Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקרא עוד פעם את הפוסטים שלי, הם מייצגים את הדרך שבה חינכו אותי ואת הדרך בה אני מחנך את הילדים שלי: חייב להיות איזון בין ההכנסות השוטפות לבין ההוצאות השוטפות ,עם מבט לעתיד, כלומר רכיב של חסכון. אני מניח שעדיין אין לך מחוייבויות שמונעות ממך לחסוך ממשכורתך הדלה. וכפי שכבר כתבתי - המבט לעתיד כולל יצירת תשתיות שונות לחיים שלך, כאשר בגילך, לדעתי, הדבר החשוב ביותר הוא רכישת ההשכלה אשר תבסס את הפרנסה שלך ב-50 השנים הקרובות ואף יותר מכך. השכלה יכולה להיות לימודים גבוהים, לימודים מקצועיים או רכישת מקצוע בדרך של עבודה כשוליה, כל דרך שבה תלמד מקצוע שיפרנס אותך. אם תלך לעבוד כעת בעבודה בלתי מקצועית ולא תכין לך תשתית ללימודים בדרך כלשהי לגרום לך להכנס למעגל קסמים של עבודה לא מקצועית עם הכנסה ירודה וחוסר יכולת לצאת ממצב זה.

כמובן שאם אתה הולך לעבוד על מנת לחסוך את הכסף הדרוש למימון לימודים בעוד שנה-שנתיים, או חסכון לצורך הקמת עסק בעתיד - מדובר במצב שונה לחלוטין, אבל אם אתה מתכוון להוציא את כל הכנסותיך, או רובן, על רכב לא תוכל לחסוך סכום משמעותי.

אני חוזר ואומר לך - אתה אדם בוגר, אתה יודע מה רצונותיך. אני בגיל של הוריך ואולי מבוגר מהם בכמה שנים, וגם גדלתי בסביבה שבה האיזון בין צרכי ההווה לצרכי העתיד עמדו תמיד לנגד עיני הורי ובעקבות זאת לעיני. וגם אשתי, אשר באה מרקע שונה לחלוטין, למדה בביתה גישה דומה. בזכות גישה זו אני יכול להרשות לעצמי היום לא מעט הנאות שאילו לא השכלתי להשקיע בלימודים, בפיתוח מקצועי ובחסכון לא הייתי מסוגל להגיע אליהן.

אני חוזר ומאחל לך הצלחה, אבל שקול את צעדיך במחשבה עמוקה, ואולי כדאי לך להתייעץ עם בני המשפחה, במיוחד הבוגרים שבהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא מבין משהו, בסופו של הדבר הכסף קיים אצלי מכאן ומכאן - מלבד סכום שאפסיד בגלל המימון, אז איפה הבעיה?

הבעיה היא בזה שהאוטו לא בהכרך ישמור על ערכו (תאונת שלדה שתפריע למכירה בעתיד, מחירים מתחת למחירון כי יש היצע בשפע, צורך למכור במחירים נמוכים כי אתה זקוק נואשות לכסף מכל סיבה שהיא. רק לציין מספר דוגמאות).

כסף שנכסך הוא כסף זמין ללא ירידת ערך (יותר גדולה מברכב).

אם אתה יכול לקנות את הרכב ולהפריש סכום נוסף לחיסכון, תפדל. אחרת, לא מומלץ במיוחד.

פורסם

נגיד ואני לא הולך על המימון, מפריש כל חודש 1000 ש"ח לחסכון ונשאר עם ה-323 שלי.

תוך 5 שנים יהיו לי כ-60K ש"ח, סביר להניח איתם ארכוש סוף סוף רכב ואולי בין לבין יהיה גם שדרוג קל.

איפה ההיגיון?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
תקרא עוד פעם את הפוסטים שלי, הם מייצגים את הדרך שבה חינכו אותי ואת הדרך בה אני מחנך את הילדים שלי: חייב להיות איזון בין ההכנסות השוטפות לבין ההוצאות השוטפות ,עם מבט לעתיד, כלומר רכיב של חסכון. אני מניח שעדיין אין לך מחוייבויות שמונעות ממך לחסוך ממשכורתך הדלה. וכפי שכבר כתבתי - המבט לעתיד כולל יצירת תשתיות שונות לחיים שלך, כאשר בגילך, לדעתי, הדבר החשוב ביותר הוא רכישת ההשכלה אשר תבסס את הפרנסה שלך ב-50 השנים הקרובות ואף יותר מכך. השכלה יכולה להיות לימודים גבוהים, לימודים מקצועיים או רכישת מקצוע בדרך של עבודה כשוליה, כל דרך שבה תלמד מקצוע שיפרנס אותך. אם תלך לעבוד כעת בעבודה בלתי מקצועית ולא תכין לך תשתית ללימודים בדרך כלשהי לגרום לך להכנס למעגל קסמים של עבודה לא מקצועית עם הכנסה ירודה וחוסר יכולת לצאת ממצב זה.

