Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אההה, עוד שרשור על מחירי הדלק?

הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

האזרח הקטן נאלץ לשלם בגדול

ואותי מעניינת ירדה יותר מהכל

הולך למילואים, כן

וסופר את הכסף שאין.

ומשיח לא בא,

משיח גם לא מטלפן.

5EMikU8Yc2k דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אההה, עוד שרשור על מחירי הדלק?

הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

האזרח הקטן נאלץ לשלם בגדול

ואותי מעניינת ירדה יותר מהכל

הולך למילואים, כן

וסופר את הכסף שאין.

ומשיח לא בא,

משיח גם לא מטלפן.

5EMikU8Yc2k דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

עשיתי לך סקירה קצרה מחיפוש של ת'רדים ישני

באו נעשה משהו אולי קבוצת חזקה בפייסבוק

קבוצה בפייסבוק ? ככה נלחם בתופעה?

מה שצריך לעשות זה להשבית את המשק.

ככה יום יומיים.

הבעיה שאף אחד לא יעשה את זה.

שמישהו ירים את הכפפה ועם פירסום מאסיבי בכל שאר הפורומים אפשר לעשות הפגנה שתרעיד את המדינה.

אבל מי באמת יפסיד יום עבודה בשביל זה ?

מי באמת מוכן לחרם צרכנים על דלק ולעבור לתחבורה ציבורית למשך כמה ימים רק בשביל שהמדינה תבין שאם היא פוגעת לנו בכיס נפגע גם בכיס שלה ? נכון אף אחד.

בכל פעם שאני רואה ת'רד על העלאת מחיר איך נגמרת ההודעה הראשונה של הת'רד ? רוצו לתדלק מחר עולה המחיר. לא, ככה לא נלחמים, צריך להחרים את הדלק וכמה ימים בלי רכב לא הרגו אף אחד, בעצם הרגו רק את הישראלים שלא יוותרו על הרכב שלהם.

אז בפעם הבאה כשהמחיר יעלה, תחשבו מה אתם עשיתם בשביל שזה לא יקרה, ואם תמשיכו להאשים את הממשל זה לא יעזור.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

בנוגע למחירי הדלק - אין לי בעיה שהם יעלו, בתנאי שתהיה הורדה מקבילה במסי הרכישה לרכב חדש (וכמובן שזה לא יקרה...)

עדיין - אי אפשר לבצע קפיצות גדולות מדי, לא בזה ולא בזה: אם תעלה בחדות את מחירי הדלק, הכלכלה תיפגע קשות וגם הצרכן הפרטי. אם תוריד בחדות את מחירי המכוניות החדשות - גם אז ייפגע הצרכן הפרטי שיש לו מכונית, וכמובן גם חברות המימון והליסינג שיש להן צי מכוניות.

ובנוגע למה שאולג כתב על "את השמאל הטבע העביר מן העולם" - אוי ואבוי לנו מדינה שיש בה רק ימין. איזון זה אלמנט חשוב מאוד בדמוקרטיה. באותה המידה היית יכול לומר שאת המיעוטים הטבע צריך להעביר מן העולם, וקבוצות באוכלוסיה כקשישים, הומואים ואנשים עם עיניים ירוקות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בנוגע למחירי הדלק - אין לי בעיה שהם יעלו, בתנאי שתהיה הורדה מקבילה במסי הרכישה לרכב חדש (וכמובן שזה לא יקרה...)

יש בעיה גם אם יורידו את מס הקנייה - לא נרגיש את זה במחיר, כי אין תחרות. אבל את העלייה במחירי דלק נרגיש מיד.

כאשר הורידו את המס מ-97% ל-72% המחירים לא ירדו בשקל, אבל כשהעלו את המס ל-82% חזרה במסגרת "מיסוי ירוק", המחירים עלו כמובן, ועכשיו יש שמועות על עלייה נוספת בתחילת השנה בגלל עליה בשער היין, וכאשר היורו יירד, המחירים ירדו? רק כמה דגמים בודדים באלפי שקלים בודדים. חוץ מזה יש מבצעים וימי מכירות פה ושם, וזהו..

