Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
.אפילו המשטרה,שאיך נאמר,לא בדיוק פתוחה לרעיונות חדשים, אישרה את השימוש של דו"ג בשול הימני, ע"י מציאת פירצה בחוק, והסיבה שהם לא מאשרים את השמאלי היא טכנית כי שם מסומן קו לבן ולכן הפירצה בחוק לא תקפה.

תשכיל אותנו מה הפירצה בחוק?

ספר לי אם הצלחת לשרוד ברכיבה ללא שוליים, ללא עמידה לפני התנועה , וללא השתחלות .

אחרי שרכב אחד יצמד אלייך ברמזור אתה פתאום תתחיל לרכב אחרת .

מה הקשר אם אתה ראשון ברמזור או העשירי בפקק על האפשרות להיצמד אליך

ולגבי הרעות החולות של השליחים , רכיבה מהירה על מדרכות והתאבדות כללית , זה שליחים, כמעט אף רוכב אחר לא רוכב ככה,וגם הם לא תמיד כל כ משתוללים כמו שאוהבים להגזים פה בכל השירשורים בנושא, ואפילו בתוך עולם הדו"ג לא מעט שונאים אותם .

ובתוך ת"א יש יותר שליחים מכל סוג אחר של רוכבים.

אין קטנוע שעומד בתוך הפקק אלא אם לא הצליח להשתחל בין כלי הרכב. וברמזור כולם ראשונים עומדים מוכנים לזינוק כמו לפני תחילת מירוץ ולא משנה אם הוא עם מגש פיצה או מאחוריו יושבת הבת הקטנה שלו בת 4-5 שנים

.

הערות בכחול

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אומי,

1.אני לא מדבר על מצב מסויים של תנועה זורמת או פקק.

לשוליים יש תפקיד! אחרת הם לא היו שם והיינו מרוויחים נתיב נוסף.

2.הפרצה בחוק היא קיקיונית, שכן אתה בעצמך רואה בשרשור הזה שאם השוטר רוצה הוא יאכוף את החוק ויתן לך קנס ואם לא..לא.

זה תקף לגבי כל עבירה ששוטרים מוותרים לעיתים לנהגים עם עבר נקי וזה תקף גם במישורים אחרים (אני אפרט לך בשיחה רגילה)

3.גם רכבים נצמדים אלי בצורה מסוכנת (כמו למשל רכב שיושב לך על הזנב ואתה יודע שבבלימת חירום הוא ישבור לך את הצוואר ויהפוך לך את הרכב לקופה) ובכלל, סכנה בכבישים קיימת לכולם.

אצל אופנועים זו סכנה אחרת, מסוכנת יותר וקריטית יותר בשל היותם פגיעים. זה מקובל על מי שמוכן לקחת את הסיכון הזה ולרכב על אופנוע..אך עדיין זה לא משנה את מהותה של תרבות נהיגה בכבישים והתחשבות בשאר המשתמשים.

לגבי הרעה החולה של הרוכבים הסוררים:

אתמול בצומת יצחק שדה-המסגר דרס קטנועיסט אשה מבוגרת על המדרכה! ושבר לה את הרגל.

בת הזוג שלי הייתה עדה למקרה, לצרחות האשה והיא גם הזמינה את האמבולנס.

היא תיארה את הרוכב בדיוק כמו שחשבתי- ערס שליח שטען בפני הקהל במקום כי "האשה בכלל נפלה מהמדרכה" והוא "סתם עמד שם עם הקטנוע שלו לידה".

אני בטוח שזה על בסיס יומי.

עניין הדמגוגיה רציני לגמרי. תחשוב שקטנוע/אופנוע לא יכול לשמש משפחה עם/בלי ילדים ו/או מרבית נהגים ומשתמשי דרך (כי לא לכולם יש את האומץ/יכולת/רצון לרכב חשופים על 2 גלגלים) ואז אפשר להגיד שמצב אוטופי שכולם נכנסים לת"א על דו"ג הוא לא רלוונטי לכלום.

פורסם
אומי,

לשוליים יש תפקיד אחרת הם לא היו שם והיינו מרוויחים נתיב נוסף.

2.הפרצה בחוק היא קיקיונית, שכן אתה בעצמך רואה בשרשור הזה שאם השוטר רוצה הוא יאכוף את החוק ויתן לך קנס ואם לא..לא.

