Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מקום וההטרים שלו.

אני בתור נהג רכב!! חושב שזה טוב מאוד שהם יכולים לסוע בשוליים.

ולשער הנהגים הבכיינים תסתקלו קצת במראות !!!!!!!.

וזה שיש כמה קטנועים מפגרים זה לא אומר שצריך להכליל את כולם. בדיוק כמו שיש נהגי מכוניות מפגרים וגם נהגי משאיות מפגרים

יש גם נהגי קטנועים(בעיקר קטנועים ולא אופנועים).:idea:

קצת התחשבות זה הכל.

8)
  • תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון שהשוליים הם נתיב חירום, אבל זה לא שהאופנועים מתאגדים להם לפיקניק השנתי שם. הם בסה"כ תופסים חצי מטר לרוחב, שני מטר לאורך, ונמצאים בתנועה קדימה. זה לא מה שימנע ממך הנהג לעצור בשוליים בעת הצורך, לא מה שימנע מהאמבולנס לעבור.

ושוב אני מזכיר, הלגיטימיות (בעיני) של התופעה היא רק בזמן עומס תנועה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

כשאני עולה על הכביש מטרתי להגיע מנקודה א' לנקודה ב' במהירות ובבטיחות.

כל מי שמסביבי הוא אוייב בפוטנציה, שעצם הימצאותו בכביש יחד עימי מפריע לי במילוי משימתי.

דרגת הסיכון היא פועל יוצא של גודל הגורם ומשקלו, משאית , אוטובוס ,רכב מסחרי, רכב פרטי ,דו"ג והולך רגל.

כולנו מתחרים על הרוחב של הדרך החל מהמדרכה שול נתיבים שול מדרכה.

מבחינתי יש להשתמש בכולם כדי להפחית את העומס ולחלקו על פי משתמשים.

מדרכה להולכי רגל ורוכבי אופניים

דו"ג בשול הימני ומבחינתי גם בשמאלי.

נתיב ימני למשאיות ואוטובוסים והשאר לרכב פרטי ומסחרי קטן.

במקרה של תאונה רוכבי הדו"ג יכולים לפנות את השול בנקל לטובת רכבי חירום.

במקרה של תקלה ברכב יגיע הרכב התקול לשול , יגרום הפרעה לדו"ג שהם בנקל יתגברו עליה.

ככה תהיה הרמוניה בין כל משתמשי הדרך.

כך גם תפחתנה אולי התופעות של הזיגזוג של הדו"ג בין כלי הרכב הפרטיים.

ואני ממש לא שמח לאידו של כל מי שמקבל דו"ח , בוודאי לא על ביצוע עבירה שבינה לבין בטיחות אין כל קשר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בבאותו קטע כביש שבין ראשל"צ לביה"ח וולפסון אירעו בחודשים האחרונים כמה תאונות די קשות שניפגעו בהן רוכבי קטנוע, ולכן שמו דגש על האכיפה בקטע כביש זה.

אני כלל לא שמח לאידו של מי שנתפס, אבל גם לא ממש עצוב..

מי שעובר עבירות תנועה במודע שישלם.

שלא ישתמע מדברי שאני חלילה שונא את רוכבי הדו גלגלים; ההיפך הגמור הוא הנכון, והלוואי שמדיניות הממשלה היתה מעודדת מעבר לכלים דו גלגליים שיתרונותיהם ידועים לכולם.

ובאותה נשימה, הגיע העת גם לטפל בהתנהגות הולכי הרגל ובייחוד בהרגל המגונה של רבים לחצות כבישים סואנים באור אדום.

הרבה יותר מידי הולכי רגל ניפגעו בשנה שחלפה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אייל.

גם אותך אני קורא המון ובדרך כלל גם דברי טעם.

מאיפה השנאה הזו? ועוד מחובב ספורטיביות??

אתה יודע, לשיטתך, לא נהיה תמימים, כן? המהות של הרכב שלך היא לבצע עבירות תנועה!

מישהו מייחל שיעלו לך עוד קצת את הביטוח(שכבר בגדר שערוריה)?? איך היית מרגיש?

מבייש לחשוב כרוכב שיש נהגים שחושבים(ואולי גם מתנהגים) כך כלפי רוכבי הדו-גלגלי.

ולפני שמישהו עונה לי שיחשוב על עצמו ועל התחביב שלו וישליך את מה שנאמר כאן עליו ועל תחביבו.

ג'ורג' ,

אני לא חושב שאתה צודק.

המהות של הרכב שלי אם תרצה היא אולי לבצע עבירת מהירות , אבל לא לעשות ככל העולה על רוחי, נסיעה על מדרכות, חציה במעברי חציה, זגזוג ועקיפה בשוליים.

