Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוגש לעיונכם מייל שקיבלתי הבוקר מבי"ס לנהיגה מתקדמת בו עשיתי קורס לפני כשנה:

Just a short email to let you know that we can now provide off road young driver lessons for 11 to 16 year olds. Kids can now notch up potentially life-saving driving experience before they are 17- while having the time of their lives. This course makes a great gift! Follow this link for more information:

Junior Driver Courses.

כאילו, אתם קולטים מה זה אומר? הם אשכרה מציעים שיעורי נהיגה ברכב אמיתי לבני 11-16, עם מדריך צמוד וסט פדלים נוסף. הרעיון הוא ללמד את הילדים את כללי התנועה והתפעול של הרכב, כך שבהגיעם לגיל הוצאת רשיון (17) הם כבר יוכלו לגשת לנושא עם בטחון עצמי ונסיון קודם, לאחר שעברו אימונים בסביבה מבוקרת. וכל זה במדינה שבה יש ליגות מרוצים ובאגי לילדים ובני נוער, עוד בטרם בכלל ניגשו לשיעור הנהיגה הראשון שלהם.

זאת בעיניי תרבות נהיגה במיטבה. ככה מחנכים להתנהגות בוגרת מגיל צעיר, וככה מצמצמים את הסטטיסטיקה של תאונות הדרכים, פשוט ע"י מניעתן. אז נכון, גם אצלהם יש ערסים ונהגים גרועים, אבל למי שרוצה להיות נהג טוב יש את כל האופציות.

ובינתיים, בארץ הקודש... :roll:

פורסם

לא בהכרח משהו טוב, לא רוצה שילד בן 14 יחשוב שהוא יודע לנהוג ויגנוב את רכב ההורים, כמו שקרה לפני שבועיים שלושה. בני עשרה הם פזיזים, גם באירופה.

פורסם

תרבות נהיגה מתחילה מתרבות עם, אם אתה שואל אותי.

פה כשתיתן לילד בן 15-16 לנהוג קצת וללמד אותו דברים לפני הגיל המתאים,

תמצא את עצמך צופה בנהגים בני הגיל הזה לוקחים מאבא את המפתחות של האוטו בלילה

ומנסים ליישם במציאות על הכביש את מה שהם למדו בשיעור בבוקר.

אני לא הייתי עושה את זה פה.

באנגליה, כמובן שאין ספק שזה נפלא, ותרבות הנהיגה והעם שלהם מוכיחה את זה.

רותם.

פורסם

אני בעד, אבל רק אחרי שיחנכו כאן את הילדים לדברים בסיסים הרבה יותר.

כמו לא לגנוב את האוטו לאבא למשל. ואם כבר גונבים, אז לפחות לא להרוג את החברים שלך.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
לא בהכרח משהו טוב, לא רוצה שילד בן 14 יחשוב שהוא יודע לנהוג ויגנוב את רכב ההורים, כמו שקרה לפני שבועיים שלושה. בני עשרה הם פזיזים, גם באירופה.

אני בטוח שאם הם היו עוברים קורס נהיגה כילדים בני למשל 14.. הוא אולי היה יודע לנהוג טיפה יותר טוב, וגם אם הוא היה מחליט להיות מטומטם ולגנוב את הרכב של ההורים שלו, הוא לא היה גונב את החיים של חבריו אלא חוזר הביתה בשלום, כי היה לו איזהשהוא מושג קלוש בנהיגה.. כך שבכל מקרה זה עוזר.

מומלץ ליישם אתזה בארץ יחד עם עוד מיליון חוקים ואכיפות למיניהן שיש ליישם בלי שום קשר

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ברןסיה יש אפילו תחרויות ספורט מוטורי לילדים על קרטינגים, נהיגת ראלי על רכבי OKA וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

את התופעה הזאת בטח שאנחנו לא נצליח לעצור.

אבל אם כבר הם עולים על הכביש לפחות שידעו לנהוג.

פורסם

יוזמה מצויינת !

רק שבישראל החביבה שלנו, יש בקושי מקום וחצי שמבוגרים יכולים ללמוד ולהתאמן(כאילו מעל גיל 17 כולם באמת מבוגרים???)

תפסיקו לחשוב שכל בני הנוער יקחו את הרכב הראשון שיראו, תפסיקו לחשוב שכולם חסרי אחריות.

אם חלק משיעורי נהיגה - בכל גיל - יכיל טיפול מונע בהבנת הסכנות שיש בנהיגה ושימוש ברכב בכלל, אולי פגישות עם נפגעים קשים - כבר ננטרל עוד חלק גדול מ"מהירים ועצבניים" שליליים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לא רוצה שילד בן 14 יחשוב שהוא יודע לנהוג ויגנוב את רכב ההורים, כמו שקרה לפני שבועיים שלושה

אם הילד קיבל חינוך לא נכון (או לא קיבל חינוך כלל), הוא יגנוב רכב מההורים/שכנים/עוברי אורח גם בלי שיידע לנהוג. הרי הוא ראה סרטים ושיחק ניד פור ספיד, אז עד כמה קשה זה כבר יכול להיות?

נ.ב. במדינות נאורות (כאלה שלא עסוקות כל היום בלהילחם מלחמה תמידית חסרת פשרות וחסרת משמעות (ע"ע 1984)) יש ליגות קרטינג ומירוצי מסלול לילדים ונערים. כל אלופי פורמולה 1 וראלי של היום התחילו מהדברים האלה בגיל קטן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשהייתי בן 14 בערך, אבא נתן לי לנהוג על רכבו בפעם הראשונה, בכוחות עצמי.

לפני זה קיבלתי ממנו הדרכה תיאורתית ארוכה, והרצאה על ערך החיים.