זה תקף לגבי כל עבירה ששוטרים מוותרים לעיתים לנהגים עם עבר נקי וזה תקף גם במישורים אחרים (אני אפרט לך בשיחה רגילה)

3.גם רכבים נצמדים אלי בצורה מסוכנת (כמו למשל רכב שיושב לך על הזנב ואתה יודע שבבלימת חירום הוא ישבור לך את הצוואר ויהפוך לך את הרכב לקופה) ובכלל, סכנה בכבישים קיימת לכולם.

אצל אופנועים זו סכנה אחרת, מסוכנת יותר וקריטית יותר בשל היותם פגיעים. זה מקובל על מי שמוכן לקחת את הסיכון הזה ולרכב על אופנוע..אך עדיין זה לא משנה את מהותה של תרבות נהיגה בכבישים והתחשבות בשאר המשתמשים.

לגבי הרעה החולה של הרוכבים הסוררים- אתמול בצומת יצחק שדה-המסגר דרס קטנועיסט אשה מבוגרת על המדרכה! ושבר לה את הרגל.

היא תיארה את הרוכב בדיוק כמו שחשבתי- ערס שליח שטען בפני הקהל במקום כי "האשה בכלל נפלה מהמדרכה" והוא "סתם עמד שם עם הקטנוע שלו לידה".

עניין הדמגוגיה רציני לגמרי. תחשוב שקטנוע/אופנוע לא יכול לשמש משפחה עם ילדים ו/או מרבית נהגים ומשתמשי דרך (כי לא לכולם יש את האומץ/יכולת/רצון לרכב חשופים על 2 גלגלים) ואז אפשר להגיד שמצב אוטופי שכולם נכנסים לת"א על דו"ג הוא לא רלוונטי לכלום.

צודק,לשבור רגל של אישה על מדרכה זו רעה חולה, גם לדרוס שתי נשים על כיסא גלגלים על מדרכה בכפר סבא עם טנדר זו רעה חולה,או לטוס עם ג'יפ כבד ולהרוג אמא עם ילדים שעומדים באור אדום גם זו רעה חולה עוד יותר.

עצם העלאת הנושא על ידי פרחי בעוד אינו דואג לתקינת טכניון לרכבי אספנות זה תיאטרון האבסורד.

כבר היו כאן מהנדס נמרי ואורן קיפניס שניסו לעשות כאן פעם קצת סדר וסתמו להם מהר את הפה...חומר מחשבה לפרחי חן.

פורסם

אתה צודק לגמרי. עברייני תנועה באשר הם הם רעה חולה! כולם צריכים להיענש וזה שיוויון נדרש למען ביטחוני ובטחונך.

זה בדיוק מגיע מהמקום בו אני טוען כי אי אף צד לא יכול כל הזמן להגיד שהצד השני הוא האשם ("נהגים לא סופרים אותנו" \ "קטנועים מזגזגים לנו") ועל כן כל רוכב היה רוצה שיתחשבו בו כראוי ומי שמסכן אותו יענש- ממש כמו שהנהגים דורשים את אותו הדבר מהאופנועים המזגזגים והנוסעים על מדרכות!

שבירת הרגל של המבוגרת המסכנה על המדרכה אתמול נועד להדגיש משהו קיים, שכיח ומרתיח שלא ממש נאכף!

הסיכון היומי שעובר הולך רגל במדרכה הוא רב פי כמה בגלל אותם רוכבים (לעומת הסכנה מרכבים) והעבירה הזאת היא גושפנקה לעבירות דומות נוספות.

פורסם
.אפילו המשטרה,שאיך נאמר,לא בדיוק פתוחה לרעיונות חדשים, אישרה את השימוש של דו"ג בשול הימני, ע"י מציאת פירצה בחוק, והסיבה שהם לא מאשרים את השמאלי היא טכנית כי שם מסומן קו לבן ולכן הפירצה בחוק לא תקפה.

תשכיל אותנו מה הפירצה בחוק?

אני לא יודע לעומק , לא מתכוון לכתוב בערך.

מה הקשר אם אתה ראשון ברמזור או העשירי בפקק על האפשרות להיצמד אליך

הקשר הוא שבין רכבים אתה נמעך , לפני רכב אתה מקבל מכה .

אין קטנוע שעומד בתוך הפקק אלא אם לא הצליח להשתחל בין כלי הרכב. וברמזור כולם ראשונים עומדים מוכנים לזינוק כמו לפני תחילת מירוץ ולא משנה אם הוא עם מגש פיצה או מאחוריו יושבת הבת הקטנה שלו בת 4-5 שנים

.נכון ואין סיבה שיהיה כזה, ולגבי העמידה מקדימה , שוב , יש משתוללים יותר ופחות , אין שום קשר לאם הם על טוסטוס או משאית.

