Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שהסתכל למטה אולי ראה שרשור ששמו : 5 שקלים לליטר דלק!!

השרשור משנת 2004.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=35273&page=3

ובחור אחד כתב שם על דלק 98...

דלק 98 עולה לי 5.60-5.70

שערורייה!

והיום המחיר של 98 ברוב התחנות הוא 8 ש"ח!!!

ישראלים שוכחים מהר מאוד מה היה....ככה זה שאומרים כל הזמן : נו טוב...עוד 20 אגורות מי ירגיש את זה...

תראו לאן הגענו,השאלה היא מה יהיה העתיד.

עוד 5 שנים נשלם 12 שקל לליטר?

DSCF901111111105_resize1.jpg
  • תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המשכורות באירופה לא יותר גבוהות, וגם שם סובלים מיוקר מחיה, בגלל זה נפוץ אצלם דיזל ידני ויש מנועים הזויים שלא היה להם מעולם סיכוי להימכר פה, מה שיש באירופה ואין פה זה תחבורה ציבורית נוחה בתוך העיר (אם היה כזה במרכז היו "נעלמים" הרבה רכבים וטוסטוסים).

זה מה שביבי והחברים שלו מוכרים לנו "המדינה הכי יציבה אחרי המשבר" וכו'.. יש לי מספיק חברים באירופה בשביל לדעת כמה שהחיים שלי כאן קשים בהרבה כלכלית (שלא נדבר על נושאים אחרים) ואני דווקא אחד שמרוויח מאוד יפה ועם ברוטו שיותר גבוהה מהחברים שלי באירופה, אך עם נטו קטן יותר וזה עוד לפני שאני מכניס למשוואה את כל המיסוי העקיף!!

לאירופאי ובטח שלא לאמריקאי, לא ממשיכים להכניס יד עמוק לכיס לאחר שלקחו לו את מס ההכנסה. לא המציאו עבורו מיסוי ירוק הזוי, שכלל לא קשור למצבת הרכב העולמית, רק בכדי להכניס יד לכיס שלך ושלי שחס וחלילה לא אוכל לחסוך באמת בדלק.

עוד 5 שנים נשלם 12 שקל לליטר?
אתה רואה שאנחנו ישראלים טיפוסיים, אנחנו חוטפים אבל אופטימיים, למה רק עוד 5? אם אפשר עוד שנה שנתיים:)
פורסם
הנה שתי דוגמאות

משכורת ממוצעת ב:

גרמניה - משכורת ממוצעת 3178 יורו.

צרפת - 3411 יורו.

ישראל כ 1500 יורו

מוצרים בסיסיים כמו חלב, לחם, יוגורטים וכו.. מסובסדים אצלם, כך שהמחיר נמוך משלנו בהרבה.

לימודים מכיתה א ועד סוף האוניברסיטה עולים גרושים לאזרחים.

עדין נראה לך שאצלם המצב גרוע כמו שלנו?

אין לי מידע מדויק ויכול מאוד להיות שאני טועה אבל האתר לא נראה אמין במיוחד (מידע מוכנס ע"י משתמשים ומיצוע), אני מתבסס על ידע משני חברים (מהנדסי חשמל) שעבדו שם וחזרו, שיחות עם אנשים משם, ובעיקר על העובדה שה GDP (לנפש כמובן) של גרמניה וישראל די קרוב.

פורסם
זה מה שביבי והחברים שלו מוכרים לנו "המדינה הכי יציבה אחרי המשבר" וכו'.. יש לי מספיק חברים באירופה בשביל לדעת כמה שהחיים שלי כאן קשים בהרבה כלכלית (שלא נדבר על נושאים אחרים) ואני דווקא אחד שמרוויח מאוד יפה ועם ברוטו שיותר גבוהה מהחברים שלי באירופה, אך עם נטו קטן יותר וזה עוד לפני שאני מכניס למשוואה את כל המיסוי העקיף!!

לאירופאי ובטח שלא לאמריקאי, לא ממשיכים להכניס יד עמוק לכיס לאחר שלקחו לו את מס ההכנסה. לא המציאו עבורו מיסוי ירוק הזוי, שכלל לא קשור למצבת הרכב העולמית, רק בכדי להכניס יד לכיס שלך ושלי שחס וחלילה לא אוכל לחסוך באמת בדלק.

אתה רואה שאנחנו ישראלים טיפוסיים, אנחנו חוטפים אבל אופטימיים, למה רק עוד 5? אם אפשר עוד שנה שנתיים:)

ההשוואה לאירופה יותר רלוונטית בגלל הנטיה הסוציאליסטית יותר של ישראל (שירותי בריאות חינם, ביטוח לאומי) אבל בארה"ב אפשר לחיות יותר טוב מאותה עבור אדם בתפקיד דומה, אני מסכים.

