Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
BAR72, בו נראה, הנוחות שלה ושל הC3 (לטעמי הן נוחות יותר מרכבי קונצרן פולקסווגן למשל), האיבזור שכאן למען האמת יש עדיפות לC3. הבטיחות, כאן העדיפות חוזרת לפיאסטה, העיצוב הפנימי והחיצוני וגם נושא האחריות שבקונצרן פולקסווגן למשל, ישנה אחריות ל2 ובשנה השלישית אני תלוי בטוב ליבו של היבואן לעומת הפיאסטה או הC3.

ראוי לציין שחיסרון משמעותי הוא בביצועים שהמנוע הקטן מספק, אך בגלל שהרכב מיועד להורי זה לא כלכך מפריע כמו שלא ממש שינה המרווח מאחור מכיוון שלעיתים נדירות אם בכלל ישבו שם, זה תקף אני מניח ברוב הקטנות.

ראוי לציין שעברנו בין כל הסוכנויות בחיפוש אחר רכב קטן וגם נהגנו על רובן מהמועמדות.

האסיאתיות ירדו מהפרק עקב נוחות, ומראה פנים\חוץ פשוט מידיי לטעמנו, יחידה שהייתה שונה היא הג'אז גם מנסיון עבר, אך לצערי מחירה השערורייתי הוריד אותה מהרשימה.

אלה בגדול הסיבות והשיקולים.

לא הצעתי לך VW...

רק רציתי להבין למה בחרת ועל בסיס זה להשיב לך למה היא לא נפוצה כמו שהיית רוצה. אבל, האמת טמונה כנראה במחיר ובמנוע. מדובר ברכב "מכובד" אך עצל. אם תרצה - "זקן". האם ההורים שלך בדקו אפשרויות מבית פיאט? בדקת את הקליאו?

אגב, אני לא הייתי קונה רכב שבקושי נמכר אם סחירותו העתידית או עלות חלפים מעניינת אותך. זה נכון שלפעמים יש רכב "נדיר" ע"ע רכבי ספורט שמורים, אבל אני לא רואה שמישהו ישלם יותר על פיאסטה, כשיש לו ערב רב של תחליפים בשוק.

אגב, בשל מחירה הגבוה ממילא, למה שהוריך לא ירכשו איזה HATCH כגון פוקוס? מגאן? המחיר מאוד מאוד קרוב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ציינתי את VW כי אלה הרכבים שבחנו יותר "ברצינות" מאחרים אך לבסוף בגלל הטעמים שפרטתי ואחרים, הם ירדו.

חשוב גם לציין שגם בסוכנות סיאט וגם בסוכנות סקודה הוצעו לנו הנחות בסדר גודל של 4K לרגל ימי המכירות שהיו.

לגבי הפולו כלל לא התעניינו בגלל מחירה הגבוה.

לגבי עלות החלפים והסחירות אני שואל באופן כללי.

אם סחירות הייתה בראש מעיינו היניו הולכים על המאזדה 2.

את הקליאו בחנו ולא התרשמנו עקב מחיר גבוה יותר ומבחינת איבזור היא דיי פשוטה.

לגבי הפיאט אין לי תשובה טובה לתת, הורי לא רצו מסיבות לא ברורות למרות שהימצאותו של הגיר הרציף לא עזרה לשכנוע :|

אני גם בדעה שהפיאט פונטו ביחוד הדגם המחודש האיבו מהווה חבילה מעניינת ואיכותית.

לגבי מכוניות קומפקטיות, נשקלה האפשרות הזו אך מבחינתם מחירה, קרי 107K על הכביש עם כל התוספות מסביב (אזעקה,קודן,חיישני רוורס) היו הרף העליון מבחינת התקציב. הרכב הקודם שלנו היה C3 ומבחינת מרחב הפנים הוא הספיק להם לחלוטין. כמו שציינתי המושב האחורי לא יהיה בשימוש אלא אך לעיתים רחוקות בלבד.

פורסם

בעיניי, הסיבה העיקרית לכך שהפיאסטה לא מצליחה בארץ היא העובדה שהיבואן בעצם ירה לעצמו ברגל עם בחירת המנוע/גיר שלה.

