Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מוכרת את הרכב היקר שלי - סוויפט סדאן 93 ידדני, 1300.

שאלות לגבי התמחור -

ב"לוי יצחק" המחירון על סוויפט 93 אוטומטי הוא 9,200.

כמה אחוז מורידים על דגם ידני?

כמה אחוז מורידים על דגם סדאן?

כמה אחוז מעלים על קילומטראז' נמוך (180,000)?

כמה אחוז מעלים על יד שנייה?

כמה אחוז מעלים על "ללא תאונות"?

האם יש עוד משהו שמעלים עליו?

אולי אפשר להפנות אותי לאתר שבו אפשר לבדוק תמחור מדוייק וברור?

תודה רבה מראש

מאי

פורסם

שכחתי לציין שלרכב טסט לשנה (עד 25.10.11)

ויש קבלות (ממוסך לא מורשה) מהשלוש שנים האחרונות כולל טיימינג שנעשה לפני 35,000

האם על זה יש העלה במחיר?

תודה

מעיין

פורסם

את מדברת כאן על רכב בן 17.

בשנה שעברה מכרתי מיצובישי לנסר 92, שהמחירון הדמיוני לפי לוי יצחק היה משהו כמו 10K. לא טרחתי בכלל לנסות והסתכלתי ביד 2, שם המחירון היה 6800. רשמתי 5500, כל המתקשרים כולל כולם משכו עוד יותר למטה, ובסוף מכרתי לזה שהסכים למחיר הגבוה ביותר, שהיה, כדי לסבר לך את האוזן, 4500 ש"ח.

מה המסקנה? תכתבי 6500 ש"ח, תצפי ל4 וחצי- חמש במקרה הטוב וזהו.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

השוק של הסוייפט חזק יחסית בשוק המשומשות הישנות, שאני קניתי את שלי לפני שנה בערך ב4000 שקל הייתי צריך להתפשר על מצב קוסמטי גרוע כי אלו שנראו טוב חיצונית וגם היו במצב מכני טוב נמכרו במחיר של 7+ בלי אופציה לגמישות.

דבר ראשון קחי כמה דברים לצומת ליבך:

*בסויפט כמו שאת יודעת המד קילומטרז' מראה רק 5 ספרות, מה שאומר שאצלך במונה מופיע כרגע 80,000 במקום 180,000, רוב האנשים נוטים לחשוב שמדובר ב280 או אפילו 380 בגלל גיל הרכב, אבל לך יש היסטוריה שמוכיחה כי את לא משקרת לגבי הקילומטרז'.

*כמו שכבר אמרתי יש היסטורית טיפולים, אין מה להוסיף יותר מזה חוץ מלהראות אותו לקונה הפוטנציאלי, זה יחזק את דעתו לגבי אמינות הרכב.

*הרכב יד נמוכה, לא עבר תאונות, ככל הנראה בגלל היד הנמוכה הוא מספר שנים אצלך ולא חודש חודשיים, חשוב מאוד לציין את זה במודעה. וכמובן לציין את העובדה שיש טסט כמעט לשנה, וגם תצייני שאת בחורה, אנשים נוטים לחשוב על נשים כנהגות זהירות ורגועות.

בשביל למכור מהר יותר רצוי לפרסם תמונות, ורצוי אף יותר לשטוף את האוטו לפני.

מבחינה מכנית האוטו נשמע אחלה, אבל הישראלים מחפשים להוריד כל שקל, אז אם האוטו במצב חיצוני טוב, לא מכות חנייה לא שריטות לא חסר פלסטיקים, אם יש ריפודים חדשים והדשבורד לא שבור ויש רדיו דיסק נורמלי ולא טייפ קסטות, לדעתי תדרשי 9500, ותתגמשי במידת הצורך עד 9000, תאמיני לי שאם נתונים כמו שלך יבוא ה"משוגע" שישלם את זה.

פורסם

תודה,

זה כבר יותר מעודד..

