Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מוזר מה שאתה אומר. הייתה לי דייהטסו סיריון 2006 במשך כשנתיים וחצי. חדשה, פרטית, שמורה ועם 44K ק"מ בלבד. הדגשתי במודעה: פרטית!

פרסמתי מודעה. אחרי עשרות טלפונים באותו היום, הורדתי את המודעה מחשש להטרדה - פשוט הייתה היענות עצומה. קבעתי עם שניים. אחד הגיע לראות את המכונית בלילה! למחרת בבוקר הוא לקח אותה לבדיקה, וקנה אותה בלי להתווכח על המחיר. אגב, ביקשתי מחירון, לא מעל. בדיעבד, אולי טעיתי.

כידוע לך, ישנה כמות אדירה של סיריונים בליסינג/השכרה/חברות וכו'. האם זה פגע במכירה שלי? עובדה שלא. האם זה קשור לקילומטרז' נמוך יחסית לרכבי ליסינג או שכירות? או לעובדה שהרכב פרטי לגמרי? לא ברור לגמרי.

לסיריון שוק משלו בגלל שהוא רכב הכי זול בליסינג וסיריונים מליסינג קרועות יותר מהרגיל. לכן דווקא את הסיריון מחפשים מפרטי. אני מכיר את התופעה כי לדוד שלי היו 4 סיריונים.

יחד עם זאת דוד שלי שהחזיק בעבר 3 כאלה ומחר את כולן תוך יום התקשה מאוד במכירה של האחרונה ועבר להונדה ג'אז.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לך סימוכין לזה?

או שבגלל שזה חינם לכתוב כאן אז אמרת לעצמך "יאללה, גם אני אנפיץ כאן דברים ששמעתי בעבודה בתור למכונת קפה" ?

הבאתי עדות של אחת שהלכה שולל אחרי כל מני מומחי פורומים כמוך ולא קיבלה טלפון אחד מתעניין באוטו ה"סחיר" שלה.

מה שווה העדות הנלהבת שלך?

אתה מוכן לקנות ממנה את האוטו שלה?

קנה ממנה, מכור מיד במחיר מחירון (זה הרי קלי-קלות) ועשית כסף קל.

אכן, אני כבר תקופה ארוכה חושב על להחליף את האוטו והתעניינתי בהמון מודעות של רכבים עם נתונים מעולים, כלומר יד ראשונה עם קילומטראז' נמוך או סביר לשנתון שנראות כחדשות ובצבעים לא בעיתיים ותמיד הדרישה הייתה למחירי מחירון. כשהתקשרתי שוב לאחר כמה ימים או שבוע אז נודע לי שהרכב נמכר ובמחיר המחירון.

בנוסף מדובר על מקרים של קרובי משפחה או חברים קרובים שידוע לי בוודאות מה היה המצב של הרכב ובהרבה מקרים הייתי מעורב בעצמי במכירה.

אז לא אני ממש לא כותב פה כי אפשר להפיץ שמועות בחינם.

שבת שלום.

פורסם

ניסיון אישי:

ישנן הרבה אלמרות בשוק, יוצאות ליסינג/השכרה.

ברגע שאלמרה פרפקט (=גרסאת ליסינג) בעלת עבר פרטי בלבד, עושה את דרכה ללוחות, היא נמכרת תוך יום- יומיים בלא פחות ממחירון ולפעמים אפילו טיפה יותר.

פורסם

ועןד מניסיון אישי, מכרתי פוקוס אטומטית, יד ראשונה פרטית מאובזרת TRANDX, קילומטרז' חצי מהממוצע. לאחר כשנה וחצי, כי לא יכולתי לסבול את העצלות שלו.

אז ככה, בקושי היו טלפונים, הבודדים שהיו אמרו שמחירון (הסכמתי אף לפחות מהמחירון) הזוי לרכב שנמכר בליסינג עם אחריות ותשלומים. אכן את רוב המתקשרים לא ענינה תוספת האיבזור, לאחר כחודשיים ביד 2 נאלצתי למכור אותה למגרש. עקבתי אחריה גם במגרש, היא נמכרה כעבור כ3 חודשים לאחר שכל הזמן היתה מפורסמת. אני בטוח שגם המגרש הצטער על העיסקה.

בעיקרון, אני מסכים עם כל מילה של ארנון.

