226 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נהג מירוצים ותיק
- NAPOLEON
- לירון .ה.
- Matanb1998
- guy.a
- falou
- מכוניתמוגו
- Night Driver
- פאר האורה
- yoni162
- mh53
- om2