Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרית האוויר היא אביזר בטיחות סטנדרטי (כמעט) בכל רכב חדש שמיוצר כיום. אבל את דרכה המסחרית היא התחילה לפני 30 שנה

בדיוק, במרצדס S-Class W126.

יום הולדת 30 לכרית האוויר

airbag7.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אולי ההמצאה שהצילה הכי הרבה אנשים ממוות אחרי חלב מפוסטר, ממש להוריד את הכובע בפני הממציא הגרמני.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

גרמני? לפי מה שהבנתי מהכתוב המציא היה אמריקאי.

היה נחמד לקרוא, הסיום היה מפתיע.

כי נראה שכל הכתבה נקטעה ממש באמצע.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

לפי הויקיפדיה כרית האויר צריכה לחגוג בימים אלה 40 שנות שימוש בארה"ב, אם כי הפטנט נרשם אי שם בתחילת שנות ה-50.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המכונית הראשונה שהציעה כרית אוויר לנהג כציוד תקני בכל דגמיה היתה הפורד מונדאו שהוצגה ב 93', וכנראה זה מה שסייע לה לזכות בתואר מכונית השנה 94'.

כמו תמיד, אביזרי הבטיחות מצילי חיים מוצגים ומוצעים בתחילה במכוניות יוקרה ואט אט הם זולגים למכוניות עממיות יותר.

מעניינת במיוחד היתה ההתעקשות של אודי על השימוש במערכת הפרוקון - טן, מערכת שבשעת תאונה היתה משתמשת במשקל המנוע הנע לאחור בשעת תאונה, על מנת להרחיק את גלגל ההגה מהנהג.

בשנת 94' הפסיקה אודי להשתמש במערכת הזו והחלה להציע כריות אוויר בכל דגמיה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

^ אתה מתכוון "המכונית העממית הראשונה שהציעה כרית אוויר"?

כי עד כמה שאני יודע במרצדסים W124 וW126 כריות אוויר (לפחות לנהג) באו כסטנדרט כבר באמצע-סוף שנות ה80.

אני מתאר לעצמי שבBMW המצב היה דומה.

V5

פורסם
^ אתה מתכוון "המכונית העממית הראשונה שהציעה כרית אוויר"?

כי עד כמה שאני יודע במרצדסים W124 וW126 כריות אוויר (לפחות לנהג) באו כסטנדרט כבר באמצע-סוף שנות ה80.

אני מתאר לעצמי שבBMW המצב היה דומה.

לפי הקישור שהבאתי המכוניות הראשונות מייצור סדרתי שכללו כריות אויר היו מסדרות קאדילאק, ביואיק ואולסמוביל של GM ב-1973, הרבה לפני שהמונדיאו עלתה על לוחות השרטוט. פורד החלה ניסויים עוד קודם אבל אלה היו רכבי מחקר, לא ייצור סדרתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...