Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מממנים קניית רכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשנים האחרונות לא נתקלתי בפקדונות כאלה, גם לא התעניינתי במיוחד. יתכן שזכית לריבית משופרת תמורת אבדן נזילות, ומאידך אתה לקוח טוב שמקבל הלואות בתנאים מועדפים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרי מכירת הרכב וסגירת הלוואה בקושי ישאר כסף למקדמה נוספת. אם לא תמכור את הרכב תיאלץ לשלם X ש"ח במזומן או לפרוס את היתרה פעם נוספת בריבית. כדי לשלם במזומן את היתרה כעבור 3 שנים צריך לפתוח תוכנית חסכון במעמד הרכישה ולסגור Y שקלים כל חודש וזה מתווסף לסכום החזר חודשי בתקופת הפריסה הראשונית. כמובן שכמעט אף אחד לא עושה את זה וחברת מימון מקבלת עוד הלוואה בריבית. הוכחה נוספת שאין ארוחות חינם בחיים. העיקר אנשים חושבים שזה "רק" 1,000 ש"ח בחודש. נפלאות האשראי.

פורסם

אני לא מבין איך הטענה שלך סותרת משהו ממה שכתבתי.

רשמתי שהדבר הנכון לעשות הוא למכור את הרכב ולהשתדרג לחדש.

בעת המכירה של הרכב בסוף התקופה תשאר בידך יתרה.

שוב, אין צורך להסתבך יתר על המידה. באם הריבית שתוכל להשיג על הסכום גבוה יותר מהריבית של ההלוואה - אין סיבה לשלם במזומן.

הרבה מאוד חברות בעלות תזרים מזומנים חיובי מאוד מעדיפות לעבוד באשראי בדיוק מסיבות אלו. לפעמים הדחיה הטבעית שיש לנו מהלוואה לא הגיונית מבחינה כלכלית.

פורסם

אני מצדד בגישה של נטקו.

אוטו קונים בכסף שיש ולא בכסף שאין.

המכשול העיקרי בשיטה שלו היא המשמעת העצמית הדרושה כדי באמת להפקיד בחסכון (או באפיק השקעה אחר) את סכום הכסף שאחרת הייתם משלמים כהחזר של ההלוואה.

אם לא גורמים לפער בתזרים המזומנים לעבוד בשבילכם, אז לא עשיתם כלום.

ולגבי אותו נגד עם הדירה, שמשלם בטח 40% מהמשכורת שלו על המשכנתא - אם לדעתו הוא חי את החיים הטובים בכך שיש על שמו בטאבו דירה במקום טוב, שיבושם לו. אני מקווה שנשאר לו מספיק כסף בשביל חינוך, חוגים לילדים, בילויים, חופשות וכו'.

גם אני פעם לקחתי משכנתא במימון מירבי (אז היו נותנים 85%), גרדתי את כל ההון העצמי שהיה לי (ושלא היה לי), וחיינו במשך כמה שנים בבית "שלנו" עם גינה ומרפסת ושתי חניות פרטיות, אבל לא נשאר כלום לחופשות, בילויים, מסעדות ופינוקים.

אז כן, היה לנו בית, אבל לא חיינו את החיים הטובים. רחוק מזה.

היום אנחנו חיים בשכירות ואנחנו הרבה יותר מאושרים (למרות שאשתי אולי תגיד אחרת... קשה לשבור דוגמות של דור שלם).

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי הרשה לי לחלוק על דעתך.

לפי הצעת נטקו, שלוש שנים הבחור חי בצמצום כי את הכסף שהוא מחזיר לבנק בשיטה הראשונה הוא מפקיד לבנק בשיטה השניה.

אן כמאמר הגשש הוא מפקיר בבנק.

ההבדל הוא שבשיטה הראשונה הוא נוסע על רכב חדש ומפנק ובטיחותי בשיטה השניה הוא נוסע על גרוטאה.

בסוף אותם שלוש שנים הפער בין שתי השיטות הוא לא כזה גדול .

לך תמצא כאן בארץ הקודש רכב מהנה בן 10 שנים שלא נשחט /נשחק עד דק.

קליאו ספורט חביבה.:-D

תתחדש על המרצדס. והסניק החביבה גוררת אותה בגאון .

לפעמים בא לבכות כאשר אתה רואה את הקלות בה נעשים דברים שם באירופה.

ולגבי סוגיית הדיור.

בית טוב בארץ ומשכנתא עליו בגובה X שקלים בחודש.

