Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד החסרונות במנועי דיזל זה המשקל שלהם שעושה את החלק הקידמי כבד וגורם נטייה לתת היגוי.

אפשר הסבר? :|

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
אפשר הסבר? :|

יתקנו אותי המומחים אם ההסבר לא מדוייק, אבל בגדול מנועי דיזל בנויים מברזל בעוד שמנועי בנזין מודרנים בנויים מאלומניום שהוא קל בהרבה כמובן...

הסיבה לכך היא שבמנוע דיזל יש יחס דחיסה מאוד גבוה, ולכן המנוע צריך להיות בנוי חזק ממנוע בנזין.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

חבל מאוד שאת הדיזלים של סובארו לא מביאים לארץ, כנראה בגלל שהם אינם מיוצרים בשילוב עם גיר אוטומטי ויפנאוטו לא מוצאים את זה משתלם.

דניאל.

דווקא כן מביאים. אני ראיתי B4 שחורה עם כיתוב BoxerDiesel באיזור סתריה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

התכוונתי להסבר של משקל מקדימה גורם לתת היגוי.

הרי בשביל למנוע תת היגוי מעבירים משקל קדימה, אז למה משקל קבוע מקדימה דווקא גורם לתת היגוי?

פורסם

רק בשנת 85' הציגה סובארו מנוע בוקסר בעל גל זיזים עילי בנפח 1.8 שהחליף את מנוע ה EA82.

.

EA82 זה מנוע שהגיע מ85' ואילך, וזה 1800,

1800 הקודם היה EA81 והוא בא בדגם 80-84GLF , ובטנדרים משנת 80.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
התכוונתי להסבר של משקל מקדימה גורם לתת היגוי.

הרי בשביל למנוע תת היגוי מעבירים משקל קדימה, אז למה משקל קבוע מקדימה דווקא גורם לתת היגוי?

כאשר חלוקת המשקל בין שני הסרנים אינה זהה, הרי שהתנהגות הרכב אינה מאוזנת אף היא. החרטום הכבד גורם לכך שהרכב יכנס לסיבוב יותר בכבדות ובאופן כללי יהפוך את כל שינויי הכיוון לקשים יותר עבור הרכב.

מסיבה זו היצרנים מנסים להגיע לחלוקת משקל 50:50 קרוב ככל הניתן, והדוגמאות רבות:

• בשלדת 116 של אלפא רומיאו, שהופיעה בדגמי אלפתא, ג'ולייטה, 75, 90 ונגזרותיהם, בעוד שהמנוע מוקם מלפנים, תיבת ההילוכים מוקמה על הסרן האחורי (והבלמים מוקמו על הגיר עצמו ולא כמקובל על הגלגל, במטרה להוריד את המשקל הבלתי מוקפץ, אבל זה כבר עניין לסיפור אחר).
  • פורשה, שבדגמי העבר מיקמה את המנוע אחרי הסרן האחורי, העבירה אותו במרוצת הזמן לצדו הקדמי של הסרן הזה.
  • בסדרה 3 של BMW החל מדגמי E36 ואילך, שימי לב כמה התאמצו לדחוף את הסרן הקדמי לקצה הרכב. באופן הזה, מתקבלת שלדה מאוזנת יותר עם חלוקת משקל עדיפה.

יש עוד לא מעט דוגמאות, אולם אלה הבולטות שבהן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
דווקא כן מביאים. אני ראיתי B4 שחורה עם כיתוב BoxerDiesel באיזור סתריה.

או שהיא רכב הדגמה או שהיא ביבוא אישי או שזו סתם מדבקה....

לB4 (לגאסי) דיזל צריך להיות כונס אוויר על המכסה מנוע וגיר ידני.

כך לדוגמא תראה אאוטבק דור קודם עם מנוע דיזל

2008-Subaru-Outback-Boxer-Diesel.jpg

וככה תראה לגאסי (B4) חדשה עם מנוע דיזל...

subaru-legacy-2010_4.jpg

האאוטבק נראת טוב בעיניי, אפילו טוב מאוד :-D :-D

אני שונא את הקיץ!

פורסם

אלעד, ידוע לי וברור לי ש 50:50 זה האידיאלי.

השאלה שלי היא למה משקל כבד מקדימה גורם לתת היגוי? הרי בשביל לתקן תת היגוי אנו מעבירים משקל קדימה.

לפי ההיגיון שלי, אם יש רכב עם הרבה משקל מקדימה, אז הנטיה שלו תהיה דווקא להיגוי יתר. :roll:

הייתי שמחה להסבר מדעי.

תודה

פורסם

יש גבול ליכולת האחיזה של הצמיג תחת עומס. נסי לחשוב על ההבדל שבין בלימה על סף נעילה לבין בלימה עם נעילה מלאה. איזו מהן עדיפה?

למרות שבבלימה עם נעילה מלאה מונח משקל גבוה יותר על הצמיגים הקדמיים, בפועל הם אינם יכולים להתמודד עם העומס שמופעל עליהם, ועל כן הבלימה הזאת יעילה פחות מאשר בלימה על סף נעילה. אותו הדבר גם בהאצה: סחרור צמיגים אומנם יראה לאנשים מסויימים כדבר סקסי, אבל בינו לבין ביצועים או האצה מהירה, הקשר מקרי בהחלט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
אלעד, ידוע לי וברור לי ש 50:50 זה האידיאלי.

השאלה שלי היא למה משקל כבד מקדימה גורם לתת היגוי? הרי בשביל לתקן תת היגוי אנו מעבירים משקל קדימה.

