רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי ברשותי רישיון נהיגה ב משנת 1995 ורישיון לקטנוע עד 50 סמק משנת 1998. אם אני רוצה לעשות רישיון נהיגה לאופנוע ,ידני עד 500 סמ"ק ,מהי הפרוצדורה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 749 צפיות
ברשותי אודי 80 שנת 86. אני יודע שיש לה מנוע 1800 סמ"ק..ורציתי לדעת עם כמה כוחות סוס היה לרכב כשהוא היה חדש..סתם מעניין אותי..תודה
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שאלה קצת מוזרה רכשתי רכב חדש מהסוכנות - האם הרכב צריך לבוא עם הניילונים על המושבים? דגם הרכב הונדה סיוויק תודה, ליאור
הודעה אחרונה מאת mazda f2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי מדבקה כזאת מאחור ואני רוצה להסיר אותה. אולם, לדעתי יש רכבים שמחוייבים על פי חוק למדבקות האלו כי אין להם מחזירי אור בפנסים האחוריים. האם הגולף שלי מחוייבת במדבקות הללו או שאפשר להסיר בבטחון?
הודעה אחרונה מאת broshm, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
תהנו! חלק 1 http://www.facebook.com/album.php?aid=253338&id=771776597&l=08fe79df8c חלק 2 http://www.facebook.com/album.php?aid=253345&id=771776597&l=56bded9039
הודעה אחרונה מאת Chenk, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לאור ההתעסקות בנושא פסי האטה, יהיה נחמד לברר אילו מכוניות ״לא אוהבות״ את פסי האטה . ובנוסף אילו מכוניות עוברות את פסי האטה כאילו לא היו שם . גרוע : סוזוקי סוויפט, המכונית שתיקח אותך לשמים קפיץ קפוץ. מצוין : פיג׳ו 407, היה פה במפר? תוסיפו לפני נסיונכם
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מוגש לעיונכם מייל שקיבלתי הבוקר מבי"ס לנהיגה מתקדמת בו עשיתי קורס לפני כשנה: כאילו, אתם קולטים מה זה אומר? הם אשכרה מציעים שיעורי נהיגה ברכב אמיתי לבני 11-16, עם מדריך צמוד וסט פדלים נוסף. הרעיון הוא ללמד את הילדים את כללי התנועה והתפעול של הרכב, כך שבהגיעם לגיל הוצאת רשיון (17) הם כבר יוכלו לגשת לנושא עם בטחון עצמי ונסיון קודם, לאחר שעברו אימונים בסביבה מבוקרת. וכל זה במדינה שבה יש ליגות מרוצים ובאגי לילדים ובני נוער, עוד בטרם בכלל ניגשו לשיעור הנהיגה הראשון שלהם. זאת בעיניי תרבות נהיגה במיטבה. ככה מחנכים להתנהגות בוגרת מגיל צעיר, וככה מצמצמים את הסטטיסטיקה של תאונות הדרכים, פשוט ע"י מניעתן. אז נכון, גם אצלהם יש ערסים ונהגים גרועים, אבל למי שרוצה…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=rmn-__6XQsM&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, אני נהג חדש,בעל רישיון כשנה, נהגתי לנהוג ברכב אוטומטי בשנה האחרונה, אך בעקבות העובדה שהתחלתי לימודים באוניברסיטה, אני נאלץ לעבור לרכב חסכוני בדלק, ועל כן, ידני. בכל מקרה, קניתי פונטו 2003 ידנית, בגדול אני מסתדר עם ההילוכים, אבל יש לי כמה שאלות שאני ממש לא זכור אם ענו לי עליהם לפני שנה וחצי כשלמדתי נהיגה... 1) איך אני מייצר האצה סבירה מעמידה? באוטומט היית לוחץ על הגז, האוטו נוסע, אני לא מתכוון לתחרויות, אלא לצמתים צפופים שבהן יש לך פרק זמן קצר לחצות את הכביש, דהיינו, יש מכוניות, מכוניות, מכוניות, ואתה צריך לנצל רגיעה של שניות כדי לעבור. אם צריך לחכות לנקודת חיכוך, ולאט ולאט האוטו זוחל, זה על הפנים, ולפעמים בגלל שאתה ממהר, האוטו מחליט להיכבה לו באמצע…
