Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מראה שהבחור להוט לשדרג. העצות שניתנו פה הן מעולות ונכונות אבל לא נראה שהבחור מקשיב ומפנים אלא חושב שכולנו תוקפים. כנראה אין מנוס שיעשה את המעשה ואם מהלך זה היה טעות או לא רק העתיד יאמר לו. קיבלת כאן מגוון דעות ועצות טובות (ישי, אהבתי את תגובתך) שרובן אומרות תזהר ואין צורך למהר.

ולכן, בחורצ׳יק, בהצלחה בכל מה שתעשה ותחליט. מי שיהנה מהחלטה נכונה הוא אתה ומי שיאכל קש על החלטה שגויה זה גם אתה.

אני יכול לאמר לך שלשמחתי אני הייתי במקום אחר ממך ויכולתי מגיל צעיר להנעת מרכבים חדשים יחסית, אבל היום, אמנם אני בעל אמצעים רבים יותר מעדיף לרכוש רכב משומש ולעבוד עליו שישביע את רצוני ולא לרכוש רכב חדש ולשלם סכומים מטורפים. אל לנו לשכוח שהרכב בארצנו נחשב עדיין למותרות ושכך האוצר טוחן אותנו בכל דרך אפשרית, ממכס של 100% + מעמ, בלו מטורף, אגרות שנתיות, ואתמול פרסמו שיגבירו את מציצת הדם לעובדים המקבלים רכב מהעבודה. כנראה הם שכחו שבזכות הליסינג וחברות ההיטק תעשיית יבוא הרכב גדל פלאים בעשור האחרון והכניס מיסים רבים לקופת המדינה. אבל תמיד ניתן ללחוץ על מכורים לרכב שכמונו.

בהצלחה.  

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא לוקחים הלוואה עבור רכב!

הרכב אינו מהווה מקור הכנסה (במקרה שלך),ערכו בלתי יציב וההפסד כמעט בטוח,הקנייה רגשית נטו

למעשה תמצא עצמך כבול אל הרכב במהלך השנים הקרובות וללא יכולת לשנות את מהלך החיים שלך (לימודים,טיול,הקמת עסק)

חבר יקר תתאפק ותרויח עשרות מונים בעוד שנה שנתיים

עוד מומחה.

גם דירה לא ,גם מכונת כביסה לא . להמשיך.

לימודים זה גם לא נכס , רק בסופם יהיה לך אולי נכס.

לכן אם למדת משהו מועיל תקבל בסוף התהליך נכס שיוכל לשמש אותך שנים רבות.

ל א כמו פעם 50 שנה כפי שנכתב פה, אלא הרבה פחות לאור השינויים הדרמטיים שחלים בעולמינו, ומשנים א מפת המקצועות הנדרשים.

בעל בית חרושת לקרח, מתקן פרסות של סוסים וכו'

מכונה שמייצרת הכנסה זה נכס.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מדהים כמה "כלכלנים בשקל" מסתובבים בדיון הזה...

"רכב זה לא נכס!!!"

"לא לוקחים הלוואה על רכב!!"

"זה לא כלכלי לעשות X Y Z!!!"

נראה שיש פה יותר אנשים שמנסים לעשות פוזות ולהראות כאילו שהם מבינים בכלכלה ובמספרים - גם אני יודע שלשלם על רכב בתשלומים יעלה יותר מאשר לקנות רכב במזומן, או שאם יש לי 100 אלף שקל אני ארוויח יותר כסף אם אני אקנה רכב ב-20K ואשים 80K בפיקדון, מאשר אם אני אקנה רכב ב-100K. אז מה? חכמים גדולים שלי, מספרים זה לא הכל.

מסכים עם שתי התגובות האחרונות של ישה.

פורסם

רוצה עדיין רכב ב 80K

הולך לבנק מבקש הלוואה 50 K ל 5 שנים. חלקה לפרעון רק בעוד 5 שנים בגובה הפקדון שמקבל חייל שהוא בין 18 ל 26 אלף ש"ח תלוי איזה חייל הוא היה. בוא נגיד 20 אלף

השאר 30 אלף בתשלומים ל 5 שנים ריבית של 5% שזו ריבית גבוהה היום ( יקבל בפחות )

החזר חודשי 566 ש"ח לחודש קרן + ריבית

ההפרש תיקונים ואחזקה של רכב 95 לעומת רכב 2008 זה בערך ההפרש שהוא ישלם מדי חודש לבנק.