אומי,

לשוליים יש תפקיד! אחרת הם לא היו שם והיינו מרוויחים נתיב נוסף.

הסברתי את זה כבר פעמיים , אולי בע"פ תבין יותר טוב .

כנ"ל

ובגלל שהסכנה היא אחרת, אני בוחר לנהוג אחרת כדי לא להיפגע ובמקביל לא לפגוע .

לגבי הרעה החולה של הרוכבים הסוררים:

אתמול בצומת יצחק שדה-המסגר דרס קטנועיסט אשה מבוגרת על המדרכה! ושבר לה את הרגל.

תאמין לי שאני שונא רוכבים כאלה יותר ממך , כי בגללם כולם שונאים גם אותי (אתה ראית את הטוסטוס שלי הוא נראה כמו של שליחים).

עניין הדמגוגיה רציני לגמרי. תחשוב שקטנוע/אופנוע לא יכול לשמש משפחה עם/בלי ילדים ו/או מרבית נהגים ומשתמשי דרך (כי לא לכולם יש את האומץ/יכולת/רצון לרכב חשופים על 2 גלגלים) ואז אפשר להגיד שמצב אוטופי שכולם נכנסים לת"א על דו"ג הוא לא רלוונטי לכלום.

לא רוצה להסתכן ? סע באוטובוס, או לפחות אל תסכן אותי יותר רק בגלל שבחרתי בסוג תחבורה יעיל יותר זול יותר ואמין יותר .

אייל, לגבי ההשואה לאופניים ,מכל מקום בת"א/רמת גן/ גבעתיים לכל מקום באותו אזור, ללא ירידה לאיילון ורכיבה סבירה אני יגע אם או לפני כל כלי דו"ג.

כמובן שרוכב שמסתכן יותר ממני יגיע לפני , אבל אם אני, בסיכונים שאני לוקח ברכיבה, ירכב על כל כלי דו"ג אחר , אני לא יחסוך אפילו דקה.

אני בכוונה מדגיש את רמת הסיכון , כי רוכב TMAX עבריין שחותך אדומים בוודאי יעקוף אותי, וכל אחד שיקח סיכונים מיותרים.

אבל מי שירכב נורמאלי לא ימצא שום יתרון בכלי גדול יותר בתוך העיר.

לאומת זאת אני רוכב על כלי זול בצורה מגוחכת, עם צריכת דלק שלא מורגשת אפילו בכיס של סטודנט ועם אמינות הזויה (אחרי שנתיים שלא טיפלתי בכלום עכשיו הוא מתחיל לקרטע ) .

לא כל דבר חייב להיות גדול נוצץ ומגניב כדי להיות יעיל , בדיוק כמו שבשביל לרכב למכולת לא צריך ספשלייזד אלא אפשר להסתפק בקוברה או יגואר או כל חברה שהיא מעט מאוד מעל לאופני מדבקה.

אין דבר הגיוני יותר לתנועה בתוך העיר חוץ מאולי כלי 125 קטן פיזית .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אתה מתייחס בתשובת שלך לעניין הסכנה, אבל אתה מתעלם מהעובדה שלא כל נהג יכול לרכב על אופנוע.

להגיד יעיל באופן גורף זה לא באמת רציני, כי הרי הוא יכול להיות יעיל לסטודנט או שליח או סתם רוכב יחיד למקום עבודותו אבל הוא לא בהכרח יעיל למי שצריך להתנייד בבוקר עם ציוד/אשה/ילדים/דרישות אחרות.

זול זה עניין יחסי. למי שצריך לשנע מפעם לפעם עוד אנשים, עלויות ביטוח גבוהות ודרישה לציוד הגנה טוב לא בהכרח הופכים את האופנועים לכל דורש.

שים לב:

ובגלל שהסכנה היא אחרת, אני בוחר לנהוג אחרת כדי לא להיפגע ובמקביל לא לפגוע .

אם אני אדהר בכביש ואתפס על 180 קמ"ש. האם אוכל לטעון בפני השוטר כי כיוון שנידבק לי ערס מופרע לזנב והוא ממש סיכן אותי ואת יושבי הרכב אז בחרתי לנהוג אחרת כדי לא להיפגע?

כולנו מסתכנים בצורה כזאת או אחרת. הרוכבים מסתכנים יותר! למה? כי אנחנו חסרי תרבות בכביש והם חשופים מאוד. הרוכבים יודעים את זה. הם בוחרים דרכים משלהם בדיוק כפי שתיארת כדי להימנע מפגיעה שלהם.