כמובן שאם אתה הולך לעבוד על מנת לחסוך את הכסף הדרוש למימון לימודים בעוד שנה-שנתיים, או חסכון לצורך הקמת עסק בעתיד - מדובר במצב שונה לחלוטין, אבל אם אתה מתכוון להוציא את כל הכנסותיך, או רובן, על רכב לא תוכל לחסוך סכום משמעותי.

אני חוזר ואומר לך - אתה אדם בוגר, אתה יודע מה רצונותיך. אני בגיל של הוריך ואולי מבוגר מהם בכמה שנים, וגם גדלתי בסביבה שבה האיזון בין צרכי ההווה לצרכי העתיד עמדו תמיד לנגד עיני הורי ובעקבות זאת לעיני. וגם אשתי, אשר באה מרקע שונה לחלוטין, למדה בביתה גישה דומה. בזכות גישה זו אני יכול להרשות לעצמי היום לא מעט הנאות שאילו לא השכלתי להשקיע בלימודים, בפיתוח מקצועי ובחסכון לא הייתי מסוגל להגיע אליהן.

אני חוזר ומאחל לך הצלחה, אבל שקול את צעדיך במחשבה עמוקה, ואולי כדאי לך להתייעץ עם בני המשפחה, במיוחד הבוגרים שבהם.

ספירל, את דרך המחשבה שלך (שלנו) לא תצליח להנחיל כאן. אני כבר התייאשתי.

טיעונים מלומדים ומנומקים שנענים ב"כיף יותר לנהוג ברכב חדש" ו"חיים רק פעם אחת" הם לא יותר מבזבוז לחיצות מקלדת.

גם זוגתי ואני בעלי תארים מתקדמים ומשרות בכירות ותראה בחתימה את "תכולת המוסך" שלנו.

מעבר לזה, איני חושב שיש לי זכות ללמד אדם "לחיות נכון". גם כי זו גישה סובייקטיבית וגם מאחר שאיני מכיר את העומד מאחורי המסך.

מי שנהנ להוציא 80% משכר ה"עבודה המועדפת" שלו בתחנת התדלוק על רכב, שיהיה בריא ומאושר.

אני מבזבז על סיגריות ואלכוהול, (לא 80% מהשכר תודה לאל:-P ) גם זו הוצאה טיפשית ומיותרת, ובכ"ז הייתי מקרקף בשמחה את כל יפי הנפש שקוראים לי להפסיק.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
נגיד ואני לא הולך על המימון, מפריש כל חודש 1000 ש"ח לחסכון ונשאר עם ה-323 שלי.

תוך 5 שנים יהיו לי כ-60K ש"ח, סביר להניח איתם ארכוש סוף סוף רכב ואולי בין לבין יהיה גם שדרוג קל.

איפה ההיגיון?

הכסף יהיה זמין כל רגע. אם תחליט ללמוד או לטוס לחו"ל או לקנות רהיטים לחדר או כל דבר אחר תוכל להרשות לעצמך. אם תיקח הלוואה אתה בעצם מוסר כל חודש 25% משכרך החודשי אוטומטית (ובפעם המאה אתה תשלם הרבה יותר מ-1000 ש"ח) ומגביל מאד את עצמך. אם מחר יפטרו אותך מה תעשה? כיצד תשלם? אם עוד חודש תחליט ללכת ללמוד איך תוכל לשלם עבור הלימודים? כאשר אדם מרוויח 10,000 בחודש הוא לא משלם 25% משכרו, הוא משלם 10% ונשאר עם עודף לשימושים אחרים.

פורסם

אל תשכח גם שבשביל להוריד את השעבוד מהרכב חברת המימון תבקש ממך את ההחזר של כל ההלוואה.

