Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זה קשור, אחזקת רכב יש (ויקרה יותר) גם על רכב ישן.אחזקת רכב כן קשורה כי זה כסף שיוצא לך כל חודש מהכיס,גם אם לא כל חודש אלה כמה פעמים בשנה עדיין קח את כל הסכום שאתה משלם על אחזקת רכב שזה ביטוחים,דלק,טיפולים וכ"ו ותוסיף לזה את הסכום שאתה משלם על זה שאתה משתמש בכסף שהוא לא שלך,כי אם היה לך מזומן לקנות רכב לא היית משלם כל חודש את ה1000 ש"ח שאתה כרגע כן משלם,זה ההבדל צודק לגבי ה-40 ולא 20, התבלבלתי. זה לא משנה, החישוב עדיין רלוונטי.

בסופו של דבר הוא משלם 20 אלף ש"ח למשך 3 שנים עבור הזכות לרכוש רכב שכרגע אין לו כסף לקנות. ושוב אני שואל, מה רע?

איך 20 אלף?ברצינות.לקחת 230 אתה צריך להחזיר 250,עכשיו שלם 3 שנים,בסוף תחזיר להם250 20 אלף זאת רק התוספת על הפרפלגיה להשתמש ברכב שלא היה לך כסף לקנות,מה עם ה230 שלקחת בפועל לא משלמים?

דרך אגב לא הבנתי את המשפט האחרון שלך. הרבה מאוד אנשים קנו "איזה גולף GTI או שירוקו" בחודש האחרון, עם תוכנית המימון של צ'מפיון שהיא בדיוק זו. 25% מקדמה והשאר ב-68 תשלומים (32+36).

זה בדיוק הרעיון ועובדה שמלא אנשים עושים אותו. כולל עבדך הנאמן (שלקח הלוואה מהבנק כי יש לו תנאים מועדפים וזה יצא לו משתלם יותר אבל העיקרון הוא אותו עיקרון).

המשפט האחרון נועד להמחיש שאם החישוב שאתה עושה היה באמת נכון [והוא לא,כי חסר בו 80% מההוצאות שיוצאות לך מהכיס בין אם זה בצורה ישירה ובין אם זה בצורה עקיפה,ירידת ערך,הכנסה וחיסכון חודשי נמוך יותר]

אזי כולם היו רוכשים רכבים חדשים במאות אלפי שקלים בלי חשבון.

למה אנשים קנו GTI ושירוקו ב75% מימון? או שיש להם הכנסה חודשים גבוהה ויציבה ועלות שימוש ברכב לא מפריע להם כי עדיין נשאר להם סכומים מאוד גבוהים או שהם כמוך [בלי לפגוע] לא לוקחים את כל הפרמטרים בחשבון ורואים רק 20% מההוצאות.

בשורה התחתונה-אני אישית בגלל אהבתי לרכבים מוכן לשלם שווי שימוש גבוהה עבור רכב שאני נהנה ממנו אבל בהחלט לא לחנוק את עצמי ולהוציא כמעט משכורת בחודש על כזה רכב.

שוב אני אישית מעדיף להשתדרג עם הזמן ברכבים[התחלתי מרכב של 65K,לפני שנה רכשתי רכב של 120K ובעוד כמה שנה שנתיים בעזרת השם ארכוש רכב ב200K אבל אני לא פוגע לעצמי באורך חיים החודשי ולא חונק את עצמי בהוצאות על רכב.

כי עצם לקיחת הלוואה זאת תוספת מאוד מכובדת להוצאות החודשיות שלך.

Renault Clio TCe 120 EDC

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המלצות מימון לצעירים בלי אגורה בחשבון הבנק מעצבנות אותי. הבחור עומד להשתרר מהצבא. איפה לדעתכם הוא יעבוד אם לא במשרת צעירים במשמרות בשכר מינימום? גלו קצת אחריות. רכב חדש זה טוב ויפה, אבל לא המטרה העיקרית בחיים.

מהם החסרונות במסלול כזה לדוגמה?

פורד פוקוס 1600 2008

10K מקדמה (המאזדה שלי)

ולהחזיר 1K ש"ח 3 שנים

כן אני מודע לכך שזה לא כולל הוצאות נוספות כגון ביטוח.

