Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

עמדנו בפני רכישת רכב חדש, לאחר 3 רכבים משומשים שהיו ברשותנו והבחירה נפלה על הפורד פיאסטה החדשה.

התלבטנו בין הC3 בגרסת PACK לפיאסטה, החלטנו ללכת על האחרונה עקב כך שהC3 נחטפה והרכבים שנשארו שהיו אמורים להגיע החודש, לא התאימו לנו מבחינת הצבע ומשלוח חדש יגיע רק בחודש נובמבר לגבי הפיאסטה נאמר לנו שיש כמה רכבים אחרונים למזלנו אחד מהם התאים לנו מבחינת הצבע.

שאלתי היא כמובן כללית כפי שהיא מופיעה בכותרת, הפיאסטה, כמדומני, נמכרת בארצנו כשנה ואני אישית לא ראיתי אותה כמעט ורציתי לשאול לגבי הסיבה? האם המכירות שלה כלכך חלשות? המזדה 2 שנמכרת לצידה כמעט באותו מחיר מציעה את אותו מרכב וחלקים עם עדיפות לפיסאטה מבחינת מראה פנימי וחיצוני אך מבחינת הכוח המזדה עדיפה. לכן המזדה היא הרי להיט מכירות ולעומתה הפיאסטה לא ממריאה או שאני טועה?

בנוסף האם מכירות מועטות של הפיאסטה החדשה יכולות להשפיע על מחירה כמשומשת?

רב תודות.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המזדה להיט מכירות לא בהכרח בגלל שהיא יותר טובה אלא פשוט בגלל שגם לשכן יש כזאת.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

גם נכון, לא אמרתי שהיא יותר טובה, כמובן בכל אחת יש יתרונות וחסרונות, לדעתי בפיאסטה היתרונות רבים יותר.

זה דווקא נחמד שהרכב שבבעלותך לא נפוץ כלכך אך בכל זאת מעניינת אותי הסיבה.

פורסם

אני חושב שמדובר בשילוב של כמה סיבות -

א. בשנים האחרונות דלק מוטורוס מתמקדים במכירה לציי רכב, ושם יש העדפה לרכבים אחרים (מאזדה2, יונדאי גטס). הלקוחות הפרטיים הם לא הצד החזק של דלק מוטורוס.

ב. מחיר - לדעתי היא הסופר-מיני היקרה ביותר בשוק או קרובה מאוד לשם. פולו 1.4DSG, יונדאי I20 וגם הסוויפט (שמשווקת לאחרונה באגרסיביות יחסית) זולות ממנה וגונבות לה לא מעט מכירות.

ג. העדרות ממושכת של פורד משוק הסופר-מיני בישראל.

בנוסף האם מכירות מועטות של הפיאסטה החדשה יכולות להשפיע על מחירה כמשומשת?

בוודאי, אבל זה יכול לעבוד לשני הכיוונים ואי אפשר לצפות איך יתנהג השוק בעתיד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה לעונים.

MEIR כבר שאלתי, לדעתי זה לא נכון להתייחס למקרה אחד שפורסם על כלל הדגמים או הרכבים של יצרן מסויים.

בעיות היו ויהיו אצל כל היצרנים.

פורסם
תודה רבה לעונים.

MEIR כבר שאלתי, לדעתי זה לא נכון להתייחס למקרה אחד שפורסם על כלל הדגמים או הרכבים של יצרן מסויים.

בעיות היו ויהיו אצל כל היצרנים.

לא שללתי אותה, רק אמרתי לך לבדוק עם הבן אדם. אולי יש משהו סדרתי(אני לא יודע, כי אני לא כלכך מתעניין בפיאסטה)

פורסם

BAR72, בו נראה, הנוחות שלה ושל הC3 (לטעמי הן נוחות יותר מרכבי קונצרן פולקסווגן למשל), האיבזור שכאן למען האמת יש עדיפות לC3. הבטיחות, כאן העדיפות חוזרת לפיאסטה, העיצוב הפנימי והחיצוני וגם נושא האחריות שבקונצרן פולקסווגן למשל, ישנה אחריות ל2 ובשנה השלישית אני תלוי בטוב ליבו של היבואן לעומת הפיאסטה או הC3.