כמו רבים כאן גם אני נגד קניית משהו בתשלומים והלוואות ארוכות טווח. אתה צעיר וחבל שתסנדל את עצמך עם רכישה כזאת. נניח ותרצה לטוס לתקופה לחו"ל, או שתתחיל ללמוד ולא יהיה לך הרבה זמן לעבוד או חס וחלילה תיפול למשכב.

תהנה מהמזדה שלך, או תשדרג אותה לאט כל פעם לרכב חדש יותר. ההנאה מרכב חדש נמשכת מעט זמן. בטח שהרבה פחות מ-5 שנים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

עצות טובות ניתנו.

התשובות שלי לשאלה מהי הדרך הטובה ביותר למימון רכב?

1) נולדים למשפחה עשירה - לא הצליח לבחור.

2) מתחתנים עם אשה עשירה - טרם הצליח הבחור

3) נוסעים בתחבורה ציבורית וחוסכים.

4) נוסעים ברכב הנוכחי וחוסכים.

5) משדרגים למשהו יותר מודרני וחוסכים.

לחיות כל הזמן בידיעה של אם ואם ואם ואם לא מתאים לכל אחד.

צריך למצוא איזון בין הרצוי למצוי, וכל אחד מוצא אותו לפי הסקאלה שלו.

נתנו כלים לבחור לעשות החלטה יותר טובה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני בן 24 עם 323 שנת 94.

גם אני יכול להוציא כ1K-2K כל חודש על אוטו.

היום אין לי תוכנית חיסכון ולפעמים אני במינוס.

למה זה? כי יש הוצאות שונות ומשונות. חלקן כפויות וחלקן בישביל הכיף.

האם אני מוכן להתחייב שכל חודש אני יוציא את הסכום הנ"ל על מימון? מניסיון, לא.

קח לך שלושה חודשים עד חצי שנה ותשים 1K ש"ח בצד. תראה עם אתה יכול לעמוד בזה או לא.

אם כן תקנה את האוטו.

להיכנס להרפתקאה כזו עכשיו? בלי לבדוק קודם עד הסוף את כל מה שהמהלך גורר? צעד שגוי לדעתי.

אני לא יגיד לך לא לקנות את האוטו. אם אתה בטוח לחלוטין שזו ההשקעה הכי כדאית לך כיום, לך על זה.

אני כן הפציר בך לבדוק עד הסוף את מה שאתה עומד לעשות.

שב אם עצמך ותשאל, מה יביא לי האוטו ומה יקח ממני. תעשה רשימה של עלויות. צריכת דלק ממוצעת, עלות טיפולים תקופתיים, ביטוח וכו. תשווה ל-323.

עם באמת עשית את זה, ואתה בטוח שתוכל לעמוד בסכום הזה כעת, והיה לך מאיפה להביא כסף כשהבלתי יאומן יקרה, לך על זה.

לקנות אוטו בכסף שאין כי "איפה ההיגיון" בלחכות? כשנתנו לך פה יותר מסיבה אחת, זה לא טענה הכי נכונה.

פורסם

חודש אחרי השחרור תקבל מענק. מענק שחרור של ג'ובניק, אם אינני טועה, עומד על 6,000 ש"ח. כמה תקבל על המאזדה? נגיד 8,000 ש"ח כי ישראלים חושבים שמאזדה זה פאר היצירה המוטורית. כבר הגעת ל-14,000 ש"ח. תעבוד חצי שנה בתחנת דלק וסגור כל חודש 1,000 ש"ח. (אתגר לעצמך לראות אם בכלל תוכל לעמוד בתשלומים) חסכת עוד 6,000 ש"ח לפחות. כעבור חצי שנה תקבל מענק עבודה מעודפת בגובה 8,000 ש"ח. הגענו ל-28,000. תוסיף עוד קצת ותקנה אחלה רכב בלי הלוואה, ריבית, החזר חודשי ושאר כאב הראש. לא הוגן? לא חמש שנים ולא נעליים. בסך הכל חצי שנה. לא צריך לקפוץ ישר לרכב ב-80K. שלב שלב.

פורסם

אני לא כל כך מבין מה הצורך התהומי שלכם לחנך את הבחור. גם אם אתם צודקים אתם רק יוצרים אנטגוניזם.

