רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
מישהו אמר לי שרכבים עם מנוע דיזל לפני שמניעים אותם (ובבוקר במיוחד) לפני ההתנעה מדליקים סוויץ׳ ומחכים שאיזה נורה אחת תכבה לפני ההתנעה. הוא הסביר למה רק אני לא זוכר וגם לא זוכר על איזה נורה הוא דיבר. פשוט התחלתי לנהוג בעבודה על רכב שהוא מנוע דיזל אז עניין אותי לדעת האם זה נכון? על מה הוא התכוון ולמה זה טוב לחכות שהנורה תכבה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם. יש אתר שנקרא קילומטר לליטר, אתר די נחמד ודי אמין שבודק כמה צריכת דלק בפועל. כמו כן, הוא מביא גם נתוני יצרן. הבדיקה מתבססת על משוב שאנשים שיש להם את הרכבים - מדרגים. נכנסתי לבדוק צריכת דלק של אופל אסטרה אוטומט דיזל, לא היה שם דירוג של אנשים אלא רק נתוני יצרן, צריכה משולבת 1:14.9. כלומר, הצריכה בפועל צריכה להיות קצת(או הרבה) יותר נמוכה. כשדיברתי עם אנשים שיש להם את האסטרה הם מדברים על 1:17 (חלק גם הגזימו), בכל מקרה זה הרבה יותר אפילו מנתוני היצרן. אשמח אם מישהו יעזור לפתור את התעלומה. ומי שיש לו רכב כזה, אם יוכל לומר לי צריכת דלק אמיתית(תדלוק פול ואז חילוק הק"מ בליטר) תודה ענקית
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
שלום, עשיתי ביום שישי תאונה בראשון לציון עם רכב של אמי מסוג יונדאי אטוס אל תשאלו אותי איך יצאתי חי השם שמר עליי נסעתי על 50 55 משהו כזה ופתאום התפוצץ לי גלגל עפתי ישר למדרכה לתוך עמוד תאורה פינו אותי משם באמבולנס והבעיה היא שאין לי ביטוח על האוטו ואני מעדיף לשלם ולשמור על הרישיון מאשר לערב משטרה ישללו את הרישיון וגם לא לקבל את כספי הביטוח עצם אי התאמתו לנוהג ברכב אני רוצה לדעת אם האמבולנס או המיון צריכים להודיע למשטרה על תאונה כזאת? אנחנו גררנו את הרכב לפני שבכלל הם הספיקו להגיע ולא התייחסו לזה בכלל לפי מה שהבנתי מחבר שהיה שם תודה רבה על העזרה חזי
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 0 תגובות
- 539 צפיות
אהלן, נתקלתי בפוסט הזה ברשת, ונראה לי שיש בו נקודה חשובה שאפשר לקדם אותה. הבחורה בבלוג כותבת שמכוניות חדשות מזהמות פחות מישנות בגלל כל התקנים שהן צריכות לעמוד בהם, לכן מבחינת איכות הסביבה, עדיף למדינה לעודד קניית מכוניות חדשות מאשר ישנות. למה שלא נתארגן, נקדם את זה וננסה ליזום עצומה שקוראת לממשלה להוזיל את מחירי המכוניות החדשות, ולעודד הורדת מכוניות ישנות מהכביש. ככה השגנו 2 דברים במכה אחת, גם אינטרס ציבורי וגם אינטרס אישי. יש כאן תומכים?
