Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזכיר לי סיפור על מישהו שלקח A6 קוואטרו לסופ"ש של נסיעת מבחן וביום ראשון בבוקר קיבלו בצ'מפיון טלפון שהרכב התחפר בחוף.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יום חמישי האחרון, חוף דור (דרומית לחיפה), ראיתי אאוודי קוואטרו סטיישן שהורידה אופנוע ים בחוף ללא שום בעיות מיוחדות (נדמה לי שהוא הוריד לחץ בצמיגים לפני הכניסה). התמרון בוצע בקלות מפתיעה. לעומת זאת לפני שבועיים בערך, בחוף הבונים (גם דרומית לחיפה) סובארו פורסטר טורבו "קברה" את עצמה בחול (ללא שום נגרר) מכיוון שהחול שם לעיתים טובעני למדי, ונוטה להכניע נהגים לא מנוסים וערסים בני 14 עם פולריס טרייל-בוס חבוט. כפי שנאמר לפני- הכל תלוי בסוג החול, מבחינה תאורתית, כמו שכתבתי, הדבר אפשרי.

פורסם
יום חמישי האחרון, חוף דור (דרומית לחיפה), ראיתי אאוודי קוואטרו סטיישן שהורידה אופנוע ים בחוף ללא שום בעיות מיוחדות (נדמה לי שהוא הוריד לחץ בצמיגים לפני הכניסה). התמרון בוצע בקלות מפתיעה. לעומת זאת לפני שבועיים בערך, בחוף הבונים (גם דרומית לחיפה) סובארו פורסטר טורבו "קברה" את עצמה בחול (ללא שום נגרר) מכיוון שהחול שם לעיתים טובעני למדי, ונוטה להכניע נהגים לא מנוסים וערסים בני 14 עם פולריס טרייל-בוס חבוט. כפי שנאמר לפני- הכל תלוי בסוג החול, מבחינה תאורתית, כמו שכתבתי, הדבר אפשרי.

לפני כשבועיים, עתלית, האמר H1 התחפר. אז מה זה אומר?

כל מקרה לגופו. תלוי בחול באותו מקום, תלוי בפעולות הנהג..

פורסם
לא רוצה להשמע צדיק או מתחסד אבל רק להזכירכם הירידה לחוף עם רכב אסורה חוץ מאשר מקומות מוסדרים כמו מרינה ושם ממילא אין בעיה של גישה עם רכב פרטי

עצוב שאתה מרגיש צורך להתנצל על מה שהינו מובן מאליו. אחד המחזות היותר מחליאים הוא עדר הג'יפים שמתקבץ לו על שפת המים, תוך זיהום הסביבה, הרס החוף סיכון המתרחצים ועוד כהנה וכהנה. וכל שאנחנו קוראים כאן הוא דיון מעמיק בשאלה אם יתחפר או לא.

פורסם

מערכת הקוואטרו שבאאודי שלך אינה מיועדת לשטח. יצא לי כבר לראות בעיניים שלי מישהו כמוך עם TTQ שחשב שהרכב שלו יצלח את חוף פולג. המחזה שבו TTQ כסופה ונוצצת מפרפרת את ארבעת גלגליה בחול ולא זזה מילימטר היה מביש למדי.

תחשוב לבד את זה מתאים לך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לפני כשבועיים, עתלית, האמר H1 התחפר. אז מה זה אומר?

כל מקרה לגופו. תלוי בחול באותו מקום, תלוי בפעולות הנהג..

אם היית קורא עד הסוף, היית מגלה שזה בדיוק מה שכתבתי.

פורסם

נכון שכתבת שזה תלוי בחול. אבל גם ציינת שהדבר אפשרי. אז אני טוען שהוא אפשרי כמו שאפשרי ש-H1 יתחפר.

כל מקרה לגופו, יכול להיות שביום נתון במקום נתון זה יהיה אפשרי. אבל להגיד באופן גורף שניתן לעשות את זה עם A6 לדעתי לא נכון.

