Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אחרי שנים של חרדות החלטתי שהגיע הזמן ללמוד נהיגה, והנה אני עושה זאת בגיל לא מבוגר אבל עדיין מביך.

בכל אופן, לצערי רכשתי ספר מעט מבלבל והגעתי לחלק בפרק העוסק בהובלת מטען והסעת ונוסעים לא הצלחתי בהיגיון בריא לפתור. מדובר על הקשר בין מטען הרכב ליציבות הרכב:

"כאשר מרכז העומס של המטען ברכב הוא בסמוך לסרן האחורי תהיינה זוויות ההחלקה של הגלגלים האחוריים גדולות משל הגלגלים הקדמיים. משמעות הדבר היא פשוט: היגוי יתר" -- ואז יש הסבר על כך שזה פוגע ביציבות הרכב, ובסיבוב מהיר זה מהווה סכנה וכו'.

ואז, בפסקה הבאה, כתוב: "יציבות הרכב מושגת כאשר זווית ההחלקה של הצמיגים הקדמיים קטנה מזו של הצמיגים האחוריים"

מה?

זה אותו הדבר.

האם הם מתכוונים שיציבות הרכב מושגת כאשר זווית ההחלקה של הצמיגים הקדמיים גדולה מזו של האחוריים?

תודה מראש לכל העונים וחג שמח!

פורסם

לא מכיר את המושג זווית החלקה בהקשר זה.

האם יש הגדרה לזווית החלקה -סביר להניח שאני ואחרים מכירים את המושג בשם אחר.

פורסם

בחור מניסיון? תלמד מהאתר למד\דרך למדתי משם תאוריה, התחלתי ללמוד ב8 בבוקר ב3 כבר ניגשתי לתיאוריה ועברתי עם 2 טעויות.

ולא נגעתי בכחצי מהנושאים, רוב השאלות בתאוריה כל כך מטומטמות שזה מצחיק, אני זוכר שהייתה לי שאלה מה עושים במידה ויש רמזור אדום =\.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

גם אני לא בטוח מה זה בדיוק זווית החלקה.

אבל ממה שאני חושב, הם מתכוונים לכך שהמשקל יטה את האוטו אחורה וכך בפניות תהיה פחות יציבות וזה יהווה סכנה.

כמו שבפניות חדות או סיבובים משלבים בלם ולא גז משום שככה האוטו נוטה קדימה והפניה תהיה יותר בטוחה.

בכל מקרה לתאוריה אני לא מאמין שתצטרך את זה השאלות ששם הרבה יותר פשוטות ממה שאתה חושב, ממליץ לך להעזר באינטרנט ולא בספרים :wink:.

פורסם

משהו לא מסתדר לי במשפט הזה, בלי קשר ל"זווית ההחלקה".

כשיצא לי לנהוג על טנדרים עמוסים לעייפה גיליתי שהמשקל שמועמס בחלק האחורי של הרכב גורם לתת ההיגוי להחריף משמעותית. כאן משום מה טוענים שזה יגרום להיגוי יתר וזה לא ברור לי. המשקל העודף על הסרן האחורי אמור להגדיל את החיכוך של הצמיגים האחוריים עם הכביש ודווקא להקטין את היכולת שלהם לאבד אחיזה ולצאת להחלקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתה עושה מבחן תיאוריה לרכב פרטי או למשאית? השאלה לא נראית רלוונטית לרשיון B.

מכל מקום - ממליץ לך לעשות מנוי לאחד מאתרי האינטרנט שמריצים אותך לקראת המבחן, שכן במבחן עצמו השאלות בלתי הגיוניות לחלוטין. מנוי כזה עולה כ-30 ש"ח לחודש (יש לפחות 2 אתרים, חפש בגוגל), תרגל סדרת מבחנים לדוגמא כך שתתרגל לסגנון הבלתי מובן של השאלות ולדרך הפתרון.

דבר נוסף - אל תתיאש גם אם תכשל בתאוריה 4 פעמים. השאלות כתובות בצורה כל כך בעייתית שגם בוגרי טכניון יתקשו לעמוד בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים עם צביקה.

אני נוהג על רכבים מסחרים כל הזמן, מה שקורה כשאתה מסיע רכב עמוס בחלקו האחורי, אתה גורם לחיכוך גדול יותר עם הכביש, החלק האחורי של הרכב הוא יציב יותר והסיכוי להגיע ממנו להחלקה נמוך.

לעומתו, החלק הקל של הרכב הוא החלק הקדמי, שהחיכוך שלו עם הכביש נמוך יותר והוא כן יכול להחליק.

יש את השירשור הנ"ל(שמועתק ממישהו ולכן הוא ננעל) אבל החומר שכתוב בו יעזור לך להבין.

כמו כן התמונה של הסופרה(הרכב האדום) נותנת דוגמה למצב שבו תיארתי, החלק האחורי בעל החיכוך הגדול ביותר ואילו הקדמי הוא הנמוך ביותר ולכן הסיכוי להחליק מגיע משם.

*לכל האומרים שאפשר ללמוד מאתר למד וכדומה, סה"כ חשוב מאוד ללמוד את הדברים האלו, התעלמות מהחומר הנ"ל עלולה לגרום לתאונות.

קובי

פורסם

*לכל האומרים שאפשר ללמוד מאתר למד וכדומה, סה"כ חשוב מאוד ללמוד את הדברים האלו, התעלמות מהחומר הנ"ל עלולה לגרום לתאונות.

