רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,563 נושאים בפורום הזה
-
לאחרונה שמתי לב למשהו מוזר בנתוני יצרן לרכבי VAG יש מהירות מ0-100 דיי מדהימה למשל אם ניקח את האוקטביה והמזדה 3 מכוניות דיי דומות במשקלן אך ההספק של האוקטביה הוא 122 כ"ס ו20.3 קג"מ כאשר אצל המאזדה הוא 150 כ"ס ו19 קג"מ אך לפי נתוני יצרן הסקודה הוסה 100 ב9.7 כאשר המאזדה ב10.4 איך זה יכול להיות הגיוני? אגב גם אצל פיאט אותו הסיפור לפי נתוני יצרן פונטו איבו מגיע ל100 ב10.8 שניות למרות 105 כ"ס ו13.2 קג"מ כאשר הסל"ד למומנט מירבי הוא 4000 למאזדה 2 יש 102 כ"ס ו13.8 קג"מ גם כן 4000 סל"ד למומנט מירבי אך לפי נתוני יצרן היא מגיע ל100 ב12.1 שניות...
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
במקום לחץ של 34 היה לחץ של 26 . והנסיעה היתה ארוכה ,איזה 150 ק"מ. האם זה צריך להשפיע על הגלגלים וכבר יש נזק?
הודעה אחרונה מאת ranll, -
- 1 תגובות
- 863 צפיות
היי חברים, רציתי לברר מה עלות הגרר בתוך העיר? אני צריך לגרור אוטו פרטי למוסך? מרחק נסיעה של 6-7 ק"מ. תודה למגיבים!
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שאלה שנורא מסקרנת אותי ,יש לי מאזדה 3 שנת 2007. המגב השמאלי ארוך משמעותית מהימני ורציתי לדעת מה ההיגיון בזה? האם יש בזה יעילות מסויימת שעדיפה על 2 מגבים באותו הגודל? ועוד שאלה קטנה ,האם המגבים המקוריים נראים ככה?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 3 תגובות
- 981 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=kvfYXL_muzc&rel=0 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. סרטון להעלאת המודעות לתאונות דרכים. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 773 צפיות
ערב טוב לכולם אני כבר זמן מה מתכנן לרכוש פגוש ייעודי תחליפי לרכב שלי, הצורה מעט שונה מהמקור. השאלה שלי היא האם יש בעיתיות מבחינת המכס להכניס לארץ חלק כזה, או שפשוט אני אמור לשלם את המס הכנסה לארץ ופה זה נגמר. צפויים לי בעיות מבחינת תקינה או משהו כזה? ואם מישהו עשה דבר כזה אז אפשר בבקשה לקבל הסבר לגבי התהליך. הייתי מעדיף לרכוש בארץ אבל המחירים של חלקים מסוג של פגושים וכד' פשוט הזויים ברמות לא הגיוניות. נ.ב עשיתי חיפוש ולא מצאתי כלום רלוונטי תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ביום ה-13/10/10 נקבע גז"ד בעניין חב' "המומחה" ועומר לוי בעליו(גז"ד הוקרא בפניו ביום שלמחרת). חבק "המומחה" ועומר לוי בעליו הורשעו בדין ועונשם נקבע: 1. 15K ש"ח קנס. 2. 3 ח' מאסר ע"ת +20K ש"ח ע"ת. 3. סגירת העסק לאלתר. ידיעה קטנה בכלכליסט(עם שגיאה קטנה במועד גז"ד. תומר, לא מתאים לך ).
הודעה אחרונה מאת EYAL-Y, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 963 צפיות
לפני שבוע יצאה כתבה "באפוק טיימס" על מפגש הג'יפים שנערכה בבן-שמן. אירוע מדליק של אוהבי שטח ורכבי שטח. כמה מהם גם רכבי אספנות. מקווה שתהנו. http://www.epochtimes.co.il/news/content/view/15492/123/ רויטל יהודאי "אפוק טיימס"
הודעה אחרונה מאת revirevi, -
שלום לכולם, אתמול בצומת וולקן, אירעה לי תאונה קלה. למי שמכיר, הכביש בצומת מצטמצם משלושה נתיבים לשניים. לצערי, הייתי הראשון ברמזור - ולידי בנתיב הקיצוני (שנדרש להשתלב מייד לתוך הנתיב שלצידו) הייתה חבורת ערסים בני 19 בפיאט פונטו ספייס. כנהוג במחוזותינו, הם לא ביקשו ממני רשות להשתלב לפני הפיכת הרמזור לירוק, וכך לא ידעתי כי הם מתכוונים לחתוך אותי. לאחר התחלפות הרמזור לירוק, יצאתי ממקומי - והערסים החליטו שהם פשוט חייבים לעקוף אותי במהירות - ולא הספיקו. הם נכנסו בצד של הקסארה, ומייד המשיכו בנסיעתם. אחרי שצפצפתי בטירוף והבהבתי, הגענו לרמזור - שם הם נבלמו והחליטו לעצור לבסוף. קיבלתי את הסלולרי של הנהג, רשמתי את מספר הרישוי של הרכב - ונסעתי לדרכי. …
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
קראתי קצת על TCS ובכלליות הבנתי שזה מערכת שמונעת מהגלגלים לפרפר. עכשיו לפי מה שאני יודע בתוך מערכת הESP יש מערכת שנקראת ASR שעושה בדיוק אותו דבר ,גם כן מונעת פירפור של הגלגלים. אז מה ההבדל בין השתיים?