ראוי לציין שחיסרון משמעותי הוא בביצועים שהמנוע הקטן מספק, אך בגלל שהרכב מיועד להורי זה לא כלכך מפריע כמו שלא ממש שינה המרווח מאחור מכיוון שלעיתים נדירות אם בכלל ישבו שם, זה תקף אני מניח ברוב הקטנות.

ראוי לציין שעברנו בין כל הסוכנויות בחיפוש אחר רכב קטן וגם נהגנו על רובן מהמועמדות.

האסיאתיות ירדו מהפרק עקב נוחות, ומראה פנים\חוץ פשוט מידיי לטעמנו, יחידה שהייתה שונה היא הג'אז גם מנסיון עבר, אך לצערי מחירה השערורייתי הוריד אותה מהרשימה.

אלה בגדול הסיבות והשיקולים.

פורסם

ברוך הבא לפורום! אשמח כמובן לשמוע את התרשמותך ממנה :-)

אז כנראה אני לא היחיד שלא רואה פיאסטות חדשות רצות בכבישי ארצנו :roll:

פורסם
ברוך הבא לפורום! אשמח כמובן לשמוע את התרשמותך ממנה :-)

אז כנראה אני לא היחיד שלא רואה פיאסטות חדשות רצות בכבישי ארצנו :roll:

לפני הפיאסטה היתה לי טויוטה קורולה 2007 בליסינג והשוואה אמיתית אני יכול לעשות רק איתה (אני מבין שהקורולה ממש לא מאותה קטגוריה, אבל בכל זאת).

דברים שהרשימו לטובה:

- איכות חומרים בפנים. אני די נהנה פשוט להיות בתוך הרכב.

- איכות רמקולים - מאוד טובים. דעה דומה שמעתי מעוד כמה אנשים.

- התנהגות כביש, במיוחד במהירות גבוהה. אני לא מתעייף מנהיגה ארוכה.

- תא מטען מאוד נוח

- הגה - מאוד נוח, מאוד מדויק גם בנסיעה אטית, גם מהירה

- אחיזה עם הכביש מואד טובה ובטוחה. בטויוטה היו לי כל כך הרבה החלקות... וגם תאונה אחת (כמעט התהפכתי ב20 קמ''ש)

- מרווח טוב מלפנים. מאחור אנשים לא התלוננו גם כן, אבל לא עשיתי נסיעות ארוכות עם אנשים מאחור.

דברים שהרשימו לרעה:

- לא חסכוני במיוחד. 1:10-1:11 בנסיעה מאוד חסכונית בלי מזגן במשולב (50:50) .אבל השטח קצת הררי (נצרת עלית - מגדל העמק). בנסיעה לאילת וחזרה עם מזגן, די הרבה חפצים (לינה בשטח) ועוד נוסע אחד 1:13. בדיוק אותה תוצאה היתה לי בטויוטה דרך אגב. בכביש החוף עם 90 קמש צריכת דלק בערך 1:14.

- הגיר מאוד איטי. תחושת עצלנות נובעת מתגובות מאוד איטיות של הגיר גם במצב של D, גם בטיפטרוניק.

כדי להתקדם בקצב מספק צריכים רגל כבדה - - לא להוריד סיבובים מתחת 3000. אם רוצים לחסוך (למרות שלא ממש מצליחים) אתם עשויים להיות מוקפים מימין ומשמאל.

- מזגן קצת חלש. בימים ממש חמים לוקח לו די הרבה זמן (יותר מ20 דקות) לקרר את הרכב. חשדתי בתקלה ולא נמצאה כזאת. כנראה זה מה שיש. השפעה של מזגן על צריכת דלק מאוד ניכרת. על הכוח גם כן.

תקלות לא היו לי. עשיתי טיפול ראשון במוסך רעים בעפולה - בערך 600 שקל.

האם אני רוצה להישאר עם הרכב? כן, עם לא יהיו הפתעות נוספות.

אם יש שאלות ספציפיות - אשמח לענות

פורסם
לפני הפיאסטה היתה לי טויוטה קורולה 2007 בליסינג והשוואה אמיתית אני יכול לעשות רק איתה (אני מבין שהקורולה ממש לא מאותה קטגוריה, אבל בכל זאת).

