Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז 1400, שיהיה. בשורה התחתונה, היתרון שלהם בקטגוריה הוא לא בדגם הזה אלא ב-1200 הידני.

Derish, אתה חי באירופה שבה מקובלות תיבות הילוכים ידניות ותיבה אוטומטית מקובלת בעיקר ברכבי יוקרה או לבעלי צרכים מיוחדים. בישראל השוק השתנה וב-15 השנים האחרונות התיבה האוטומטית שולטת באופן כמעט בלעדי. אל תשכח שבישראל כמעט כל הנהיגה היא עירונית, הקטעים הבין-עירוניים האמיתיים יחסית קצרים וגם בהם העומס מצרי לא מעט החלפות הילוכים לפחות בשעות העומס, שהן מרבית שעות היום. יתרה מזאת, גם חובבי ההילוכים הידניים נרתעים מרכישת מכונית עם תיבה כזו בשל הקושי הצפוי במכירתה.

קיימת כמובן התיבה הרובוטית לגרסאותיה, אולם גם זו לא נקלטה היטב בשוק ישראלי, אולי כיון שהוצעה כתחליף לתיבה האוטומטית, בעוד שבאופיה היא קרובה יותר לידנית, ואולי בשל קשיים טכניים בדגמים הראשונים ששווקו בארץ.

לפני שנים רבות, כבהן היו מקובלים הילוכים ידניים והמשפחתומטית 1600 טרם השתלטה על השוק (בגלל מדרגת מס גבוהה מ-1300 סמ"ק) הפיאסטה, בדגמיה המוקדמים, היתה להיט ענק גם כחדשה וגם כמשומשת. ימים אלה חלפו עם שינוי דרישות הקהל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דורות של פיאסטה נמכרו בלי גיר אוטומטי עד שנמאס ליבואן מהמכונית ואנשים הפסיקו לקנות.

עכשיו הוא מנסה להכניס לשוק מכוניות עם שם רע.

אם פורד היו משנים את השם היה הולך לו יותר טוב.

המכונית היא כנראה המכונית הקטנה הכי טובה שיש והיא גם אחת המכוניות הכי נמכרות באירופה.

אבל אנחנו לא אירופאים (אנחנו הרבה יותר נחמדים לעמים אחרים) ואם אתה קונה אחת אתה קונה מכוניות מעולה אבל לא תצליח למכור אותה.

אייל

פורסם

לגבי להצליח או לא למכור את זה אני אדע עוד 3 שנים.

הצעה שלי, ניפגש עוד 3 שנים ואם באמת נחליט למכור את הרכב, נראה :lol:

עם הC3 שלי שהייתה ברשותי, אמרו לי גם אותו הדבר, "זה סיטרואן, אין לה שוק וגם אם תצליח למכור, אין סיכוי לקחת עליה מחירון אלא הרבה פחות", בסוף היא נמכרה אחרי פחות מיומיים ב2,000 ש"ח מעל המחירון לקונה הראשון שהגיע. אם הייתי מחכה עוד, אני בטוח שהייתי יכול לקחת עליה אפילו יותר.

פורסם

נתחיל מזה שההיה לי ה"עונג "לנסוע על גיר רציף בדאף 55 בשנות ה 70.

בכל העולם הצפיפות והפקקים גדלים , מכאן נולד הצורך והביקוש הגובר לגיר אוטומטי.

6 7 8 הילוכים זה גימיק ברוב המקרים.

DSG זה האשליה שנותן לנו היצרן , גיר אוטומטי , אבל אנחנו יודעים את חיבתך לגיר ידני אז ניתן לך גם את הסוכריה הזו.

זה גם אחד מהאמצעים של היצרן האירופאי להראות כמה הוא מתקדם לעומת היצרן האחר, ולא בהכרח צורך אמיתי.

את החשבון כרגיל אנחנו משלמים.

גירים אוטומטיים כבר קיימים שנים רבות לא ראיתי את המחירים השפויים של התיקונים בעקבות כך , אז האופטימיות שלך מאין באה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

sperial - דבריך מדוייקים ונכונים, אבל עצוב לקרוא את זה.