ובסוף התקופה הוא עם רכב שנת 2008 שהיא המקפצה שלו הלאה.

והוא נוסע עם רכב 2008 עם 6-8 כריות אויר ABS ESP ועוד כל מיני אותיות באנגלית לעומת

הדיהו 94 אפס כריות אויר וההונדה סיויק 93 2 כריות אויר ובמזדה שלו אפס כריות אוויר.

אז הבנו את החינוך שלכם אנשים טובים. אבל בלי כריות אוויר בתאונה יכול להיות ההבדל ביו חיים למוות, אז מה עוזר לנו התכנון ארוך הטווח שלכם.

וחוץ מזה עם הרכב הזה יש לו יותר סיכוי לתפוס כלה עשירה :-D

הכותב הוא אבא בן 62 שמייעץ לילדיו , ונותן להם לעשות גם שגיאות לבד. 7 נכדים בלי עין רעה.

וכיוון שהוספתם לשם השכנוע העמוק גם את השכלתכם הגבוהה אז הכותב הצנוע , רואה חשבון בהשכלתו.

זה באמת משנה לדעתכם??

וואו! אני רץ לסמל"ת לקנות גרנדה פונטו מולטי אייר כי עלויות אחזקה יהיו כמו לפיאט טיפו שנת 95. :roll: למה לא הכנסת ירידת ערך לחישוב היפה שלך? אם קונה רכב ב-80K ואחרי שנתיים מוכר אותו ב-60K הפסדת 20K לא משנה איך תסובב את זה. למה לא הכנסת תעריף ביטוח גבוה יותר? אני משלם 2K בשנה חובה + צד ג' לרכבי. רכב חדש זה לפחות פי 2.5 וביטוח רכב חדש לנהג צעיר זה בכלל תעריף ביטוח אסטרונומי. למה לא הכנסת את העובדה שגם רכב חדש עלול להתקלקל וכל חלק עולה הון תועפות? מה עם העובדה שהוא מתחייב לבנק ל-5 שנים ומשלם 25% משכרו החודשי, כל חודש, במשך חמש שנים רק כדי לקבל פח על גלגלים? ואתה עוד בונה על הפיקדון? מי אמר שיהיה פיקדון עוד חמש שנים? אולי הוא יחליט ללכת ללמוד ויבזבז את הפיקדון על שיפור בגרויות ופסיכומטרי? איך זה נכנס למשוואה שלך?

אם הוא יסע 10 ק"מ ביום אתה עדיין תמליץ לרכוש רכב ב-80K? אם הוא ימצא עבודה במשמרות (וזה מה שיקרה) ואחרי חודש המנהל יביא עובד חדש ויקצץ לכולם את המשמרות אתה עדיין תמליץ להתחייב לבנק? אתה בכלל יודע מה הולך בשוק העבודה? אתה יודע מה גובה השכר בתחנות דלק, שירות לקוחות, תמיכה טכנית, מפעלים ומחסנים? (ושם הוא ימצא עבודה אם אין ברשותו מקצוע מהצבא) רוב העובדים לא מגרדים את המינימום. 4K אם טוחנים שבתות ולילות. השבוע אני עושה חמש משמרות, שבוע הבא שלוש משמרות, שבוע אחריו ארבע משמרות ובשבוע האחרון של החודש אומרים שב בבית אין משמרות. כיף, נכון? ממש אפשרות לבנות תוכניות לפרק זמן ארוך...

אני כל חודש מקצה תקציב מסויים עד כמה שאני יכול בשכרי העלוב. לפני שבוע החלטתי לקחת עוד קורס בעלות 650 ש"ח בחודש לחצי שנה. הוצאה לא צפוייה לחלוטין. אם הייתי צריך לשלם על רכב כל חודש הייתי צריך להתחיל לקחת כסף מהורי. מחר יקרה משהו אחר והוא יאלץ לשלם אלפי שקלים איך הוא יתמודד עם זה? בוא נחשב הוא ירוויח 4,000 (יותר כמו 3,000, אבל נגיד) - ביטוח לאומי - דלק - החזר הלוואה - חשבון סלולרי - תשלומים כי אני עדיין בן אדם שצריך לחיות ואני לא רוצה לבקש כסף מאבא ואמא = אין אגורה בחשבון הבנק, צריך לבקש כסף מאבא ואמא. אבל היי יש לי רכב ב-80K! איזה כיף!