הגענו לחניה נטושה, מבודדת מאדם. כשעליתי על ההגה, לא הייתי פזיז בכלל.

אפשר לומר שעכשיו אני "פזיז" יותר, ממה שהייתי כשאבי ישב לצידי בגיל 14.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
אם הילד קיבל חינוך לא נכון (או לא קיבל חינוך כלל), הוא יגנוב רכב מההורים/שכנים/עוברי אורח גם בלי שיידע לנהוג. הרי הוא ראה סרטים ושיחק ניד פור ספיד, אז עד כמה קשה זה כבר יכול להיות?

נ.ב. במדינות נאורות (כאלה שלא עסוקות כל היום בלהילחם מלחמה תמידית חסרת פשרות וחסרת משמעות (ע"ע 1984)) יש ליגות קרטינג ומירוצי מסלול לילדים ונערים. כל אלופי פורמולה 1 וראלי של היום התחילו מהדברים האלה בגיל קטן.

חינוך עוזר, אבל חינוך לא יגרום לבן 15 להתנהג בחישוב ואחריות של בן 25.

כשהייתי בן 14 בערך, אבא נתן לי לנהוג על רכבו בפעם הראשונה, בכוחות עצמי.

לפני זה קיבלתי הדרכה תיאורתית ארוכה, והרצאה על ערך החיים.

הגענו לחניה נטושה, מבודדת מאדם. כשעליתי על ההגה, לא הייתי פזיז בכלל.

אפשר לומר שעכשיו אני "פזיז" יותר, ממה שהייתי כשאבי ישב לצידי בגיל 14.

דובר על גניבת רכב בלא ידיעת הורים, אם ילד מספיק פזיז לעשות המרחק מלנסוע במהירות מחוץ לשליטתו קטן מאוד.

את התופעה הזאת בטח שאנחנו לא נצליח לעצור.

אבל אם כבר הם עולים על הכביש לפחות שידעו לנהוג.

יכול להיות, אבל אני זוכר את הפעם הראשונה שעליתי על רכב אחרי זה לא רציתי לרדת, עדיף שילדים רק יחלמו ויתעניינו מרחוק, זה לפחות מגביל את התופעה.

אני בטוח שאם הם היו עוברים קורס נהיגה כילדים בני למשל 14.. הוא אולי היה יודע לנהוג טיפה יותר טוב, וגם אם הוא היה מחליט להיות מטומטם ולגנוב את הרכב של ההורים שלו, הוא לא היה גונב את החיים של חבריו אלא חוזר הביתה בשלום, כי היה לו איזהשהוא מושג קלוש בנהיגה.. כך שבכל מקרה זה עוזר.

מומלץ ליישם אתזה בארץ יחד עם עוד מיליון חוקים ואכיפות למיניהן שיש ליישם בלי שום קשר

הסיבה שאתה לא נותן לבן 15 את הרכב היא לא בגלל שלא ידע לנהוג בו, אלא בגלל שסביר שיתגרה ברכב עד גבולות שאם הוא עובר אותן הוא יגרום נזק לעצמו ולסביבה.

לקצר סיפור ארוך, גם עם חינוך ותרבות מעולים, ילד בן 15 (גם 20 ד"א בהרבה מקרים) יתנהג בחוסר אחריות ובצורה לא נורמטיבית לאדם בוגר, לתת כלים ובטחון שהוא יכול לנהוג ברכב יכול להיות מתכון לאסון שעדיף אולי למנוע מלכתחילה.

פורסם
חינוך עוזר, אבל חינוך לא יגרום לבן 15 להתנהג בחישוב ואחריות של בן 25.

לא, אבל יגרום להימנע ממעשים מפגרים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
יוזמה מצויינת !

רק שבישראל החביבה שלנו, יש בקושי מקום וחצי שמבוגרים יכולים ללמוד ולהתאמן(כאילו מעל גיל 17 כולם באמת מבוגרים???)

תפסיקו לחשוב שכל בני הנוער יקחו את הרכב הראשון שיראו, תפסיקו לחשוב שכולם חסרי אחריות.

אם חלק משיעורי נהיגה - בכל גיל - יכיל טיפול מונע בהבנת הסכנות שיש בנהיגה ושימוש ברכב בכלל, אולי פגישות עם נפגעים קשים - כבר ננטרל עוד חלק גדול מ"מהירים ועצבניים" שליליים.

לנו בבית הספר היו פגישות עם נפגעים קשים ובכ"ז אני עדיין רואה אנשים שסיימו איתי בבית הספר (מן הסתם ערסים) נוהגים במאזדומטית של ההורים שלהם כאילו זו מכונית מרוץ.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא ראיתי פה שרשור בעקבות התאונה המיותרת של חבורת הפוחזים מבת-ים.

כן ראיתי טוקבקים שמאשימים את ההורים באי-החבאת המפתחות. סליחה?!?

גם כסף מחביאים מהילד?

מה עם טיפת חינוך ללא לגנוב, וקצת אחריות?!?

לדעתי קורס כזה יכול רק לתרום לתחושת האחריות. וכפי שנאמר: אם כבר גונבים את האוטו, לפחות שישימו קונדום (אה.. סליחה שידעו לנהוג)

באותו נושא אחר - לא ראיתי שרשור בעקבות הירי של השוטר בצפון בנהג המונית. כן ראיתי את אחיו של המנוח מסביר לרשף המחליף - שרון גל, איך השוטר יכל להציל את חיי אחיו. גם האח יכל להציל את עצמו ולא להימלט עם שוטר על מכסה המנוע של מוניתך!

ואני שואל: איפה הבושה?

• תוכן חדש...