רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
מכשירי תנועה הכריזה היום על תחילת שיווקו של הראם בישראל. מדובר בטנדר מגודל, עם כושר העמסה של כ-1.3 טונות ומנוע טורבו-דיזל שמפיק 350 כוחות-סוס ו-90 קג"מ. פרטים נוספים בקישור - דודג' ראם בישראל.
הודעה אחרונה מאת AVIRAM_M, -
-
לאחרונה הצריכת דלק שלי השתפרה פלאים! אני לא יודע מה הגורם האחראי, האם זה הדלק (אני מתכוון לחזור לאותה התחנה מעכשיו ולמלא באותה המשאבה, תמיד!), האם זה מזג האויר הקר שבא עלינו לטובה או 8K שהרכב עבר בדיוק היום והוא מתחיל "להפתח"?! הממוצע הכולל שלי היה בסביבות ה7.6-8 ולאחרונה הוא מתחיל לעלות ל10 והיד עוד נטויה, אני בודק גם פר נסיעה ומקבל 13-14.5. (אני מדבר על נסיעה קצרה [כשהמנוע עוד קר הוא צורך יותר דלק] של 10 ק"מ משולבת עם עיר וכביש מהיר) ככה שהממוצע שלי הכללי כל הזמן עולה. אני ממש לא נוסע כמו סבתא אבל גם לא full throttle, באופן כללי עוקף את התנועה באלגנטיות, סל"ד בדרך כלל עד אזור ה2500 RPM. (עם עליות מדי פעם מעבר בעקיפות זריזות ומהירות שיוט בין 110-140.) …
הודעה אחרונה מאת ranll, -
- 1 תגובות
- 906 צפיות
עשיתי חיפוש, לא מצאתי שום דבר. תמוהה. אני רוצה לבטח את הרכב בביטוח צד ג' ל-3 חודשים בלבד, בדומה למה שאפשר לעשות ב"הפול". יש חיה כזו? תודה למגיבים!
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בס"ד היי היום נסעתי בלילה, מרחוק זה היה נראה כמו שקית ניילון לבנה, אחר כך כשהתקרבתי זה היה אבן גדולה. הגודל שלה היה כמו בערך בלון מנופח אולי קצת פחות. ישר שמתי ברקס ועקפתי בעקיפה מאוד חדה ומהירות די גדולה (ברוך השם הסובארו עשתה את זה מצויין!!) מה עושים במקרה כזה? אני זוכר שלימדו אותי שאם האוטו עולה על כזה דבר באמצע נסיעה אפשר האוטו יכול לעוף אבל אם היה מישהו בנתיב שעקפתי ממנו היתה פה תאונה קטלנית
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איזה מכונית היא ? לאן אתם מטיילים ? לאן עוד לא הגעתם ? האם אתם נוסעים גם על שבילים ארוכים ? יצאתם למסע עם הרכב לחו"ל ? צרוף תמונות ממקומות ואתרים שאליהם הגעתם יוסיף המון. לאן אתם ממליצים להגיע ועל איזה מסלול תמליצו ? כל חוויה נוספת שאפשר ללמוד ממנה תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, איזה מידע יש למשרד התחבורה לגבי מכוניות ? האם ידוע האם הרכב עבר תאונת טוטאל-לוס,תאונה שהיא לא טוטאל-לוס, וכו'? אני מדבר מבחינת עבר הרכב. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש! מה אתם עושים השבת? פארק א-לה-פרארי, בשיתוף פעולה הדוק עם החברה, דגמים מוקטנים והרבה טוב. אז מה אם הוא באבו דאבי/איחוד האמירויות? מי שיודע אם ישראלים יכולים לבקר שם - שיגיד. אפשר לעשות מה שמ.י. עושה,ולקנות דרכון של ארץ אחרת בכמה דולרים. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1749586
הודעה אחרונה מאת CaspoN, -
פשוט אין מילים (וגם אלטרנטיבה לרכב) http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/171/809.html?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
דלק מוטורס תחל לשווק ביום השישי הקרוב את גרסת הסדאן של המאזדה 2. המפרט הטכני זהה לשל הגרסה המוכרת, כשההבדל העיקרי נמצא מאחור בצורת תא מטען מגודל. בנוסף יחל גם שיווקה של המאזדה 5 מתוחת הפנים. לחדשה המלאה: מאזדה 2 סדאן
הודעה אחרונה מאת Lowdez, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו שמע על זה? ראיתי פרסומת נראה לי לפני שבוע שזה אמור להיות מה 3.11 עד 5.11 משהו כזה.