זה שאתה אבא בן 62 וסבא ל-7 נכדים ומתדהר בתואר רואה חשבון לא אומר שכל מילה שלך זהב. אתה שכחת איך זה לחיות על שכר מינימום או להיות בן להורים שלא יכולים לתמוך בילד כלכלית. אם כבר אתה מזכיר לי את הלקוחות הפלצנים שצועקים "אני עורך דין!!!!1111". מזל טוב.

פורסם

אני רוצה להפתיע אותך במשהו: גם אשתי וגם אני בעלי מקצועות אקדמיים ותפקידים לא זוטרים. וקולגות שלי, חלקם יותר בכירים, נוקטים במדיניות דומה. אז אם קבוצה של אקדמאים בכירים יכולים לנהוג בקורולה או לאנטיס בנות 12-15 קל וחומר ילד בן 21 שהשתחרר זה עתה מהצבא ומתפרנס משכר מינימום יכול להסתפק ברכב צנוע או בתחבורה ציבורית ולהשקיע בעתידו.

.

ספירל, את דרך המחשבה שלך (שלנו) לא תצליח להנחיל כאן. אני כבר התייאשתי.

טיעונים מלומדים ומנומקים שנענים ב"כיף יותר לנהוג ברכב חדש" ו"חיים רק פעם אחת" הם לא יותר מבזבוז לחיצות מקלדת.

גם זוגתי ואני בעלי תארים מתקדמים ומשרות בכירות ותראה בחתימה את "תכולת המוסך" שלנו.

מעבר לזה, איני חושב שיש לי זכות ללמד אדם "לחיות נכון". גם כי זו גישה סובייקטיבית וגם מאחר שאיני מכיר את העומד מאחורי המסך.

נתקו

וואו! אני רץ לסמל"ת לקנות גרנדה פונטו מולטי אייר כי עלויות אחזקה יהיו כמו לפיאט טיפו שנת 95. :roll: למה לא הכנסת ירידת ערך לחישוב היפה שלך? אם קונה רכב ב-80K ואחרי שנתיים מוכר אותו ב-60K הפסדת 20K לא משנה איך תסובב את זה. למה לא הכנסת תעריף ביטוח גבוה יותר? אני משלם 2K בשנה חובה + צד ג' לרכבי. רכב חדש זה לפחות פי 2.5 וביטוח רכב חדש לנהג צעיר זה בכלל תעריף ביטוח אסטרונומי. למה לא הכנסת את העובדה שגם רכב חדש עלול להתקלקל וכל חלק עולה הון תועפות? מה עם העובדה שהוא מתחייב לבנק ל-5 שנים ומשלם 25% משכרו החודשי, כל חודש, במשך חמש שנים רק כדי לקבל פח על גלגלים? ואתה עוד בונה על הפיקדון? מי אמר שיהיה פיקדון עוד חמש שנים? אולי הוא יחליט ללכת ללמוד ויבזבז את הפיקדון על שיפור בגרויות ופסיכומטרי? איך זה נכנס למשוואה שלך?

אם הוא יסע 10 ק"מ ביום אתה עדיין תמליץ לרכוש רכב ב-80K? אם הוא ימצא עבודה במשמרות (וזה מה שיקרה) ואחרי חודש המנהל יביא עובד חדש ויקצץ לכולם את המשמרות אתה עדיין תמליץ להתחייב לבנק? אתה בכלל יודע מה הולך בשוק העבודה? אתה יודע מה גובה השכר בתחנות דלק, שירות לקוחות, תמיכה טכנית, מפעלים ומחסנים? (ושם הוא ימצא עבודה אם אין ברשותו מקצוע מהצבא) רוב העובדים לא מגרדים את המינימום. 4K אם טוחנים שבתות ולילות. השבוע אני עושה חמש משמרות, שבוע הבא שלוש משמרות, שבוע אחריו ארבע משמרות ובשבוע האחרון של החודש אומרים שב בבית אין משמרות. כיף, נכון? ממש אפשרות לבנות תוכניות לפרק זמן ארוך...