לפי ההיגיון שלי, אם יש רכב עם הרבה משקל מקדימה, אז הנטיה שלו תהיה דווקא להיגוי יתר. :roll:

הייתי שמחה להסבר מדעי.

תודה

מאחר ושאיפת התנע היא להמשיך ישר. ריכוז משקל רב בחרטום יוצר ניגוד אינטרסים בין כיוון הסיבוב של הגלגלים לשאיפתו של הרכב להמשיך ישר כגולם - ואין הדבר קשור לצורת ההנעה.

כשאת מתקנת תת היגוי, את מעבירה משקל קדימה לתת "משנה תוקף" להיגוי הגלגלים הקדמיים(ולמשיכתם, ברכב הנעה קדמית) - ומסייעת להם עם האחוריים, בכך שהחלק האחורי נעשה קל יותר, כך שבעצם תיקון הכיוון לזוית המיוחלת נעשה בעיקר בעזרת הגלגלים האחוריים.

רכב עם הרבה משקל מקדימה ייטה כתכונת יסוד לתת היגוי, אך העברת משקל עשוייה לגרום לחלק האחורי לסבסב בצורה מהירה ופתאומית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

בוא נראה אם הבנתי נכון,

במנוע דיזל נוסף משקל מקדימה מבלי לשנות משקל מאחורה, תוספת המשקל מקשה על הפניה, (המסה רוצה להמשיך ישר).

במצב הנוכחי בסיבוב, מבלי ללחוץ על הגז או על הבלם, נוצר תת היגוי ואם אוסיף בלימה אקבל תגובה חריפה יותר של האחוריים?

וזה פשוט כי הוספתי משקל מקדימה ולא גרעתי מאחורה?

ההבדלי משקל באמת גוברים על החיכוך שנוצר?

אולי ברכבי דיזל מכיילים שונה את המתלים? הרי תת היגוי פחות מסוכן מהיגוי יתר וזאת הכוונה של המהנדסים?

כל זה מוכח, או שיש נוסחאות?

ניסו פעם לקחת את אותו רכב בדיוק, עם אותם צמיגים ואותם מתלים ולבדוק את ההתנהגות עם המנועים השונים?

סליחה על החפירות, לפעמים קשה לי לקלוט.

פורסם
בוא נראה אם הבנתי נכון,

במנוע דיזל נוסף משקל מקדימה מבלי לשנות משקל מאחורה, תוספת המשקל מקשה על הפניה, (המסה רוצה להמשיך ישר). נכון

במצב הנוכחי בסיבוב, מבלי ללחוץ על הגז או על הבלם, נוצר תת היגוי ואם אוסיף בלימה אקבל תגובה חריפה יותר של האחוריים? ממי למדת לא ללחוץ על גז בסיבוב? הרכב נמצא אז במצב מסוכן של חוסר יציבות ותחושת "פסיעה על קצות האצבעות", אפילו כשאת בירידה. בחלק מהמצבים, אם תוסיפי בלימה את עלולה להחריף את תת ההיגוי. בשאר תגרמי לאפקט ההפוך.

וזה פשוט כי הוספתי משקל מקדימה ולא גרעתי מאחורה? כן

ההבדלי משקל באמת גוברים על החיכוך שנוצר? הם משנים את אופיו של החיכוך

אולי ברכבי דיזל מכיילים שונה את המתלים? הרי תת היגוי פחות מסוכן מהיגוי יתר וזאת הכוונה של המהנדסים? לעתים מקשיחים אותם קמעא. מעבר לכך, ברכבים מודרניים עם כל הבקרות מחוברות, היגוי יתר בזוית משמעותית אינו מתאפשר - ואם קורה הדבר לרגע, הריהו מתוקן ע"י המערכת.

כל זה מוכח, או שיש נוסחאות?

ניסו פעם לקחת את אותו רכב בדיוק, עם אותם צמיגים ואותם מתלים ולבדוק את ההתנהגות עם המנועים השונים? כן, את מוזמנת לקרוא כתבות השקה מחו"ל, בהן נבחנות גרסאות בנזין ודיזל, עם כיול וצמיגים זהים. הבנזין כמעט תמיד מתנהג יותר טוב.

סליחה על החפירות, לפעמים קשה לי לקלוט.

מקווה שקלטת. זה לא כל כך מסובך. :wink:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אומנם בשני המקרים הבאים מדובר במנועי בנזין, אולם גם ב-GTV וגם ב-156, למרות הנחיתות בהספק של מנוע ה-2.0 לעומת מנוע ה-V6 2.5, יש לו יתרון בהתנהגות עדיפה, ולו רק מפני שהאף של הרכב קל יותר.

נסי לחשוב על זה ככה: אם העלאת המשקל שמונח על הסרן הקדמי היתה דבר כל כך חיובי, קרוב לוודאי שהיינו רואים מכוניות עם משקולות מקדימה.

פורסם

504L - מה שלמדתי בקורסים לא רלוונטי. שאלתי על מצב נטראלי.

אלעד, פשוט זכור לי שבקורס כשהוסבר לי על הנושא, שאלתי למה באמת לא שמים משקולות מקדימה, הוסבר לי שזו אחת הסיבות שהמנוע מקדימה, אבל להוסיף סתם משקל מת שלא עושה כלום לא יועיל.

נאמר גם שמשקל מוגזם מקדימה יתרום להיגוי יתר.

טוב נו, אולי הגיע הזמן לעוד קורס, או איזה יום מסלול.

*דרוש מתנדב לישיבה על מכסה מנוע ליום מסלול. :lol:

• תוכן חדש...