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
מבצע מדהים ללא כל ספק. רמת איבזור מדהימה במחיר מגוחך... כנראה שיש צפי להרבה איבו חדשות על הכביש. http://www.wheel.co.il/index.php?instance=5&actions=show&instance_id=9¤t_lang=1&id=2401&machine_news=1
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
שלום לכולם, ב-4.9 הזמנתי מראה מ-EBAY מראה מקורית לאוטו שלי. נכון להיום המראה עוד לא הגיעה, נכנסתי לאתר הדואר, הכנסתי באיתור חבילות את מספר החבילה, ופתאום ראיתי: "הפריט התקבל מארה"ב ב 16/09/2010 ומעוכב במכס" עכשיו לפי לוח השנה שהסתכלתי לאחור בתאריכים 17-18 היה יום כיפור,סבבה אמרתי בטח לא עבדו, תאריכים 19-20-21 ימים רגילים לפי מה שאני רואה בלוח שנה,ומתאריך 22, עד להיום היה חג סוכות, יכול להיות שהמכס מ16 לא עובד? או שבאמת המראה מעוקבת? זה סך הכל מראה על מה זה יכול להיות מעוקב? אשמח לעזרה,תודה רבה. המראה שהזמנתי(אם חשוב לציין,סוג האוטו-שברולט קפריס):
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- 1 תגובות
- 791 צפיות
עשיתי חיפוש מעמיק וכל נושא ושכול שאני רואה יש דעה אחרת חסכונית או לא חסכונית ראיתי שאמרו מכונית כבדה מנוע עם טורבו בטח שותה ואחרים שאמרו לא שהאותו חסכוני, אם אפשר רק לדעת מה הצריכה שלה האמיתית ולא בתנאי מעבדה, וגם האם המכוניות הללו חוץ מהדלק אמינות, משנת 93-96 ונראות דווקא מצוין ואחת שכתוב שהוחלף ומנוע לפני כשנתיים.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היום פעם ראשונה שנסעתי איתו על מצב אוטומט לגמרי מאז שרכשתי אותו, ואני חייב לציין, או שהגיר הזה מטומטם ברמות או שיש איזושהי בעיה מכנית (בכל מקרה אני ניגש למוסך כנראה מחר) אני לא יודע מי תכנן את הרכב הזה להגיע להילוך רביעי ב30 קמש ולא יהיה לי כוח להאיץ בגלל זה. לא יודע מי תכנן אותו להישאר באותו הילוך גם כשמגיעים לעלייה פתאומית וחדה ולא להוריד הילוך עד שאני מתחיל ליצור מאחורי פקק ומעביר ל"ידני" מרוב תסכול מישהו עם תובנות?
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נשמע הזוי ? טוב זה באמת הזוי "המכונית המודפסת הראשונה" "המכונית המודפסת הראשונה. המכונית נבנתה כולה על ידי מדפסת תלת מימדית, היא עובדת, ואפילו נוסעת 70 קילומטר על ליטר אחד של דלק" לכתבה המלאה: http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/173/352.html?hp=16&loc=10&tmp=7256
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מי ששוקל לקנות צמיגים - כדאי להזדרז, מחירי הצמיגים עולים בגלל התיקרות הגומי. יהודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
התוצאות פה. כדי לקבל באמת שוק תלחצו על Films
הודעה אחרונה מאת oyway, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר מדוע אין ביקוש לטויוטה קורולה שנת 2000 באיזור ב"ש ? האם באיזורים אחרים בארץ יש ביקוש ? פירסמתי עם מחיר הנמוך מהמחירון, פירסמתי ללא מחיר, כבר חודשיים-שלושה, רוצים לשלם חצי מחיר ויש ממש מעט טלפונים - אולי אחד בשבוע. הרכב במצב מכאני מצוין, ללא פגיעות שלדה, קילומטראז' טיפה גבוה, אבל לא מטורף. זאת לא מודעת מכירה - אני באמת מנסה להבין מה קורה פה? איך יש כזה פער בין המחירון למציאות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
החל מהיום חובה להדליק אורות ברכב פרטי בדרך בין עירונית ביום. (גם בלילה - ללא שינוי). (רכבי תחבורה ציבורית, ואופנועים - גם בעיר). בלי קשר לחוק הנ"ל - תמיד מומלץ להדליק אורות, גם ביום, וגם בעיר, כדי שתראו טוב יותר ע"י אחרים בדרך.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
שברולט קרוז
