Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כ 10 שנים תדלקנו מיכל מלא ב- 180 ש"ח, כאשר ליטר היה קצת פחות מ 4 ש"ח.

היום תדלוק עולה לנו- 300 ש"ח.

3 תדלוקים בחודש = 360 ש"ח

בשנה = 4320 ש"ח נטו מס על דלק, שלוקחת לנו המדינה מאז שנת 2000 :shock: .

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כסף ושכר ועוד איך יצמיחו מורים טובים.

שכר מורים גבוה -> יותר צעירים פונים ללימודי הוראה -> תנאי הקבלה עולים -> איכות הסטודנטים עולה -> רמת הלימוד עולה -> רמת המורים עולה.

הוכחה? תחליף את המילה "מורים" ב"מהנדסי תוכנה" ותקבל את התעשיה המובילה במשק הישראלי כבר יותר מ-10 שנים עם איכות העובדים הגבוהה ביותר.

תביא חומר גלם טוב וההשקעה והנשמה יגיעו 'בילט-אין'.

בעיה אחרת שצריך לפתור היא האלימות וחוסר הכבוד כלפי מורים כיום בארץ. את זה כבר קשה לפתור בכסף.

ועוד איך לא. הבעיה במערכת החינוך היא לא במשכורות.

288 ש"ח זה הסכום שהשנה המדינה הולכת לקחת ממך. יכלת לקנות בזה משהו. אולי חולצה יפה, אולי לקחת את האישה שלך למסעדה טובה. אבל עכשיו תשלם את זה בתור מס.

אני לא הייתי מזלזל בכסף הזה...

מדינה צריכה להרוויח. במדינה יש ציבור עצום שלא משלם מיסים ולא, לא מדובר רק בחרדים. מדובר בכל אזרח שמרוויח פחות מ-5,000 ש"ח ברוטו. מדובר בעשרות אלפי אזרחים שעובדים בשחור. (תחשוב על זה בפעם הבאה שתשב לאכול במסעדה) אם אין אפשרות לקחת מיסים ממאות אלפי אזרחים בדרך ישירה המדינה נאלצת לקחת בדרך עקיפה על מוצרים שכולם צורכים במידה כלשהי כגון דלק, סיגריות, אלכוהול ועוד. זה מה שיש.

פורסם

אני לא הייתי מזלזל בכסף הזה...

גם אני לא, זה נכתב בציניות על סף המירמור ממה שהולך כאן.

מדינה צריכה להרוויח. במדינה יש ציבור עצום שלא משלם מיסים ולא, לא מדובר רק בחרדים. מדובר בכל אזרח שמרוויח פחות מ-5,000 ש"ח ברוטו. מדובר בעשרות אלפי אזרחים שעובדים בשחור.
כשתהיה בעל עסק עצמאי, ותרשום הכל בקופה תגיב לענין הזה. אי אפשר להתקיים כשעסק על כל שקל שהוא מרוויח 40 אג' כמעט זה מיסים. אבא שלי עצמאי ואני רואה את הדברים האלה מקרוב. אז מה עשתה המדינה בעצם, המיסוי כ"כ גבוה שאין לך אפשרות להתקיים ללא העלמות מס, ואז נוצתר מצב שחלק גדול מהאוכלסיה מעלים או כלל לא משלם מס (לצרוך הענין מבלי להיות גזען רובם של העסקים של בני המיעוטים אינם מכירים במס הכנסה ומדינה איפטונטית שלא יכולה לגבות את מיסיה), ואלו שכן משלמים חלקית משלמים עדיין לא מעט.

צריך להנהיג כאן את השיטה האמריקאית מס נמוך, ואפס סובלנות להעלמות מס אבל לא זה לא יעבוד בישראל מדינת הקומבינה. בטח כשאי אפשר לגבות מחלק נכבד מהתושבים מס עקב אימפוטנציה ממשלתית

המדינה נאלצת לקחת בדרך עקיפה על מוצרים שכולם צורכים במידה כלשהי כגון דלק, סיגריות, אלכוהול ועוד. זה מה שיש.
כשהמס בלו עוד יתפח לו ובקרוב מתוכננת עליה נוספת כי המטרה היתה לעלות ב40 אג', ועלינו רק ב10 אג' בתקופה האחרונה אל תבכה. לא רחוק היום כשליטר דלק יעלה 10 שקלים, ואז באמת רכב יהיה מותרות.