הודעה אחרונה מאת harel91827364, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם! אני כבר תקופה שם לב להתנהגות בזויה ופסולה של מוסך מורשה מסוים ליד מקום עבודתי ולאחרונה נתקלתי בתופעה במוסך מרשת אחרת. מול מקום עבודתי ממוקם לו מוסך מורשה של רנו-ניסאן, ישנו הסכם של המקום עבודה שלי עם המוסך הזה שבהפסקות הצהריים העובדים שם יאכלו בחדר אוכל שלנו, אין בעיה עם זה, להפך. העניין הוא שלקוחות פרטיים ואפילו עסקיים שמשאירים את הרכב שלהם לטיפול וסומכים על המוסך שהרכב לא יזוז יותר ממה שצריך פשוט זוכים לזלזול פושע לדעתי. אותם עובדים שמגיעים לאכול קשה להם כנראה לצעוד את החצי קילומטר הלוך ואחר כך חזור, סך הכל קילומטר אחד, אז מה שהם עושים זה לקחת רכבים של לקוחות ומשתמשים בהם לצרכים הפרטיים שלהם, כל יום זה רכב אחר ולי באמת שנמאס לראות את זה, הם שור…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש ברשותנו רכב יד 1 , 2010 , מעוניינים כרגע להעביר את הבעלות מאחד לשני, שנינו תמיד נוהגים ברכב, האם ניתן להעביר בעלות ללא להוריד את הערך , כלומר להפוך את הרכב ליד2? לציין זאת איפשהו אולי שהוא הועבר ביננו רק? יעזור לי מאוד תודה..
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חברת מאיר, יבואנית וולוו לישראל, מודיעה על תחילת שיווקה של ה-S60 החדשה. היא תשווק בישראל עם שני מנועי טורבו-בנזין בנפח 2 ו-3 ליטרים ומחיר התחלתי של 239 אלף ש"ח. פרטים נוספים בקישור.
הודעה אחרונה מאת DBD, -
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ניתן למצוא את זה בארץ? מה יותר כדאי הV8 או הV10? מישהו יכול להמליץ על מוכר אמין מאיביי לקנות את זה? זה עובד טוב עם התחנות בארץ? כי הבנתי שזה עובד על שידור FM. תודה!
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חבר'ה! אני לא יודע אם כולכם יודעים, אך לאחרונה המשטרה הנהיגה "סקר שביעות רצון" או כל שם מוזר אחר שתבחרו. הם רוצים לדעת אם השוטרים שלהם עושים הכל בצורה טובה או שהם מטייחים ומזניחים. לכן, בכל מפגש שוטר-אזרח, השוטר מונחה לרשום את מספר הטלפון של האזרח/ים ולרשום בדו"ח הפעולה. לאחר שהבו"ח מגיע לחוקר (כל דו"ח פעולה מגיע לחוקר, דרך המחשוב) הוא מדפיס את סיכום הדו"חות היומי, ומעביר לרמק"מ/או מי שהוסמך לבצע את סקרי השירות. האחרון מבצע שיחות ובודק איך הוא טופל ברמת המפגש. גם דברים טובים מועברים וכמובן שדברים רעים. אז אם אתם רוצים שמישהו יקשיב לכם, ושיהיה לכם למי לפנות לאחר מפגש שוטר-אזרח (טוב או רע) תתנו את המספר שלכם (לבקשת השוטר). אני עד לכך שבאמת מיש…
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=ds20101103_47635 "יצוין כי מיקום מצלמות המהירות שונה בעקבות ביקורת שנמתחה על המשרד לביטחון פנים, כי המצלמות ממוקמות בכבישים בהם האכיפה קלה אך לא חיונית, בשל שיעור נמוך של תאונות דרכים"
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 5 עוקבים
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