פורסם

תחפש את המידע בגוגל, ותמצא את אותן תוצאות באתרים נוספים.

לקחתי דווקא את האתר הנ"ל כי נח לראות בו את הנתונים.

אז החברים שלך עבדו שם וכנראה לא היו אזרחים.

לי יש שם משפחה.

חלקם כבר בגיל הפרישה וחיים על חשבון המדינה וחלקם עובדים ומרוויחים כסף.

בן דוד שלי למד שם באוניברסיטה וההורים מבקרים שם פעם בשנה - שנתיים.

אז מהנתונים שיש לי, המשכורות שם הרבה יותר גבוהות,

התנאים הסוציאלים הרבה יותר טובים

ומחירי המוצרי המזון הרבה יותר זולים מבארץ.

בנוסף, אלה שכבר לא עובדים(ועלו לגרמניה כבר לקראת גיל הפנסיה) חיים שם בכבוד רב. יש להם מספיק כסף בשביל להעביר את החודש

ואין שום צורך להחליט על מה לוותר החודש.

פורסם
תחפש את המידע בגוגל, ותמצא את אותן תוצאות באתרים נוספים.

לקחתי דווקא את האתר הנ"ל כי נח לראות בו את הנתונים.

חיפשתי ולא מצאתי סימוכין (לא לך ולא לי)

אז החברים שלך עבדו שם וכנראה לא היו אזרחים.

לי יש שם משפחה.

חלקם כבר בגיל הפרישה וחיים על חשבון המדינה וחלקם עובדים ומרוויחים כסף.

בן דוד שלי למד שם באוניברסיטה וההורים מבקרים שם פעם בשנה - שנתיים.

אז מהנתונים שיש לי, המשכורות שם הרבה יותר גבוהות,

התנאים הסוציאלים הרבה יותר טובים

ומחירי המוצרי המזון הרבה יותר זולים מבארץ.

בנוסף, אלה שכבר לא עובדים(ועלו לגרמניה כבר לקראת גיל הפנסיה) חיים שם בכבוד רב. יש להם מספיק כסף בשביל להעביר את החודש

ואין שום צורך להחליט על מה לוותר החודש.

לא הם לא היו אזרחים, אבל אני מכיר שתי משפחות שדווקא חזרו משם אחרי 25+ שנות שהות.

אני לא טוען שפה יותר קל מאירופה, אבל החיים באירופה הם לא דבש, ושמעתי הרבה תלונות על יוקר המחיה, וגם באירופה אנשים נדרשים לקצץ.

הונגריה לא במערב אירופה אבל גם לא עולם שלישי, היתה שם פרשה לפני כמה חודשים, אישה שמתה בזמן המשמרת שלה במפעל, הסתבר שלא הצליחה לעמוד בהוצאות השוטפות, והביאה את עצמה למצב של הרעבה, עמיתיה לעבודה עזרו לה בלכבס בגדים ודברים אחרים, אבל היא התביישה לבקש אוכל.

פורסם

לישראל יש הוצאות ביטחון בסכומי עתק - מישהו צריך לממן אותם.

טייסת F-35 חדשה בשנים הקרובות , מערכות הגנה מפני טילים וכו'.

הדלק יעלה ויעלה = אנשים יסעו פחות ויעברו למכוניות חסכוניות = פחות זיהום אוויר .

פורסם

אתה ואני יודעים, שהוצאות הביטחון זו אחת הרמאויות הכי גדולות של המדינה שלנו. ללא מעט מדינות מערביות אחרות יש סך הוצאות לא פחות מאיתנו שלא נדבר על ארה"ב. משרד הביטחון זה בור ללא תחתית שכל אחד דואג לתחת של השני. אני נזכר איך מישהו שהכרתי, קבלן גדול, שהיו משלמים לו עשרות אלפי שקלים עבור חודש מילואים (עד לתקרת המקסימום לא זוכר כמה בדיוק) בשביל מה? בשביל שמירות בבסיס במרכז הארץ במקום חיילים סדירים!! כלומר במקום 300 ש"ח (בתקופה ההיא) משכורת חייל בסדיר.

כשיש עשרות אלפי אנשים שעובדים בעבודה משרדית ויוצאים לפנסיה לפני גיל 50, כשבארה"ב אותם אנשים בדיוק יעבדו עד גיל מאוחר הרבה יותר בצבא, זה האמת, הרבה יותר גרוע מהחרדים הטפילים, הם לפחות חיים בעוני, אנשי קבע ג'ובניקים, חיים יפה מאוד.