הודעה אחרונה מאת חגי107, -
בשלב זה אני נמנע מלפרסם את שם התחנה - עקב נסיון עבר לא נעים עם נסיון תביעה להוצאת דיבה, ולכן אני פונה אליכם לעצה איך לפעול נכון: היום תדלקתי בתחנת דלק דיי מרכזית בחיפה, מאז שראיתי את התחקיר של כלבוטק משנה שעברה, אני תמיד בודק את המשאבה ומסתכל אם היא לא גונבת כסף. היום הייתי חייב לתדלק (נדלקה לי הנורה), הגעתי לתחנת דלק, העברתי כרטיס ושלפתי את המשאבה והשארתי אותה בחוץ בכוונה. וראה הפלא ופלא - המונה התחיל לספור לי מבלי שלחצתי על המשאבה ומבלי שהכנסתי את הפיה למיכל. במקרה שלי ה"עקיצה" הייתה מינורית - 10 אגורות. קראתי למתדלק והוא אמר לי "אם אתה רוצה תבוא לקופה אני אביא לך את ה10 אגורות בחזרה". זה לא שבאמת איכפת לי מ10 אגורות, אבל עצם המחשבה שהתחנה טו…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
2011 Kia Optima officially priced from $18,995 Fiat 500 Lounge will cost you $19,500 וחשבתם שהמחיר של ה 500 בארץ מוגזם
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קודם כל מצטער שפתחתי שני אשכולות בפורומים שונים, הבנתי שהנושא יותא מתאים לפורום הזה ואפשר למחוק את ההודעה השנייה. אז הסיפור הוא כזה, לאחרונה קניתי אאודי a3 שנת 2006 מנוע 2.0 כשברשיון מידת צמיגים משהו R16 ובפועל היא נועלת 225/40/18 אבל לרשיון מצורף טופס שינוי מרכב שאושר במכון אלן בחולון בשנת 2008 ומאז לא עודכן ברשיון, היום אני הולך לעשות טסט, הכל עובר בסדר גמור אבל החברה שם טוענים שהאישור שלי כבר לא תקף כי הוא משנת 2008 והוא תקף לשנה מהוצאתו, ניגשים למחשב בשביל לחדש את האישור בעלות של 30 שקלים אבל לטענתם אין שום מידה כזו לדגם רכב הזה, והג'אנט הכי גדול שמאושר שם הוא 17 במידה 225/45, התקשרתי למכון אלן בחולון שיבדקו אצלם מה ניתן לעשות ואני מחכה לתשובה, כמו כן שכחתי…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש לי יונדאי אלנטרה. ואני רוצה לקנות 4 צמיגים יחסית טובים, של מותג מוכר. מידת הצמיג: 185 / 65 R15 88H נכון לעכשיו אני מעדיף את חברת גודייר גם בגלל שהיא מוכרת וגם בגלל המחיר הנמוך יחסית שראיתי באינטרנט לעומת קונטיננטל או פירלי או מישלן (300 ש"ח לצמיג מול 400-500 ש"ח לצמיג של החברות האחרות). לצערי החנות של "אנטון" שמומלצת מאוד, לא מחזיקה צמיגי גודייר (ככה לפחות נאמר לי בסניף ראשל"צ). הם אגב המליצו על קונטיננטל (1400 ש"ח). באוטו דיפו ביקשו ממני (אחרי מבצע של 60% הנחה על הצמיג השני) 2000 ש"ח עבור ארבעה צמיגי גודייר. זה נראה לי מחיר מוגזם. בקיצור אני צריך את עזרתכם לקבל המלצה על שתיים-שלוש חנויות אמינות. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש 2 נתונים ומעניין אותי לדעת אם הם משתלבים 1. נסיע בירידה בהילוך=לא מוזרם דלק למנוע 2. נסיעה עם מזגן מגבירה את הצריכה(עד עכשיו לא הבנתי מה הקשר בין המצבר לצריכת דלק) השאלה התיאורטית האם בירידה כהמזגן עובד על עוצמה מלאה נניח יש עליה בצריכת דלק או שגם פה אין הזרקת דלק למנוע
הודעה אחרונה מאת travian, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בעבר העלתי, אני חושב שהגיע הזמן לעלות שוב. אנא שימרו על עצמכם והכי חשוב שימרו את הסובבים אתכם. http://videos.streetfire.net/video/Pay-attention_207993.htm לומר את האמת, כל פעם שאני רואה את הסירטון הזה אני מתמלא דמעות. בברכה אסף.