הבאתי את הרכב למוסך להחליף 2 גומיות לקראת הטסט. איך שהגעתי לשם שמעתי את בעל המוסך מדבר בטלפון עם בחור, כנראה על החלפת קלאץ' ל205 שהייתה שם, כי שמעתי אותו אומר "קלאץ' של Valeo יעלה לך 1100 ש"ח כולל עבודה ותחליפי יעלה לך 850 כולל עבודה". הבחור הזמין של חברת ולאו. בזמן שהתחילו לעבוד על הרכב שלי, אחרי כ20 דקות, ראיתי את בעל המוסך מגיע למוסכניק שעבד על הרכב שלי עם קרטון יפייפה של חברת Valeo, ארוז טוב טוב ואמר "זה ל205". בזמן שהמשיך לעבוד על האוטו שלי, אחרי 10 דקות חזר עם קופסאת קרטון חום בלי שום כיתוב עליו, בגודל זהה לשל הקלאץ', הגיע לארגז כלים של המוסכניק, שעליו היה מונח הקלאץ' של Valeo, הוציא סכין יפני והתחיל לפתוח בעדינות את 2 הקופסאות ופשוט החליף בין 2 הקלאצ'ים. את הקל…
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. מאז ומתמיד הערצתי את מיצובישי על העיצוב הנפלא התמידי שלהם. מהיום שיצאה הלנסר בעיצוב של שנת 97 עד הלנסר הנפלאה והמרשימה של היום (שלא נדבר על איבו). בכל פעם מחדש אני מסתכל על הלנסר החדשה בהערצה אני מחסיר פעימה, אך הפעם כשהבטתי מקרוב, באחד מהימים בלנסר חדשה חונה במרכז הקניות, החסרתי שתי פעימות. מידת הצמיג המדובר היתה 205/45/18 על ג'אנט מקורי, האם זה הצמיג הסטנדרטי של הרכב מהחברה? האם זה לא קצת יותר מדי? האם יש עוד רכבים בסיסיים משפחתיים שמגיעים עם מידות כאלה? רותם.
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, האם קיימים חוקים בקשר לאופן קשירת/עיגון המטען לעגלת משאית/רמסע/פלטה? חיפשתי (כנראה שלא כל כך טוב) באינטרנט אך לא מצאתי כלום. אני מתכוון לחוקים בקשר לאופן קשירת הסחורה ואחריות הנהג לעיגון הסחורה/בדיקת עיגון הסחורה כאשר אחר מעמיס. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום האמת שנתקלתי רק באחת בארצנו, ואין לי מושג אם היא יבוא אישי או לא. מישהו יודע? תודה
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
יש לי הונדה סיוויק חדשה , אני רוצה לקנות FLIP KEY : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2007-Honda-Civic-EX-REMOTE-FLIP-KEY-REPLACEMENT-SHELL-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem255e762b43QQitemZ160498592579QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories משהו כמו זה רק עם פחות כפתורים דיי אכותי. השאלה שלי היא : האם אני יכול להעתיק את המפתח אצל המנעולן ? רק להעתיק על מפתח חדש לא צריך יותר מזה. כן, כמה או לא ? לא , רק אצל היצרן ? (אני יודע שצריך להוציא מהצ'יפ את הTRANSPONDER להלחים לו חוטים לשם ההארכה ולשים אותו קרוב יותר למפתח כדי שתפעל ההצתה של הרכב, את זה אני יעשה לבד.) בקשר לשכפול המפתח עצמו אשמח לתשובות , תודה
הודעה אחרונה מאת hadar20, -
- 1 תגובות
- 978 צפיות
יש לי רכב מודל 2008 יד 1 שאני רוצה למכור בקרוב. בגלל המעבר לשיטת התמחור לפי עלייה לכביש ולא לפי שנת ייצור או משהו כזה מה קורה עם המחירונים בינואר? האם הרכב יהיה שווה ב 12/10 יותר מאשר ב 1/11 ? מדובר אגב בטוסון שכבר לא משווק אני לא יודע אם זה קשור. אני רק רוצה לדעת אם שווה לי למכור את הרכב לפני השנה החדשה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 780 צפיות