אני כל חודש מקצה תקציב מסויים עד כמה שאני יכול בשכרי העלוב. לפני שבוע החלטתי לקחת עוד קורס בעלות 650 ש"ח בחודש לחצי שנה. הוצאה לא צפוייה לחלוטין. אם הייתי צריך לשלם על רכב כל חודש הייתי צריך להתחיל לקחת כסף מהורי. מחר יקרה משהו אחר והוא יאלץ לשלם אלפי שקלים איך הוא יתמודד עם זה? בוא נחשב הוא ירוויח 4,000 (יותר כמו 3,000, אבל נגיד) - ביטוח לאומי - דלק - החזר הלוואה - חשבון סלולרי - תשלומים כי אני עדיין בן אדם שצריך לחיות ואני לא רוצה לבקש כסף מאבא ואמא = אין אגורה בחשבון הבנק, צריך לבקש כסף מאבא ואמא. אבל היי יש לי רכב ב-80K! איזה כיף!

זה שאתה אבא בן 62 וסבא ל-7 נכדים ומתדהר בתואר רואה חשבון לא אומר שכל מילה שלך זהב. אתה שכחת איך זה לחיות על שכר מינימום או להיות בן להורים שלא יכולים לתמוך בילד כלכלית. אם כבר אתה מזכיר לי את הלקוחות הפלצנים שצועקים "אני עורך דין!!!!1111". מזל טוב.

וכיוון שהוספתם לשם השכנוע העמוק גם את השכלתכם הגבוהה אז הכותב הצנוע , רואה חשבון בהשכלתו.

זה באמת משנה לדעתכם??

גיא חמוד

חבל שאתה לא יודע לקרוא.

אז אני אסביר עוד הפעם.

גם ספירל וגם נתקו ניסו לשכנע את הבחור.

אחד הגורמים שהם חשבו , שבגללם הנאמר על ידם ישכנע היה השכלתם. ראה את המוכחל בהודעותיהם.

מדוע לא "נבחת" עליהם .

אני ציינתי בדיוק את מה שאתה כותב כי ההשכלה לא מחייבת שתתן עיצה יותר טובה.

עכשיו הבנת ??

עכשיו בנושא הזיכרון.

רואה חשבון כידוע לך או לא ידוע לך עושה שנתיים התמחות ( עבדות ).

מנהל חשבונות ברמה מקצועית נמוכה מרמת סטודנט שמתחיל התמחות השתכר 800 לירות

מתמחה השתכר 400 לירות.

אז לא היה מושג של משכורת מינימום.

זו הייתה משכורת כל כך נמוכה שביטוח לאומי היה משלים לנו הכנסה 50 לירות בחודש, ועד לתקרה של 450 לירות.

חודשים מספר אחרי זה יצא פטנט חדש שאמר שכל מי שמשתכר פחות מ 400 לירות מקבל 50 לירות. משתכר 401 לירות לא מקבל כלום. הכל לתקופה של 6 חודשים למיטב זכרוני. (טוב עברו איזה 40 שנה )

אני כבר השתכרתי 420 לירות.

באתי למעביד ואמרתי לו , שמע תוריד לי את המשכורת ל 395 לירות.

מעביד אומר למה לא. אבל איפוא הקאץ'. אדם חכם אבל חסכן היה הבחור.

אומר לו אני יורד אצלך ב 25 לירות מקבל מהמדינה 50 לירות לי כדאי לך כדאי.

אומר המעביד, אהבתי, אתה עובד טוב , בסוף ששת החודשים אני נותן לך בונוס של 150 לירות (ההפרש ).

אז בוא תספר לי סיפורים.

ואני לא מתכוון להיכנס איתך לויכוח ולדיון על כל מה שכתבת חלקו נכון חלקו לא .

אתה גם מניח הנחות , סרטי אימה וכו' שאני מגדיר אותם אם ואם ואם ועוד פעם אם.

ירידת ערך זו לא הוצאה. הוצאה זה מה שיוצא מכיסך.

רכב זה לא נכס.

זה כלי שמשרת אותנו , לחלקנו הוא גורם הנאה לחלקנו זה להעביר אותו מנקודה א' לנקודה ב'.

איך כתב אחד "המטיפים" אני מבזבז על סיגריות , שגם גורמי סיכון למחלות כאלה אן אחרות , אבל כאן "השכלתו" לא עומדת לו והוא לא נותן לעצמו סטירה.

אבל לאחרים , כן בחור תקשיב לי.