הודעה אחרונה מאת broshm, -
- 7 תגובות
- 13 אלף צפיות
שלום לכולם, עקב טיסה לחו"ל לשבוע אני מחפש להוזיל את החניה לתקופה הנ"ל. שאלתי היא האם יש אופציה לחנייה ארוכת טווח בחניון הרכבת בארלוזורוב? הם גובים 16 ש"ח ליום, למרות שזכור לי שחניתי שם פעם ליותר מיום והחיוב נותר 16 ש"ח. אגב אין סכנת פריצה לרכב (בראבה שנת 96..). אשמח לשמוע על אופציות מעניינות לחניה ארוכת טווח באיזור. אגב אני מגיע לשם עמוק בלילה כך שכנראה בעיית מקום לא תהיה שום מקרה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לקראת סוף השבוע, קבלו את הסרט החדש של גרמי קלארקסון. להורדה יש לפנות אלי לפרטי, מכיוון שאני לא יודע אם יש בעיה להעלות קישורים להורדות(מטעם זכויות יוצרים וכ'ו). אם אקבל אישור מהמנהלים אפרסם את הקישור פה. דרך אגב יצא ב15.11 וכבר אצלכם.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מוכרת את הרכב היקר שלי - סוויפט סדאן 93 ידדני, 1300. שאלות לגבי התמחור - ב"לוי יצחק" המחירון על סוויפט 93 אוטומטי הוא 9,200. כמה אחוז מורידים על דגם ידני? כמה אחוז מורידים על דגם סדאן? כמה אחוז מעלים על קילומטראז' נמוך (180,000)? כמה אחוז מעלים על יד שנייה? כמה אחוז מעלים על "ללא תאונות"? האם יש עוד משהו שמעלים עליו? אולי אפשר להפנות אותי לאתר שבו אפשר לבדוק תמחור מדוייק וברור? תודה רבה מראש מאי
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
"מכרת את האלפא?" 1 2 3 4
מאת alfa_draco-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 53 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
"מכרת את האלפא?" שואל אותי אחד מדיירי הרחוב שאני לא ממש מזהה, בבוקר, כשאני פותח את דלת הקורולה השכורה. כן, אני משיב, הגיע הזמן, ומתנצל: "הקורולה שכורה, זה בינתיים עד שתגיע המכונית החדשה". הוא אומר משהו על הסוד TI שהיתה הרכב הראשון שלו. אני מסתלק משם. בערבו של אותו יום אני יורד לחניון של המשרד, בדרך הביתה. שני רואי חשבון, מאחד המשרדים בבניין, מביטים בי. אחד מהם אומר "תשמע, התדרדרת מהאלפא". שוב אני מתנצל "זה בינתיים, אני לא הולך להשאר עם קורולה עוד הרבה זמן". עכשיו שאני עם הקורולה המסכנה הזו, כל העולם פתאום נהיה אלפיסטים. ואללה יופי. איפה הייתם כשלוי יצחק הכניס לי את הצינור? צער בעלי קורולה באמת לא מגיע לה. אני מתעלל בה, כמו אב מתוסכל שחוזר הביתה מלשכת …
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן, יש לי רכב חדש (כחודש וחצי) השבוע, אחד השכנים, החנה את רכבו ברוורס, ובאותה עת, שפשף לי אצ החלק הקדמי בצד הנהג. האם יש חומר / משהו, שאני יכול לקנות ובכך למזער / להעלים את השפשוף ? תודה
הודעה אחרונה מאת ron215, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא יודע אם זה קשור אבל שהגלגלי שיניים ולא מסתובבים והאוטו עומד לא הגיוני שיהרס משהו > עשיתי את זה כמה פעמים ושמתי לב רק אחר כך שחלק מהילוכים עוברים קשה. קראתי במקום אחר בפורום שיש מצב שזה כנראה שמן. זה קורה מידי פעם רק, אבל בזמן האחרון די הרבה. והקלאץ גם גוסס (ממש מחליק מעצמו לאט אפילו אחרי שעזבתי לגמרי בסל"ד גבוהה)
הודעה אחרונה מאת Driver22, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שמעתי שהולך לצאת איזה שהוא חוק בתחילת 2011 שמקדים את הוצאת רישיון הנהיגה לגיל 16 וחצי או משהו כזה מישהו יכול לאמת את זה ולהסביר לי קצת יותר?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