אגב לנושא הרכבים מה שקורה כאן הוא ביזיון אחד גדול, לפני שנים רבות היה יצרן ישראלי סוסיתא. בעידוד המדינה מה שנקרא מס פיתוח הטילה מיסים גבוהיים על יבוא הרכבים על מנת לקדם את היצרן הישראלי, מה שקרה בפועל סוסיתא נעלם מן העולם ואנחנו נשארים עם החור בכיס.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

כשתהיה בעל עסק עצמאי, ותרשום הכל בקופה תגיב לענין הזה. אי אפשר להתקיים כשעסק על כל שקל שהוא מרוויח 40 אג' כמעט זה מיסים. אבא שלי עצמאי ואני רואה את הדברים האלה מקרוב. אז מה עשתה המדינה בעצם, המיסוי כ"כ גבוה שאין לך אפשרות להתקיים ללא העלמות מס, ואז נוצתר מצב שחלק גדול מהאוכלסיה מעלים או כלל לא משלם מס (לצרוך הענין מבלי להיות גזען רובם של העסקים של בני המיעוטים אינם מכירים במס הכנסה ומדינה איפטונטית שלא יכולה לגבות את מיסיה), ואלו שכן משלמים חלקית משלמים עדיין לא מעט.

צריך להנהיג כאן את השיטה האמריקאית מס נמוך, ואפס סובלנות להעלמות מס אבל לא זה לא יעבוד בישראל מדינת הקומבינה. בטח כשאי אפשר לגבות מחלק נכבד מהתושבים מס עקב אימפוטנציה ממשלתית

כשהמס בלו עוד יתפח לו ובקרוב מתוכננת עליה נוספת כי המטרה היתה לעלות ב40 אג', ועלינו רק ב10 אג' בתקופה האחרונה אל תבכה. לא רחוק היום כשליטר דלק יעלה 10 שקלים, ואז באמת רכב יהיה מותרות.

אגב לנושא הרכבים מה שקורה כאן הוא ביזיון אחד גדול, לפני שנים רבות היה יצרן ישראלי סוסיתא. בעידוד המדינה מה שנקרא מס פיתוח הטילה מיסים גבוהיים על יבוא הרכבים על מנת לקדם את היצרן הישראלי, מה שקרה בפועל סוסיתא נעלם מן העולם ואנחנו נשארים עם החור בכיס.

טעות ידידי

ב10 שקל לליטר ימשיכו לנסוע.

כוס קפה ושני עלי חסה בבתי הקפה עולים 25 שקלים.

יוותרו על הפוזה בקפה עם העשן הסמיך של המכוניות ברחוב,וישימו דלק ברכב.

כשנגיע ל10 שקל נשוחח שוב.

אגב.. עלייה בדלק גוררת אחריה ענפים אחרים ואין צורך להסביר,הדבר מובן.

פורסם
טעות ידידי

ב10 שקל לליטר ימשיכו לנסוע.

כוס קפה ושני עלי חסה בבתי הקפה עולים 25 שקלים.

יוותרו על הפוזה בקפה עם העשן הסמיך של המכוניות ברחוב,וישימו דלק ברכב.

כשנגיע ל10 שקל נשוחח שוב.

אגב.. עלייה בדלק גוררת אחריה ענפים אחרים ואין צורך להסביר,הדבר מובן.

שיעלה ל10 ואפילו ל20. אולי נתחיל לחסוך בכל טיפה של דלק כמו שמתחילים לחסוך בכל טיפה של מים. או נעבור למשהו נקי יותר - אז זה כבר יהפוך כלכלי.

פורסם
שיעלה ל10 ואפילו ל20. אולי נתחיל לחסוך בכל טיפה של דלק כמו שמתחילים לחסוך בכל טיפה של מים. או נעבור למשהו נקי יותר - אז זה כבר יהפוך כלכלי.

מי אמר שחסכנו במים ? הדבר היחידי שקרה כאן זה ניפוח קופת האוצר. משקי הבית הפרטיים אכן חסכו במעט, אבל התעשיה הגדילה את כמות השימוש שלה במים בשנה האחרונה.

כשנעבור למשהו נקי יותר תסמוך על הממשלה שתטיל איזשהו מס שלא קיים על מנת להשלים את החור בתקציב האוצר, בדיוק כמו שקרה עם המתנול שהיה נטול מסי בלו ועלה כ2 ומשהו שקלים הליטר.

גיל במקרה אני עובד בתי קפה כבר 5 שנים וראיתי לא מעט, לי כלקוח הייתי מעקם בעבר פרצוף כשהיו אומרים לי שקפה גדול עולה 16. אבל כשתבין את העלויות מאחורי בית הקפה תבין שבסך הכל מדובר בעסק שמנסה להתקיים והעלויות נופלות על הלקוח.

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
מי אמר שחסכנו במים ? הדבר היחידי שקרה כאן זה ניפוח קופת האוצר. משקי הבית הפרטיים אכן חסכו במעט, אבל התעשיה הגדילה את כמות השימוש שלה במים בשנה האחרונה.

כשנעבור למשהו נקי יותר תסמוך על הממשלה שתטיל איזשהו מס שלא קיים על מנת להשלים את החור בתקציב האוצר, בדיוק כמו שקרה עם המתנול שהיה נטול מסי בלו ועלה כ2 ומשהו שקלים הליטר.

