Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Enc0der אני לא רואה איך המצב שהוא יקלע אליו יהיה שונה משלי כחייל משוחרר במידה ויעבוד כ200 שעות חודשייות יגרד בשיניים את ה4500 בהנחה ויהיה לו שעות נוספות ויעבוד שבתות או לילות. ו2800 מהנטו של 4500 לא משאיר לך יותר מדי מרווח נשימה כמעט לכלום

ספירל

הבחור מדבר על משכורת ברוטו ומשכורת נטו.

עכשיו בא מה אפשר לעשות עם הנטו וזה מסומן באדום

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני הבנתי דבר אחר - שמתוך 4500 ש"ח נטו (או ברוטו, בסופו של דבר בסכומים אלה ההפרש בין הברוטו לנטו די קטן, כפי שפירטת) יוציא 2800 ש"ח לטובת הרכב, כך שיוותרו רק 1700 ש"ח לשאר הוצאותיו ולחסכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני חושב שאתה לא יודע מה אתה כותב

הכנסה 4500

מס הכנסה 0

ביטוח לאומי 18

מס בריאות 140

גמל 225

קרן השתלמות 113

נטו 4005

תוריד קרן השתלמות וגמל תקבל נטו 4342

אם המעביד נותן לך גמל והשתלמות אז מדי חודש נכנס לך 902 ש"ח לחיסכון חלקו לגמל חלקו לקרן השתלמות.

אז מאיפוא הבאת את הסכום המונפץ של 2800 ש"ח, והחישוב למעלה לא לוקח בחשבון זיכוי שמגיע לחייל משוחרר , שהוא יהיה זכאי לו אם משכורתו תהיה יותר גבוהה.

עד היום בצבא הבחור החזיק רכב, אז מדובר כרגע רק בתוספת להוצאה הנוכחית אם תוספת להכנסה הנוכחית שהיא בתור חייל כמה מאות ש"ח בלבד.

אז ברור שיש לו מקור הכנסה אחר שכיסה לו את החזקת הרכב הנוכחי.

סחר בסמים למשל :shock::-D עזרת משפחה וכו'

מדובר כאן בהפרשים זניחים של 300 שקל מטה או מעלה במשכורת, אז גם אם ירוויח 5 וזה דיי אפשרי אם אתה מתכנן לעבוד בעבודה פיזית זה עדיין לא משנה את הנתח מהעוגה שנושק ל50 אחוז פחות או יותר מהנטו שלך.

ואתה שוכח שבנוסף לאחזקה השוטפת של הרכב שאגב תהיה גבוהה יותר בעיקר בגלל הביטוח והטסט היקרים יותר נכנס למשוואה הלוואה אז אני לא יודע מדוע אתה טוען שה2800 הזה מונפץ. מה גם שהמשוואה שאני רשמתי כאן אינה כוללת הפתעה שנתית בדמות צמיגים/טיימינג/ וכהנה, וכמובן ירידת ערך שלא משנה איך תחשב את זה הרכב שווה היום יותר מאשר בעוד שנתיים.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

נעשה סדר

בהודעה השניה שכתב יוני אפשר בנקל להבין ש מ 4500 ש"ח ברוטו נשאר 2800 ש"ח נטו , לכן הבאתי את החישוב.

מסתבר כי יוני הביא תחשיב אחר בהודעה לפני כן בו הוא הגיע ל 2800 ש"ח הוצאה חודשית על הרכב ולמעשה אליה הוא התייחס בהודעה השניה.

אז קבל את התנצלותי על אי ההבנה.

אין לפותח השרשור הוצאה גדולה יותר של 2800 ש"ח לחודש מעל ההוצאה שהייתה לו על הרכב הנוכחי, שאותו הוא מממן כחייל.

יש לו גידול בביטוח מקיף לעומת ביטוח צד ג' שיש לו היום לא מן הנמנע כי יש לו ירידה בביטוח חובה בגלל שלרכב החדיש יש כריות אוויר מה שלרכב הנוכחי אין.