אם הוא יצליח פעם אחת, פעמיים, יגיע היום שבו הוא יאט יתר מידי או יקח דרך לא נכונה או שסתם יהיה חול יבש ועמוק יותר ואז מה?

כשג'יפ מתחפר קל לחלץ אותו. אני לא רוצה לחשוב איך מחלצים כזה רכב שיושב על הגחון. זה יהיה יקר.

שידבוק לדרכי גישה מסודרות, כמו שיש למשל בחיפה, בחוף הדרומי.

פורסם

לא הייתי לוקח סיכון על כזה אוטו.

למרות כל האלקטרוניקה שמונעת סיבוב של גלגל וכד', יש סיכוי טוב שתצליח להתקדם, אבל במקרה והאוטו שקע כמה סנטימטרים, כמו שקורה גם לג'יפים, והגחון נגע בחול אתה נתקע.

אבל אם אתה מנסה, נשמח לראות סרטון :wink:

פורסם
מערכת הקוואטרו שבאאודי שלך אינה מיועדת לשטח. יצא לי כבר לראות בעיניים שלי מישהו כמוך עם TTQ שחשב שהרכב שלו יצלח את חוף פולג. המחזה שבו TTQ כסופה ונוצצת מפרפרת את ארבעת גלגליה בחול ולא זזה מילימטר היה מביש למדי.

תחשוב לבד את זה מתאים לך.

צר לי להגיד לך, אבל אתה כנראה לא מבין כלכך בנעה והינע :)

אם ארבעת הגלגלים פרפרו אז זה אומר חלוקת כח 25%X4, שזה מעולה, זה מקביל ל-3 דיפרנציאלים נעולים

אין ולא יהיה לעולם טוב יותר מזה !,

החסרונות של רכב כזה הם :

1. גובה גחון - הן ברמת נזקים, אבל חשוב יותר ברמת חיכוך, שהגחוך מתחכך ההתנגדות עולה והתנועה מתקשה
  2. קוטר גלגל - קוטר הגלגל קטן משמעותית מאשר בג'יפים מה שמקטין משמעותית את שטח המגע של הצמיג כמו גם את מומנט הסיבוב (למעשה שג'יפ מתחבר 10 סנטימטר לדוגמא, אז זה 15 אחוז מהגלגל, וברכב פרטי זה 35 אחוז מהגלגל (המספרים לא מדוייקים)
  3. רוחב צמיגים - בעוד ברכבי כביש נהוג 225/235 בג'יפים נהוג 265 מ"מ ומעלה,
  4. סוג צמיג !!!!!! - ברכבים פרטיים הצמיגים הם 100 אחוז כביש, בעוד בג'יפים הם מינימום 25\75, ולרוב 50\50
  5. לחץ אוויר בצמיגים - צמיגי שטח (50\50 ומעלה) בנויים בצורה כזאת שמאפשר ירידה ללחצים מאוד נמוכים לפני קריסה טוטאלית של הדופן

בקיצור לא במנוע\גיר\הנעה הבעיה, אגב לאלו שדיברו על הילוך כח, לא יודע מתי יצא לכם פעם אחרונה לנסוע על רכב ספורט חזק

אבל מניסיון ההילוכים הראשונים (ראשון\שני) מ-א-ו-ד קצרים לרוב

פורסם

מעולם לא התיימרתי להיות מבין גדול, בסה"כ כתבתי את מה שראו עיניי.

עם הכל אפשר להתווכח, לא עם TTQ שיושבת על גחונה בעוד ארבעת גלגליה מסתובבים בניסיון נואש להשיג מעט אחיזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

עתיד

ברגע שלאוטו אין אחיזה(במקרה שלנו יושב על הגחון), לא משנה הדפרנציאל, הגלגלים פשוט מסתובבים כי אין מה שיעצור אותם.

אני לא יודע אם היית בטיולי ג'יפים, או התחפרת והתיישבת על הגחון.