אכן הרכב במצב מעולה, שמור ומטופל באהבה. אף אחד לא נהג עליו בשלוש שנים שיש לי אותו. יש לו גם רדיו דיסק ומזגן סבבה

אשמח לעוד היערות

ועוד שאלה כללית-

כאשר קונה מנסה להוריד במחיר על סמך תיקונים קלים שיש לעשות, האם מקובל להוריד לפי מה שמוסך מורשה מציע?

המחירים שנתנו לו פשוט מטורפים והזויים בעיניי, ויש פער רב בינם לבין ההערכה שהמכונאי שלי נתן לי.

אך האם בתמחור רכב מקובל ללכת לפי המוסך המורשה בכל מקרה או שאין כל קשר?

שוב תודה

מאי

פורסם

שווה למכור בכל מחיר שהוא מעל 6000 ש"ח. חבל להתחיל להתווכח כי מדובר ברכב בן 18 אוטוטו, זקוק לאישור רכב מיושן, מתחיל לפתח בעייה של חלקים משומשים (תוכנית הגריטה שתחול על רכבים אלה משנה הבאה בטח לא תעזור לזה) ובכללי המחירון שלו גבוה מאוד ובמחיר של 9000 ש"ח אפשר לקנות רכבים טובים בהרבה משנתון מתקדם יותר (קסארה 98, פיאט בראבה 98 וכו').

פורסם

מזגן זה עוד משהו שאת צריכה לציין לטובה, גם רדיו דיסק.

אם את צריכה עזרה בניסוח מודעת מכירה מושכת אני מוכן לעזור לך בהודעה פרטית.

דבר ראשון ברכב הזה אין כזה דבר ללכת למוסך מורשה, אם הבחור שקונה רוצה לקחת לבדיקה ככל הנראה שייקח אותו לבדיקה במוסך כללי ולא מורשה, הוא לא הקונה היחידי והרכב שלך במצב מעולה ממה שמשתמע פה, ויבוא אחד אחר, סבלנות שווה כסף.

את הסוזוקי סוויפט שלי, שאני הייתי יד שלישית, והיה לה רדיו קסטות, בלי מזגן, שהלך להיגמר לה הטסט עוד חודשיים, הייתה נראית זוועה מבחינה חיצונית (קילופים ענקיים בצבע ומכות חנייה עצבניות), שהייתה מודל 1990 והייתה צריכה שתי טסטים בשנה נוסף לאישור רכב מיושן, ודרשה מספר תיקונים לצורך מעבר טסט (שכמובן הצהרתי עליהם למוכר), יכלתי למכור לפני חצי שנה אפילו פחות, במחיר של 4000 שקל לבחור די פעיל פה בפורום, בסופו של דבר שהוא כבר רצה לבוא לקנות והיה לו את הכסף ביד אני התחרטתי ולא רציתי לעזוב את הרכב, היה בו קסם מיוחד, בכל זאת רכב ראשון שלי, לבסוף גרטתי אותו בשל חוסר רצון להשקיע סכום די גדול בשביל להעביר אותו טסט כי לא היה כדאי ונראה ריאלי.

זה רק סיפור לסבר לך את האוזן ולתת לך תקווה במכירה, ודבר שני, לפני שקניתי את הסוויפט וחיפשתי אחת כזו בעצם, רוב המוכרים טענו לקילומטרז' נמוך בשל 5 ספרות במונה, אך ללא היסטוריה שמוכיחה על הקילומטרז', וזה מרתיע הרבה קונים, ורובם דרשו מחיר של 7 אלף לרכב במצב מכני וחיצוני טוב, אני התפשרתי על מצב חיצוני בשביל לחסוך בכסף.

ונכון שב9000 אלף אפשר לקנות קסארה או פיאט או צרפתייה חדישה אחרת, אבל אני מכיר הרבה שילכו על הסוייפט בגלל שהיא יפנית, ולא יפזלו לכיוןן צרפתייה, וגם ישלמו את המחיר הזה.

פורסם
את מדברת כאן על רכב בן 17.