דברים שהרשימו לטובה:

- איכות חומרים בפנים. אני די נהנה פשוט להיות בתוך הרכב.

- איכות רמקולים - מאוד טובים. דעה דומה שמעתי מעוד כמה אנשים.

- התנהגות כביש, במיוחד במהירות גבוהה. אני לא מתעייף מנהיגה ארוכה.

- תא מטען מאוד נוח

- הגה - מאוד נוח, מאוד מדויק גם בנסיעה אטית, גם מהירה

- אחיזה עם הכביש מואד טובה ובטוחה. בטויוטה היו לי כל כך הרבה החלקות... וגם תאונה אחת (כמעט התהפכתי ב20 קמ''ש)

- מרווח טוב מלפנים. מאחור אנשים לא התלוננו גם כן, אבל לא עשיתי נסיעות ארוכות עם אנשים מאחור.

דברים שהרשימו לרעה:

- לא חסכוני במיוחד. 1:10-1:11 בנסיעה מאוד חסכונית בלי מזגן במשולב (50:50) .אבל השטח קצת הררי (נצרת עלית - מגדל העמק). בנסיעה לאילת וחזרה עם מזגן, די הרבה חפצים (לינה בשטח) ועוד נוסע אחד 1:13. בדיוק אותה תוצאה היתה לי בטויוטה דרך אגב. בכביש החוף עם 90 קמש צריכת דלק בערך 1:14.

- הגיר מאוד איטי. תחושת עצלנות נובעת מתגובות מאוד איטיות של הגיר גם במצב של D, גם בטיפטרוניק.

כדי להתקדם בקצב מספק צריכים רגל כבדה - - לא להוריד סיבובים מתחת 3000. אם רוצים לחסוך (למרות שלא ממש מצליחים) אתם עשויים להיות מוקפים מימין ומשמאל.

- מזגן קצת חלש. בימים ממש חמים לוקח לו די הרבה זמן (יותר מ20 דקות) לקרר את הרכב. חשדתי בתקלה ולא נמצאה כזאת. כנראה זה מה שיש. השפעה של מזגן על צריכת דלק מאוד ניכרת. על הכוח גם כן.

תקלות לא היו לי. עשיתי טיפול ראשון במוסך רעים בעפולה - בערך 600 שקל.

האם אני רוצה להישאר עם הרכב? כן, עם לא יהיו הפתעות נוספות.

אם יש שאלות ספציפיות - אשמח לענות

ולדי, קודם כל המון תודה לך על התיאור הדיי מקיף לגבי הרכב, בגדול כל הדברים שכתבתה ביחוד לגבי עצלות המנוע והתיבה וחולשת המזגן היו ידועים.

כמו כן לגבי הנוחות ואיכות תא הנוסעים.

אגב לגבי הטיפול, מעניין לשמוע, מה הוחלף לך בו? רק מסנן שמן ושמן או שגם החליפו לך מסנן מזגן :roll: אני שואל כי יש שירשור של בחור שמחזיק מזדה 2 שהיא אפשר לומר התאומה של הפיאסטה ולו החליפו גם מסנן מזגן בטיפול הראשון למרות שלא היו צריכים כנראה לבצע החלפה כזו.

שוב תודה!

פורסם
ולדי, קודם כל המון תודה לך על התיאור הדיי מקיף לגבי הרכב, בגדול כל הדברים שכתבתה ביחוד לגבי עצלות המנוע והתיבה וחולשת המזגן היו ידועים.

כמו כן לגבי הנוחות ואיכות תא הנוסעים.

אגב לגבי הטיפול, מעניין לשמוע, מה הוחלף לך בו? רק מסנן שמן ושמן או שגם החליפו לך מסנן מזגן :roll: אני שואל כי יש שירשור של בחור שמחזיק מזדה 2 שהיא אפשר לומר התאומה של הפיאסטה ולו החליפו גם מסנן מזגן בטיפול הראשון למרות שלא היו צריכים כנראה לבצע החלפה כזו.

שוב תודה!

רק שמן ומסנן שמן

לגבי מסנן מזגן - לא בטוח אם קיים בכלל.

• תוכן חדש...