Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה אותו מנוע ה- 8V עם 77 כ"ס החלשלוש שנמכר בזמנו עם הג. פונטו?

חלשלוש או לא, לפחות הצג לא מתכבה.

בנאדם, מה עובר עליך...הבנתי שאתה ממורמר על זה שלא קיבלת יחס טוב בסוכנות של סמל"ת ואז לקחת סקודה ומאז אין לך מד חום מנוע ומד דלק וכו' וכו'...אבל אל תוציא תסכולים על המנוע הזה.

אף אחד לא שומאכר ואני נוסע עם מנוע 8V שמוציא 60 כ"ס על הפונטו שלי - וואלה אני מגיע לכל מקום במהירות סבירה בהחלט, כשצריך האוטו יודע לנסוע על 130 בלי לעשות רעש מיותר, המזגן שלו מקפיא והחיסכון בדלק מטמטם.

אז לרדת על מנוע של 77 כ"ס? בשביל רוב האנשים זה יותר ממספיק, תאמין לי.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין דבר יותר טוב ממחיר טוב.

את הפנדה בזמנו מכרו היטב כאשר היא עלתה 65K. אני זוכר שהתחילו להיות הרבה כאלה על הכבישים.

אח"כ עלה המחיר, וירדו המכירות.

אם עכשיו היה יורד שוב מחיר הפנדה, בחזרה ל-65K - היא הייתה הופכת ללהיט מכירות חזק ביותר.

כמו כן - היבואן הנ"ל לא הציע פונטו במחיר זול מספיק לציי הרכב - והיונדאי עם האבזור הלוקה בחסר תפסה את מקום הפונטו.

בסה"כ מדובר בשאלה של מחיר - עובדה היא, שכאשר רוצים, גם הגרנדה פונטו הרובוטית יכולה להימכר ב-79K, כמו שקנינו באוטו דיל לפני מספר חודשים. וזה עוד כולל מחיר שנתן מרווח נשימה לאוטו דיל עצמה.

בפעם הבאה - שימכרו מראש ב-80K, וישברו את השוק לחלוטין. אין דבר יותר מוכר מסופר מיני חדשה, יפה ומרווחת - במחיר של מאזדה 3 בת שנתיים מהשכרה.

מחיר טוב זה אחלה, רק שמבחינה שיווקית עדיף להתחיל עם מחיר נמוך ולא לצאת במיבצעי התאבדות לאחר שהמכונית לא ניקלטה בשוק.

מכשירי תנועה, לדוגמא, תימחרו את האלטו הידנית נמוך מלכתחילה וזה היה סוד הצלחתם.

אל תשכח שבניגוד ליונדאי או מאזדה שמיובאות לארץ מהמזרח ונקנות בדולרים, שערו הגבוה של היורו פגע מלכתחילה הן במחיר הגרנדה פונטו והן במתח הרווחים של היבואן.

לא בעייה להציף את השוק במכוניות, צריך גם להרוויח מזה.

וצריך לזכור שמחירי היצף לאחר תמחור ראשוני גבוה יחסית, פוגעים בערך המכונית ובאלו שקנו אותה במחיר מלא.

טראומת ה BX עדיין מלווה לא מעט יבואנים שנימנעים מהצעד הזה (בשנת 89' לאחר בום ה BX החל לובינסקי להוריד את מחירי הסיטרואן BX בצורה חדה, ולא רק שהמכירות לא עלו, אלא ערך המכוניות ירד פלאים וכולם יצאו ניפסדים מהמהלך).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חלשלוש או לא, לפחות הצג לא מתכבה.

בנאדם, מה עובר עליך...הבנתי שאתה ממורמר על זה שלא קיבלת יחס טוב בסוכנות של סמל"ת ואז לקחת סקודה ומאז אין לך מד חום מנוע ומד דלק וכו' וכו'...אבל אל תוציא תסכולים על המנוע הזה.

אף אחד לא שומאכר ואני נוסע עם מנוע 8V שמוציא 60 כ"ס על הפונטו שלי - וואלה אני מגיע לכל מקום במהירות סבירה בהחלט, כשצריך האוטו יודע לנסוע על 130 בלי לעשות רעש מיותר, המזגן שלו מקפיא והחיסכון בדלק מטמטם.

אז לרדת על מנוע של 77 כ"ס? בשביל רוב האנשים זה יותר ממספיק, תאמין לי.