אין ספק שכולם שקראו את השרשור למדו דבר או שניים .

כל אחד יקח איתו את מה שהוא רוצה.

תקרא את הכותרת בשרשור.

אני עניתי לו , ושיפרתי את מצבו על סמך נתונים שאתה הזכרת לי את קיומם שלא היו חמוד שלי כשאני השתחררתי מהצבא.

פשוט לא היו.

אחרים ניסו ללמד אותו איך "לחיות" נכון.

יש כאלה אחרי השחרור שנוסעים לשנה להתאוורר בחו"ל , במזרח , בדרום אמריקה.

נסעת?

חלק יגיד בזבוז , חלק יגיד מגיע לי אחרי שירות בשטחים 3 שנים.

מקווה שהבנו איש את רעהו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה - קצת הפתעת אותי בתמימותך (?). הכנסתי את עניין ההשכלה שלי לא כיון שהתיחסתי אליה ככלי להגדלת משקל דעתי, אלא כדי שיבין שגם אנשים שידם משגת להחליף רכב לעתים מזומנות מוותרים על התענוג, קל וחומר מי שנמצא רק בתחילת דרכו ואין בידו הכנסה יציבה או הכלים להשגתה.

ובעניין 50 שנות פרנסה - בעל מקצוע טוב ידע להתקדם עם המקצוע. מכונאי רכב שלמד את המקצוע לפני 20 שנה לא הכיר מחשבי ניהול מנוע - האם הוא צריך לפרוש ממקצועו כעת, או שהוא יכול (וצריך) לעדכן את ידיעותיו? והמספר 50 נבחר לא בכדי, בשל עלית תוחלת החיים וגיל היציאה לגמלאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראשית מתנצל לגבי החלק הראשון.

אני מאמין גדול בהשכלה גבוהה וגם בהתמחות במקצוע , מבחינתי יכול להיות גם שרברב.

כל מה שהפריע הוא הניסיון להראות שמה שאבא הנחיל לבנו שמנחיל לבנו זה המודל.

יש עוד מודלים .

ולגבי מקצועות /פרנסות.

לאבי ז"ל היה בית חרושת משגשג לקרח , זה לא עזר לו כאשר התחילו המקררים החשמליים להיכנס לארצינו שטופת השמש.

רו"ח למשל אם לא יתעדכן כל הזמן כמו המכונאי לא ישרוד.

המוהל , פחות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

קראתי בריפרוף קל את השירשור ואף אחד לא מכיר ויודע את התחושה שאתם מתארים לו אני הרגשתי אותה על בשרי להבדיל אלף הבדלות השקעתי 50 אחוז ממשוכרת של 3K כשהייתי חייל על אחזקה של קליאו שחוטה. ובוא תראה איך מרגיש אחד כזה שתיקח הלוואה.

בהנחה ולקחת הלוואה שתצא לך כאלף שח החזר לבנק ותוסיף לך משהו כמו 10K לביטוח שנתי, 800 שקל בבמוצע דלק, כמעט 200 שקל לטסט כל חודש, ולפחות טיפול 10K בשנה שיעלה באיזור ה400-500

בחישוב מזורז מדובר כאן על הוצאה שנתיים שמסתכמת במשהו כמו 34 אלף ש"ח או במילים יותר קלות להבנה 2800 שקל כל חודש לאחזקה שוטפת של הרכב כולל הלואה ביטוח דלק וטסט, אל תשכח שרכב הוא כמו קינדר אתה לא יודע מתי תקבל את ההפתעה שלך זה יכול לבוא חודש אחרי הקניה וזה גם יכול לבוא אחרי שנה אבל זה בא בסופו של דבר.

כמובן שאין כאן במשוואה ירידת ערך שנתית.

אני מבין את ההרגשה שלך, אני השתחררת מהצבא ביום רביעי האחרון ולפני כשבוע מכרתי את הקליאו שהיתה לי כי לא יכלתי יותר, זה קשה זה כבד בכיס ולפעמים הצורך להשתחרר מהחנק עולה על כל גחמה. כן קשה לי בלי רכב בטח במדינה שהתחבורה הציבורית בה היא כמו מדינת עולם 3 אבל זה כבר נושא אחר, אבל כשאין לי רכב פתאום המשכורת לא נגמרת ב20 לחודש תוך 10 יום בגלל הרכב, ופתאום כן יש לי כסף לצאת עם חברים, וכן אני יכול סופסוף להרשות לעצמי לקנות בגדים ויותר חשוב אני כן יכול לחסוך כסף בשביל הפעם הבאה שכן ארצה לקנות רכב/לטייל/ללמוד או כל דבר אחר.