הוצאותיו לתיקונים נמוכות יותר , הוא יעבור את הטסט למשל בקלות כאשר ברכב הנוכחי סביר שיצטרך להשקיע על תיקון כזה או אחר.

מתווסף לו 566 ש"ח בתוכנית המימון שהכנתי לו ולא 1000 ש"ח כפי שהציג יוני כך שאנו לא מדברים כלל על 2800 ש"ח .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לגבי הביטוח טעות קלה בידיך זה אומנם דוגמא קיצונית למדי אבל חבר שלי בן 22 עם ביטוח חובה צעיר וצד ג' שילם 3K לשנה על ניסאן סאני שנת 96. לא מזמן הוא רכש לעצמו סיאט קופרה 2008 (הביטוח יקר יותר עקב מעבר לרכב ספורטיבי אבל לשם ההשוואה) הוא שילם 11 וחצי אלף שח עבור ביטוח. האם אתה בטוח ששנתון משחק תפקיד בביטוח ? (מדובר כאן על ביטוח לנהג ללא שלילות ללא תאונות וללא עבירות תנועה)

וישה בוא נסדר את המשפט שלך

הוצאותיו לתיקונים נמוכות יותר , הוא יעבור את הטסט למשל בקלות כאשר ברכב הנוכחי סביר שיצטרך להשקיע על תיקון כזה או אחר.

הסיכוי שמשהו ברכב יתקלקל נמוך יותר, אבל כשמשהו יתקלקל הוא בוודאות יעלה יותר מאשר חלק מקביל ברכב הישן. פייר לא ?

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

בביטוח חובה לא , בביטוח מקיף שנתון בגלל שווי שונה של רכב על פי שנתון ולפי וסוג הרכב. במקרה הזה ספורטיבי.

קופרה ונהג צעיר לחברת ביטוח זה כמו סמרטוט אדום לשור.

בהחזקה של 3-5 שנים הפוקוס לדוגמה תעלה פחות בתיקונים מאשר המזדה שיש לבחור שעוד מעט תיכנס לאישור בלמים ואח"כ לטסט חצי שנתי.

ומחירי חלקים לא נוטים לרדת בגלל שהרכב חדש או לא. לפעמים מחיר חלק לרכב ישן הוא גבוה משל רכב חדש, שלא לדבר שביחס לשווי הרכב , זה לפעמים מכריע את בעל הרכב והוא מחליט שלא שווה לא לתקן את רכבו הישן, ששוה 3000 ש"ח והתיקון עולה לו 1500-2000 ש"ח ועדיין בכללי הגרוטאה נשארה גרוטאה גם אחרי התיקון.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
wtf ?

אפילו ביטוח מקיף על רכב יוקרה שעולה מאות אלפי שקלים לא מגיע לסכומים כאלה, על מה אתה מדבר?

בלי שום קשר לנושא המקורי אני חייב להגיב,

ביטוח להונדה שלי, 2002 ES 1.6, נהג צעיר + חדש; לחובה קיבלתי הצעות מ2390 עד 2550. במקיף ההצעה הכי זולה הייתה 8138.

בדקתי אצל 4 סוכנים מכמה אזורים בארץ, בדקתי אצל כל הסוכנויות הישירות. זה המחיר..

(אם הייתי מוותר על מקיף ולוקח רק צד ג', ההצעות שקיבלתי היו בין 1500 ל 2200 שקלים בערך. כלומר 4.5K סה"כ. כמובן שלקחתי מקיף)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
wtf ?

אפילו ביטוח מקיף על רכב יוקרה שעולה מאות אלפי שקלים לא מגיע לסכומים כאלה, על מה אתה מדבר?