יש אחד שההנאה שלו בחיים היא סיגריות והוא קונה סיגריות, ויש אחד שההנאה שלו בחיים זה טיולים לחו"ל אז הוא טס כל חודש לסופש בחו"ל ויש אחד שההנאה שלו בחיים היא רכב.

באופן כללי, להגיד שמימון זה לטמבלים זה משפט שלא מכבד את מי שכותב אותו.

בכל אופן... הבחור שמע דעות לכאן ולכאן ואני בהחלט מסכים שאם לאחר רכישת הרכב (ולא משנה איך הוא ממומן)לאדם לא תהיה אפשרות לחסוך X כסף בצד, עדיף שיסע בתחבורה ציבורית.

כמו שסבתא רבא שלי אמרה "כסף לבן ליום שחור".

פורסם
במקרה יצא לי להכנס לכאן ולקרוא הכל, מה שהכניס אותי לדילמה מסויימת.

בעוד כשבועיים אני משתחרר מהצבא, לא מתוכנן כרגע שום טיול ארוך או לימודים - רק לעבוד ולעשות כסף.

רכב זה דבר מאוד חשוב עבורי וכרגע בבעלותי מאזדה 323 95 סדן - אותה אני משתוקק לשדרג בשחרור.

הדרך שאני מכיר היא פשוט מאוד לחסוך כסף בכל חודש לא מעט זמן ולהשתדרג, אבל זה לא להיט.

קראתי על דרכי מימון וליסינג, עשה לי סלט גדול בראש.

אשמח אם תועילו לכוון אותי נקודתית לדרך שתתאים לי.

במידה והרכב שלך תקין אל תינעל על מימון.

סע במה שיש,הזמן יעשה את שלו ותגיע לרכב ללא מימונים.

כך בכל אופן אני נוהג,כי גם כך מכונית זה כבר לא להיט ותענוג גדול היום.

פורסם
אני לא כל כך מבין מה הצורך התהומי שלכם לחנך את הבחור. גם אם אתם צודקים אתם רק יוצרים אנטגוניזם.

יש אחד שההנאה שלו בחיים היא סיגריות והוא קונה סיגריות, ויש אחד שההנאה שלו בחיים זה טיולים לחו"ל אז הוא טס כל חודש לסופש בחו"ל ויש אחד שההנאה שלו בחיים היא רכב.

באופן כללי, להגיד שמימון זה לטמבלים זה משפט שלא מכבד את מי שכותב אותו.

בכל אופן... הבחור שמע דעות לכאן ולכאן ואני בהחלט מסכים שאם לאחר רכישת הרכב (ולא משנה איך הוא ממומן)לאדם לא תהיה אפשרות לחסוך X כסף בצד, עדיף שיסע בתחבורה ציבורית.

כמו שסבתא רבא שלי אמרה "כסף לבן ליום שחור".

נדמה לי שפורומים מסוג זה הם הזדמנות לחנך את הנוער, וגם אם פותח השרשור לא ילמד מנסיונם של אחרים הרי שיש כאן לא מעט קוראים נוספים שאולי יפנימו את המסר.

לגבי הנאות החיים - תראה את המסרים שלי ושל נאתקו - המסרים אינם שלא צריך להנות מהחיים, אלא שצריך לאזן בין צרכים שונים, כולל צרכי המחר, מול האמצעים הקיימים או המובטחים. אתה למדת את זה מסבתא רבא שלך, אאני למדתי את זה מההורים שלי, אולי יהיה מישהו שילמד מ"קארספורום".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חודש אחרי השחרור תקבל מענק. מענק שחרור של ג'ובניק, אם אינני טועה, עומד על 6,000 ש"ח. כמה תקבל על המאזדה? נגיד 8,000 ש"ח כי ישראלים חושבים שמאזדה זה פאר היצירה המוטורית. כבר הגעת ל-14,000 ש"ח. תעבוד חצי שנה בתחנת דלק וסגור כל חודש 1,000 ש"ח. (אתגר לעצמך לראות אם בכלל תוכל לעמוד בתשלומים) חסכת עוד 6,000 ש"ח לפחות. כעבור חצי שנה תקבל מענק עבודה מעודפת בגובה 8,000 ש"ח. הגענו ל-28,000. תוסיף עוד קצת ותקנה אחלה רכב בלי הלוואה, ריבית, החזר חודשי ושאר כאב הראש. לא הוגן? לא חמש שנים ולא נעליים. בסך הכל חצי שנה. לא צריך לקפוץ ישר לרכב ב-80K. שלב שלב.