עם כל הכבוד לפקקים, מכוניות עולות הרבה כסף בארץ, יותר מדי כסף. אין לזה שום הצדקה.

לכן אני בטוח שאם מחר היה מגיע יבואן זה או אחר, במיוחד אחד גדול ורציני כמו דלק מוטורס, ומודיע על מכירת

רכב ידני, קומפקטי וחסכוני ב-80K, אז אנשים היו קופצים על זה. אני חושב ש"הבהלה לאלטו" היא הראיה לכך.

אם אפשר למכור רכב הודי ב-60K, אין סיבה שאי אפשר יהיה למכור רכב בלגי (או אנגלי או מאיפה שהוא בא)

ב-80, ולצאת עם רווח. אם תציף את שוק הליסינג הדועך (בעקבות עליית המיסוי) במכוניות כאלה ותציע אותן

לאנשי ההייטק ב-1000 ש"ח לחודש במקום ה-2500 שהם משלמים כיום על האוואו והמאזדה 2 שלהם, אני

מאמין שהם יתגברו על עניין הגיר הידני וילמדו לתפעל אותו כמו ילדים טובים.

לבסוף, יש את ההיבט החברתי של כל העניין הזה. מכוניות אוטומטיות עם ציוד חשמלי ו-38 מערכות בטיחות

היו במקור רעיון טוב לשיפור רמת החיים, אבל בישראל משום מה הן גורמות לבעליהן להזניחן בצורה פושעת,

מתוך התחושה שהאוטו כזה חכם שלא משנה מה תעשה לו, הוא ימשיך לנסוע. יש פה גם קטע תת-תודעתי,

כל העזרים האלקטרוניים, וברשותם התיבה האוטומטית, פשוט מנתקים את הנהג מהרכב ולמעשה מסירים

ממנו כל אחריות, וכך הופכים את המכונית למוצר צריכה, בדיוק כמו מקרר או מכונת כביסה, שמסיעים את

הנהג מנקודה לנקודה. בגלל זה גם מחליפים אותן כיום לעיתים קרובות יותר ונותנים למישהו אחר להיתקע

עם ה"תיק" של רכב מיד שניה.

אני לא טוען שכולם צריכים להיות פריקים מוטוריים כמונו, אבל מכונית זה לא מקרר. מכונית דורשת תחזוקה

ותשומת לב, גם אם היא יפנית או קוריאנית. גם באירופה לא כולם חולי הגה ומכונאים הבהכשרה, אבל ישנם

דברים בסיסיים שכולם עושים כחלק מעניין הבעלות על רכב - טיפולים, שימוש בשמנים נורמליים וכד'. פשוט

יש מודעות לדברים האלה, מגיל אפס.

אני טוען שהחדרה מחדש של התיבה הידנית לארץ תעשה רק טוב גם בפן הכלכלי וגם בפן המוסרי - חברתי.

כמובן ש-39% מהפורום לא יסכימו איתי, 50% לא יבינו בכלל על מה אני מדבר וה-10% הנותרים יחשבו

שאני מדבר שטויות, ואולי גם יכתבו לי את זה פה בניסוח פחות עדין, אבל אני נשאר בדעתי. לפחות בינתיים.

פורסם
את הפיאסטה ראיתי בגירסה "צעירה"- 3 דלתות ידנית עם חישוקי מגנזיום וגג שמש בכרתים.

שם ניתן למצוא אותה בכל חור.

אני מאמין שעם הקמפיין השיווקי ניתן היה למכור אותה בכמויות יפות גם אצלינו.

האלטו הידנית נמכרת בכמויות מאוד יפות וכך גם היה עם האיביזה הידנית.

הכל תלוי במחיר.

אם דלק מוטורוס היתה רוצה לדחוף אופציה ידנית וזולה, הרי הפיאסטה היתה יכולה להיכנס לנישה הזו בצורה מושלמת.

לדעתי הפיאסטה נראית מצוייין מבפנים ומבחוץ והעובדה שהיא לא חונה בכל בית רק מוסיפה לה.