דווקא רוב נוסעי הכלים האיכותיים הדו גלגליים נוסעים בסדר גמור, אני מדבר דווקא על רוכבי הקטנועים שממררים את החיים לכל מי שנמצא בתל אביב והסביבה. יש לי אינספור דוגמאות של כמעט ו... בכל יום.

רוב אלו אינם אנשים שרוכבים על אופנועים בשל אהבת התחביב , אלא מסיבות כלכליות נטו ועל מנת לנצל את זה שהם מעל החוק או במלים אחרות : להמנע מפקקים.

אני מייחל להעלמות הכלים הללו, במיוחד קטנועי 50 סמ"ק בדרכים בין עירוניות אבל לא רק.

אני כבר מקבל נקע בצוואר מרוב שאני מחפש אותם על מנת לא לפגוע בהם. אם יסעו בצורה שיטתית יהיה על מה לדבר.

כרגע הם עושים מה שבראש שלהם.

העלאת תעריפי הביטוח תשאיר על דו"ג רק את אלה שהם באמת פריקים של העניין וככאלה, כמו חובבי הרכב האמיתיים, אני בטוח שהם נוסעים כמו בני אדם.

אין פה מה להשליך על תחביבי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כואב לי ומפריע לי, מאד אפילו, שרוכבי אוחפנועים מצפצפים על חוקי התנועה.

שיזגזגו בין המכוניות, ושיחטפו גם.

וכמה שיותר, כמו כל עבריין תנועה.

תכסה את העיניים אל תסתכל,כמו דרישתך לכסות כלי רכב שלא יצולמו, עבור הפורום.

תנסה ותכסה,כדאי לך.

2. מי שאינו מעוניין שריכבו "יככב" כאן מוזמן לכסות אותו.

פורסם
ג'ורג' ,

אני לא חושב שאתה צודק.

המהות של הרכב שלי אם תרצה היא אולי לבצע עבירת מהירות , אבל לא לעשות ככל העולה על רוחי, נסיעה על מדרכות, חציה במעברי חציה, זגזוג ועקיפה בשוליים.

דווקא רוב נוסעי הכלים האיכותיים הדו גלגליים נוסעים בסדר גמור, אני מדבר דווקא על רוכבי הקטנועים שממררים את החיים לכל מי שנמצא בתל אביב והסביבה. יש לי אינספור דוגמאות של כמעט ו... בכל יום.

רוב אלו אינם אנשים שרוכבים על אופנועים בשל אהבת התחביב , אלא מסיבות כלכליות נטו ועל מנת לנצל את זה שהם מעל החוק או במלים אחרות : להמנע מפקקים.

אני מייחל להעלמות הכלים הללו, במיוחד קטנועי 50 סמ"ק בדרכים בין עירוניות אבל לא רק.

אני כבר מקבל נקע בצוואר מרוב שאני מחפש אותם על מנת לא לפגוע בהם. אם יסעו בצורה שיטתית יהיה על מה לדבר.

כרגע הם עושים מה שבראש שלהם.

העלאת תעריפי הביטוח תשאיר על דו"ג רק את אלה שהם באמת פריקים של העניין וככאלה, כמו חובבי הרכב האמיתיים, אני בטוח שהם נוסעים כמו בני אדם.

אין פה מה להשליך על תחביבי.

זה כבר נשמע לגמרי אחרת, מקודם עשית הכללה ידידי, עכשיו עשית הפרדה. :-D

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
אדון שניר 106, אתה מוכן להתחייב על כך שכול רוכבי הדו''ג נוהגים כמוך?

וכן אם בחוק קבעו שזו עבירה לכלי ממונע לנסוע בשולי הדרך אז זה תקף גם לגביכם, תאמין או לא. אז יש לך שני אופציות, האחת היא לצפצף על חוקי התנועה ולנסוע בשוליים ולקוות שלא יתפוס אותך שוטר והשניה היא לעמוד במסגרת החוקים ולעמוד ולסבול בפקק כמו כול אזרח אחר.

היו לי הרבה הזדמנויות לנסוע בשוליים באין מפריע אבל אף פעם לא עשיתי זאת, יאללה שתתחיל חגיגת הדוחות, אולי ככה הגרעון יקטן:lol:

אותה מוכן להתחייב שכל נהגי הרכב נוהגים כחוק? אז בוא נעלה את הביטוח ונגביר אכיפה על כל נהגי המוכניות כי יש כמה עבריינים.

אני אשאל שאלה רצינית לגמריי ודיי בתמימות, תחשבו רגע לעומק לפני שאתם עונים, אם במידה ותנאי הדרך מאפשרים זאת, קרי השול רחב מספיק ויש לי טווח ראיה, למה שאני בתור נהג רכב לא אתחיל לסוע על השול הימיני עד שארצה להשתלב שוב בתנועה? מה ההבדל ביני לבין אופנוע? שנינו כלי רכב ממונעים אשר חלים עלינו אותם חוקים על פי המחוקק אז במידה והתנאים מתאימים מה מונע ממני לנהוג כמו כל אופנוען ופשוט לעקוף מהשול?