מה עובר עליך, משעמם לך בסופ"ש?

היחס הלא טוב שקיבלתי בנוסף לעוד תלונות של אנשים, גרמו לסמל"ת לסגור את הסוכנות ההיא. איזה קטע, נכון? וד"א נחמד מאוד שהרכב שלך יודע לנסוע על 130 "כשצריך", אבל אני נוסע מעל המהירות שציינת גם כשלא צריך, כך שזה לא מה שיעזור לי. בכל מקרה אני לא עולה על רכב שנת 2010 עם 77 כ"ס שעולה כמעט 90K בגלל שמפתים אותי עם ג'נטים ומערכת מקורית.

אהה, והצג שלי התכבה לפני 3 חודשים ל- 24 שעות ונדלק שוב אח"כ - ליבי נשבר. מעבר לזה שאני לא צריך שום שעון חום, אצלי זה VW, לא יודע מה אצלך...

אם אתה כ"כ מפסוט מהרכב המדובר אז תקנה אותו, רק תעשה לי טובה ותחזור לימני בעליות של הקסטל. טוב, העיקר שיש ג'אנטים ופנסי ערפל קדמיים, רק על זה מסתכל הלקוח הישראלי.

פורסם

אחלה מחיר לרכב טוב.

לדעתי הוא יחדור במחיר הזה לפלח השוק של סוכני מכירות שצריכים רכב בסיסי להגיע ללקוחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מקרה אני לא עולה על רכב שנת 2010 עם 77 כ"ס שעולה כמעט 90K בגלל שמפתים אותי עם ג'נטים ומערכת מקורית.

תהיה הוגן, אתה מגן על קונצרן שבשנת 2010 עוד מוכר מנועי 1.6 8 שסתומים שהחלו את דרכם בשנת 1988, ומייצרים הספק של 105 כ"ס...

ובVAG אפילו אבזור מינימלי אין, אלא סתם תחושת השתייכות למחנה הנובורישים החדשים, אז בבקשה. קצת הגינות.

רון.

ולמען הסר ספק, אינני מחובבי פיאט ואף פעם לא הייתי, ובכל מקרה, קנייה של רכב חדש עם מנוע מיושן היא בעיני בורות, בין אם מדובר בפיאט או בסקודה או בפולק' או ב-ב.מ.וו

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
מה עובר עליך, משעמם לך בסופ"ש?

היחס הלא טוב שקיבלתי בנוסף לעוד תלונות של אנשים, גרמו לסמל"ת לסגור את הסוכנות ההיא. איזה קטע, נכון? וד"א נחמד מאוד שהרכב שלך יודע לנסוע על 130 "כשצריך", אבל אני נוסע מעל המהירות שציינת גם כשלא צריך, כך שזה לא מה שיעזור לי. בכל מקרה אני לא עולה על רכב שנת 2010 עם 77 כ"ס שעולה כמעט 90K בגלל שמפתים אותי עם ג'נטים ומערכת מקורית.

אהה, והצג שלי התכבה לפני 3 חודשים ל- 24 שעות ונדלק שוב אח"כ - ליבי נשבר. מעבר לזה שאני לא צריך שום שעון חום, אצלי זה VW, לא יודע מה אצלך...

אם אתה כ"כ מפסוט מהרכב המדובר אז תקנה אותו, רק תעשה לי טובה ותחזור לימני בעליות של הקסטל. טוב, העיקר שיש ג'אנטים ופנסי ערפל קדמיים, רק על זה מסתכל הלקוח הישראלי.

איפה בדיוק אתה נוסע מעל 130 כשלא צריך? על פסי ההאטה ביוקנעם? בחייאת, תעשה לי טובה.

יש בפונטו של אחותי מד מהירות שמחשב מהירות ממוצעת. אחלה פיצ'ר - אחרי שבועיים עם האוטו המהירות הממוצעת התקבעה על 30 קמ"ש, שמשקפת את הפקקים המטורפים שיש.

אני אפנה לך את הימני בקסטל, אם אי פעם אהיה שם :wink: בינתיים אפשר לנסוע יופי במהירות המותרת בעליות של חיפה, לא מרגיש פראייר ליד אף מכונית.