לגבי שוק יד שניה, דווקא נראה לי ששם היא תצליח בשל יחודותה.

גם הפאביה מהדור הקודם לא נמכרה כ"כ אאל"ט והיא מגנט מכירות כיד 2.

עידן

גרסת 3 הדלתות של הפיאסטה נראית פשוט נפלא - וכמעט זהה לאב הטיפוס הסגול שהציגה פורד בתערוכת פרנקפורט 2007(הצבע הזה קיים גם בפיאסטה הסדרתית). עם מנוע 1.6(120 כ"ס) ותיבה ידנית, המכונית הקלה הזו(970 ק"ג) היתה יכולה להכנס לנישת היאריס T-Sport ז"ל ע"ח הגרסאות המאובזרות של האיביזה.

אלא שדלק מוטורס לא ממש מעוניינת בשוק הפרטי עם פורד. למעשה, היא נכשלה בו כשלון חרוץ - ויעיד על כך כשלון הפיאסטה. למה? כי קברניטי דלק מוטורס חושבים שהישראלי הוא מטומטם והם יודעים יותר טוב ממנו מה הוא צריך. ידני, דגמים ספוטיביים, נישות? מה פתאום. בשיא טפשותם הם ניסו לייבא ארצה את הפוקוס CC במחיר מופקע - ונכשלו באופן בוטה. לא צריך להיות גאון בשיווק כדי להבין למה.

הרי באותה מידה יכלו לייבא ארצה את המוסטנג ולהנות ממכירות נאות ע"ח "יועצי" היבוא האישי. הם אפילו הביאו מוסטנג אחת לאוטומוטור וקיבלו תגובות חיוביות. אז מה?

ולפותח השרשור;

די לא ברור לי מדוע אתה נאחז בקרנות המזבח כאשר אתה מודע לחסרונות מהותיים של הפיאסטה;

-מזגן חלש(לא למדנו משהו בקיץ האחרון?)

-מנוע ותיבת הלוכים עצלים(הבנתי, זה אוטו להוריך. הם לא עולים אף פעם עליות-קל וחומר עם מזגן:oops:, לא נאלצים לעקוף בבטחה, לא משתלבים בכביש מהיר ועמוס. בקיצור, בטיחות אקטיבית אינה רלבנטית כל כך).

-מושב אחורי צר(אין נוסעים/נכדים לפעמים?)

ומה עם שדה ראיה מוגבל לאחור וישיבה נמוכה, נקודה המכבידה מאד על מבוגרים?

והאם הורייך עד כדי כך לא מוטרדים משמירת הערך העתידית?

והאם ביקרתם במוסך פורד הקרוב למקום מגוריכם או שמעתם עליו חוות דעת כאלו ואחרות?

על פניו, ממש לא ברור לי מדוע לא בחרתם ב-C3. היא אולי לא הסופרמיני הכי טובה, אך עשויה להתאים לדרישות הוריך יותר טוב.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

תיבות אוטומטיות בנות 6 ו 7 הן ממש לא גימיק.

תקנות זיהום האוויר הנוקשות די מגבילות את היצרנים מבחינת הספק (ולכן בתקופה האחרונה אנו עדים לשובו של הטורבו) ורק תיבה מרובת הילוכים מעניקה את הטוב שבשני העולמות.

תיבת ה DSG נולדה בדיוק בשל המיגבלות הללו, והיא מציעה צריכת דלק מקבילה לזו של תיבה ידנית (ומכאן גם רמת זיהום אוויר זהה) וביצועים זהים, אם לא טובים יותר לעיתים משל הגירסה הידנית.

ה DSG הוא ממש לא גימיק, ובעתיד הקרוב רוב המכוניות יצוידו בה.

אורך חחים של תיבה אוטמטית נע סביב ה 200-250 K בקירוב, כך שסביר להניח שבמקרה הגרוע ביותר המכונית תזדקק לשיפוץ גיר בודד בכל חייה.

אפשר לחיות עם זה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הכל עיניין של חינוך והרגלים.

אני עוד מהדור שאנשים חששו לרכוש גיר אוטומטי בגלל האמינות הטכנית והנה , גם הם התרגלו.