אם זה צודק/הכרחי/תקין או לא אני בטח לא אקבע, בשביל זה אמורים להיות חוקים מכוונים.

אני כמוך יודע שכרוכב אני מסתכן הרבה יותר, אישית אני העדפתי לוותר על התענוג למרות שהוא באמת יותר יעיל בשביל סטודנט המחפש כלי תחבורה לנסיעה קצרה במינימום עלויות.

במקום רכישת קטנוע, העדפתי לצאת חצי שעה עד 45 דקות יותר מוקדם מהבית, להתבשל 25 דקות בפקקים ולחפש שעה חניה לרכב שהיה לי אז כאשר כל זה יכל בקלות להיות מוחלף בקטנוע שהיה לוקח אותי ב-5 דקות בדיוק מרמת השרון דרך הכפר הירוק עד לאפקה.

היום הפתרון שיש לי עדיף בהרבה (לא צריך קטנוע ולא צריך רכב).

:wink:

פורסם

אני עד היום מחפש את השליח פיצה שכמעט דרס את הכלב שלי על המדרכה. הצלתי את הכלב רק בזכות משיכה אכזרית ברצועה. לצערי לא הצלחתי להפיל את השליח מהקטנוע. האבן שזרקתי כמעט פגעה בו. כמעט. :-(

פורסם
אני עד היום מחפש את השליח פיצה שכמעט דרס את הכלב שלי על המדרכה. הצלתי את הכלב רק בזכות משיכה אכזרית ברצועה. לצערי לא הצלחתי להפיל את השליח מהקטנוע. האבן שזרקתי כמעט פגעה בו. כמעט. :-(

לא חובה שיצא ממך "חובב הרכב שבך",הסיפור בלי זריקת האבן מספיק.

זריקת האבן על הקטנוען ממתגת אותך לא טוב.

פורסם
צודק,לשבור רגל של אישה על מדרכה זו רעה חולה, גם לדרוס שתי נשים על כיסא גלגלים על מדרכה בכפר סבא עם טנדר זו רעה חולה,או לטוס עם ג'יפ כבד ולהרוג אמא עם ילדים שעומדים באור אדום גם זו רעה חולה עוד יותר.

עצם העלאת הנושא על ידי פרחי בעוד אינו דואג לתקינת טכניון לרכבי אספנות זה תיאטרון האבסורד.

כבר היו כאן מהנדס נמרי ואורן קיפניס שניסו לעשות כאן פעם קצת סדר וסתמו להם מהר את הפה...חומר מחשבה לפרחי חן.

כנראה עקב הבקשה שלי לא לעלות תמונות מסויימות בפורום רכבי אספנות, החלטת "לסמן" אותי.

יכולתי למחוק את ההודעה המתריסה והמתגרה הזו ב 10 שניות אבל אני יענה לך בכל זאת.

בניגוד לכלי רב דו גלגלים נסועת רכבי אספנות הינה אפסית ושולית בעליל מאחר והרכבים הללו מיועדים לצורך תחביב בעיקרון.

רכבי אספנות, כמו כל רכב אחר , עובר מבחן רישוי שנתי + בדיקת מוסך ואישור.

כמות התאונות שרכבי אספנות היו מעורבים בהם בשנים האחרונות קורבה מאד ל 0 ולכן ההנחה הגדולה בתעריפי הביטוח.

"בדיקת מעבדה" הינה קשקוש אחד גדול - סה"כ זהו טסט מעט יותר יסודי ותו לא.

ועברתי כבר כמה בדיקות מעבדה - בודקים בהם מרחקי סרנים ונזילות שמן. ממש לא ביג דיל.

לגבי הניסיון לחייב רכבי אספנות לעבור בדיקת מעבדה, חפש במנוע החיפוש "פרשת קיפניס נמרי"

ישם שם הרבה חומר מעניין.

ובזה תם העיסוק בעיניין, וכל איזכור נוסף ימחק במידי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הקשר הוא שבין רכבים אתה נמעך , לפני רכב אתה מקבל מכה .

ובגלל שהסכנה היא אחרת, אני בוחר לנהוג אחרת כדי לא להיפגע ובמקביל לא לפגוע

מספיק לספר סיפורי סבתא על בטיחות וסכנות. מי שעלה על כלי דו"ג לא מתייחס לבעיות הבטיחות. מזגזגים בין הרכבים ונדחפים קדימה ברמזורים בגלל שלא רוצים לעמוד בתור כמו כולם. אז תהיו מספיק גברים להגיד את זה ולא לבכות להימעך או לא להימעך!