מאת מאיר ב.- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ובכן רבותי עברו כחודשיים והחליפו לי היום בבוקר את הרכב... קיבלתי רכב שנוסע! אומנם לא מטוס אבל אני מסתפק גם בדאון, כל עוד התאוצה רציפה והתגובות המוטוריות צפויות. החברה שבה אני עובד היא חברת תוכנה גדולה מאוד. מסתבר שהם לא זכו במיכרז של יצרן קוריאני נחשב ולכן הם לא מחזיקים את הרכבים שלו...אז מה אני אשם?... הם גם לא מחזיקים את המותג השני שאותו יצרן קוריאני משווק (זה בעצם אותם רכבים, קצת עם שינויי כיול, עם סוכן אחר בארץ ותחת שם מותג אחר), כנראה עניין של דווקא... בכל מקרה הרכב שקיבלתי נראה מספק...אין לי מספיק נסיון אתו בינתיים אבל את תחושת הצביטה בלב ברגע שלחצתי פעם ראשונה על דוושת התאוצה בקרוז (תאוצה בקרוז, חה, חה, חה) לא חשתי. כל נפגעי הקרוז, אל תוותרו, עב…
הודעה אחרונה מאת מאיר ב., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
ממינכן לברלין בבטריה אחת: http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=ds20101031_01011. כן, לא צריך להחליף בטריה 100 ק"מ אחרי מינכן, אלא פשוט נוסעים. נכון, מחירה של הטכנולוגיה לא ידוע, ומדובר על A2 ולא על פלואנס (שצריכה להחיל מצברים מפה ועד גלילות), ובכל זאת. הרעיון הלא ברור הזה, של לעצור בדרך חזרה מחיפה (או בדרך לשם עם גם הפעלת מזגן ורדיו ונסעת דרך בית אורן...), שזכה לתמיכה ממשלתית (מוראלית וכספית) לא ברורה לחלוטין, צריך לבוא מתישהו לשולחנו של המבקר. לפחות, זו דעתי האישית. כמובן, לא הונאה per se, אלא ניסיון לקומבינה נוספת - לפחות כך זה נראה במבט של מי שמידי פעם קורא עיתונות.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
כחודש, מהניילון. אחד המניעים הוא נתוני יצרן לגבי צריכת דלק מצוינת: 26.3 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית. 19.3 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית. אני גר בצפון. נוסע בשטח פתוח (שבי ציון, תל חי) משהו כמו 170 ק"מ הלוך ושוב. לא מושך מהלכים, לא מאיץ בחוזקה, מעביר לחמישי כשצריך ולא עובר את ה-100 110 ק"מ לשעה. נוסע עם מזגן על "1" הכי נמוך. אחרי מילוי של 3 מיכלים אני עושה 16.4 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית. בנסיעה האחרונה מילאתי את מיכל הדלק עד הסוף לגמרי ומיד עם חזרתי הביתה מילאתי אותו שוב ובדקתי. מה קורה כאן? האם נתוני יצרן כ"כ מצוצים מהאצבע? האם כדאי לפנות למוסך המרכזי או לסוכנות סוזוקי ממנה רכשתי את הרכב? אשמח לעצתכם?
הודעה אחרונה מאת srack, -
- 0 תגובות
- 802 צפיות
שלום ברשותי וולבו S40 שנת 98. לרכב מפתח וצ'יפ לאימובילייזר. הפלסטיקה של המפתח נשברה. האם יש בחיפה חנות אשר משכפלת מפתחות ויכולה להעביר את הצ'יפ למפתח החדש? מצאתי חנות ברמת-גן מתוך דפי הפורום בשם "כל מפתח" אשר מבצעת זאת בעלות של 280 ש"ח. עלות המפתח המקורי במרכז "ארז" עולה מעל ל1000 ש"ח למפתח בודד. בתודה מראש גיא
הודעה אחרונה מאת MJ01, -
אתמול הזדמן לי לנהוג לראשונה בבת הצעירה שהצטרפה לפאמיליה של אלפא רומיאו - ג'ולייטה, בגירסת ה-1.4 טורבו 120 כ"ס ברמת גימור PROGRESSION. יחידת הכוח מוכרת מהמיטו ומפיאט בראבו, ועושה את עבודתה נאמנה בהאצת הרכב, גם הרבה אחרי המהירות המותרת. המומנט זמין כבר מסל"ד נמוך, מה שאומר שלבקרת המשיכה יש לא מעט עבודה כאשר חוזרים לגז מוקדם ביציאה מהסיבוב, אם כי יתכן שגם לצמיגים הבינוניים שהותקנו על הרכב יש חלק בכך (קונטי פרימיום במידה 205/55/16). תיבת ההילוכים הידנית מונה ששה הילוכים. בניגוד ל-159, בג'ולייטה נראה שהכינו שיעורי בית היטב, כך שגם מיקום הידית וגם תפעולה פשוט מצויינים ו"נופלים ליד". מי שהתלווה אלי לנסיעה התלונן על מהלכה הארוך של דוושת המצמד, אולם אני לא מצאתי כל בעיה בה. …
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