אגב לא אהיה צבוע ואומר שאני בעצמי עשיתי את השיקול הזה של לקחת הלוואה ולרכוש רכב בשנתון 07-08 אבל אז כשישבתי לחשב את כל ההוצאות מסביב לא חושב שאוכל לעמוד בזה, אלא אם כן אחזור למצב שהיה לי כשהייתי חייל. הייתי הולך לעבודה עם מטרה אחת שיהיה לי כסף לאחזקה של הרכב לא לשום דבר אחר.

תעשה את מה שאתה רואה לנכון, ואם תקנה בסופו של דבר רכב תהיה שלם עם עצמך רק תשקול טוב טוב את הנושא כי כל טעות יכולה לעלות לך ביוקר, אתה כבר לא ילד של אבא ואמא וכשזה בא מהכיס שלך זה כואב יותר תאמין לי.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

עם כל הכבוד מה אתה בכלל משווה בן אדם שבמילא מחזיק רכב (והדילמה היא בין רכב מיושן לרכב חדש יותר) ומין הסתם יש לו הכנסה קבועה בשביל לעמוד בהוצאות השוטפות (דלק וכו'), למקרה שלך שבו הוצאת כמעט 100% מההכנסות שלך (ברוטו לפני כל הוצאה אחרת!) רק על הרכב... ברור שלא תצליח לשרוד ככה.

יש הבדל מהותי בין מישהו עם משכורת ממוצעת של 8,000 ש"ח ובין מישהו עם משכורת של 3,000 ש"ח. הראשון יכול לשים בצד 3,000 ש"ח בשביל הרכב כולל העלות שלו, של הטיפולים, ביטוח, דלק וכו'. השני, לא יכול כי אז לא ישאר לו מספיק כסף בשביל לקנות לחם ומים כדי לשרוד בתור בין אנוש. יחי ההבדל הקטן...

מין הסתם לפני שמישהו ניגש לרכישת רכב (וזה בכלל לא משנה אם ישן או חדש) הדבר הכי בסיסי שהוא צריך לעשות זה לבדוק אם בכלל יש לו כסף בשביל להחזיק רכב...

פורסם

EnC0der - הדיון כאן מבוסס על הנחה מסויימת, אשר לא נסתרה על ידי פותח השרשור: שהכנסתו תהיה מינימלית. הנחה זו נגזרה מכך שבפתיחה כתב כי הוא חייל משוחרר וכי אינו מעוניין בלימודים. אם אכן יעבוד כעבוד חסר מקצוע הכנסתו תהיה מינימלית, והמצב לא ישתפר בהרבה גם אם ירבה בעבודה בשעות נוספות ומשמרות, וגם הבטחון התעסוקתי שלו יהיה נמוך. אם ישקיע ברכב שעלותו מתקרבת לסך הכנסתו או אפילו עולה עליה הוא יגיע למצב שבו כל חייו סובבים סביב הרכב ואחזקתו ולא יהיה לו כל פנאי לעיסוקים אחרים או צבירת אמצעים לבניית עתידו.

מובן שאם ימצא לעצמו עבודה יציבה שתכניס לו הכנסה של מהנדס היי-טק בכיר מצבו יהיה שונה, אבל במצב כזה הוא גם לא היה מתלבט, אלא מבצע את העסקה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה מריבות על הבוקר ..

לפותח השרשור : (נקודתית דרך שתתאים לך)

לפי דעתי הצנועה (גם הייתי במצב הזה לפני שנתיים) , תחשוב קודם מה רע לך עם הרכב הנוכחי , למה אתה רוצה להחליף , וקח בחשבון שרק השתחררת . תכלס אני רציתי גם להחליף , הרכב נראה מיושן , והפריע ומפריע לי עד היום שהמדחס המזו*** מרעיש .

נשארתי עם הרכב והתחלתי לעבוד ולחסוך .

חסכתי עד היום סכום שיכול להספיק לי להמון דברים , ואני נמצא בנקודת זמן שאני יכול לקנות אלפא 147 , קליאו ספורט ועוד רכבים מרשימים (לי לפחות ) עוד קצת והתקציב עולה למזדה 3 .

