Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלכוהול והמכונית

SuperBamba
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לחברי הפורום

הייתי רוצה להעזר בכם בסוגיה מסוימת. רציתי לדעת מה היא כמות האלוכוהול שניתן לשתות ואז לנהוג כחוק על מנת לסדר לי את החוק הזה בראש סוף סוף אחת ולתמיד (כל אחד אומר לי משהו אחר והגיע הזמן לדעת באמת מה אומר החוק).

עכשיו, לפי מה ששמעתי יש קשר מסוים ל"עובי" הנהג (כלומר אחוז האלכוהול בדם יהיה גדול יותר אצל נהגים רזים יותר מאותה כוס בירה למשל).

אגב, עברתי על שרשורי הפורום הקודמים בנושא ולא מצאתי תשובה לנושא שלי (כל הדיונים בעניין הם של אנשים ששתו ואיבדו את הרישיון).

תודה מראש

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

דווקא זה מאוד ברור. החור מתיר עד 50 מיליגרם אלכוהול ל 100 מיליליטר דם.

ככל שיש לך יותר דם, מן הסתם אתה יכול לשתות יותר אלכוהול ועדיין להיות במסגרת המותר בחוק.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך אני מתרגם אתזה למשהו בר הבנה? (פשוט.. עוד לא יצא לי לספור כמה מיליליטר דם יש לי :x )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החוק לא יכול לקבוע משהו מסוים גם אם כן קבעו.

זה משתנה מאדם לאדם, וגם אצל אדם מסויים יכול להשתנות מפעם לפעם.

אני בצעירותי הייתי שותה חצי בקובוק פנלנדיה כדי ל"התמסטל" והיום כשאני אחרי כמה שנים של פעם בשבועיים חצי ליטר בירה מקסימום אז אתמול למשל כששתיתי 2 חצאים עלה לי ראש ונרדמתי במושב האחורי עד שהגענו חזרה (כ40 דק' נסיעה)

בקיצור ולעניין, זה נתון משתנה מאדם לאדם ומפעם לפעם, עייף, רעב , עירני, הכול משפיע, תדאג שכול פעם יהיה נהג תורן שלא שותה וזהו, אל תסתכן בשביל עוד חצי ליטר, מי שנוהג ישתה שליש ליטר בירה בעדינות וזהו מספיק.

אם אתה רוצה אני יהיה נהג תורן שלכם, הפסקתי לגמרי לשתות בשנים האחרונות. (כול הכסף הלך על הגולף:])

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אישית אף פעם לא השתכרתי או איפשהו קרוב לזה, הכי הרבה ששתיתי היו 4 שוטים של פידג' והאמת לא הרגשתי בכלל (אני אמנם לא עבה במראה אבל כן יש לי כמה קילוגרמים נוספים ואחוזי השומן אצלי גבוהים יותר מאצל שאר בני גילי בגובה שלי) ולשמחתי לוקח לי זמן להגיע להשפעה אם אכלתי כמו שצריך וישנתי והכל. הבעיה פה היא לא ההשפעה (כי אני לא אשתכר ולא אגיע קרוב לזה, יש לי בעיה עם אבדן השליטה שזה מביא) אלא מה מותר. אני וחברי בגדול נקטנו גישה של אסור אפילו לטעום בירה לפני נהיגה ("תטעם אחי, קח שלוק זה טוב!" "לא, אני נוהג") אבל אני יודע שאפשר לשתות יותר מזה ועוד להיות בהכרה מלאה (+שליטה מלאה, אני לא מתכוון לאבד אפילו שבריר שניה מזמן התגובה שלי בשביל איזה משקה) ובמסגרת החוק ואני רוצה לדעת לפי החוק בערך מה המגבלות שלי, בעיקר כדי ששלוק בירה שלא משפיע עליי לא יתורגם ל"אתה שיכור מת" אצל השוטרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא לשתות בכלל. (בגדול אפשר לשתות קצת, נתונים מדויקים ונוסחאות אין לי להגיד לך, אבל הכי טוב זה לא לשתות בכלל!) ובתקווה שיכנס כבר החוק שיאסור לחלוטין שתייה. זאת אומרת שהמכשיר יזהה אפילו אם שתית רבע כוס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא לשתות בכלל. (בגדול אפשר לשתות קצת, נתונים מדויקים ונוסחאות אין לי להגיד לך, אבל הכי טוב זה לא לשתות בכלל!) ובתקווה שיכנס כבר החוק שיאסור לחלוטין שתייה. זאת אומרת שהמכשיר יזהה אפילו אם שתית רבע כוס.