מצלמת אור אדום
מאת ts222- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם בבוקר נכנסתי לצומת שמותקנת בה מצלמת אור אדום בגלל שבלמתי מעט באיחור,עצרתי לחלוטין לאחר קו העצירה(להערכתי עד מטר אחריו) האם ייתכן שצולמתי ? (לא ראיתי פלאש כי זה היה בבוקר) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אחרי הביקור האחרון בנורבורינג הבנתי שאני צריך זרוע למצלמה שנצמדת לחלון וגם לא נופלת.. מצאתי באיביי משהו נחמד וזול : http://cgi.ebay.com/Pro-Car-Window-Camera-Suction-Cup-Mount-Tripod-Holder-/390263378770?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5add829352 לצורך הניסוי צילמתי את הנסיעה לעבודה דרך בית אורן, חתכתי קטעים שנתקעתי אחרי מכוניות, על הדרך תוכלו לקבל הצצה קטנה לסלילה החדשה : http://www.youtube.com/watch?v=xreUwXarLF8 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. הניסוי הוכתר בהצלחה - אחלה מתקן, יציב (החזיק בגבורה קנון G9 כבדה תחת עומס). קחו בחשבון שבגלל צורת הז…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
באחד הרחובות הקרובים אליי ישנו פיג'ו (אם אני לא טועה 206, ירוקה) שעומדת כבר תקופה ארוכה. השבוע הדביקו עלייה מדבקה מעיריה שבעל הרכב חייב לפנות את הרכב תוך 30 יום. התחלתי לברר על הרכב ומצאתי את הבעלים, אני רוצה להתקשר אליו ולבדוק אם הוא לא מעוניין ברכב אני אשמח לקבל אותו על מנת ללמוד על הרכב הנ"ל. מה הייתם מציעים לומר לבעל הרכב על מנת שהוא יסכים להעביר את הרכב על שמי? אם העירייה מפנה את הרכב הם מחייבים אותו בתשלום? אולי זה יהווה סיבה בישבילו להעביר את הרכב אליי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, ההורים רוצים להביא רכב מחול בייבוא אישי אבא שלי ואחי חרשו את לוחות המודעות בחול דרך האינטרנט ומצאו כמה רכבים שנראים להם שנת 09. באתר היא מי בודק עבורנו את הרכב, באתר יש תמונות ויש מספר רישוי שאפשר לקבל עבורו ספר טיפולים מלא, אבל בכל זאת אם רוצים לעשות לרכב בדיקה מי עושה זאת עבורנו - האם כאן נכנס לתמונה הדילר? ואם לא אז מה משמעות של דילר בעסקה כזאת חוץ מהעובדה שהוא גובה 2600 דולר?
הודעה אחרונה מאת אודי88, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב , אני כבר כמה ימים חורש את האינטרנט, משרד התיירות, תחבורה, מכס מס הכנסה וכו'. הבעיה היא כזאת : בן דוד שלי מעוניין להגיע לארץ עם הרכב שלו, מדובר על אודי A6 שנת 99. הוא רוצה לבדוק את הדברים הבאים : 1. איך הוא יכול להיכנס לארץ ? קראתי שישנם "נקודות ירוקות" מה זה אומר ? איפה נמצאות הנקודות כניסה ? האם אפשר להיכנס רק בעזרת ספינה או גם דרך סוריה לירדן ומירדן לארץ ? 2. הוא לא צריך לשלם על הרכב מכס נכון ? הרי הוא בא לתקופה של חודשיים ואז עוזב את הארץ עם הרכב. 3. איפה אני יכול לקבל מידע יותר מפורט ?? כל פעם שאני מגיע למישהו מעבירים אותי למרכזיה הבאה , משם למרכזיה אחרת וכך הלאה ... אני מאוד אודה לכל העוזרים תודה רבה !!!
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
צולם הבוקר בפקק השטני בכביש מס' 1.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3985962,00.html .
הודעה אחרונה מאת dani12,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 335 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yuvalsa
- שחר 1
- פינדר
- BoazB11
- amosbmw
- ארז 1
- ברווז
- winner
- om2
- parnuk
- gtrs
- o.r