גיל במקרה אני עובד בתי קפה כבר 5 שנים וראיתי לא מעט, לי כלקוח הייתי מעקם בעבר פרצוף כשהיו אומרים לי שקפה גדול עולה 16. אבל כשתבין את העלויות מאחורי בית הקפה תבין שבסך הכל מדובר בעסק שמנסה להתקיים והעלויות נופלות על הלקוח.

תמיד יהיו עיוותים. מה שאני רוצה להגיד שזו תפקידה של המדינה לעשות רגולציה בתחומים מסוימים, ורגולציה בתחום הדלק יכולה לעזור משמעתוית בשינויים בהרגלי הצריכה.ואם כבר נגעתי בנושא מים, הנה דוגמה: אני עליתי מארץ שסובלת ממחסור חמור ביותר במים (אוזבקיסטאן), ועדיין המים עולים גרושים שם ומתבזבזים בכיף. אני יכול להשוות את המציאות שם למציאות פה ולמרות כל העיוותים רואים שפה הרגולציה בתחום מחירי המים הצליחה להקטין את הצריכה הפרטית (שהיא הצריכה העקרית) כמעט למינימום אפשרי. גם על ידי החדרת המודעות דרך הכיס.

תוספת:

וגם לייעול ופיתוח טכנולוגיות חדשות בתחומי התפלה, טיהור ושימוש חוזר

לאותה תוצאה נגיע גם עם הדלק

פורסם

כשתהיה בעל עסק עצמאי, ותרשום הכל בקופה תגיב לענין הזה.

אבא שלי עצמאי אז אל תדבר באוויר. הכל נרשם. אם אבא שלך לא יכול להתקיים בלי לרמות שיסגור את הבסטה וילך לעבוד עבור מישהו.

איך אתה מציע לסגור את החוק בתקציב?

פורסם

חביבי מה שעובד במגזר הפרטי יכול לעבוד גם בממשלתי על התיעלות שמעת ?

כמה כסף אפשר לחסוך מהתיעלות? המון

חברת החשמל אמורה להיות לכאורה החברה הכי ריווחית שקיימת במדינה ולמעשה היא רק מפסידה כסף וזה רק קצה הקרחון עוד לא נגענו בנושא הרגיש ע"ש צהל שכמות הכספים שראיתי בעיינים שלי נזרקים לפח יכלו לקיים עיירה שלמה למשך שבועות שלמים. ואני מדבר על סמך דברים שראיתי בעיינים שלי

שירתתי כטבח שהתקציב השנתי שלו רק למזון עמד על מעל 1 מיליון שח

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

סלחו לי אבל השרשור הזה מעלה לי מרמור ותסכול ברמות (ואני אחרוג מעט)

איך במדינה ששרדה מלחמות רבות , והייתה על עצם העלמות מהמפה , שרדה .. ואף הייתה למעיין חממת קדמה וטכנולוגיה באזור .

התפתחה עם השנים , אוכלוסייתה עלתה , צבאה רק התחזק , ומהתקופה ההיא שנצחנו ברב המלחמות והעולם תמך ..

הפכנו למדינה ,

שלא מכבדת לוחמיה , מעלה מיסים (באופן עקבי וגורף ) , "הפסדנו" בלבנון (בכירים העריכו לא נכון) , מנהיגיה נהייו מצנועים וגרים בדירות קטנות למנהיגים שגרים במגדלי שן ובשכונות יוקרה , שלא אכפת להם מזולתם .

מנהיגים שאכפת להם רק מהמושב המסריח שלהם , לעומת העבר שבו היה אכפת להם גם מהאזרח הפשוט ומדעתו .(רבין והדולרים - זה ממש חתיכת דוגמא ).

הפער בין העניים והעשירים רק התרחב והתרחב . למוצלחי ועשירי המדינה אכפת רק מעצמם (ראוי שהגווים יהוו להם אור )

ומהמבנה החדש שיבנה ויקרא על שמם .

החינוך רק "נופל" , בעוד שהמיסים רק עולים - איך זה ייתכן בכלל ?

מגד"ים במיל שמפוטרים מעבודתם , ומתביישים להגיד שהם עושים מילואים .

מקווה שפרקתי ..

עריכה :

לא , לא פרקתי ..

הדלקתי טלוויזיה וראיתי את "מאבק" הסטודנטים ..

מה לעזאזל קורה פה ?

פורסם

איזה מדינה מערבית ? איפה ?

עוד עצבים :

נפתח לי דף הבית , ומה אני רואה - הולכים להטיל מס של 25% על מלגות לסטודנטים .

אין , פשוט אין על המדינה הזאת , עד שבא צדיק ומנסה לעזור לסטודנט עני ומרוד , באה המדינה ולוקחת לו 25% מס .

מה נסגר ?

איפה הסמיילי עם הראש בקיר ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...