גיר אוטומטי לעולם יהיה נוח מגיר ידני עד לרגע בו אתה נכנס למוסך

DSG ניפגש איתה במוסכים בעוד שנתיים שלוש ונראה אז את מחירי התיקונים.

לכולנו יש את עצם הזנב שבמהלך ההיסטוריה התנוונה מהזנב שהיה לנו.

בדומה אולי זה מה שיקרה לרגל שמאל שלנו

זה קצת דבר והיפוכו...

הנה מה שהבן שלך (נניח) יכתוב, ביחס לדבריך:

אני עוד מהדור שאנשים חששו לרכוש גיר DSG (אצל VAG, אלפא, FORD ואחרים) בגלל האמינות הטכנית והנה, גם הם התרגלו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

Derish, אני לא לגמרי מסכים אתך. מכונית היא מוצר צריכה לכל דבר, ול-99% מבעלי הרכב היא נועדה למטרה אחת בלבד - להובילם ממקום אחד לאחר. יש אחוז קטן של פריקים שבשבילם למכונית יש מטרות אחרות, וכמובן שבפורום רכב הם מיוצגים בכבוד. גם רוב משקי הבית יסתפקו במקרר סטנדרטי, אבל תמיד יהיו השפים או הפלצנים שירכשו מקרר גדול\מפואר\משוכלל יותר וסיבותיהם עמם.

במה שאתה צודק הוא בעית התחזוקה. אבל יש לעניין זה כמה פנים. האחת היא עלויות, תחזוקה איכותית הינה דבר יקר ולכן יש המזניחים אותה. אני מניח שבאירופה התחזוקה זולה יחסית (פרופורציונית למחיר הרכב החדש) כך שלאנשים יש פחות סיבות לדחות טיפולים עד כדי הרס הרכב. הפן השני הוא מחיר החלפת רכב אשר גום לצי הרכב בישראל להיות "זקן" בהרבה מצי הרכב באירופה, והדבר משתקף גם במצב התחזוקה, גם במצב זיהום האויר ועוד כהנה וכהנה. ואולי יש גם בעיה של איכות ומקצועיות המוסכים, כאן אני כבר לא בטוח אם המכונאי או החשמלאי או הפחח הישראלי פחות טוב מהספרדי או האיטלקי, ואני מסופק אם הדבר נבד אי פעם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה קצת דבר והיפוכו...

הנה מה שהבן שלך (נניח) יכתוב, ביחס לדבריך:

אני עוד מהדור שאנשים חששו לרכוש גיר DSG (אצל VAG, אלפא, FORD ואחרים) בגלל האמינות הטכנית והנה, גם הם התרגלו.

אין ספק שהאמינות השתפרה עדיין כל כניסה למוסך כואבתתתתתתתת:shock:

והיא תהיה כואבת עוד יותר עם גיר DSG.

חפש שרשור על גיר ידני ותלאותיו חפש שרשור על גיר אוטומטי ותלאותיו.

והבן שלי נוסע על ידני.:-D

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זה בסדר, פעם פחדו כאן גם מהזרקות דלק..

אל תשכחו שגם החלפת מצמד עולה כסף, ובניגוד לגיר אוטומטי, לצורת הנהיגה ישנה חשיבות גדולה בגיר ידני.

שתי החלפות מצמד שקולות לשיפוץ גיר אוטומטי, כך שנזק כספי גדול לא יכול להיות כאן.

נכון להיום, גיר ה DSG מפגין אמינות מצויינת, ויעידו על כך אלפי המוניות וניידות המשטרה שמצויידות בגיר הזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן תספר לבחורה את מה שכתבת כאן. אולי זה יעזור לה:-o

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=344216

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הסיבה היחידה שמאזדה 2 מצליחה יותר מפיאסטה, היא כיוון שהמזאדה 2 נמכרת גם לחברות ליסינג והשכרה והפיאסטה נמכרת רק בשוק הפרטי.

ודוקא ראיתי כמה כמה פיאסטות מהדגם החדש בכבישים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...