אוקצור ביקשת דרך מחשבתית , אז הנה לך אחת עזוב אותך שטויות , עוד לא השתחררת וכבר אתה חושב להכנס למחויבות להלוואה

מה רע לך במאזדה , אני מכיר אנשים עם תואר שני שלא מסוגלים לממן לעצמם רכב .

תשתחרר (במזל טוב ) , תראה קצת את הארץ , תכיר קצת את המדינה , ואז תחשוב להחליף .

נ.ב -

איך אתם ממליצים למישהו שעוד לא השתחרר לקחת הלוואה . הרי זה די ברור שנצר למשפחת רקאנטי הוא לא .

פורסם
Enc0der אני לא רואה איך המצב שהוא יקלע אליו יהיה שונה משלי כחייל משוחרר במידה ויעבוד כ200 שעות חודשייות יגרד בשיניים את ה4500 בהנחה ויהיה לו שעות נוספות ויעבוד שבתות או לילות. ו2800 מהנטו של 4500 לא משאיר לך יותר מדי מרווח נשימה כמעט לכלום

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

מי שמכניס 2800 ש"ח בחודש (לפני כל הוצאה אחרת) בקושי יכול להחזיק בכלל רכב, לא כל שכן לממן את הקניה שלו.

מין הסתם אם בן אדם רוצה לקנות ולהחזיק רכב הוא צריך להרוויח משכורת שמאפשרת את זה. אף אחד פה (או לפחות אני) לא דיבר על קנית רכב ע"י מישהו שאין לו הכנסה... דיברנו על מישהו שיש לו מספיק הכנסה חודשית בשביל שכל חודש ישאר לו לפחות מספיק כסף (אחרי הוצאות שוטפות) בשביל לממן את עלות הרכב. ברור שאם כל חודש הוא יוציא יותר מאשר כמה שהוא מכניס, אין על מה לדבר.

אגב 8,000 זאת לא משכורת של "מהנדס היי טק בכיר", אלא זו פחות או יותר המשכורת הממוצעת במשק.

פורסם
Enc0der אני לא רואה איך המצב שהוא יקלע אליו יהיה שונה משלי כחייל משוחרר במידה ויעבוד כ200 שעות חודשייות יגרד בשיניים את ה4500 בהנחה ויהיה לו שעות נוספות ויעבוד שבתות או לילות. ו2800 מהנטו של 4500 לא משאיר לך יותר מדי מרווח נשימה כמעט לכלום

אני חושב שאתה לא יודע מה אתה כותב

הכנסה 4500

מס הכנסה 0

ביטוח לאומי 18

מס בריאות 140

גמל 225

קרן השתלמות 113

נטו 4005

תוריד קרן השתלמות וגמל תקבל נטו 4342

אם המעביד נותן לך גמל והשתלמות אז מדי חודש נכנס לך 902 ש"ח לחיסכון חלקו לגמל חלקו לקרן השתלמות.

אז מאיפוא הבאת את הסכום המונפץ של 2800 ש"ח, והחישוב למעלה לא לוקח בחשבון זיכוי שמגיע לחייל משוחרר , שהוא יהיה זכאי לו אם משכורתו תהיה יותר גבוהה.

עד היום בצבא הבחור החזיק רכב, אז מדובר כרגע רק בתוספת להוצאה הנוכחית אם תוספת להכנסה הנוכחית שהיא בתור חייל כמה מאות ש"ח בלבד.

אז ברור שיש לו מקור הכנסה אחר שכיסה לו את החזקת הרכב הנוכחי.

סחר בסמים למשל :shock::-D עזרת משפחה וכו'

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, 2800 ש"ח לחודש זה סכום מוגזם, אבל לא בהרבה. רישוי, ביטוח ואחזקה שוטפת בסכום 1000-1500 ש"ח בחודש בתוספת 1000 ש"ח החזר הלוואה מביא אותו ל-2000-2500 ש"ח, ואם יש תיקון יותר גדול פעם בשנה ה-2800 ש"ח די ריאליים.

ול-EnC0der, כתבתי "מהנדס היי טק בכיר" כדי להגיע לקיצוניות נגדית, בלי התיחסות ל-8000 ש"ח שהופיעו בהודעה שלך.

• תוכן חדש...