ברגע שהתחפרת בחול והתיישבת על הגחון, בשלב מסויים האחיזה בקרקע תיהיה אפסית(בגלל שחפרת עוד ועוד בחול והעפת הכל מתחת לגלגל החוצה) ואז הגלגלים יסתובבו.

פורסם

אתה לא רוצה שיגידו לך לקנות ג'יפ, אבל זה מה שהייתי עושה במקומך:

משאיר כמובן את ה A6, אבל רוכש ג'יפ א טנדר 4X4 ישן. קיים היצע נרחב של כאלה כבר עם וו גרירה ובעלות של עשרות אלפי שקלים בודדים + עלות ביטוח אתה רוכש כזה ומחזיק אותו בדיוק למטרה הזו.

הנזקים שאתה עלול לגרום ל A6 כתוצאה מירידה לחוף יעלו לך הרבה יותר, מה גם שבעיני וו גרירה מכער אחוריים של כל פרייבט.

פורסם
צר לי להגיד לך, אבל אתה כנראה לא מבין כלכך בנעה והינע :)

אם ארבעת הגלגלים פרפרו אז זה אומר חלוקת כח 25%X4, שזה מעולה, זה מקביל ל-3 דיפרנציאלים נעולים

אין ולא יהיה לעולם טוב יותר מזה !,

גם אם שני הדיפרנציאלים הרוחביים ברכב היו פתוחים, במצב בו הרכב יושב על הגחון כולם יסתובבו.

נסה לדמיין רכב "רגיל" עם הנעה קידמית שמורם על ליפט. האם שני הגלגלים הקידמיים יסתובבו?

החסרונות של רכב כזה הם :

1. גובה גחון - הן ברמת נזקים, אבל חשוב יותר ברמת חיכוך, שהגחוך מתחכך ההתנגדות עולה והתנועה מתקשה
  2. קוטר גלגל - קוטר הגלגל קטן משמעותית מאשר בג'יפים מה שמקטין משמעותית את שטח המגע של הצמיג כמו גם את מומנט הסיבוב (למעשה שג'יפ מתחבר 10 סנטימטר לדוגמא, אז זה 15 אחוז מהגלגל, וברכב פרטי זה 35 אחוז מהגלגל (המספרים לא מדוייקים)
  3. רוחב צמיגים - בעוד ברכבי כביש נהוג 225/235 בג'יפים נהוג 265 מ"מ ומעלה,
  4. סוג צמיג !!!!!! - ברכבים פרטיים הצמיגים הם 100 אחוז כביש, בעוד בג'יפים הם מינימום 25\75, ולרוב 50\50
  5. לחץ אוויר בצמיגים - צמיגי שטח (50\50 ומעלה) בנויים בצורה כזאת שמאפשר ירידה ללחצים מאוד נמוכים לפני קריסה טוטאלית של הדופן

1. אכן, חיסרון.

2. לא הבנתי איפה החסרון כאן? מה שמשנה כאן זה גובה הדופן של הצמיג (כלומר החתך). חתך גבוה מאפשר להוריד יותר אוויר מהצמיג וכאשר מגיעים למצב בו הצמיג שוקע בחול החלק של דופן הצמיג ששקע משמש גם הוא להנעת הרכב קדימה, מה שלא קורה ברכבים עם חתך נמוך של צמיגים.

3. יש רכבי שטח עם סוליה ברוחב 205 ו215 מ"מ. יש גם צרים מהם (למשל לאדה ניבה).

4. דווקא צמיגי שטח מלא פחות טובים בשטח חולי ובדיונות.

5. בצמיגי שטח יש דופן גבוהה יותר (חתך גבוה יותר) שמאפשר הורדה בטוחה של אוויר מבלי לגרום לפירוק של הצמיג מהג'אנט. בצמיגים בעלי חתך נמוך המצב הפוך, והורדה של לחץ האוויר עלולה לגרום ל"קילוף" הצמיג. הדופן של צמיגי שטח (מלא או מלא למחצה) אכן מחוזקת כדי למנוע פציעה שלה בזמן מעבר על סלעים ומכשולים קשים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...