לדעתי, מסתבר שמכירת רכב מושפעת מהרבה יותר גורמים, בין הייתר ביקוש והיצע בתקופת המכירה, אופנה, מצב רוח לאומי כלכלי והרבה מזל.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
ועןד מניסיון אישי, מכרתי פוקוס אטומטית, יד ראשונה פרטית מאובזרת TRANDX, קילומטרז' חצי מהממוצע. לאחר כשנה וחצי, כי לא יכולתי לסבול את העצלות שלו.

אם אני מבין נכון, מכרת רכב בן שנה וחצי.

כלי רכב כאלה קשה מאוד למכור בשל העובדה שערכם קרוב מידי לשווי מכונית חדשה. מי שיכול להרשות לעצמו רכב כזה יכול במאמץ נוסף להגיע לרכב חדש ולקרוע לו את הניילונים.

מכוניות כאלה פונות לאנשים מאוד מסוימים שרוצים לחסוך את נפילת הערך של השנה הראשונה - אין הרבה כאלה.

לפיכך, קשה למכור רכב משנתון כזה וזה ממש לא משנה אם יש לו גרסת ליסינג או שהוא מדגם שנמכר בשוק הפרטי בלבד.

פורסם

כל אחד פה מספר סיפורים - בעיקר לעצמו - העיקר שיוכל להמשיך לחיות בהכחשה.

אחד מספר בהתלהבות "מכרתי אלמרה והיא נפוצה בליסינג".

ב"יד2" מפורסמות כרגע 0 (במלים: אפס) אלמרות בשנתונים 2007-2010, שהם השנתונים בהם הליסינג השתלט על שוק הרכב.

אפס. עגול. (כי היא לא יוצרה בשנתונים הללו...)

וכמה מאזדה 3 בשנתונים הללו?

1469. במלים: אלף-ארבע מאות-ששים ותשע.

מי שרוצה להמשיך להאמין שהקונים הפוטנציאלים של המאזדה 3 שלו ינעלו על המודעה שלו בין כמעט 1500 אחרות, שיבושם לו.

אחר מספר כמה קל היה לו למכור יונדאי גטס, ומתעלם מכך ש:

1. על כל גטס שמפורסמת כרגע למכירה, מפורסמות שתי מאזדה 3.
  2. גטס מליסינג שווקה עם אבזור בטיחות מחפיר (כרית אוויר אחת וללא ABS). עדיפות הדגם ה"פרטי" ברורה.
  3. המחירון של גטס ברצפה. הרוכש הפוטנציאלי שונה לחלוטין ממי שמתכוון להוציא 70-80 אלף ש"ח על מאזדה 3 משומשת.

קצת ביקורת עצמית לא תזיק לכל ה"מומחים" שמביאים כאן חוויות פרטיות לא ממש רלוונטיות לדיון.

תכניסו לפרופורציה חוויות פרטיות.

השמש לא מסתובבת סביב המאזדה\אלמרה\גטס\קורולה שלכם.

פורסם

מכוניות כמו מאזדה 3, טויוטה קורולה, יונדאי i30, הן מכוניות מאד סחירות.

ביום שתרצה למכור אותן:

תדאג לפרסם מודעה כמו שצריך עם תמונות, פרטים מדוייקים, להקפיץ אותה מידי יום ולא לחכות שהיא תגיע לעמוד 99, ותמכור מהר במחיר מחירון(בתנאי שהרכב במצב טוב, עם ק''מ נורמלי ולא שחוט)

פורסם

בינואר 2011 יעברו 3 שנים של יונדאי I30 בליסינג, נמתין מספר חודשים ונראה מה יקרה למחיר המחירון.

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

כבר היום יש I30 יוצאות ליסינג אחרי 3 שנים כי החוזה שלהן התחיל ביוני 2007, אז התחילו לשווק את דגמי 2008 שכזכור נמכרו במשך שנה וחצי עד ינואר 09.

פורסם

בין אם אתם אוהבים את זה ובין אם לא, שוק הרכב המשומש ברובו מתנהל עלידי סוחרים.

כ70% מהשוק היום הן מכוניות שהיו בליסינג, אנשים רבים היום מעדיפים קניית רכב מחברת ליסינג מאשר מאדם פרטי.

לא ניכנס כרגע לשאלה אם זה עדיף או לא אבל אני בהחלט מבין למה אנשים מסויימים מעדיפים לעשות את זה ככה.

כשהסוחרים שולטים בשוק הם שולטים גם במחירי השוק, השוק מתנהל אצלם והם אלה שיקבעו לאיזה רכב יהיה שוק ולאיזה רכב לא.

שימו לב למחיר הנאה יחסית של ה-C4.