זה תעריף ביטוח לנהג חדש ו/או צעיר. בוקר טוב. העיקר אתה צועק "אפשר להחזיק רכב חדש על שכר מינימום!!111$%#"

פורסם

אבל הוא לא נהג חדש, הוא חייל משוחרר. אני מניח שיש לו רישיון כבר מעל שנתיים.

ובכל מקרה, 11 אלף שקל נשמע לי כמו הנפצה רצינית. גם כשהייתי נהג חדש, והיה לרכב של ההורים (דיסקברי בשווי של איזה 200 אלף שקל) ביטוח מקיף גם עבורי, זה לא הגיע בשום פנים ואופן לסכומים כאלה.

זה א'.

ב', בחיים לא אמרתי שאפשר להחזיק רכב חדש עם משכורת מינימום. אל תהיה דמגוג ואל תדחוף לי מילים לפה בבקשה.... תודה.

פורסם
זה תעריף ביטוח לנהג חדש ו/או צעיר. /quote]

ההפרש במחיר הוא בין נהג בוגר וצעיר. ההבדל בין צעיר וצעיר\חדש הוא קטן - בהצעות שאני קיבלתי לאחרונה ל-SX4 חדשה - פחות מ-800 ש"ח. לעומת זאת ההפרש בין נהגים ותיקים בלבד לעומת הוספת נהג צעיר (לא חדש) עמד על כ-5000 ש"ח לשנה.

הבחור חייל משוחרר, כך שיש לו לפחות עד 2-3 שנים כנהג צעיר, ואח"כ עוד 6 שנים בתעריף ביניים (עד גיל 30).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כי זרמתי עם הדוגמה הקיצונית שמישהו נתן פה (קניה של GTI/שירוקו). ברכבים זולים יותר הדוגמה שלי רק מתחזקת - כי ירידת הערך השנתית נהיית פחות משמעותית מבחינה אבסולוטית, וההחזר החודשי נמוך בהרבה ומאפשר גם לאנשים עם שכר מינימום לעמוד בו בכבוד ולא רק לאנשים עם שכר ממוצע ומעלה.

זיכרון קצר, ידידי.

פורסם
זיכרון קצר, ידידי.

בעיה בהבנת הנקרא?

כי זרמתי עם הדוגמה הקיצונית שמישהו נתן פה (קניה של GTI/שירוקו). ברכבים זולים יותר הדוגמה שלי רק מתחזקת - כי ירידת הערך השנתית נהיית פחות משמעותית מבחינה אבסולוטית, וההחזר החודשי נמוך בהרבה ומאפשר גם לאנשים עם שכר מינימום לעמוד בו בכבוד ולא רק לאנשים עם שכר ממוצע ומעלה.

עם כל הכבוד מה אתה בכלל משווה בן אדם שבמילא מחזיק רכב (והדילמה היא בין רכב מיושן לרכב חדש יותר) ומין הסתם יש לו הכנסה קבועה בשביל לעמוד בהוצאות השוטפות (דלק וכו'), למקרה שלך שבו הוצאת כמעט 100% מההכנסות שלך (ברוטו לפני כל הוצאה אחרת!) רק על הרכב... ברור שלא תצליח לשרוד ככה.

יש הבדל מהותי בין מישהו עם משכורת ממוצעת של 8,000 ש"ח ובין מישהו עם משכורת של 3,000 ש"ח. הראשון יכול לשים בצד 3,000 ש"ח בשביל הרכב כולל העלות שלו, של הטיפולים, ביטוח, דלק וכו'. השני, לא יכול כי אז לא ישאר לו מספיק כסף בשביל לקנות לחם ומים כדי לשרוד בתור בין אנוש. יחי ההבדל הקטן...

מין הסתם לפני שמישהו ניגש לרכישת רכב (וזה בכלל לא משנה אם ישן או חדש) הדבר הכי בסיסי שהוא צריך לעשות זה לבדוק אם בכלל יש לו כסף בשביל להחזיק רכב...

• תוכן חדש...