לגבי הצג שלך - אם ישעמם לי קצת יותר אני אמצא את שרשור הבכי והנהי שלך על זה שהצג נכבה וחוזר ומנפנפים אותך במוסך של צ'מפיון, על אוטו שעבר 14K. למען השם...תהייה הוגן.

פורסם
מחיר טוב זה אחלה, רק שמבחינה שיווקית עדיף להתחיל עם מחיר נמוך ולא לצאת במיבצעי התאבדות לאחר שהמכונית לא ניקלטה בשוק.

מכשירי תנועה, לדוגמא, תימחרו את האלטו הידנית נמוך מלכתחילה וזה היה סוד הצלחתם.

אל תשכח שבניגוד ליונדאי או מאזדה שמיובאות לארץ מהמזרח ונקנות בדולרים, שערו הגבוה של היורו פגע מלכתחילה הן במחיר הגרנדה פונטו והן במתח הרווחים של היבואן.

לא בעייה להציף את השוק במכוניות, צריך גם להרוויח מזה.

וצריך לזכור שמחירי היצף לאחר תמחור ראשוני גבוה יחסית, פוגעים בערך המכונית ובאלו שקנו אותה במחיר מלא.

טראומת ה BX עדיין מלווה לא מעט יבואנים שנימנעים מהצעד הזה (בשנת 89' לאחר בום ה BX החל לובינסקי להוריד את מחירי הסיטרואן BX בצורה חדה, ולא רק שהמכירות לא עלו, אלא ערך המכוניות ירד פלאים וכולם יצאו ניפסדים מהמהלך).

לא יכול שלא להסכים.

עם הפנדה הבאה סמל"ת חייבים להציע תמחור אגרסיבי. שנה הבאה הקטגוריה הזו תהייה סופר פופולארית.

פורסם
תהיה הוגן, אתה מגן על קונצרן שבשנת 2010 עוד מוכר מנועי 1.6 8 שסתומים שהחלו את דרכם בשנת 1988, ומייצרים הספק של 105 כ"ס...

ובVAG אפילו אבזור מינימלי אין, אלא סתם תחושת השתייכות למחנה הנובורישים החדשים, אז בבקשה. קצת הגינות.

רון, אתה יצאת הבור: הפביה מצויידת ב-1.6 16 שסת'.

אותו מנוע שהגיע לדגמים הידניים (בלבד) של הלאון הקודמת והגולף הקודמת, רק בגרסה מעודכנת ועם תזמון שסת' משתנה.

הפונטו מציעה חבילה אטרקטיבית ביחס לעבר, רק יש לקחת בחשבון שהיא מצויידת במנוע עתיק להחריד (8 שסת')

ונחותה (בעיקר מבחינת מנועים) מהמתחרות העדכניות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
איפה בדיוק אתה נוסע מעל 130 כשלא צריך? על פסי ההאטה ביוקנעם? בחייאת, תעשה לי טובה.

יש בפונטו של אחותי מד מהירות שמחשב מהירות ממוצעת. אחלה פיצ'ר - אחרי שבועיים עם האוטו המהירות הממוצעת התקבעה על 30 קמ"ש, שמשקפת את הפקקים המטורפים שיש.

אני אפנה לך את הימני בקסטל, אם אי פעם אהיה שם :wink: בינתיים אפשר לנסוע יופי במהירות המותרת בעליות של חיפה, לא מרגיש פראייר ליד אף מכונית.

לגבי הצג שלך - אם ישעמם לי קצת יותר אני אמצא את שרשור הבכי והנהי שלך על זה שהצג נכבה וחוזר ומנפנפים אותך במוסך של צ'מפיון, על אוטו שעבר 14K. למען השם...תהייה הוגן.

את פסי האטה עוקפים מהצדדים. לידיעה, רק בסופ"ש הפאביה גמעה מעל 320 ק"מ: חיפה, נשר, עתלית, חולון, ראשל"צ... ושבוע שעבר נסעתי דרך כביש 6 מאליקים עד מחלף אייל וחזרה במהירות שהשתיקה יפה להם. להמשיך?

לגבי הצג אכן נפנפו, ככה זה בצ'מפיון - מה אפשר לעשות? וד"א ראיתי היום את החיתוכים בכביש 2 וכביש 20 לקראת פרוייקט המצלמות. בושה.

פורסם

וכאן אני קורא לכולם לשוב לנושא שלשמו נפתח הדיון - מבצע המכירות של פיאט.