פורסם
יש בעיה גם אם יורידו את מס הקנייה - לא נרגיש את זה במחיר, כי אין תחרות. אבל את העלייה במחירי דלק נרגיש מיד.

כאשר הורידו את המס מ-97% ל-72% המחירים לא ירדו בשקל, אבל כשהעלו את המס ל-82% חזרה במסגרת "מיסוי ירוק", המחירים עלו כמובן, ועכשיו יש שמועות על עלייה נוספת בגלל יין בתחילת השנה, וכאשר היורו יירד, המחירים ירדו? רק כמה דגמים בודדים באלפי שקלים בודדים. חוץ מזה יש מבצעים וימי מכירות פה ושם, וזהו..

זה ממש לא נכון. כשהורידו את מס הקנייה המחירים ירדו גם ירדו. הם פשוט החליטו ברגע האחרון להוסיף את המיסוי הירוק, אז במרבית הקטגוריות הירידה התאזנה.

העניין הוא, שאם רוצים ללכת בכיוון הזה, צריך ללכת עד הסוף ולא "סתם" לדפוק את הציבור עם העלאת מס על אחזקת הרכב. הם רוצים מכוניות חדשות יותר ופחות מזהמות? מצוין. שיורידו את מחיר החדשות ויעלו במקביל את עלות האחזקה. כמובן שיהיו מזה מפסידים (מי שנוסע הרבה, כל מי שיש מכונית בבעלותו, חברות עם ציי רכב וכדומה) ומרוויחים (מי שעומד לרכוש אוטו ונוסע מעט) אבל יהיה (סוג של) איזון. ועדיין, זו לא אופציה טובה כמובן...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מי בדיוק הוריד את המחיר? אני זוכר רק את אוקטביה, יש לך עוד דוגמאות? אני מדבר לא על דגמי מיני למיניהם שירדו מעט בעקבות מיסוי ירוק. זכור לי היטב גם, שעל גולף דווקא העלו את המחיר באיזה 5K. וכאשר דלק מוטורס מעלים מחירים וכל השער מעלים בעקבותיהם ,למרות שלרובם אין שום קשר לשער היין, זה לדעתך תחרות?

פורסם

מי באמת מוכן לחרם צרכנים על דלק ולעבור לתחבורה ציבורית למשך כמה ימים רק בשביל שהמדינה תבין שאם היא פוגעת לנו בכיס נפגע גם בכיס שלה ? נכון אף אחד.

אני מוכן. לעזאזל, אפילו עשיתי את זה בעצמי.

היום אני נוסע הרבה יותר בתחבורה ציבורית ופחות ברכב הפרטי שלי. חלק מהנסיעות הארוכות העברתי מהרכב שלי לרכב הליסינג של אבא שלי, ככה הוא "משתלם יותר".

אבל אני סטודנט שהזמן שלו זול, אולי אפילו זול מידי. אני מבין למה אתה חושב שאף אחד לא יעבור לתחבורה ציבורית. תן לי לספר לך בקצרה למה - היא גרועה. כל נסיעה בתחבורה ציבורית לוקחת לי פי-2 זמן בהשוואה לרכב הפרטי, וזה כשהרכבת לא מתעכבת בגלל גמלים על המסילה או שהאוטובוס לא מתחמם בעליות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסיבה העיקרית לכך שרוב הרכבים לא הוזלו היא כי אין שום חובה בעצם לגלגל את ההנחה אל הצרכן.

מחירה של פיאט פנדה היה צריך להיות בסביבות 60-65K, אבל הוא נותר גבוה. למה? ככה.

היבואן היחידי שהחליט מראש לתמחר את הרכב שלו במחיר זול בטירוף היה מכשירי תנועה עם האלטו - ועל כך כל הכבוד להם.

היום האלטו נמכרת במחיר של 57.5K במבצעים שונים - והיא אכן מוכרת בכמויות היסטריות.