פורסם
מספיק לספר סיפורי סבתא על בטיחות וסכנות. מי שעלה על כלי דו"ג לא מתייחס לבעיות הבטיחות. מזגזגים בין הרכבים ונדחפים קדימה ברמזורים בגלל שלא רוצים לעמוד בתור כמו כולם. אז תהיו מספיק גברים להגיד את זה ולא לבכות להימעך או לא להימעך!

זה ברור מה שאמרת,ברור כשמש,נדחפים בכדי לחסוך אמורטיזציה,זמן,ממון,עצבים,חנייה,ומחלות דרכי נשימה שבאות עקב שהייה במסגרת סגורה עם מיזוג אויר.

לא חייבים להיות גבר על מנת להסכים איתך.

אתה פשוט צודק,אלו הסיבות.

אגב,גם אתה יכול להצטרף,אתה תגלה שזול יותר לשלם ביטוח מאוד יקר לקטנוע מאשר לתחזק רכב,ההפרש עלויות עצום.

יותר מכך,אם תחזיק גם רכב גם קטנוע,נסיעות בקטנוע יתקזזו עם ההוצאות רכב שהיה צריך לעמוד בפקק,כך שבכל מקרה תהנה משני העולמות ותספיק הרבה יותר בחיים.

פורסם

אני לא מבין על מה הוויכוח פה לגבי איכות הרכיבה של הדו גלגלים בארץ. הרי כל אחד מאיתנו רואה את העברות והכמות על בסיס יומי – נהיגה בשוליים השמאליים (גם בתנועה זורמת לחלוטין), "המצאת" נתיבים חדשים בין המכוניות, רכיבה על המדרכה, נגד הכוון ועוד...

עכשיו לפני שכל רוכבי הדו גלגלי מתחילים להתרעם, הבעיה פה זאת תרבות הנהיגה הנוראית של נהגי ארץ ישראל בכלל! לרוכבים פשוט יש את הכלי האידיאלי לצפצף על חוקי התנועה והכי חשוב על הזולת.

פורסם

אני לא מבין על מה הוויכוח פה לגבי איכות הרכיבה של הדו גלגלים בארץ. הרי כל אחד מאיתנו רואה את העברות והכמות על בסיס יומי – נהיגה בשוליים השמאליים (גם בתנועה זורמת לחלוטין), "המצאת" נתיבים חדשים בין המכוניות, רכיבה על המדרכה, נגד הכוון ועוד...

עכשיו לפני שכל רוכבי הדו גלגלי מתחילים להתרעם, הבעיה פה זאת תרבות הנהיגה הנוראית של נהגי ארץ ישראל בכלל! לרוכבים פשוט יש את הכלי האידיאלי לצפצף על חוקי התנועה והכי חשוב על הזולת.

זה לא ויכוח,זה דיון,אפילו אין בדיון משקעי עבר כפי שמתרגמים זאת חלק מהמנהלים האנונימיים ששולחים דואר מאיים.

אתה צודק,עברת פס לבן משמאל לשוליים השמאליים היא מסוכנת וקשה.

פס לבן הוא קיר הוא חומה.

פס לבן ומשמאלו מעקה בטיחות מבטון הוא מוות ודאי לרוכב שטס 40 ס"מ ממנו.כך גם בשול הצהוב הימני.

ולכן...

האישור הלא רשמי לנסוע בשוליים היה בצרוף בקשת ראשי מתנא לשעבר לא לטוס בשוליים,אלא להתקדם בקצב בטוח ורק בתנאי שהנתיבים חסומים.

חלק מהרוכבים מפרשים זאת כמסלול האצה,מסכנים עצמם ואינם משאירים מילוט מעצירת פתאום כלשהיא.

טוב שאישרו נסיעה בשוליים,אפילו טוב מאוד,אבל כמו עם העלאת המהירות הטרייה,אישרו 110 ? הרוב כבר יתפסו שוב על 135 .

ככה גם קורה בנסיעת השוליים,ראשי מתנא מסתכנים באישור העלמת עין והרוכבים במקום לשמור על הפריוולגיה מפנים עורף בגסות,גרוע מכך,מקלקלים לאחרים הנהנים מכך.

וכמובן נותנים פתח לחובבים כמו פרחי חן לנצל הבמה,אם כי שיפר את הדיווח שלו על המטרה המסויימת של המחסום שפגש ובכך איפשר הבנה יותר אוהדת לדיווח שלו.

• תוכן חדש...