Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר כנסעתי לעבודה, ב 6.15 לערך, ניתקלתי בעומס תנועה לא שיגרתי.

להפתעתי (ולשמחתי) גיליתי ניידת ג'טה של מתנ"א שעצרה רוכבי אופנועים וקטנועים בגין נסיעה על השוליים.

תוך 20 דקות נוצר שם חניון אופנועים מכובד למדי, וכולם קיבלו קנס + נקודות בונוס.

באמת הגיע הזמן לאכוף את חוקי התנועה גם על רוכבי האופנועים שעושים בכביש כבשלהם.

מבטיח לכם שהם על השוליים לא ינהגו יותר.

ואם כן, אז שישלמו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכיבה על השוליים מפחיתה את העומס, ואת הסכנה שמישהו יכנס בך בזמן זגזוג בין מכוניות עומדות (כי זה מה שיהיה יותר נפוץ אם הרוכבים לא יוכלו לרכב בשוליים).

אני מבין שכואב לך לראות מישהו שנהנה מזה שהוא לא צריך לעמוד איתך בפקק.

פורסם

גם אני לא חושב שזה כ"כ אפקטיבי.

עכשיו אותם הרוכבים יזגזגו בין הרכבים, ויסתכנו יותר מאשר אם היו נוסעים על השוליים באין מפריע.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

כואב לי ומפריע לי, מאד אפילו, שרוכבי אוחפנועים מצפצפים על חוקי התנועה.

שיזגזגו בין המכוניות, ושיחטפו גם.

וכמה שיותר, כמו כל עבריין תנועה.

פורסם

מוזר מכיוון שלפני מספר שבועות היה כתבה עם מפקד יחידת האופנועים במשטרה שאמר שבמידה ויש עומס תנועה מותר לאופנועים/קטנועים לנוע בשול הימני בלבד ללא דוח. נסיעה בשול השמאלי תגרור אחריה דוח תנועה כמובן.

פורסם

בתור מי שרוכב כל יום בשוליים של כביש 5, אני יכול להגיד לך, שאני לא גורם נזק לאיש.

אני נוסע על 60 קמ"ש לכל היותר, תמיד עם המבט רחוק קדימה, ומצפה להפתעות, תמיד עם מספיק מרווח טעיה ובטחון.

מעולם לא פגעתי ברכב, מעולם לא גרמתי לרכב לבזבז זמן או כל שטות אחרת

על מה בדיוק מגיע לי דו"ח ? על כך שבחרתי לרכב בשוליים במקום לזגזג בין המכוניות ?

האמת לספר לך מר פרחי - עשיתי את זה פעם, נסעתי על 20 קמ"ש, לאט לאט, אתה יודע מה קרה? בעל רכב שהיה עסוק בפלאפון ריסק אותי לרצפה, אח"כ עוד יצא (עם הטלפון ביד :evil: ) ואומר לי שהוא לא ראה אותי והוא מצטער.

אז עדיף גם לי - וגם לך, שאני אסע בשקט במהירות סבירה בשוליים, מאשר לשחק "רואה אותי - לא רואה אותי" עם שאר התנועה.

ועוד משהו שחשוב שתדע מר פרחי

רוכב שנוסע בשוליים אינו עבריין - החוק מתיר לרוכבי אופנועים לסוע בשוליים במהירות סבירה בהתאם לתנועה - החוק אינו חוק רשום כמובן, אך נאמר לא פעם ע"י ראש מתנ"א בכבודו ובעצמו - וגם השוטרים יודעים זאת ומכבדים את זה, הרבה פעמים נסעתי מאחורי ניידת וגם לפני ניידת בשוליים.

בנוסף ברצוני לציין - שרוכב אופנוע שרוכב בשול השמאלי (לבן) הינו כמובן עבריין ועימו בהחלט יש למצא את הדין שכן זהו מעבר על פס לבן.

פורסם

רגע חן, אתה מעדיף שכל האופנועים והקטנועים ייסעו כמו רכבים רגילים בזמן הפקק? אתה מתאר לעצמך כמה הפקקים ייגדלו ואיך הכבישים ייראו?

מה זה מפריע לך שהם נוסעים בשוליים?

פורסם

משטרע רעה ומטומטמת.

איפה יותר בטוח לרוכבי אופנועים - לזגזג בין המכוניות או על השוליים?

איפה יותר בטוח למכוניות - שרוכבי האופנועים יפתיעו אותם "מי שמאחורי או מלפני או מכל צדדי הוא העומד!" או שיסעו להם בלי בעיה.

נראה לי שאיזה שוטר "מצליח" החליט לסגור את מכסת הדוחות שלו בשעה אחת.