אגיד לך את האמת, זה לא מאה אחוז נכון, בתור אחד שנוהג בצורה מרובעת למדי, שומר על החוק והמכונית בקנאות (לדוגמא, כתוב לסוע 70? לא תראה אותי נוסע 71, ככה אני אוהב) אני יכול להגיד לך שיש אפשרות לתת לאנשים לשתות כוס בירה למשל ולנהוג, כי בשלב הראשוני זה כמו לשתות כוס קולה, כמות האלכוהול שיש שם לא משפיעה עליך אפילו לא ברמה של סיכון מהירות התגובה שלך. אם ייכנס חוק שיאסור שתיית אלכוהול לחלוטין לפני הנהיגה חוששני שאני אאלץ להפסיק לסוע לבילויים בשישי כיוון שאצלנו במשפחה נהוג לטעום מיין הקידוש... תחשוב על זה :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז תקדש על תירוש, כמו שאנחנו עושים, אין בו אלכוהול . :lol:

בקיצור, אל תסתמך על שום נוסחא של איזה מישהו שכתב את זה לפי משקלים וכאלה.

יש בגוף אחוזי שומן, וכמות דם שונה, ומשקל שונה והכל מאוד מאוד שונה מגוף לגוף.

כמובן שיש את השפעת העייפות, האוכל שאכלת באותו יום ואין סוף פרמטרים.

כוס בירה או בקבוק 330 מיליליטר זה הגבול בשבילי אם אני נוהג. וגם זה אחרי שעתיים.

ותאמין לי, אני לא בחור שמשתכר מהר, אם בכלל.

רותם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם לא מבין את ההיגיון, למה בכלל מותר לשתות טיפת אלכוהול אם נוהגים.

הרי כוס בירה אחת לא תספק למר פלוני את מה שהוא ירצה להשיג, אז למה בכלל לשתות ממהתחלה

חבר'ה בחייאת, אם שותים לא נוהגים, ברצינות!!

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכמות המותרת בחוק לא תספק לך את מה שאתה מחפש, לא סטלה ולאחרטה, עדיף לא לשתות וזהו זהו.

אם כך פספסת את ההודעה הארוכה שרשמתי למעלה, אני לא מחפש סטלה, לא לתפוס ראש ובטח ובטח שלא להשתכר, אני הולך היום למנגל של חברים וסביר להניח שבין 90 ל100% מהשתיה המוצעת שם תהיה בירה, והשיקול שלי הוא לשתות כי זה מה יש וכי אני אוהב בירה, אני אגב לא אחד שמסוגל לשתות יותר מבקבוק גם אם אני לא נוהג, אני מרחם על השלפוחית..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רשמתי ''מר פלוני'' כי התכוונתי לכל האדם אשר חשקה נפשו להנות ערב של אלכוהול, לא התכוונתי לפותח השרשור בכלל.

אם יש בעיות הבנה זאת לא הבעיה שלי.

רוב האנשים שרוצים לשתות אלכוהול לא יסתפקו בכוס בירה אחת בלבד, הם ישתו כמה כוסות ויקנחו עם מספר צ'ייסרים.

או שיכול להיות שהקהילה מסביבך היא קהילה של כוס בירה אחת בלבד.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני לא התכוונתי לפותח השרשור, ואני גם לא מכיר (ולא רוצה להכיר) את הבעיות שלך.

לפעמים אני נוהג לשתות כוס בירה בזמן ארוכה במסעדה. מכיר רבים אחרים שעושים אותו דבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...