זה מוכיח דבר אחד - תמכור בזול, תמכור כמויות.

אגב - מי שמוכר בכמויות את הרכבים שלו, דואג לפרנסה בשפע למוסכים ולמכירות עתידיות של חלקי חילוף שמביאים רווחים נאים במשך שנים רבות.

פורסם

גם אני עברתי חלקית לתחבורה ציבורית. בגדול, ואמרתי את זה בשרשורים אחרים על הנושא, הגדלת הבלו היא דבר טוב. אמנם היא מתבצעת באופן דורסני ע"י הממשלה אבל המצב שנוצר הוא 1. יש יותר מדי רכבים על הכבישים 2. מעמד הביניים כמעט לא משתמש בתחבורה ציבורית. צריך לחסל את כל תרבות הליסינג שמאפשרת לבן אדם להעלות על הכביש רכב עם דלקן בקשקוש עט אחד וצריך להביא את המעמד הבינוני לקבל את התחבורה הציבורית ככלי תחבורה לגטימי. מכיוון שבטוב זה לא ילך, אז שילך בכוח ודרך הארנק וככל שניגמל מההתמכרות לנפט יותר מהר ככה הילדים שלנו יודו לנו יותר.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
מי בדיוק הוריד את המחיר? אני זוכר רק את אוקטביה, יש לך עוד דוגמאות? אני מדבר לא על דגמי מיני למיניהם שירדו מעט בעקבות מיסוי ירוק. זכור לי היטב גם, שעל גולף דווקא העלו את המחיר באיזה 5K. וכאשר דלק מוטורס מעלים מחירים וכל השער מעלים בעקבותיהם ,למרות שלרובם אין שום קשר לשער היין, זה לדעתך תחרות?

להזכירך המס ירד באופן עקבי שנה אחרי שנה (אני חושב שזה היה מ-92% ועד מה שהיה אמור להיות 72%) וכתוצאה המחירים אכן ירדו (עקוב אחרי השינויים ב"קבוצה 2" - ב-2006 היא הייתה סביב 120 אלף, ב-2008 סביב 111 אלף). ואז הגיע המיסוי הירוק, ובמקום לרדת ל-72% מ-75%, עלינו ל-83% (אחרי שזה כמעט היה 90% שוב...).

וכמובן שאין תחרות אמיתית, זו כבר בעייה אחרת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני מבין למה אתה חושב שאף אחד לא יעבור לתחבורה ציבורית. תן לי לספר לך בקצרה למה - היא גרועה. כל נסיעה בתחבורה ציבורית לוקחת לי פי-2 זמן בהשוואה לרכב הפרטי, וזה כשהרכבת לא מתעכבת בגלל גמלים על המסילה או שהאוטובוס לא מתחמם בעליות.

FUCK IT תאמין לי שאני יודע גם יודע, אתה יודע מה זה לעשות יומיות בתל השומר ? אתה יודע איזה פקקים יש ביום חמישי בז'בוטינסקי וכמה זמן לוקח לקו 70 להגיע עד הרכבת ? שעה כן כן זה לא דבר הזוי שעה ! אתה יודע כמה זמן היה לוקח לי ברכב שהיה לי להגיע עד נתניה ? 40-50 דק' תלוי בעומס.

העדפתי לרוץ מהבסיס כמו חמור לעבודה בשביל שיהיה לי כסף לאחזקה של הרכב ולנסוע כל יום נתניה - תל השומר רק בשביל לא לעבור את הסיוט הזה שלוקח כמעט שעתיים אם יש פקקים ועיכובים.

אתה יודע מה זה לסיים משמרת בבית קפה בחור שנקרא הרצליה פיתוח ולחכות למונית ב1 בלילה ? לפעמים אפשר להתייבש גם חצי שעה בתחנה עד שתגיע מונית שירות לנתניה.

