Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע, אני מכיר הרבה רכבי דיזל, חלקם בני מעל 10 שנים, ומעולם לא שמעתי על רכב ש"מצתי הלהט" שלו סיימו את תוחלת החיים שלהם.

אז אתה לא מעודכן,

במנועי דיזל היותר ישנים עם הזרקה בילתי ישירה מצתי להט עובדים הרבה (כ 10 שניות בכל התנעה, גם כשחם בחוץ) ומחזיקים בדרך כלל סביב 100-130 אלף קילומטר.

החלפת מצתי להט במנועים כאלה זה דבר שיגרתי ונפוץ.

במנועים החדשים של היום מצתי להט עובדים רק כשבחוץ קר מאוד (0 מעלות ומטה) ובמזג אוויר ישראלי הם לא מופעלים אף פעם ולכן אין להם בלאי ולא מחליפים.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש לך איזשהו סימוכין לזה?

גילעד

מצטרף לשאלה.

איפה כתוב שאם לא ממתינים עד שהנורות נכבות וישר מתניעים, זה עלול לגרום לנזק כלשהו?

במנוע בנזין, לצורך הענין (אם בכלל יש הבדל בנושא הנ"ל בין בנזין לדיזל).

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

זה פשוט מאוד, כשהנורות נכבות גם משאבת הדלק מסיימת שאיבה ראשונית של דלק למזרקים כך שהמנוע לא יצטרך להיחנק אפילו מעט.

אגב את ההבדל תראו בהרבה רכבים בחורף, במידה והוא לא מתניע התנעה ראשונה בבוקר, תנסו להתניע רק אחרי שהנורות נכבות.

פורסם

מקס, התיאוריה שלך לא מסתדרת עם המציאות.

בהרבה רכבים מודרניים כמו המגאן, המאליבו ורבים אחרים הסטארטר מופעל דרך מחשב הרכב והמחשב לא משהה את ההנעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה יכול להגדיר בבקשה איפה עובר הגבול בין המנועים "הישנים" ל"חדשים"? באיזו שנה?

המעבר היה הדרגתי, ואין שנה מסויימת.

מנועי מסילה משותפת התחילו להופיע לפני כ 10 שנים.

אז הנורה שדיברתם עליה בכלל לא מופיעה באחת מהתמונות?

לא, היא לא מופיעה. עד כמה שאני זוכר - גם פורד קונקט היא לא נדלקת במזג האוויר של הארץ.

פורסם

Buki צודק.

מנועי הדיזל החדשים אינם זקוקים לחימום קדם ישיר כיוון שהכל ממחושב אם כי הסלילים כמובן נמצאים שם.

ממה שאני מכיר, סלילי הקדם נמצאים על הסעפת בכניסה למנוע ולא בתא השריפה!

בזמן התנעה מתחמם אזור הסעפת ומאפשר מעבר חום טוב יותר לאויר הנכנס לתא השריפה, כמובן לצורך התנעה ראשונהולקבלת תערובת טובה לשריפה בלחצים הגדולים שבדיזל.

פורסם

ידידי - תיקון קל:

מצתי החימום נמצאים לא בסעפת, אלא בחלל השרפה עצמו, בדיוק כמו פלגי הצתה במנוע בנזין.

פורסם
לא יודע, אני מכיר הרבה רכבי דיזל, חלקם בני מעל 10 שנים, ומעולם לא שמעתי על רכב ש"מצתי הלהט" שלו סיימו את תוחלת החיים שלהם.

היה לי פיאט דובלו, נשרפו בה מצתי החימום של הסולר (רק שבדובלו אסור בתכלית האיסור להחליף אותם כי בהרבה מקרים, בנסיון החליצה אתה מחסל את ההברגה בראש והשלב הבא הוא הורדת ראש ושליחה להברזה).

עכשיו יש לי מוסו שגם בה, 3 (מתוך 5) מצתי להט כבר שרופים(רק שבמוסו צריך לפרק חצי מנוע בשביל להגיע אליהם :x).

אשרינו שאנו חיים בארץ חמה וגם בחורף מרבית רכבי הדיזל לא ממש מתקשים להניע גם ללא כל מצתי הלהט מתפקדים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן ברכבים האלו ההתנעה מעט שונה (כמובן אם מדובר בכפתור מקורי של החברה המחובר למחשב הרכב ולא הכפתור קומבינה מEBAY), המחשב מתחיל את שאיבת הדלק בלחץ מעט גבוה מהרגיל ומתניע.

מבחן המציאות דווקא אומר שאני צודק, עם הפיג'ו שהייתה לי, בבוקר מאוד קר, ההתנעה הראשונה לא עבדה אם הייתי מתניע ללא המתנה. בכל פעם שהמתנתי ההתנעה עבדה פרפקט.

חוץ מזה אני לא הראשון ולא האחרון שיספר על חוויה כזו... זה סיפור ידוע.

פורסם

יניב, מנוע דיזל רגיל עם הזרקה בילתי ישירה לא מניע ללא קדם חימום גם כשבחוץ 35 מעלות חום. זה מניסיון אישי במספר מכוניות.

לגבי דובלו - אני חושב שבדובלו לא היית רואה את נורת הסליל נדלקת, האם אני צודק?

פורסם
הנורה שלא נכבית אצלך היא נורת check engine. העובדה שהיא דולקת בקביעות יכולה להצביע על בעיה כלשהי במנוע או בתיבת ההילוכים. אתה לא מרגיש שיש בעיה כלשהי ברכב? בכל אופן יש להתחבר למחשב הרכב עם סורק כדי לאתר את מקור התקלה.

הנורה עליה מדובר בשרשור היא נורה כתומה בצורת סליל.

לפי דעתי זו מנורת משאבת הדלק, נראה כי נורת ה-Check engine כבית לאחר ההנעה.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם
לפי דעתי זו מנורת משאבת הדלק, נראה כי נורת ה-Check engine כבית לאחר ההנעה.

קרא מה הוא כתב:

יש לי פורד 2006 מסחרית

והנורה לא נכבית לעולם (אם זאת הנורה שהתכוונתם)

כל הנורות נכבו חוץ מזאת , גם אחרי 2 דקות המתנה.

• תוכן חדש...