במקום להביא את מנוע ה-1250 המבריק עם הגיר הידני, הם בחרו בדגם 1600 אוטומטי. זה גם מבזבז דלק, גם כבד וגם מאובזר

מאד ולכן יקר, אז איפה פה בדיוק פילוסופיית הרכב הקטן והחסכוני לעיר? מה הפואנטה?

ולמי שבכ"ז רוצה להבין במה הפיאסטה כ"כ מצטיינת, מומלץ שתעיפו מבט בסקירה שכתבתי עליה, על הפולו ובהמשך גם על האופל

קורסה. ככה צריכה להיראות מכונית סופרמיני.

פורסם

לי היתה בראש דווקא הבראבו, אבל אם לא ניתן לחרוג מהתקציב, ומחפשים רכב שהוא robust בתחושתו, אני מניח שפיאסטה היא באמת בחירה תאימה. אתה מעיף מידי פעם מבט באוטו-דיל ודומיהן לראות אם יש רכבי 0 ק"מ מעניינים? הם מגיעים בהנחות ולפעמים יש שם רכבים שעשויים להתאים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בעיניי, הסיבה העיקרית לכך שהפיאסטה לא מצליחה בארץ היא העובדה שהיבואן בעצם ירה לעצמו ברגל עם בחירת המנוע/גיר שלה.

במקום להביא את מנוע ה-1250 המבריק עם הגיר הידני, הם בחרו בדגם 1600 אוטומטי. זה גם מבזבז דלק, גם כבד וגם מאובזר

מאד ולכן יקר, אז איפה פה בדיוק פילוסופיית הרכב הקטן והחסכוני לעיר? מה הפואנטה?

ולמי שבכ"ז רוצה להבין במה הפיאסטה כ"כ מצטיינת, מומלץ שתעיפו מבט בסקירה שכתבתי עליה, על הפולו ובהמשך גם על האופל

קורסה. ככה צריכה להיראות מכונית סופרמיני.

הפיאסטה שנימכרת בארץ מגיעה עם מנוע 1.4 ולא 1.6.

רובן המכריע של מכוניות הסופר מיני נימכרות כאן עם גיר אוטומטי, ולחברה בעלת רמת מכירות כשל דלק מוטורס לא שווה (כנראה) העיסוק במכירת מכוניות ידניות שפוטנציאל המכירות שלהן אפסי למדי.

החיסרון העיקרי של הפיאסטה הוא רמת הביצועים שלה והתחושה העצלה שהיא מקנה, ובעידן ה TSI וה DSG באמת שאין סיבה להסתפק ביחידת כוח כה עצלה.

אמנם למזדה 2 יש 100 סמ"ק יותר, אך היא מעניקה תחושה נימרצת, ואותו כנ"ל לגבי היונדאי I20 1.6.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אז 1400, שיהיה. בשורה התחתונה, היתרון שלהם בקטגוריה הוא לא בדגם הזה אלא ב-1200 הידני.

כל עוד היבואן מתעקש להביא את הדגם הבינוני שלהם ולא את המצטיין, אין מה להתפלא שהמכירות בהתאם.

אני משוכנע שעם קצת שיווק חכם, גם הפיאסטה וגם הקורסה הידניות היו יכולות להפוך ללהיטים בשוק הישראלי.

נראה, אולי שלמה שמלצר יעשה משהו בעניין הזה.

פורסם

על מנת שמכונית תהפוך ללהיט היא צריכה להנות מביקוש ער.

הביקוש למכוניות ידניות בארץ נמוך מאד, ומעט מכניות הסופר מיני שנימכרות כאן בגירסאות ידניות מוצעות ע"ח צ'מפיון מוטורס.

המקסימום שדלק מוטורס או שמלצר יכולים לעשות זה "לגנוב" לצ'מפיון לקוחות.

או לחלילופין, להציע גירסאות ידניות זולות במיוחד.

זה הסיכוי היחידי למכור כאן מכוניות ידניות.

פורסם

גיר ידני אינו נחות מגיר אוטומטי. הוא עולה עליו בכל פרמטר ונותן הנאה גדולה יותר בנסיעה וחסכוני יותר, פרט לדבר אחד.