הודעה אחרונה מאת קשקבל, -
- 2 תגובות
- 904 צפיות
שלום לכולם.. רציתי לשאול משהו שנורא מעניין אותי, וזה האשכול שלדעתי הכי התאים לנושא. רציתי לדעת למה 90% מהאנשים שמפרסמים את הרכב שלהם בלוח יד 2, מטשטשים או מסתירים את לוחית הזיהוי\רישוי של הרכב?!?! כאילו מה..... יש למישהו תשובה הגיונית?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ערב טוב, אני בעל פולו 2005 שאתמול לפנות בוקר הוצתה. לגבי האחראים למעשה(שהם אני חושד) אני מעדיף לא להגיש תלונה רק בגלל הרקע ממנו הם מגיעים. הבעייה העיקרית שלי הינה תהליך הטיפול של חברת הביטוח. אשמח לקבל הצעות וחוות דעת. הרכב לא נשרף כליל כיוון שהצלחתי להגיע אליו ממש אחרי שהוצת ולכבות את האש. הנזק הינו כמובן הצבע. הבנזין שבו השתמשו חלחל לתוך מכסה המנוע ותא המטען ושרף חוטי חשמל, פלסטיקה, רכיבים מכנים. הפלסטיקה מתחת לרכב וכו'. רציתי לדעת אם מישהו חווה מקרה דומה והאם הרכב הורד מהכביש. אני מאמין, ומזה אני חושש, שהרכב נמצא במצב מכני טוב, אבל ישנה עבודה רבה כדי להשמיש אותו שוב. האם שמאי הרכב יוריד אותו מהבחינה הבטיחותית?? אשמח לעזרה, תודה.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולכם. רציתי לדעת מי מכם, שרכש את האיביזה שהיתה במבצע לא מזמן של 88k ומכיר היכן אפשר לבטח אותה בזול. כרגע אני נהג צעיר (גיל 23) ולפני חודשיים רשמתי לעצמי ברקורד תאונה קלה שעירבה את הביטוח. ההצעההכי זולה שקיבלתי היא 6000(!)₪. אשמח לשמוע כיצד ניתן להוזיל את העסק.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם! קניתי פורד גלאקסי, וחברת הביטוח (ביטוח ישיר) דורשת ממני להתקין מיגון מסוג: שארק / עטלף / תמנון / מוטוסייף4 הכולל עלוקה אלחוטית + ניתוק קדמי נוסף הנשלטים על ידי לוח מקשים. הם אמרו שהמחיר שיגבה הוע 530 שקלים. מישהו יודע מה עדיף? אני מעדיף את המנגנון הפשוט ביותר... או, האם אפשר להשיג במחיר זול יותר? תודה רבה! אביב.
הודעה אחרונה מאת ג'ובני, -
שלום לכולם, לפני כחודשיים יצאתי עם צוות מגזין אוטו למסע בבריטניה הגדולה. המסע היה במתכונת דומה למסע שערכנו באיטליה לפני שנתיים - מכוניות ספורט, מוזיאוני רכב, מסלולי מירוצים, פסטיבלים מוטוריים ועוד ועוד... בשרשור הזה ארכז בחודשים הקרובים סרטונים מהמסע - את רובם קריינתי בעצמי. כמובן שאשמח לתגובות, שאלות וביקורות. הרבה מאוד עבודה הושקעה ועוד תושקע בסרטונים הללו (ובכלל במסע ובעשרות הכתבות שהוא הפיק עבור המגזין). אני מקווה שתהנו. נתחיל בפרומו קצר, להעלות את בלוטות החשק (ההמשך - בעוד מספר שבועות). רוני נ.ב. מומלץ לראות במסך מלא! http://www.youtube.com/watch?v=M1g_hlMQGpE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then You…
הודעה אחרונה מאת סלקום, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן , אני מחפש פחח מקצועי וטוב שיצבע לי את המגן הקדמי של הרכב , עדיפות לפחח מאזור ירושלים אבל גם באזור המרכז אפשרי. אגב עוד שאלה - יש אפשרות לצביעה נקודתית של החלקים הפגועים או שעדיף לצבוע את כל החלק ?
הודעה אחרונה מאת avngas, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
לפני כ-3 חודשים רכשתי אינסייט, דגם האלגנס. ברצוני לפרסם את חוות דעתי עליו. הסקירה מאט ארוכה, אז התאזרו בסבלנות. נתחיל בדבר הכי חשוב - תצרוכת דלק. אחרי המיכל שקיבלתי מהחברה (שאין לי דרך לדעת כמה ליטרים היו בו) עברתי עם האוטו 2616 ק"מ, ותדלקתי 125.345 ליטר. זה נותן תצרוכת של 4.79 ליטר ל-100 ק"מ, או 20.87 ק"מ לליטר. אופי הנסיעה הוא כ-70% בין עירוני והשאר עירוני ופקקים של גוש דן. הורגש שיפור לאורך התקופה בתצרוכת, ובפורומים בחו"ל אנשים מדווחים על שיפור גם אחרי 5000 מייל (8000 ק"מ) ואחרי הטיפול הראשון (טיפול 15). אופי הנהיגה שלי מאוד רגוע (נוהג כמו סבתא, בלשון העם). האצות מתונות, שמירה על מהירות חוקית ומטה, ניצול ירידות בשביל להאיץ ולא לנסות לשמור על מהירות גבוהה בעלי…
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
שלום לכם.. אני מחפש אוטו נסיע ללימודים חזור ולצאת לפעמים ימי שישי לתל אביב.. חשבתי על כמה רכבים.. יונדאי אקסנט 2000 סופר לנסר 95-97 הסובארו לגאסי 97 סובארו אימפרזה גראנד לאונה 97 רובר 214 97-99 אוטו שיהיה לי חסכוני ולא ידרוש השקע מטורפת.. התקציש שלי הוא 12K עם יש משהוא שהייתם ממליצים לי יותר פתוח להמלצות.. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת CASTRO_PK, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 740 צפיות
אני רוצה לרכוש כבל לרכב שלי מסוג 912, אבל אני מעדיף לרכוש אותו בארץ משהו יודע איפה?