זה לא "רק" 1K בחודש במשך שלוש שנים. החישובים האלה נועדו למשוך אנשים נאיבים (או פשוט טיפשים) וגורמים להם לחשוב שאין הוצאות נוספות למעט הרכישה. להחזר חודשי תוסיף ביטוח מקיף, טיפולים יקרים, תיקונים וירידת ערך. החזר החודשי כבר לא "רק" 1K אלה מעל 2K. בסופו של דבר הרכב יחנוק אותך כלכלית ותיאלץ למכור אותו כי החזר חודשי יהיה במקרה הטוב 50% משכרך החודשי. הרכב ימכר בהפסד כספי ניכר, אבל לחברת המימון תיאלץ להחזיר את מלוא הסכום.

פורסם
.

אז במקרה הכי קיצוני, בתסריט הכי גרוע, תחשוב שהוא פשוט קיבל דיל ממש ממש טוב על שכירות רכב. מה רע?

לדעתי - רע מאוד. הבחור מציג חוסר כל התיחסות לעתידו, ואני לא מדבר על הפנסיה אלא על השנים הקרובות.

הבחור מתכוון ללכת לעבוד, לא ללמוד, ואת מעט הכסף שירוויח להשקיע ברכישת ובאחזקת רכב.

ומה יקרה, נניח, בעוד 5 שנים? הבחור ירצה להקים משפחה, לרכוש בית, להקים עסק. כל אלה דורשים אמצעים. אבל את מעט ההכנסות שהיו לו כבר הוציא לרכישת רכב.

הגישה שלי היא שאדם בגילו צריך לחשוב על עתידו. לכן - צריך לבחור לעצמו את כיוון ההתפתחות שלו וללכת ללמוד אותו. ו"ללמוד" פירושו לאו דווקא באוניברסיטה. הוא יכול גם להיות שוליה של שרברב או נגר או פחח, אבל את המשכורת שירויח הוא צריך לחלק בצורה מושכלת כך שחלקה ייחסך לעתיד - לצורך הקמת עסק או משפחה, או לימודים יותר מתקדמים בעתיד (וד"א - גם לפנסיה - הרי הריבית משך 45 שנה תוכל להביא אותו לרווחה כלכלית לעת זקנה). אם לא ישקיע כעת, הן מזמנו (לימודים, גם אם "בשטח", וכן חסכון כספי) הוא נדון להיות עובד בלתי מקצועי ולחיות משכר מינימום כל חייו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

psyrax, אני לא מבין את ההיגיון שאתה מנסה להעביר. איפה כתבתי שעלות הרכב היא רק הריבית ואת מחיר הרכב עצמו לא צריך לשלם? :?

הנקודה שלי היא פשוטה.

בא בן אדם. יש לו משכורת שמשאירה לו לצורך העניין 4,000 ש"ח נטו בחודש (משאירה לו, כלומר אחרי ההוצאות החודשיות שלו).

אבל מעבר לזה, אין לו חסכונות. יש לו חיסכון קטן שמהווה 25% מערך הרכב. אחלה.

הוא שם את החיסכון הזה בתור מקדמה, ומתחיל לשלם על הרכב בתשלומים.

אז הוא משלם 2,000.. 3,000 שקל בחודש, לא משנה כמה. זה כסף חודשי שיש לו. הכל טוב ויפה.

בסוף התקופה הוא אומנם שילם אקסטרה 20,000 לעומת מישהו שהיה לו מראש את כל הכסף, אבל לו לא היה. אז מה אתה מציע לו? לנהוג בינתיים על גרוטאה? ה-20,000 ש"ח האלה הם הסכום שהוא צריך לשלם עבור הזכות לקנות ולנהוג ברכב ברמה הרבה יותר גבוהה, ולדעתי בכל אופן זאת עסקה לא רעה בכלל.

נכון שהחיים בלתי צפויים ולך תדע איפה הוא יהיה עוד 3 שנים (כשנשארו לו עוד שנתיים לשלם על הרכב), אבל אני מזכיר שוב ש..יש לו רכב! זה נכס ששווה כסף. ואם פתאום קרה משהו והוא צריך כסף מזומן - הוא תמיד יכול למכור אותו.