האבסורד זועק - המשטרה נלחמת באזרחים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אדון שניר 106, אתה מוכן להתחייב על כך שכול רוכבי הדו''ג נוהגים כמוך?

וכן אם בחוק קבעו שזו עבירה לכלי ממונע לנסוע בשולי הדרך אז זה תקף גם לגביכם, תאמין או לא. אז יש לך שני אופציות, האחת היא לצפצף על חוקי התנועה ולנסוע בשוליים ולקוות שלא יתפוס אותך שוטר והשניה היא לעמוד במסגרת החוקים ולעמוד ולסבול בפקק כמו כול אזרח אחר.

היו לי הרבה הזדמנויות לנסוע בשוליים באין מפריע אבל אף פעם לא עשיתי זאת, יאללה שתתחיל חגיגת הדוחות, אולי ככה הגרעון יקטן:lol:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני מבין את הזדהות הנפש הזאת שלכם עם רוכבי האופנועים קטנועים,

אבל אם רכב היה עוקף אותכם בשוליים בפקק אז אני מבין שלא צריך לקנוס אותו , כי אם אני לא טס אף אחד לא טס נכון??

שכחתם דבר אחד לפי חוק אין לסוע בשוליים, מותר לעצור בהם למקרה חירום בלבד.

לא פעם קרה לי שנעצרתי בשוליים לצורך תקלה או בעיה, ואיזה אידיוט על קטנוע כמעט הוריד אותי או את הרכב שלי בזה שהוא טס

לו בשוליים, והכי חצוף גם היה אחד, שעצר לידי ואמר לי יה חתיכת בן &ונה תעוף לי מהדרך אני ממהר עם שליחות.

אז אני אתך חן פרחי כן ירבו ויתקעו להם דוחות בלי הכרה.

שילמדו שהשוליים הם לא נתיב נסיעה. ואני מחכה שיתחילו גם לטפל ברוכבי האופניים שבשוליים, לאחרונה אני נתקל בבוקר בכביש ,4 בין צומת בית ליד לצומת הדסים, בקבוצות של רוכבי אופניים, בין 6 ל 8 רוכבים ועם כל הכבוד לרוח הספורטיבית שלהם הם לא מבינים כלום בזהירות, במקום לסוע בצד הימני של השוליים ובטור הם נוסעים בזוג או בשלישיה לרוחב השוליים, לכן אני מחכה שגם אליהים יגיעו.

רותם

פורסם

שכחתי לציין שכל הרוכבים שניתפסו נסעו בשול הדרך השמאלי.

למה לי אסור לנסוע בשולי הדרך?

מה, עדיף שאני יעמוד בפקק?:-P

פורסם
כואב לי ומפריע לי, מאד אפילו, שרוכבי אוחפנועים מצפצפים על חוקי התנועה.

שיזגזגו בין המכוניות, ושיחטפו גם.

וכמה שיותר, כמו כל עבריין תנועה.

וימשיך לכאוב לך גם בהמשך. אם אתה חושב שאיזה מבצע ישנה משהו אתה טועה:fist:

פורסם

רוכב שנוסע בשוליים אינו עבריין - החוק מתיר לרוכבי אופנועים לסוע בשוליים במהירות סבירה בהתאם לתנועה - החוק אינו חוק רשום כמובן, אך נאמר לא פעם ע"י ראש מתנ"א בכבודו ובעצמו - וגם השוטרים יודעים זאת ומכבדים את זה, הרבה פעמים נסעתי מאחורי ניידת וגם לפני ניידת בשוליים.

לפחות זה מצולם(הקישור מופיע בתגובה הקודמת שלי)

רגע חן, אתה מעדיף שכל האופנועים והקטנועים ייסעו כמו רכבים רגילים בזמן הפקק? אתה מתאר לעצמך כמה הפקקים ייגדלו ואיך הכבישים ייראו?

מה זה מפריע לך שהם נוסעים בשוליים?

אני באמת מקווה שכל הקטנועים יתחילו לנסוע, כך שיווצרו פקקים גדולים

או יעברו למכוניות, מה שייצור אותו אפקט.

אולי זה יגרום ליחס ולצורת מחשבה שונה בנוגע לרוכבי הדו"ג.

אולי יורידו את מחירי הביטוחים ויתחילו לעודד שימוש בדו"ג.

נמאס לי להיות מאותם נהגים שנוסע לבד באוטו, נתקע ועוזר בליצור פקקים.

אך כרגע, עם מחירי הביטוחים הקיימים פשוט לא שווה לי למכור את האוטו ולקנות במקומו קטנוע.

• תוכן חדש...