כי כשתגיע לסוף הפקק אתה תאלץ להידחף על חשבונו של רכב אחר , וסופו של דבר שיהיה פקק גם על שול , בעוד שדו"ג פשוט יעבור מהצד וימשיך קדימה בלי לעקב אף אחד אחר.

השוליים בצד שמאל ייעודם אפשרות מעבר לרכב ביטחון במקרה חירום (למשל מעבר אמבולנס בפקק תנועה).

השוליים בצד ימין נועדו לשמש מרווח ביטחון למשתמשי הכביש! הן רוכבי האופנועים והן רוכבי הרכבים.

אם השוליים הימניים הופכים להיות מותרים לנסיעת אופנועים ורוכבי האופניים האגואיסטים, איזה מרווח ביטחון נשאר למשתמשי הכביש?

ואיך אופנוע בדיוק מונע מעבר של רכב חירום ?

ואולי אתה האגואסיט שבוחר לתפוס כל כך הרבה מקום על הכביש ?

אייל , כבר התרגלתי לשינאה שלך ואולי לקינאה שלך .

אני רוכב על 50 סמ"ק בת"א, ונוהג על רכב בעיר ומחוצה לה , אני גם נתקל מידי פעם ברוכבים מפגרים והרבה יותר מזה בנהגים מפגרים .

איך אני לא נתקל כמוך באלף מתאבדים ביום ? איך בנסיעה אחת בעיר אני רואה במקרה הרע שליח אחד מתאבד ואתה רואה עשרים ?

ואם כבר מדברים על אירופה , אז הגיע הזמן שמרכזי הערים יחסמו לרכב פרטי ,ושרק תחבורה ציבורית ודו"ג יכולו להיכנס לשם .

חן, את האמת, הופתעתי, לא ציפיתי ממך לדעה כל כך צרה.

אתה לא יומיים על הכביש ובטח מכיר לא מעט רוכבים, כתיבה מתלהמת וגישת האנטי שבהודעה הראשונה שלך לא מתאימה לך.

אגב לאחרונה שמעתי שבגרמניה יש חוק או תקנה שבפקק עומד מותר לאופנוע לעבור בן הרכבים ועל השוליים , וכשיש תנועת רכבים הוא חייב לנוע עם התנועה , ניסיתי לרכב ככה בת"א, וזה פיתרון גאוני .

לכל רמזור הגעתי יחד עם רוב הכלים שעמדו איתי ברמזור הקודם, ובסה"כ הרכיבה היית רגועה ובטוחה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
כן,אבל זו הפרדה כירורגית כי כמה מבין הרוכבים עונים לתיאור המתאים לך ולשאר המשוגעים לדבר ?

נ.ב. אם היתה לי פורשה בחניה הייתי נוסע בה במקום בדו"ג :)

אל תהיה כ"כ בטוח,

עם הדוג"ים שיש לי הפיתוי הוא גדול...(-:

ובסופו של דבר ביום-יום אני רוכב על קטנוע מנהלים גדול או על סיטרואן ישנה(אבל אוחזת מצ'ו מצ'ו!!!):lol:

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

איזו צרות עין, למה?

אופנוע שנוסע על השוליים בצורה אחראית לא מזיק לאיש. רכב ביטחון גם על השוליים לא יכול לנוע בקצב של קטנוע מכיוון שבכבישי ישראל יש שוליים לא אחידים שמחייבים רכב, ובטח אמבולנס, לסטות חזרה לכביש מידי פעם. המשטרה מאפשרת זאת כך שאפילו התיעון של "סעו כחוק" לא ממש תופס. שלא לדבר על זה שזה תיעון דמגוגי משהוא בפורום הזה.

מה אני יכול לעשות שהמשטרה לא אוכפת מספיק את העבירות הקשות שרוכבי קטנועים מבצעים. למה הרוכבים הנורמטיביים צריכים לשלם על כך. הרי ממילא הקמיקזות נוסעים הרבה פעמים ללא ביטוח. פרוס שוטרים על קטנועים בערים ותחרים קטנועים שנוסעים על המדרכה, אי תנועה יאדה יאדה יאדה

לעמוד על השול בכביש מהיר אם שוליים רחבים ולעצור אופנועים זה מופת לחיפוש המטבע מתחת לפנס - הכי קל. דווקא מאוד אופיני למדיניות האכיפה בארץ

פורסם
ואיך אופנוע בדיוק מונע מעבר של רכב חירום ?

ואולי אתה האגואסיט שבוחר לתפוס כל כך הרבה מקום על הכביש ?