הודעה אחרונה מאת ranll, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. ראיתי באתר הזה: http://www.myartsound.com/CATALOG.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=361385 את המנורות לרכב מסוג SMD. - מה ההבדל בין מנורות רגילות שיש בתוך הרכב לבין מנורות SMD? - איזה צבע עושות המנורות האלה? - האם שווה לשים מנורות כאלה ברכב? תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
קבלו סרטון של המשחק החדש... פשוט טירוף איך שזה נראה אמיתי! מישהו יכול לאמר אם גם במשחק זה נראה ככה או שזה רק הפרומו הזה באיכות כזאת? 1080p HD ורמקולים על גבוהה מומלץ!
הודעה אחרונה מאת DAn-BP 1.8, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3988233,00.html אני מדמיין אותו אומר "בת'כלס אני מתבאס למכור, אבל אני לחוץ על הכסף לקראת טיסה לחו"ל"
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
הכשלה בטסט? 1 2
מאת Scolpy- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום חבר'ה. היום היה לי טסט שלישי והכל היה חלק בטסט, בלי ברקסים או נגיעות בהגה. בסוף הטסט הוא אמר לי להכנס לאיזה מפרץ בצד ימין(בכדי שהוא יעבור לתלמיד השני) ולעצור שם, עכשיו היה פס האטה שמתחבר למפרץ. התקדמתי אליו ועצרתי לפני כי לא רציתי לעצור על הפס האטה(לא רציתי שהוא יבוא אליי בטענות על זה שעצרתי על פס האטה). הוא אמר לי להתקדם אז גלשתי קצת עם הקלאץ' והתכוונתי לשבור לשמאל את ההגה(שאני לא אעלה על המדרכה מצד ימין בגלל הפס האטה שגרם לי להגיע לגובה שלה) ונגעתי קלות במדרכה בגלל הפס האטה והוא בלם אותי. לא הבנתי בכלל מה הוא רוצה, כי רציתי בכל מקרה להתיישר ולעצור בחנייה אחרי הפס האטה(שזה בסוף מה שעשיתי ואמרתי לו שהתכוונתי להתקדם קדימה). על הדבר הזה הלך לי הטסט…
הודעה אחרונה מאת sluzon, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מישהוא אולי יודע איפה אפשר למצא 300C להשכרה לשבוע או יותר ? תודה על העזרה !!
הודעה אחרונה מאת yol, -
היא... (טאם טא דא דאם) - מאזדה 6 ! http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3419835,00.html
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שמעתי לא מזמן שלמעשה אלו רכבים כמעט תאומים השאלה שלי היא האם הצריכת דלק שהם דומה מכיוון שאני יודע שמזדה 3 פשוט שותה דלק האם הדבר נכון לגבי פורד פוקוס ?
הודעה אחרונה מאת costaet, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
RX אם זה משנה.
הודעה אחרונה מאת kramer1, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הבחנתי במכונית יפה ולא זולה. העפתי מבט בצמיגים והנה הפתעה - בקדמיים מישלן פרימסי איכותיים וחדשים. מאחור צמד צמיגים מפירמה שאף פעם לא שמעתי עליה - "הרקולס ראפטיס" במידה 245/45/18 100W. מישהן מכיר ? איכותיים ושווים ? וד"א מישהו מנחש מה דגם הרכב המדוייק ?