בשכירות לא תמצא בית כזה בסכום של פחות מX

לכן מבחינת החיים החוגים והפינוקים אתה באותו מצב רק שבבית משלך אתה בסוף משאיר לנכדיך נכס

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה שמתבטא בשרשור זה הוא חוסר התכנון לעתיד, אשר מתבטא אפילו באופן יותר מובהק כאן. אנשים לא מתאפקים ומוציאים כל פרוטה שיש להם על "החיים הטובים" ואז, כאשר מגיע רגע האמת ויש צורך אמיתי בסכום גדול, מתברר כי כולו "נשרף" על רכב יקר, או טיולים בעולם או הוצאות שוטפות כאלה ואחרות. איני טוען כי צריך "לסגור" כל סכום ולהמנע מהנאות החיים, אבל צריך גם להביא בחשבון צרכים עתידיים, ותקופת הרווקות, בה אין הוצאות גדולות על המשפחה, היא תקופה מצויינת לחסכון לעתיד.

ולישה - בעניין הבחירה בין דיור בשכירות לבין רכישת דירה התחשיב הכלכלי מאוד לא חד משמעי ולדעתי כלל לא ניתן לחישוב ואפילו לאומדן בשל פרקי הזמן הארוכים בהם מדובר. יש גם עניין פסיכולוגי של התחושה של להיות "בעל דירה" מחד, והקושי הטכני של צורך בהחלפת דירות בתדירות גבוהה כאשר מתגוררים בשכירות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל

אני כתבתי כי הישראלי המצוי בעד רכישת דירה , כאשר ג'רמי לא לגמרי בדעתי.

ולכן אמרתי כי לקנות בית טוב (הטוב מתייחס לבית, כבית לא כאלטרנטיבה לשכירות , כן או לא ) עליו אתה משלם X

מול בית עליו אתה משלם שכ"ד X עדיף בית שלבסוף יהיה שלך.

אם בשני המקרים אתה מוציא X אז אין לך כסף לבזבז או לחיות טוב כמו כוונו דבריו של ג'רמי.

קרא את הודעתו בשנית, הדבר יהיה יותר ברור.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אנשים לא מתאפקים ומוציאים כל פרוטה שיש להם על "החיים הטובים" ואז, כאשר מגיע רגע האמת ויש צורך אמיתי בסכום גדול, מתברר כי כולו "נשרף" על רכב יקר, או טיולים בעולם או הוצאות שוטפות כאלה ואחרות.

אבל אתה מתעלם מהעובדה שרכב הוא נכס ששווה כסף.

אם פתאום הוא צריך סכום גדול לצורך דחוף כלשהו, הוא תמיד יכול למכור את הרכב, לקנות במקומו את אותו רכב זול שרצית שהוא יקנה מלחתחילה, והנה לו סכום כסף גדול.

ההבדל בין המצב הזה להצעה הנוכחית הוא שעד אותה תקופה הוא לפחות נהנה מרכב איכותי ובטיחותי, ושהרכב הזול יותר שהוא קנה עכשיו כנראה גם טוב יותר מהרכב שהוא היה קונה באותו תקציב בתחילת הדרך.

פורסם

אתה טועה טעות בסיסית כאשר אתה מתייחס לרכב כנכס, ואני אציג את העניין בצורה פשטנית ביותר:

נניח שיש ברשותך 100,000 ש"ח, ושתי דרכים להשתמש בהם - להפקיד בבנק או לרכוש רכב.

אם תפקיד את הסכום בבנק כעבור שנה יהיו ברשותך, נניח, 103,000 ש"ח (בהשקעה שמרנית עם ריבית צנועה).

אם תרכוש רכב ותעמיד אותו מתחת לבית תוכל למכור אותו כעבור שנה תמורת 90,000 ש"ח, בהערכה אופטימית. אם תשתמש בו בכמות מתונה ולא יהיו תקלות או תאונות תוסיף לכך הוצאות אחזקה כ-12,000 ש"ח בשנה, כלומר למעשה לאחר המכירה יעמדו לרשותך כ-78,000 ש"ח.

כלומר - סה"כ למעשה עלות החזקת רכב בתחשיב מפושט זה היא 25,000 ש"ח לשנה, או, אם תרצה, כדי לחזור בסוף השנה למצבך בהתחלה יהיה עליך לחסוך במהלך השנה 25,000 ש"ח, כלומר למעלה מ-2,000 ש"ח בחודש. כמובן שאם מדובר ברכב ישן הפסד הערך קטן יותר, מצד שני הוצאות האחזקה השוטפות גדולות יותר.