מי שנמצא בפקק שעה בהלוך ושעה בחזור ובשעה בהלוך אוכל ארוחת בוקר שותה קפה קורא עיתון , אם הוא גבר הוא מתגלח, אם הוא אישה הוא מתאפר , מעדיף גיר אוטומטי.

היצרן מעדיף גיר אוטומטי כי המחיר לצרכן יקר יותר ויראו את הקונה במוסך יותר בעלות תיקונים גבוהה יותר.

כל מי שגר מחוץ לגוש דן , העדפה שלו צריכה להיות גיר ידני.

תן לו כזה תראה שחלק לא מבוטל יבחר בידני.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לדלק מוטורס יש ניסיון רע במיוחד ביבוא גירסאות ידניות - פורד פוקוס דור ראשון ומזדה לאנטיס.

המכוניות האלו "שכבו" חודשים ארוכים במחסני הערובה ללא דורש, ובסוף נימכרו בהנחות גדולות.

מכוניות ידניות נימכרות בעיקר היכן שאין הרבה ברירות - מיסחריות קטנות למשל, או כאשר המחיר נמוך עד כדי גיכוך, סוזוקי אלטו היא דוגמא מצויינת.

ומי שרוצה לשלב את הנוחות של גיר אוטומטי (ואין מה לעשות, גיר אוטומטי לעולמים יהיה נוח יותר מגיר ידני) עם יעילות של גיר ידני מוזמן לקנות מכונית שמצויידת בגיר DSG:-P

פורסם
ב. מחיר - לדעתי היא הסופר-מיני היקרה ביותר בשוק או קרובה מאוד לשם. פולו 1.4DSG, יונדאי I20 וגם הסוויפט (שמשווקת לאחרונה באגרסיביות יחסית) זולות ממנה וגונבות לה לא מעט מכירות.

ג. העדרות ממושכת של פורד משוק הסופר-מיני בישראל.

ממש לא הסופר-מיני היקרה בשוק. עולה כ-105000. מאזדה 2 עולה כמה אלפים יותר, וכך גם לא מעט מתחרות. המחיר של הפיאסטה די ממוצע בשוק, למען האמת.

העדרות ממושכת בישראל היא אכן סיבה הגיונית למכירות הנמוכות.

לא הצעתי לך VW...

רק רציתי להבין למה בחרת ועל בסיס זה להשיב לך למה היא לא נפוצה כמו שהיית רוצה. אבל, האמת טמונה כנראה במחיר ובמנוע. מדובר ברכב "מכובד" אך עצל. אם תרצה - "זקן". האם ההורים שלך בדקו אפשרויות מבית פיאט? בדקת את הקליאו?

אגב, אני לא הייתי קונה רכב שבקושי נמכר אם סחירותו העתידית או עלות חלפים מעניינת אותך. זה נכון שלפעמים יש רכב "נדיר" ע"ע רכבי ספורט שמורים, אבל אני לא רואה שמישהו ישלם יותר על פיאסטה, כשיש לו ערב רב של תחליפים בשוק.

אגב, בשל מחירה הגבוה ממילא, למה שהוריך לא ירכשו איזה HATCH כגון פוקוס? מגאן? המחיר מאוד מאוד קרוב.

כמו שאמרתי, המחיר לא מהווה כאן בעיה (פוקוס או מגאן עולות 15 אלף יותר, איפה ה"קרוב"?).

מנוע - 1.4 עם יותר מ-90 כ"ס לא אמור להפחיד אף אחד. הרכב בוודאי לא מרגיש "זקן" עם עיצוב מודרני, רמת אבזור טובה ואיכות נסיעה גבוהה.

הבעיה העיקרית, לדעתי, היא המעמד של פורד בארץ. פיאסטה הקודמת ממש לא הצליחה ומכיוון שפורד בעיקר מוכרת לציי רכב (והפיאסטה החדשה לא מתאימה לציי רכב) - אנשים נזהרים מקניית סופר-מיני שלה מפחד לאיבוד ערך (או כל פחד אחר). כתוצאה - היא באמת מאבדת ערך בצורה היסטרית (בלי שום סיבה!) ברמה שמאזדה 2 שנת 2008 עולה כמו פיאסטה 2009. עצוב, אבל נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

את הפיאסטה ראיתי בגירסה "צעירה"- 3 דלתות ידנית עם חישוקי מגנזיום וגג שמש בכרתים.