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
- 11 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
שלום,רציתי לדעת מאיזה גיל אפשר לרשום רכב על שמך,ואם אפשר מתחת לגיל 18 האם צריך ייפוי כח מאחד ההורים או משהו כזה?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שאלה לכל מי שיודעה שחוזרים מרמלה לכיון ראשון לציון אחרי פסי רכבת של רמלה ברמזור הבא יש צומת ניר צבי אז השאלה היא עם יש מצלמה על רמזור אדום בצומת תודה מראש לכל מי שעונה
הודעה אחרונה מאת יאיר לוסטיג, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב. בתוא אחד שמבלה המון זמן בכבישים, (70K-80K ק"מ בשנה) אני עד כמעט כל יום לנהגים חסרי אחריות בכבישים. אני לא מדבר על סלאלומים או רברסים מטורפים בשטח עירוני, אלא על חוסר מודעות או זלזול. למשל הבוקר , נסעתי על כביש 6 לדרום, הכביש פתוח ולפני נסעה מזדה 3 שנראתה לי קצת מוזר, עקפתי אותה וראיתי שהיא נוסעת על ה"ספייר" הקדמי הקטן והרזה הזה המהירות של לפחות 130 קמ"ש, עכשיו, הצמיג הזה מתוכנן למקס' 80 קמ"ש ומטרתי להביא אותך לפנצ'ריה הקרובה, ואילו הנ"ל "מרביץ" ומתייחס אליו כאל צמיג רגיל. למען הסר ספק, גם אני מבין שתמיד לוקחים מקדם בטחון , אבל 60 אחוז מעל המותר גובל ברשלנות. ואם הצמיג יתפוצץ? למה שאחרים יפגעו מטמטום או בורות של אחד. (במקרה דנן, בורות היא לא ברכה..). …
הודעה אחרונה מאת שרייד993, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים אני בן 18 עוד מעט ויש לי כמעט שנה רישיון ושמעתי שהולכים להוציא חוק שרק מגיל 20 19 או 21 יוכלו לנהוג זאת אומרת שהם ישללו לי תרישיון או שלא יוציאו עוד רישיונות למי שלומד עכשיו ? תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-law/crime/Article-bd8ccc06c286c21004.htm הפעם זה נגמר בנס למרבה המזל.אני מאוד מקווה,שהעובדה שאביה של קלת הדעת הזו התלונן במשטרה תגרום לה לזעזוע.
הודעה אחרונה מאת broshm, -
-
אני לא רכשתי מעולם רכב של היצרן . בשבועות האחרונים ראיתי מספר מכוניות אופל קורסה של חברות השכרה/ליסינג. האם המותג סוף סוף מתחיל לחזור לארץ. את האמת אני רוצה לראות את כל ציי היונדאים נעלמים הכבישים ובמקומם ציי אופל/ פור / פיגו /פולסוואגן/סיאט .. אני לא סובל רכבים יפנים אבל נראה לי יותר מכובד לנסוע על קאיה ולא על יונדאי היום, לפחות קצת מקוריות.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם , זו שאלה קצת מטומטמת... אבל אחרי שבדקתי בספר רכב ולא מצאתי ובלוחות האלה שיש בתחנת דלק ולא מצאתי מה הלחץ אוויר בצמיגים של קורולה 2010 ? הצמיגים הם 195/65 בגודל 15" תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
לאחרונה שמתי לב למשהו מוזר בנתוני יצרן לרכבי VAG יש מהירות מ0-100 דיי מדהימה למשל אם ניקח את האוקטביה והמזדה 3 מכוניות דיי דומות במשקלן אך ההספק של האוקטביה הוא 122 כ"ס ו20.3 קג"מ כאשר אצל המאזדה הוא 150 כ"ס ו19 קג"מ אך לפי נתוני יצרן הסקודה הוסה 100 ב9.7 כאשר המאזדה ב10.4 איך זה יכול להיות הגיוני? אגב גם אצל פיאט אותו הסיפור לפי נתוני יצרן פונטו איבו מגיע ל100 ב10.8 שניות למרות 105 כ"ס ו13.2 קג"מ כאשר הסל"ד למומנט מירבי הוא 4000 למאזדה 2 יש 102 כ"ס ו13.8 קג"מ גם כן 4000 סל"ד למומנט מירבי אך לפי נתוני יצרן היא מגיע ל100 ב12.1 שניות...
הודעה אחרונה מאת Enc0der,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 295 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hans
- baer
- santiago
- דור--
- 3n
- MOTIOZ
- `Infinity
- MRobot
- GTI33
- vadimavto
- thema832
- BRAVO_SX