מישהו יודע איפה מוצאים חדש מלבד משרד הרישוי? אפשר בדואר?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, היום הכנסתי את רכבי (רנו מגאן ) שנרכש לפני כחודש וחצי מ"אוטו סנטר" לבדיקה כלשהי במוסך קרסו בצומת וולקן חיפה. הרכב עדיין באחריות שלהם (הרץ/אוטוסנטר) לכן שלחו למוסך אישור לעבודה. יש לציין כי אני אישית הכנסתי את הרכב למוסך, רשמו את פרטיי האישיים ומס' טלפון לחזרה. לאחר זמן מה מקבל שיחה כי הרכב עבר את הבדיקה וצריכים להזמין חלק שיקבלו על זה אישור מ"הרץ" שהיא המוסך של אוטוסנטר ואקבל תשובה ביום ראשון לנושא. אני מגיע למוסך לאחר כשעה- לא מצאו את המפתחות כרבע שעה ולאחר חיפושים שלי ושלהם אחרי הרכב בכל המוסך הסתבר כי הרכב נמסר לנהג של הרץ שהגיע לאסוף רכבים שלהם.(!). הייתי בשוק מהעניין ומיהרתי לפגישה ,והם אומרים שתוך 5 דק' הרכב פה. (למי שמכיר את הקריות- המרחק …
הודעה אחרונה מאת mcqueen234, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, לפני כמה חודשים התקינו לנו מחסום חדש לחניה (חניה כללית למשהו כמו 5-6 בניינים). תחילה על כל שלט ביקשו 75 שקלים - נשמע הגיוני אז שילמנו. עכשיו רכשתי רכב וביקשנו מוועד הבית לרכוש שלט נוסף. תחילה החברה רצתה 170 ש"ח אך וועד הבית התנגד בתוקף, הגיע עד המנכ"ל וההוא הוריד את המחיר ל-115 ש"ח "באופן חד פעמי". אני התעצבנתי שעושים לי את ה"הנחה" הזאת ולכן אני שואל אתכם: כמה יעלה לי (בערך כמובן) לשכפל את השלט הנוכחי שלנו? תודה רבה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת אוקסימורון, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, אני לא כל כך בטוח שזה הפורום המתאים אבל אני מקווה שכן. אני רוצה לצרוב דיסק עם כמה קבצי קול של רעשי מנוע באיכות טובה כמה שיותר. תודה
הודעה אחרונה מאת Aggi, -
- 0 תגובות
- 747 צפיות
ניסיתי לרשום באוף טופיק אבל משום מה צריך הרשאה, אז מתנצל מראש אם זה לא המקום. היה קטע פעם שהסתובב באינטרנט של פארודיה על משרד התחבורה של אם נשים לא נוהגים (קצת שובניסטי אבל מצחיק) חפרתי את כל האינטרנט ולא הצלחתי למצוא אותו (הקבוצה בפייסבוק נסגרה משום מה) ביוטוב גם לא קיים כבר. אולי נשאר למישהו?
הודעה אחרונה מאת atikot, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מתכנן לקנות רביעיה בשבוע שבועיים הקרובים ורציתי לדעת אם מישהו ביצע רכישה כזאת לאחרונה? מה אפשר למצוא היום, באילו מחירים ואצל מי? כעיקרון מעניין אותי T1R, גודייר-אקסלנס ושות' מבציר רענן, אשמח לשמוע המלצות לדגמים נוספים. טווח מחירים מועדף 400 ש"ח לצמיג בקניית רביעיה.
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו יודע משהו לגבי המכונה הזאת ? לא מצאתי לגביה שום דבר, היא גם לא שווקה בארץ. ידוע על אנשים שעשו ייבוא אישי מחו"ל ? \ האם ניתן לבצע ייבוא אישי כרגע ? עדיפות לידני אם זה יהיה רלוונטי.. תודה, נתי
הודעה אחרונה מאת Nati77, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כל פירמת מכוניות מייצרת מדי שנה קולקציה שכל אחת ממכוניותיה מיועדת לתחום מסויים. (מנהלים, שטח, משפחתי, מיני וכו'). לאיזה דגם מתאימה מאזדה 3? עד כמה שידוע לי, מאדה 3 מקבילה להונדה סיויק, סובארו אימפרזה וטויוטב קורולה. כל אלה נקראות משפחתיות? מהם הדגמים המקבילים בשברולט, ניסאן, יונדאי, קאיה ופורד? (שוב, כנראה שאני מתכוון למשפחתיות).
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 620 צפיות
שמעתי היום מאחד שוטר ליד אשקלון מדיבור עם שוטר אחר שמשפצים את המסלול ראלי באשקלון? והפתיחה תהיה בשנה הבא האם משיהו יודע על זה משהו? או השוטרים סתם מדברים שטויות כמו תמיד.
הודעה אחרונה מאת 12cobra12,
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 261 אורחים (הצג רשימה מלאה)