שם ניתן למצוא אותה בכל חור.

אני מאמין שעם הקמפיין השיווקי ניתן היה למכור אותה בכמויות יפות גם אצלינו.

האלטו הידנית נמכרת בכמויות מאוד יפות וכך גם היה עם האיביזה הידנית.

הכל תלוי במחיר.

אם דלק מוטורוס היתה רוצה לדחוף אופציה ידנית וזולה, הרי הפיאסטה היתה יכולה להיכנס לנישה הזו בצורה מושלמת.

לדעתי הפיאסטה נראית מצוייין מבפנים ומבחוץ והעובדה שהיא לא חונה בכל בית רק מוסיפה לה.

לגבי שוק יד שניה, דווקא נראה לי ששם היא תצליח בשל יחודותה.

גם הפאביה מהדור הקודם לא נמכרה כ"כ אאל"ט והיא מגנט מכירות כיד 2.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
לדלק מוטורס יש ניסיון רע במיוחד ביבוא גירסאות ידניות - פורד פוקוס דור ראשון ומזדה לאנטיס.

המכוניות האלו "שכבו" חודשים ארוכים במחסני הערובה ללא דורש, ובסוף נימכרו בהנחות גדולות.

מכוניות ידניות נימכרות בעיקר היכן שאין הרבה ברירות - מיסחריות קטנות למשל, או כאשר המחיר נמוך עד כדי גיכוך, סוזוקי אלטו היא דוגמא מצויינת.

ומי שרוצה לשלב את הנוחות של גיר אוטומטי (ואין מה לעשות, גיר אוטומטי לעולמים יהיה נוח יותר מגיר ידני) עם יעילות של גיר ידני מוזמן לקנות מכונית שמצויידת בגיר DSG:-P

הכל עיניין של חינוך והרגלים.

אני עוד מהדור שאנשים חששו לרכוש גיר אוטומטי בגלל האמינות הטכנית והנה , גם הם התרגלו.

גיר אוטומטי לעולם יהיה נוח מגיר ידני עד לרגע בו אתה נכנס למוסך

DSG ניפגש איתה במוסכים בעוד שנתיים שלוש ונראה אז את מחירי התיקונים.

לכולנו יש את עצם הזנב שבמהלך ההיסטוריה התנוונה מהזנב שהיה לנו.

בדומה אולי זה מה שיקרה לרגל שמאל שלנו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם התאוריה הזו היתה נכונה, אף יצרן לא היה משקיע הון בפיתוח תיבות אוטומטיות בנות 6, 7 ו 8 הילוכים.

תיבות ההילוכים האוטומטיות עשו כברת דרך עצומה מהמתקן הפרימיטיבי וזולל האנרגיה שיש בוולבו שלי, וה DSG, נכון להיום היא תיבה אוטומטית כמעט מושלמת.

ובל נשכח את התיבה הרציפה שתיאורטית אמורה להיות תיבה אידיאלית, ואת ההון הרב שהושקע בפיתוחה.

גם באירופה מכירות מכוניות אוטומטיות\רובוטיות מצויות בקו עליה מתמיד, ואילמלא הדרישה הגוברת אליהן היצרנים פשוט לא היו משקיעים כל כך הרבה בפיתוחן.

ברור שתיקון תיבה אוטומטית יקר בהרבה מעלות החלפת מצמד, לדוגמא, אבל ההיצע העצום בשוק יוריד את עלויות התיקון בשנים הבאות לסכומים הגיוניים בהרבה.

פורסם

עם כל האהבה והעדפה לגיר הידני, מתי שעומדים בפקק קבוע בכניסה והיציאה לעיר, זמן ממוצע של 30 דקות כל יום והזחילה האיטית, כל אותה העדפה והאהבה לא מחזיקה, לצערי. לכן בארצנו ברוב המקומות ולא רק באיזור המרכז, כמו שמישהו כאן אמר, גיר ידני יהיה מעט "בעייתי". כל זה כמובן נאמר בצער :|

• תוכן חדש...