בתקווה שגם השרשור הזה לא יגלוש למחוזות לא רצויים ולסאגה הבלתי נגמרת של הפאביה.

בתודה מראש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הפכו אותנו לצרכני התוספות... גלגלי מגנזיום, גג שמש, מערכת MP3 מתקדמת עם שליטה מההגה כניסת USB.

איפה האוטו בכל העסק הזה?. 77 כוח סוס זה מעליב. שיבושם למי שקונה את זה.

רותם.

פורסם
את פסי האטה עוקפים מהצדדים. לידיעה, רק בסופ"ש הפאביה גמעה מעל 320 ק"מ: חיפה, נשר, עתלית, חולון, ראשל"צ... ושבוע שעבר נסעתי דרך כביש 6 מאליקים עד מחלף אייל וחזרה במהירות שהשתיקה יפה להם. להמשיך?

לגבי הצג אכן נפנפו, ככה זה בצ'מפיון - מה אפשר לעשות? וד"א ראיתי היום את החיתוכים בכביש 2 וכביש 20 לקראת פרוייקט המצלמות. בושה.

נו נו...עוד תגלה בקרוב שמספיק לך גם פיאט 127 עם 30 כ"ס כדי לנסוע 100 קמ"ש כמו ילד טוב, אחרת יהיה לך מינוס בבנק.

מתנצל, אבל אני לא מבין מה רע במנוע עם 77 כ"ס. איפה בדיוק מנצלים יותר מזה?

שכחתם שמדובר ברכב סופר מיני שאמור להתנייד בעיר, לדאוג שתמצא חניה ביתר קלות?

שכחתם שהאוטו עצמו הוא מופת לתכנון פנימי? רכב קטן שבפנים מרגיש גדול ומרווח?

שכחתם שמציעים פה חבילת אבזור שנותנת מראה יפה ו"קרבי" לאוטו? שהמחיר לא כזה יקר עבור רכב חדש דנדש?

והכי חשוב - שכחתם עלויות אחזקה לאורך זמן - צריכת הדלק בפונטו נמוכה מאוד, עומדת על 1:12.5 בפקקים, עם מזגן, בחיפה.

אין הרבה מכוניות שמציגות צריכת דלק שכזו - אני מניח שבידני היא תהייה טובה אף יותר.

פורסם
הפכו אותנו לצרכני התוספות... גלגלי מגנזיום, גג שמש, מערכת MP3 מתקדמת עם שליטה מההגה כניסת USB.

איפה האוטו בכל העסק הזה?. 77 כוח סוס זה מעליב. שיבושם למי שקונה את זה.

רותם.

צר לי, אבל כולכם חוטאים לעיקר. ל-95% מהמכוניות שנוסעות בכבישי ישראל יש ביצועים דומים לשל הפונטו 77 כ"ס הזאת. ו-95% מהנהגים שלהן משתמשים אולי ב-60 כ"ס על בסיס קבוע (4000 סל"ד מקסימום, נניח).

אז כן, המנוע עתיק והביצועים סבירים בלבד. אבל ליותר מחצי מהמשפחתיות 1.6 שנמכרות בישראל יש ביצועים פחות טובים, וגם לכחצי מהקטנות יש ביצועים באותה הליגה. ואל לשכוח שפה מדובר בגיר ידני, שבוודאי מנצל טוב יותר את המנוע מגירים אוטומטיים רגילים שאיתן מגיעות מרבית המכוניות (עדיין).

בשורה התחתונה - 95% מהקונים לא צריכים יותר מזה מבחינת כוח. מה שהם כן רוצים זה חסכון בדלק, חסכון במחיר הקנייה ו..כן, לא יזיק גם אבזור מפנק.

סיאט הבינו את זה היטב, והצליחו למכור מכוניות ידניות חדשות בכמויות יפות. אין שום סיבה שפיאט לא יצליחו גם כן. השוק שלהם בטח לא יותר גרוע משל סיאט, אתם יודעים...

במחיר הזה הפונטו היא בחירה טובה בהחלט למי שמוכן לידני, רוצה לחסוך בכסף אבל גם להתפנק. הלוואי ויהיו עוד מבצעים כאלה - בזכותם נכנסות לשוק מכוניות איכותיות, מאובזרות, זולות - ולא פחות חשוב - ידניות!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...