בשנה שעברה מכרתי מיצובישי לנסר 92, שהמחירון הדמיוני לפי לוי יצחק היה משהו כמו 10K. לא טרחתי בכלל לנסות והסתכלתי ביד 2, שם המחירון היה 6800. רשמתי 5500, כל המתקשרים כולל כולם משכו עוד יותר למטה, ובסוף מכרתי לזה שהסכים למחיר הגבוה ביותר, שהיה, כדי לסבר לך את האוזן, 4500 ש"ח.

מה המסקנה? תכתבי 6500 ש"ח, תצפי ל4 וחצי- חמש במקרה הטוב וזהו.

בהצלחה

נסחפת קצת...

לפי מה שנכתב כאן, יש למוכרת ארבעה יתרונות משמעותיים:

1. ידני - ברכב ישן, הקונים נוטים ללכת לכיוון הגיר הנ"ל.

2. טיפולים - כאשר קונה פוטנציאלי רואה כי למרות שהרכב לא חדש, בלשון המעטה, הוא מטופל בעקביות - זהו פלוס רציני.

3. רדיו דיסק - השקעה קטנה ברכב, גם אם היא הכי קטנה, זו עדיין השקעה.

4. קילומטראז' - נמוך לשנתון וזה מאוד חשוב. לרכבים בגיל הנ"ל 200 + זו לא מילה גסה.

בקיצור, לפי דעתי, יש מספיק בשר למודעה + תמונה, במידה והרכב שמור, תעלה את את הציפיות בו.

אני ממליץ להוריד 1000-1500 ש"ח מהמחירון של אוטומטי ולפרסם כך את המכונית.

בהצלחה.

פורסם

לא נעים לי לכתוב את זה, אבל מחיר ריאלי הוא 3000-4000 ש"ח.

הבעיה עם דגם סדאן היא בכך שקהל היעד העיקרי של הסוויפט - כלומר צעירים בתיכון/חיילים/סטודנטים לא אוהבים את הצורה שלו ומעדיפים

את ה 5 דלתות.

דגם סדאן הולך לקהל מבוגר יחסית. וכאן יש שתי בעיות : 1) לרוב יש להם כבר יותר כסף והם קונים מכונית יותר יקרה

2) אם כבר, אז הם רוצים גיר אוטומטי.

אם קבר יבוא קונה שלא איכפת לו מהעיצוב ולא איכפת לו מהגיר - והוא רוצה תאכלס רכב עם 4 גלגלים שנוסע - הוא לא יהיה מוכן לשלם יותר ממה שרשמתי בהתחליה.

תתחילי למכור ותגלי שזה המצב. מבאס, אב אין מה לעשות.

היום ב 10000 ש"ח כבר קונים מכונית משנות ה 2000.

פורסם

9000 שקל עבור רכב משנת 93? אפילו לוי יצחק! (ואני תכף בוכה)

בדקי את המחיר של רכב כמו שלך ביד 2 ותעשי הערכה.. אני לא חושב שרלוונטי להסתכל על המחירון ה.. מעציב/מכעיס/מצחיק ההוא

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לא הייתי מגדיר את פיאט בראבה 98 כ "..רכבים טובים בהרבה..."

למה?

לדעתי היא טובה בהרבה, אם נקודת הייחוס שלך זה סוויפט סדאן.

1. סוויפט סדאן זה רכב מכוער. בטח בהשוואה לבראבה.

2. לבראבה יש הגה כוח. לסוויפט - לא בטוח (אולי כן אולי לא, תלוי בדגם).

3. זמינות חלפים טובה יותר - יש יותר מהן בפירוקיות.

4. לא צריכה אישור רכב מיושן.

5. חסכונית יותר בדלק - טכנולוגיה מתקדמת יותר.

פורסם

ראיתי שמישהו מנסה למכור סוזוקי כזאת ב 9 אלף ש"ח, רק עם 82 אלף ק"מ (האם זה יכול להיות אמיתי?):

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1685549&Code=f4d29f67f3c9a6edd9b5dd2abdbfc5bf

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כבר רשמו פה בסוזוקי הזאת יש רק 5 ספרות בקילומטר'ז ולכן רוב המוכרים מנסים לרמות בנקודה הזאת.

אני לא אתפלה אם המחוג הזה עבר כבר 2 סיבובים !

• תוכן חדש...