פורסם

רכב זה לא נכס. רכב זה מוצר מתכלה. רכב לעולם לא ימכר במחיר הרכישה. הכסף לא בהכרח יסגור את ההלוואה והוא ישאר בחובות ובלי רכב. בנוסף, השיטה שלך לא משאירה לאדם אפשרות להתמודד עם הוצאות בלתי צפויות או לחסוך. לדעתי עדיף לנהוג על גרוטאה עד הגעה ליכולת כלכלית אמיתית להחזיק רכב טוב. אם לא אז לא. חסר אנשים שלא נהגו ברכב חדש כל החיים?

פורסם

Enc0der

אתה בוחר להתסכל רק על עלות המימון,שזה אחוז יחסית "זניח" מהעיסקה או מהקרן.

הבעיה המהותית פה היא הקרן עצמה!

הריבית היא לא תמיד מהותית,היום ניתן למצוא ריביות נמוכות ומשתלמות.

אבל הקרן היא ההוצאה הכבדה בחודש,היא נוספת להוצאה על רכב שגם ככה דורש סכומים לא קטנים.

איפה ההגיון לשלם אחזקת רכב+מימון הרכב+עלות מימון על רכב שגם ככה הערך שלו יורד?

באמת שכבר אין לי דרכים להסביר לך כמה לא משתלם לרכוש רכב בכסף שאין לך.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
Enc0der

אתה בוחר להתסכל רק על עלות המימון

לא נכון!

תלמד לקרוא, באמת שאין לי דרכים אחרות לנסות להסביר את הנקודה המאוד פשוטה שלי.

רכב לעולם לא ימכר במחיר הרכישה.

זה מובן מאליו. אבל אם הוא לקח הלוואה ל-5 שנים, זאת אומרת שאחרי שנתיים וחצי הוא שילם כבר חצי מעלות הרכב. אני לא מכיר רכב שמאבד תוך שנתיים וחצי מעל 50% מערכו.

לכן, בהכרח מכירה של הרכב תכסה לכל הפחות את ההלוואה שנותרה.

פורסם

אוקיי. אז ישארו בכיס כמה אלפי שקלים שלא יספיקו לרכישה של פונטו בת 7. אתה מבין שהוא מחפש דרך לרכוש רכב חדש רק על מנת לעשות רושם על אחרים ולא שום סיבה אחרת.

פורסם

אתה צודק. אם הוא קונה היום רכב ב-250 אלף שקל אז עוד שנתיים הוא יהיה שווה פחות מפונטו בת 7 :roll:

טוב, אני עם הויכוח המטופש הזה סיימתי...

מי שרוצה לקנות רכב במזומן, שיהנה. אין ספק שזה משתלם יותר כלכלית מהסיבה הפשוטה שפחות כסף יוצא מהחשבון שלו בסופו של דבר.

מי שרוצה לקנות רכב בהלוואה, שיהנה גם כן.

דיי לחפור.

פורסם
אוקיי. אז ישארו בכיס כמה אלפי שקלים שלא יספיקו לרכישה של פונטו בת 7. אתה מבין שהוא מחפש דרך לרכוש רכב חדש רק על מנת לעשות רושם על אחרים ולא שום סיבה אחרת.

לא רוצה לעשות רושם, אני כבר 3 שנים נוסע ברכב שעיקר ייעודו היה לפנק אותי בזמן הצבא.

אפשר לומר גם: אם לא הייתי מחזיק רכב בזמן הצבא, אז סביר להניח שהייתי חוסך לא מעט כסף.

מצד שני כמובן - הייתי חי 3 שנים בלי אוטו, לא כיף!

חשבתי היום, עדיף לי לשלם 1000 ש"ח בחודש ולהיות עם רכב יחסית חדש.

ולא להמשיך לסוע במאזדה 323 שלי וכל חודש לשים 800 ש"ח בצד לחסכון.

מכאן ומכאן בסופו של דבר יהיה לי כסף ביד!

אם זה מחסכון של כמה שנים ללא הנאה.

או אם זה ממכירת הרכב החדש שלי, שעלה לי קצת יותר ממה שצריך.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תשמע, מדובר בכסף שלך ובחיים שלך, אבל כדאי מאוד שתחשוב לטווח של מעבר ליציאה ביום ששי. אתה בשלב זהו אתה צריך להתחיל לפתח את החיים שלך, ולא להכניס את עצמך להתחייבויות אין-סופיות, והחיים כוללים עוד הרבה דברים חוץ מרכב כייפי.