כסף יש, הרי אנחנו משלמים מסיסים בלי סוף, השאלה היא לאן הוא הולך.

"הדלק יעלה ויעלה = אנשים יסעו פחות ויעברו למכוניות חסכוניות = פחות זיהום אוויר" כמו שמישהו אחר אמר כאן "סוזוקי אלטו" אז אם אנחנו רוצים להיות הודו.. אז למה להישאר, נחזיר את המפתחות לפלסטיניים, אני בטוח שההודים יקבלו אותנו בזרועות פתוחות וכולנו נוכל לנסוע על טאטא נאנו חדשה:)

פורסם
והעיקר שרה"מ קונה שלוש A8 כל אחת במחיר של מיליון דולר

בא לי להקיא על המדינה שלנו

יותר מעצבן זה שאתה ואני ממנים לואת הדלק לדבר הזה !

פורסם

הוצאות ביטחון ודתיים שעושים 10 ילדים לפחות למשפחה.:evil:

פורסם

ואם אנשים יעברו למכוניות חסכוניות הם יראו שם במשרדי האוצר ששוב ההכנסות ממיסים לא מספיק גבוהות וימצאו עוד דרך להגדיל הכנסות , ימצאו מס חדש או שיעלו עוד יותר את המיסים ככה שלא משנה מה תמיד ידפקו את האזרחים.

כבר אמרתי שהממשלה מתנהלת כמו חברה פרטית שרק מחפשת להגדיל הכנסות? אני חושב שצריך לסחור במניות ממשלה בבורסה, איכשהו תמיד הרווחים שלהם עולים.

פורסם

כבר אמרתי שהממשלה מתנהלת כמו חברה פרטית שרק מחפשת להגדיל הכנסות? אני חושב שצריך לסחור במניות ממשלה בבורסה, איכשהו תמיד הרווחים שלהם עולים.

1+ :)

פורסם
הנה שתי דוגמאות

משכורת ממוצעת ב:

גרמניה - משכורת ממוצעת 3178 יורו.

צרפת - 3411 יורו.

ישראל כ 1500 יורו

מוצרים בסיסיים כמו חלב, לחם, יוגורטים וכו.. מסובסדים אצלם, כך שהמחיר נמוך משלנו בהרבה.

לימודים מכיתה א ועד סוף האוניברסיטה עולים גרושים לאזרחים.

עדין נראה לך שאצלם המצב גרוע כמו שלנו?

שכחת שאירופה עומדת על סף קריסה כלכלית, ישראל משגשגת ופורחת. ולמה? כי לא ניתן לתת לכולם הכל בחינם. מדינה צריכה כסף כדי לתפקד.

פורסם

מי זאת הישראל הזאת שהיא משגשגת ופורחת?

אני בתור אזרח ישראל כל יום מקבל גזירה חדשה על הראש ורמת החיים שלי צריכה לרדת.

ולא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שהעלו להורים שלי את השכר.

הנפילה שלנו לא הייתה כל כך חזקה כי לא היה לאן ליפול.

העובדים בחברות שכן עובדות עם חול לא מרוויחים מספיק בשביל שפיטורים שלהם יהיו משתלמים בעתיד. היה עדיף למנהלים לשמור אותם, למרות שכרגע הרווח קטן בהרבה.

אלה שכן הרוויחו טוב בחברה הרגישו פיטורים של מאות אנשים.

האזרח הממוצע לא השקיע שקל בבורסה כי פשוט אין לו את הכסף המיותר הזה.

ובגלל חוסר הבנה כלכלית של רוב העם, המשיכו לקנות, למרות צמצומים, פיטורים והקטנת כמות שעות עבודה, כי אפשר להכנס למינוס ובתקווה שיהיה בסדר.

הבנקים בארץ לא חיים על השקעות אלא

המינוס שמאשרים לכולם להכנס איתם

ה 0 אחוז ריבית על הכסף שאנשים סוגרים בבנק

ועל העמלות המטורפות שלוקחים מאזרחים.

אז הם לא סיכנו את עצמם מספיק בשביל ליפול, כי לא היה צורך.

אז לא יודע איפה השגשוג של ישראל, כי אני בתור אזרח ובכל הסביבה שלי לא מרגיש שום שיפור ברמת החיים.

פורסם

אנשים מוצאים עבודה, מכוניות חדשות עולות על הכביש, אנשים יושבים במסעדות, קונים בחנויות וטסים לחו"ל. אנשים חיים. רמת חיים גבוהה. כלכלת אירופה זה כמו צבע טרי על מתכת חלודה. מבחוץ הכל יפה ומלוקק, מבפנים חלודה. בהדרגה הצבע מתקלף והבועה האירופאית עומדת להתפוצץ בבום עצום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...