שימו לב לאיך יונדאי בתקופה האחרונה נחשבת לסחורה חמה.

למה ? כי לסוחרים יש המון כאלה וצריכים להעיף אותם לצרכנים פרטיים.

זה שרכבים שנפוצים בליסינג ישמרו על מחירם בצורה טובה יותר ויהיו סחירים יותר זה עובדה.

פייר ? לא בטוח.

יש לנו מה לעשות בנידון ? גם לא בטוח.

פורסם
קצת ביקורת עצמית לא תזיק לכל ה"מומחים" שמביאים כאן חוויות פרטיות לא ממש רלוונטיות לדיון.

תכניסו לפרופורציה חוויות פרטיות.

1. ואשה אחת בודדת שהיא במקרה גם כתבת בכלכליסט זה לא בגדר חוויה פרטית?

עשית מהמאמר הקטן שלה, מינימום סקר שוק מקיף!

השמש לא מסתובבת סביב המאזדה\אלמרה\גטס\קורולה שלכם.

מאופי ניסוח ההודעות שלך, אני בטוח סביב מה אתה חושב שהשמש מסתובבת או מאיפה היא זורחת! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האמת שבגירה צודק.

מלבד כתבה בודדת אחת מאתר גלובס הובאו כאן מספר רב יותר של מקרים אישיים נגדיים!

או שכולם שקרנים, או שאף אחד מאיתנו לא יודע לאפיין נכונה את מצב השוק

או שבכלל זו פונקציה שתלויה בכ"כ הרבה פרמטרים וכל מקרה נמדד לגופו.

פורסם

אין בזה כללים אבל מניסיוני כל פעם שמכרתי רכב שנחשב בלי שוק המכירה היתה מהירה ובמחיר טוב (מדובר על אמריקאיות, צרפתיות, רכבים ידניים ועם קילומטרז' גבוה).

אפילו על המגאן שלי (2006 יד ראשונה בבעלות חברה, ידנית עם 143,000 ק"מ) הציעו לי בטרייד אין 48K ועוד לא ניסיתי למכור אותה לבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כל אחד פה מספר סיפורים - בעיקר לעצמו - העיקר שיוכל להמשיך לחיות בהכחשה.

אחד מספר בהתלהבות "מכרתי אלמרה והיא נפוצה בליסינג".

ב"יד2" מפורסמות כרגע 0 (במלים: אפס) אלמרות בשנתונים 2007-2010, שהם השנתונים בהם הליסינג השתלט על שוק הרכב.

אפס. עגול. (כי היא לא יוצרה בשנתונים הללו...)

וכמה מאזדה 3 בשנתונים הללו?

1469. במלים: אלף-ארבע מאות-ששים ותשע.

היי ארנון,

לאחר כמעט חצי שנה של חיפושים אחר אלמרה, הבנתי את השוק הממש לא רע שלה.

החיפוש שהיית צריך לעשות הוא בשנים 2004-2006 ולראות שישנן עשרות אם לא מאות של מכוניות ועדיין המכוניות שנרכשו כפרטיות מהסוכנות הן בודדות.

נ.ב

אהבתי את המשפט הראשון, אבל לא דיברתי בתור מוכר, אלא בתור קונה.

פורסם

אני עוקב אחרי השרשור הזה כבר כמה ימים וזה מדהים לראות כמה דעות שונות והסברים שונים קיימים בנושא הזה, ולכאורה גם עובדות שונות.

הרי לכאורה, כל אחד מאיתנו יכול לבדוק את הנושא. תגרילו כמה מודעות מכמה אתרים (יד-2, WINWIN, וכו'), תצלצלו, תסבירו שאתם עושים סקר ותשאלו בכמה מנסה למכור או בכמה נמכר, וכמה זמן לוקח\לקח.

אבל רגע... זה בדיוק מה שלוי-יצחק עושה, לא?

אז זהו - שכנראה לא. הדבר שאני אף פעם לא הבנתי בעניין מחירון לוי-יצחק זה הקטע של "מעל למחירון"-"מתחת למחירון". למשל, אם כל הצרפתיות נמכרות מתחת למחירון - איך זה יכול להיות שהמחירון לא יורד כדי לשקף את זה? מאד מוזר, ואל תגידו לי "אינטרסים" כי עד שמישהו יסביר בדיוק איך לוי-יצחק מרוויח משהו מזה שהוא משרת אינטרסים כאלה או אחרים - אני לא קונה את זה.

בקיצור - מאד מוזר ומסתורי כל הנושא הזה...

• תוכן חדש...