יש לי רשיון חצי שנה קצת יותר - אני מעל גיל 25. היום לצערי עברתי תאונה - רכב נכנס בי משאית קטנה מסוג IVECO.. הוא נכנס בי בדלת שליד הנהג וכל הדלת והמראה והחלון התפוצצו ונשברו. עכשיו אני נכנסתי לצומת כשיש לי תמרור זכות קדימה ונתתי זכות קדימה לרכבים משמאל וימין. פשוט נכנסתי ישר לצומת שחוצה 2 נתיבים, ברחוב רוזדנסקי בראשון, איפה שהראשון שוק. עברתי חצי צומת בשלום נתתי זכויות קדימה האטתי..ואז שעברתי בחצי הצומת השני הוא נכנס בי בדלת הימנית שלי במקביל לנהג..וכל הזכוכית של הדלת התפוצצה והדלת נמעכה ולא נפתחת. בעזרת השם אני חושב שלא קרה לי כלום שאני בסדר, וגם יש לי ביטוח מקיף עכשיו הוא אמר שאני אשם כי היה שלט של זכות קדימה ולא נתתי לו זכות והוא נכנס בי, ואני כולי הייתם בהלם אף…
הודעה אחרונה מאת spun24, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מי מכם מבטח את רכבו במקיף? מי מבטח בצד ג' בלבד? אשמח לדעת, בצירוף של: 1. סוג הרכב 2. שווי הרכב לפי לוי יצחק (לא מעניין כמה שווי השוק האמיתי - תגמולי הביטוח תמיד לפי לוי יצחק) 3. (אופציונלי) פרמיית הביטוח המשולמת אני אתחיל: קליאו ספורט 2001, מבוטחת כיום במקיף, שווה לפי אדון ל.י כ31000 שקל, פרמיית מקיף (לשנה שחלפה) כ3000 שקל.
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ממחיר המחירון
הודעה אחרונה מאת yuvali, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום , אני חייל ואני מתחיל את השירות הסדיר שלי במרכז ת"א . אני לא מסוגל כל בוקר לנסוע לבסיס ברכבות \ אוטובוסים לומרות שתחבורה ציבורית זה הפיתרון הכי ונורמאלי . אני חובב רכב וברצוני לקנות אוטו שייקח אותי כל בוקר מכפ"ס לת"א אבל מה שמונע ממני את הקניה זה בעיית הפקקים בבוקר ולכן אני מבקש שתיתנו לי מידע על שעות הפקקים , מיקומם ומאיפה הכי כדאי לנסוע . מכפ"ס - לת"א , אני צריך להיות בבסיס ב 8 ויוצא הביתה ב 5 . אם אני לא יעמוד בזה אני אצתרך לוותר על הרעיון של רכב ולהתפשר על קטנוע \=
הודעה אחרונה מאת dankarni, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 33 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
"The President of the United States may be the highest target for assassination in the world – hence Cadillac One, his custom, leather-lined tank – but there's no shortage of people in the Middle East who'd bite that the opportunity to take a shot at the Prime Minister of Israel. (The recently commemorated assassination of late Prime Minister Yitzhak Rabin is evidence enough.) It comes as no surprise that the Shin-Bet – Israel's national domestic preventative security force – has ordered a new armored limousine to transport the country's head of government." המשך כתבה: http://www.autoblog.com/2010/10/30/report-israeli-orders-million-dollar-armored-audi-a8/
הודעה אחרונה מאת EYAL-Y, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ערב טוב. לפני כחודש וחצי דוד שלי ביצע הזמנה לפיאט 500. היום הוא התקשר לברר איפה עומדת ההזמנה ונאמר לו שכבר יש מספר רישוי ושהרכב יכנס להתקנות השבוע. הוא ביקש מהנציג לדעת מה מספר הרישוי והופתע לגלות שהסיומת הינה 67. כשאני קניתי לפני כשנה+ את הסקודה סופרב שלי הסיומת הייתה 67, כשקניתי לפני חמישה חודשים את המרצדס ספרינטר הסיומת הייתה 72, וכשאני רואה רכבים חדשים שעולים לכביש בימים האחרונים הסיומת הינה 74. אני יודע שישנם "סדרות" של מספרי רישוי שמקבלים אותם מראש, אני גם יודע על BMW למשל שאצלם הייתה סדרה ענקית עם סיומת 14. מישהו יכול לשפוך לי קצת אור על הנושא ? בתודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת itsik170,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 226 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נהג מירוצים ותיק
- NAPOLEON
- לירון .ה.
- Matanb1998
- guy.a
- falou
- מכוניתמוגו
- Night Driver
- פאר האורה
- yoni162
- mh53
- om2