פורסם
אם תפקיד את הסכום בבנק כעבור שנה יהיו ברשותך, נניח, 103,000 ש"ח (בהשקעה שמרנית עם ריבית צנועה).

אולי דיי כבר עם החישוב הטיפשי הזה?

מה אנחנו בשיעור ראשון במבוא לכלכלה לילדים אוטיסטים?

1. אם תשים את הסכום הזה בבנק אז אומנם תרוויח 3,000 ש"ח כעבור שנה, אבל אתה תהיה במשך השנה הזאת בלי רכב!! איך אתה יכול פשוט להתעלם מזה בהפגנתיות, אני לא מצליח להבין.

2. עלויות אחזקה יש לכל רכב. כך שגם אם הוא יקנה רכב ב-20,000 וישים 80,000 בבנק לצורך העניין, עלויות האחזקה עדיין יהיו קיימות, ואולי אף יקרות יותר ברכב המיושן.

3. ברור שיש מחיר לנסיעה ברכב חדש לעומת רכב ישן. אתה כל הזמן מציג את זה כאילו גילית את אמריקה. מה הנקודה שלך?

4. אתה מאוד מצחיק אם אתה חושב שיש מישהו עם 100,000 ש"ח במזומן ובלי רכב, שילך וישים את הכסף הזה בפיקדון ואז יסע בתחבורה ציבורית (ומה, זה בחינם?). כמו שאמרתי, הבדיקה הזאת מתאימה לשיעור ראשון בכלכלה, לא למציאות.

פורסם

אתה מדבר במונחים אבסולטים לחלוטין. שחור ולבן. יש המון גוונים של אפור באמצע.

1. ניתן לרכוש רכב ב-20K שיעשה את העבודה מצויין ואת היתרה לסגור בבנק.

2. עלויות אחזקה לעולם יהיו יותר זולות ברכב ישן עממי.

3. הנקודה שצריך לחיות לפי יכולת כלכלית ריאלית.

4. אם יש לי 100K אני חייב לרכוש רכב במלוא הסכום? אולי אני מעדיף לקנות פנדה ב-25K ואת היתרה לסגור בתוכנית חסכון? וכן, בעיקרון תחבורה ציבורית זה בחינם כי המעסיק משלם החזר נסיעות ופלוס אתה מקבל רבע נקודת זיכוי נסיעות בחישוב מס הכנסה.

פורסם

אני אסכם זאת כך.

השרשור הוא איך לממן קניית רכב!!

כל השאר , זה נסיון של פלוני להאיר את עיניו של אלמוני כי כך עדיף, כל אחד לפי סדרי העדיפויות שלו.

קיבל הבחור גם מזה וגם מזה.

וכל העצות ניתנות מתוך רצון של עזרה וסיוע.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תראה ידידי.... הכול שאלה של איך אתהתסתדר עם התשלומים החודשיים של אותו רכב.....

אל תשכח...(בדגש על על).... שיש לך ביטוח מקיף שאתה צריך לשלם עליו הוצאות חודשיות קבועות שאתה משלם כול חודש( פלאפון קופת חולים וכו)

אל תשכח גם דלק( אוטו חסכוני ככל שיהיה ברגע שיש לך תמועקה של תשלום חודשי לרכב על דלק מימנמום אתה שם בחודש 1000 שקל)

יש הרבה אפשריות מימון

1. בנק

2.חברות ממון כגון פמא מימון ישיר וכו

3.סכוניות הרכב עצמם

4. שוק אפור( כמובן שזה לא אופציה נורמלית אבל עדיין אופציה למי שרוצה שירשמו לו על המצח" אני חי בזמן שאול")

אבל אחרי כול זה השורה התחתונה אם תוכל לממן את זה

אם אתה בן אדם שמררוויח לדוג 7 K בחודש הייתי אומר לך על זה

ואם פחות מזה הייתי אומר המתן קצת.. כמה שזה קשה( ותאמין לי שאני מבין אותך( לא סתם הניק שלי נקרא כך....(-:...)

ואז אם לאלרכוש את כול הרכב במזומן לפחות להוריד דרמטית את התשלומים החודשיים על הרכב מהחסכון שתיצור לעצמך...

בהצלחה אחינו

• תוכן חדש...