אגב, זה שבאיזורים המבוססים יותר יש רכבים חדשים יותר על הכביש זה לא מעיד המצב בשאר המקומות בארץ. רובנו הגדול עדיין נוסע על גרוטאות בנות 10+

בנוגע למחירי הדלק - אין לי בעיה שהם יעלו, בתנאי שתהיה הורדה מקבילה במסי הרכישה לרכב חדש
הבעיה הגדולה היא שהמרוויחים הגדולים מכל משחקי המיסוי הם היבואנים, כצרכן אני לא רואה הבדל מהותי בשוק הרכבים החדשים. פרט למבצעי מכולת שמבצעת צ'מפיון בטח ע"מ לנקות מחסנים לקראת הגעת TSI לא ראיתי יבואן שבא והוריד מחירים בצורה דראסטית כפי שזה היה אמור להיות מורגש. בירידת מיסוי מ95 ל75 יש הבדל מאוד משמעותי במחיר, אתה שמת לב למשהו כזה ? כי אני לא. הדבר המשמעותי שקרה בשוק הרכב זה האלטו במחיר לכל נפש, והמס בלו שמנזק לו כשלמישהו באוצר שם משעמם. ומי באמת מרוויח משטיות המיסוי האלה? העשירון העליון כמובן, כמה אנשים בגילנו 22-26 יכולים להרשות לעצמם לקרוע ניילונים מבלי להשתעבד? ומי אוכל אותה כשהמס בלו עולה ? מעמד הביינים כמובן כי הם אלה שממילא לא יוכלו לקנות רכב. לא היה מפריע לי אם היו דוחפים עוד היטלים לחדשות ומורידים מיסוי על הדלק ועל הביטוחים.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
להזכירך המס ירד באופן עקבי שנה אחרי שנה (אני חושב שזה היה מ-92% ועד מה שהיה אמור להיות 72%) וכתוצאה המחירים אכן ירדו (עקוב אחרי השינויים ב"קבוצה 2" - ב-2006 היא הייתה סביב 120 אלף, ב-2008 סביב 111 אלף). ואז הגיע המיסוי הירוק, ובמקום לרדת ל-72% מ-75%, עלינו ל-83% (אחרי שזה כמעט היה 90% שוב...).

וכמובן שאין תחרות אמיתית, זו כבר בעייה אחרת.

רוני

הירידה ההיא (נראה לי גם שמ-114K ל-111 ולא מ-120K) באה כי עדיין היתה שיטת הקבוצות ורגולציה מסויימת, ברגע שביטלו אותה - נתנו יד חופשית ליבואנים והמחירים עלו ללא שום קשר למיסוי לדעתי. מיסוי ירוק הגיע כחצי שנה (או יותר אפילו) אחרי שביטלו את שיטת הקבוצות, לא?

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3977359,00.html

:roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

לא ייאמן, בנוסף ל-20 אג' המתוכננות לסוף השנה, החל ממחר יהיו עוד 20 אג' בחשבון.

ברגעים אלה אני מתבאס שאין יותר C3 דיזל ידנית למכירה בחברות ההשכרה. באמת רכב שכדאי לקחת לקבר.

נו שוין, לפחות יש פונטו קטנה שנוסעת 550 ק"מ על מיכל של 40 ליטר.

פורסם
נו רוצו לתדלק המחיר עולה מחר, אה אופס הוא כבר עלה לפני שעה חבל שלא תידלקם פול ודפקתם את המדינה ב2 שקל.

טנק של 40 ליטר כפול 20 אג' = 800 אג' = 8 ש"ח.

3 תדלוקים בחודש כפול 8 ש"ח = 24 ש"ח.

12 חודשים בשנה כפול 24 ש"ח בחודש = 288 ש"ח.

288 ש"ח זה הסכום שהשנה המדינה הולכת לקחת ממך. יכלת לקנות בזה משהו. אולי חולצה יפה, אולי לקחת את האישה שלך למסעדה טובה. אבל עכשיו תשלם את זה בתור מס.

אני לא הייתי מזלזל בכסף הזה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...