נדמה לי שפורומים מסוג זה הם הזדמנות לחנך את הנוער, וגם אם פותח השרשור לא ילמד מנסיונם של אחרים הרי שיש כאן לא מעט קוראים נוספים שאולי יפנימו את המסר.

לגבי הנאות החיים - תראה את המסרים שלי ושל נאתקו - המסרים אינם שלא צריך להנות מהחיים, אלא שצריך לאזן בין צרכים שונים, כולל צרכי המחר, מול האמצעים הקיימים או המובטחים. אתה למדת את זה מסבתא רבא שלך, אאני למדתי את זה מההורים שלי, אולי יהיה מישהו שילמד מ"קארספורום".

התוכנית של ChemGuy85 בשינויים. אולי יהיה מישהו שילמד מ"קארסכורום"

חודש אחרי השחרור תקבל מענק. מענק שחרור של ג'ובניק, אולי הוא לוחם אז זה 9000 אם אינני טועה, עומד על 6,000 ש"ח. כמה תקבל על המאזדה? נגיד 8,000 ש"ח כי ישראלים חושבים שמאזדה זה פאר היצירה המוטורית. כבר הגעת ל-14,000 17000ש"ח. תעבוד חצי שנה בתחנת דלק וסגור כל חודש 1,000 ש"ח. (אתגר לעצמך לראות אם בכלל תוכל לעמוד בתשלומים) חסכת עוד 6,000 ש"ח לפחות. כעבור חצי שנה תקבל מענק עבודה מעודפת בגובה 8,000 ש"ח. הגענו ל-28,000 31000 . תוסיף עוד קצת ותקנה אחלה רכב בלי הלוואה, ריבית, החזר חודשי ושאר כאב הראש. לא הוגן? לא חמש שנים ולא נעליים. בסך הכל חצי שנה. לא צריך לקפוץ ישר לרכב ב-80K. שלב שלב.

רוצה עדיין רכב ב 80K

הולך לבנק מבקש הלוואה 50 K ל 5 שנים. חלקה לפרעון רק בעוד 5 שנים בגובה הפקדון שמקבל חייל שהוא בין 18 ל 26 אלף ש"ח תלוי איזה חייל הוא היה. בוא נגיד 20 אלף

השאר 30 אלף בתשלומים ל 5 שנים ריבית של 5% שזו ריבית גבוהה היום ( יקבל בפחות )

החזר חודשי 566 ש"ח לחודש קרן + ריבית

ההפרש תיקונים ואחזקה של רכב 95 לעומת רכב 2008 זה בערך ההפרש שהוא ישלם מדי חודש לבנק.

ובסוף התקופה הוא עם רכב שנת 2008 שהיא המקפצה שלו הלאה.

והוא נוסע עם רכב 2008 עם 6-8 כריות אויר ABS ESP ועוד כל מיני אותיות באנגלית לעומת

הדיהו 94 אפס כריות אויר וההונדה סיויק 93 2 כריות אויר ובמזדה שלו אפס כריות אוויר.

אז הבנו את החינוך שלכם אנשים טובים. אבל בלי כריות אוויר בתאונה יכול להיות ההבדל ביו חיים למוות, אז מה עוזר לנו התכנון ארוך הטווח שלכם.

וחוץ מזה עם הרכב הזה יש לו יותר סיכוי לתפוס כלה עשירה :-D

הכותב הוא אבא בן 62 שמייעץ לילדיו , ונותן להם לעשות גם שגיאות לבד. 7 נכדים בלי עין רעה.

וכיוון שהוספתם לשם השכנוע העמוק גם את השכלתכם הגבוהה אז הכותב הצנוע , רואה חשבון בהשכלתו.

זה באמת משנה לדעתכם??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא לוקחים הלוואה עבור רכב!

הרכב אינו מהווה מקור הכנסה (במקרה שלך),ערכו בלתי יציב וההפסד כמעט בטוח,הקנייה רגשית נטו

למעשה תמצא עצמך כבול אל הרכב במהלך השנים הקרובות וללא יכולת לשנות את מהלך החיים שלך (לימודים,טיול,הקמת עסק)

חבר יקר תתאפק ותרויח עשרות מונים בעוד שנה שנתיים

• תוכן חדש...