שאלה לי אליך: מה הרלונטיות של העמסת מטען לנהיגה בפונטו?

אם מדובר ברכב כבד - אין ספק שאתה צודק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דיברתי באופן כללי על החומר הנוסף שלא מופיע באתר למד, והסיכוי שבו הנהג באתר יפגש עם הצורך בידע הזה הוא אכן נמוך.

אבל בגלל זה יש תאונות.

לגבי הפונטו- אולי זאת דוגמא לא הכי טובה אבל במידה והוא ישים משהו כבד בתא המטען, ואני כבר ראיתי רכבים כמו רנו מגאן/ מדזה 3 וכדומה שהעמיסו עליהם והם שוכבים על הריצפה ואז זה כן רלוונטי.

אני אישית כשאני מעמיס את הסחורה אני משתדל לשים את הדברים הכבדים ביותר באמצע הרכב על מנת שהוא יהיה יציב.

קובי

פורסם
אתה עושה מבחן תיאוריה לרכב פרטי או למשאית? השאלה לא נראית רלוונטית לרשיון B.

מכל מקום - ממליץ לך לעשות מנוי לאחד מאתרי האינטרנט שמריצים אותך לקראת המבחן, שכן במבחן עצמו השאלות בלתי הגיוניות לחלוטין. מנוי כזה עולה כ-30 ש"ח לחודש (יש לפחות 2 אתרים, חפש בגוגל), תרגל סדרת מבחנים לדוגמא כך שתתרגל לסגנון הבלתי מובן של השאלות ולדרך הפתרון.

דבר נוסף - אל תתיאש גם אם תכשל בתאוריה 4 פעמים. השאלות כתובות בצורה כל כך בעייתית שגם בוגרי טכניון יתקשו לעמוד בו.

אכן נשמע נושא של רישיון לרכב משא, אבל לא תמיד זה כך. כשאני ניגשתי לתיאוריה לרכב פרטי, הייתה לי שאלה בסגנון הזה- "באיזה חלק של האוטובוס במצב של החלקה, היא תורגש באופן המשמעותי ביותר?". הימרתי על החלק האחורי ביותר, ולאחר בדיקת הנושא זה התברר כתשובה נכונה. במבחנים העיוניים הישנים אני יודע שיש לפעמים נושאים שלא תמיד קשורים באופן ישיר לרכב פרטי.

Xbox12341

פורסם

המון תודה לכולם על התשובות!

אכן מדובר על רישיון לרכב פרטי, ומאחר ובספר מפורטות גם הנחיות לרכבים מסחריים - ככל הנראה בתיאוריה על רכב פרטי לא ירדו לרמת רזולוציה כזו. כך, לפחות, אני מקווה.

בכל אופן, ייתכן והייתי נרשמת לאתר לולא קניתי את הספר. אני מקווה שמקבץ הבחינות הכלולות בספר יעשו את העבודה.

אני רוצה להאמין שמעט היגיון בריא יפתור את השאלות כמו שהם מצפים.

שוב תודה וחג שמח!

פורסם

אל תאשים את האתר תאשים את המבחן.

באתר נמצא כל החומר, כולל סוג השאלות שהעלה פותח הנושא.

התיאוריה עצמה לא מכסה את כל החומר.(וקצת קשה לי להגיד אבל מזל שכך).

"Life Is Like a Box Of Choclate, You Never Know What You Gonna Get"

פורסם
אני נוהג על רכבים מסחרים כל הזמן, מה שקורה כשאתה מסיע רכב עמוס בחלקו האחורי, אתה גורם לחיכוך גדול יותר עם הכביש, החלק האחורי של הרכב הוא יציב יותר והסיכוי להגיע ממנו להחלקה נמוך.

יש פה כמה תופעות, שחלקן נוגדות, השאלה מי חזקה יותר.

1. יותר משקל מעל הציר האחורי = יותר כח חיכוך ופחות סיכוי להחלקה של הגלגלים האחוריים

2. יותר משקל מאחורי הציר האחורי = פחות כח חיכוך על הגלגלים הקדמיים ויותר סיכוי להחלקה שלהם

3. מרכז כובד מאחור (בגלל מטען) = יותר סיכוי להחלקה של הגלגלים האחוריים לפני הקדמיים בנסיעה בסיבוב.

:turn-l:
פורסם
משהו לא מסתדר לי במשפט הזה, בלי קשר ל"זווית ההחלקה".

כשיצא לי לנהוג על טנדרים עמוסים לעייפה גיליתי שהמשקל שמועמס בחלק האחורי של הרכב גורם לתת ההיגוי להחריף משמעותית. כאן משום מה טוענים שזה יגרום להיגוי יתר וזה לא ברור לי. המשקל העודף על הסרן האחורי אמור להגדיל את החיכוך של הצמיגים האחוריים עם הכביש ודווקא להקטין את היכולת שלהם לאבד אחיזה ולצאת להחלקה.

המשפט האחרון נכון. אבל אם קרה והגלגלים האחוריים מחליקים, בגלל המאסה, ההחלקה יותר מהירה ואלימה (תחשוב על מטוטלת). בגלל זה 911 של פען היו מכונות תת היגוי מעצבנות, ומכונות היגוי יתר קטלניות...

החשיבות של הידע הזה במכונית "פרייבט" מודרנית היא זניחה, כל זמן שלא הופכים את הפרייבט לאוטו משא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...