אם כל מה שאתה מתכנן לעשות הוא להיות עובד בלתי מקצועי בשכר מינימום - תפדל, אבל להרים ידיים בגיל 21 נראה לי קצת מוקדם.

במקום להשקיע את המרץ שלך ברכישת ואחזקת רכב תתחיל לחשוב על קריירה, וכמו שכתבתי קודם - זה לא חייב להיות לימודי תואר שני באוניברסיטה - אלא גם רכישת מקצוע מעשי. אינסטלטור או נגר או כל בעל מלאכה אחר יכול להתפרנס מצויין, אבל בשני תנאים: האחד - שלמד את המקצוע היטב והשניה היא שהקים את העסק. שני הדברים דורשים השקעה, גם בזמן וגם בכסף. לכן, אותם 800 ש"ח חודש הם בעצם הרבה יותר מ-800 ש"ח, בעתיד הם עשויים להשתלם לך באלפי שקלים בחודש.

אני רוצה להפתיע אותך במשהו: גם אשתי וגם אני בעלי מקצועות אקדמיים ותפקידים לא זוטרים. ועדיין, עד לאחרונה אני נסעתי בקורולה בת 12 ואשתי נהגה על באלנו קצת יותר זקנה עד שקיבלה רכב מהעבודה. תאמין לי שהחיים שלנו לא היו פגומים כהוא זה בגלל הרכב החבוט, והוא לא הפריע לקידום המקצועי או לאף אחת מהנאות החיים. בעצם הוא עזר, כיון שאת הכסף שחסכנו בכך שלא החלפנו מכוניות (כל עוד לא נזקקו לתיקונים תכופים) השקענו בדברים לא פחות חשובים - חלקם פחות מהנים (למשל שכר לימוד לילדים), חלקם יותר (חופשות) וחלקם עתידיים (חסכון). וקולגות שלי, חלקם יותר בכירים, נוקטים במדיניות דומה. אז אם קבוצה של אקדמאים בכירים יכולים לנהוג בקורולה או לאנטיס בנות 12-15 קל וחומר ילד בן 21 שהשתחרר זה עתה מהצבא ומתפרנס משכר מינימום יכול להסתפק ברכב צנוע או בתחבורה ציבורית ולהשקיע בעתידו.

שיהיה לך בהצלחה וקבל את ההחלטה הנכונה לגביך, אבל עשה זאת בחשיבה קצת יותר מעמיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה לא תשלם 1000 ש"ח אתה תשלם הרבה יותר. אתה לא מתייחס לירידת ערך, עלויות ביטוח, חלפים ותיקונים יותר יקרים. אם תסגור 800 ש"ח בחודש בקופת חסכון הכסף תמיד יהיה זמין לרשותך ויוכלו לשמש אותך לדברים אחרים כגון רכישת מקצוע או טיסה לחו"ל או טיפול בבעיה הדורשת הוצאה כספית גדולה.

קודם כל תשתחרר ותמצא עבודה. אחר כך תחליט אם שווה להוציא אחוז ניכר משכרך על רכב. אולי בכלל תמצא עבודה רבע שעה מהבית אז מה עשית בזה?

אתה צודק. אם הוא קונה היום רכב ב-250 אלף שקל אז עוד שנתיים הוא יהיה שווה פחות מפונטו בת 7 :roll:

דיברנו על רכב ב-60 - 80 אלף. איך בכלל הגעת לרכב פאר ועוד לבחור בן 21 אחרי צבא?

פורסם

כי זרמתי עם הדוגמה הקיצונית שמישהו נתן פה (קניה של GTI/שירוקו). ברכבים זולים יותר הדוגמה שלי רק מתחזקת - כי ירידת הערך השנתית נהיית פחות משמעותית מבחינה אבסולוטית, וההחזר החודשי נמוך בהרבה ומאפשר גם לאנשים עם שכר מינימום לעמוד בו בכבוד ולא רק לאנשים עם שכר ממוצע ומעלה.

פורסם

אני לא מבין משהו, בסופו של הדבר הכסף קיים אצלי מכאן ומכאן - מלבד סכום שאפסיד בגלל המימון, אז איפה הבעיה?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...