אם כבר אתה מתייחס לשמפט שלי, אז תתייחס לכל תוכנו:

אם השוליים הימניים הופכים להיות מותרים לנסיעת אופנועים ורוכבי האופניים האגואיסטים, איזה מרווח ביטחון נשאר למשתמשי הכביש?

השוליים בצד שמאל נועדו לרכב חירום, שמה אין לרוכבי אופנועים זכות לנסוע (קו הפרדה לבן לכל דבר).

כמה נהגים ראית בצד זה של הכביש בזמן פקקים? וכמה רוכבי אופנועים ראית?

השוליים בצד ימין נועדו למרווח ביטחון.

המרווח הזה שייך גם לרוכבי האופנועים בכבישים מהירים.

לא היית רוצה לרדת לשוליים בשל תקלה טכנית או תקר בקטנוע שלך ושרוכב קטנוע אחר יוריד לך את הראש בזמן שאתה רוכן מטה. נכון?

יכול להיות שאני אגואיסט בזה שאני תופס "מקום רב" (דמגוגיה בשקל אגב)

אבל אני כן מתחשב בהולכי הרגל על המדרכה (ולא נוסע עליה ליד הולכי רגל או אמהות עם עגלות רק כדי לדלג על רמזור) ואני כן עומד כמו שנדרש מאחורי קו עצירה ברמזור (ולא נעמד על המעבר חצייה כמו רוב האופנועים וחוסם את המעבר להולכי הרגל- משהו שקורה לי כל יום בזמן ריצה כאשר אני ממתין כחוק לאור ירוק למעבר..)

הרוכבים כאן בשרשור לקחו את זה קשה ללב, כאילו הצביעו על כל אחד ואחד מהם ואמרו "אתה מאלו האשמים".

אף אחד לא מנסה להכליל, אבל לרעתם של אלו שכן מתנהלים בדו"ג כראוי (ואני בטוח שיש הרבה כאלו כאן בשרשור) ישנו הרוב שנותן רושם אחר לחלוטין!

פורסם

אגב, שלא יראה כאילו אני נגד רוכבי דו"ג.

לא רק שאני בעד (הייתי שבוע בברצלונה, אתם חייבים לראות איזו תרבות רכיבה יש שם לעומתנו ואיזו תנועת דו"ג מסודרת יש שם), אני בעצמי בעל רישיון דו"ג וכנראה שאם היה נדרש ממני (ואני לא פוסל זאת בעתיד), הייתי רוכב ביום יום על דו"ג.

אלא שאז, גם כרוכב, הייתי מודע לסכנות הנלוות ולוקח בחשבון מה חושבים עליי שאר משתמשי הדרך, בעיקר בגלל אותם קטנועים סוררים שעושים שם רע לרוכבים.

פורסם

1.אין שום סיבה שבזמן פקק תחתוך פתאום לשוליים , לכן ההיתר הזה הוא רק בעומס תנועה ולא במצב אחר.

2.אפילו המשטרה,שאיך נאמר,לא בדיוק פתוחה לרעיונות חדשים, אישרה את השימוש של דו"ג בשול הימני, ע"י מציאת פירצה בחוק, והסיבה שהם לא מאשרים את השמאלי היא טכנית כי שם מסומן קו לבן ולכן הפירצה בחוק לא תקפה.

3.אני מוכן לתת לך את הטוסטוס שלי לשבוע.שבמהלכו תחרוש קצת את העיר .

ספר לי אם הצלחת לשרוד ברכיבה ללא שוליים, ללא עמידה לפני התנועה , וללא השתחלות .

אחרי שרכב אחד יצמד אלייך ברמזור אתה פתאום תתחיל לרכב אחרת .

ולגבי הרעות החולות של השליחים , רכיבה מהירה על מדרכות והתאבדות כללית , זה שליחים, כמעט אף רוכב אחר לא רוכב ככה,וגם הם לא תמיד כל כ משתוללים כמו שאוהבים להגזים פה בכל השירשורים בנושא, ואפילו בתוך עולם הדו"ג לא מעט שונאים אותם .

ובתוך ת"א יש יותר שליחים מכל סוג אחר של רוכבים.

אגב לגבי הדמגוגיה בשקל לתפיסתך, אני רציני לחלוטין , תעשה חישוב פשוט כמה חניות ומקום על הכביש תחסוך אם רק רבע מהנכנסים לת"א יעברו לתחבורה ציבורית ודו"ג.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אומי, אין לי מה לקנא במי שנוסע ב50 סמ"ק.

זה כמו לרכב על אופניים סוג ז' של מוצר סיני במקום להתנייד על משהו איכותי של ספשלייזד ומעלה (ואתה עוסק בתחום, אתה מבין על מה אני מדבר)

אני מבין אותך לחלוטין, אתה לא רואה את העבירות כי זו נראית התנהגות טבעית בעינך כרוכב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...