Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה אינסייט - סקירת 2500 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים לב שהק"מ שלי לא לינארי וצפוי לעלות. הצפי הוא כ-18000 בשנה בממוצע ל-3 השנים הקרובות (זה הצפי המינימלי, כאשר יש סיכוי לאזור ה-22000 אפילו).

בנוסף, חישוב העלות צריך לכלול את עלות הקניה, עלות התחזוקה ומחיר המכירה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ניקח מכוניות משפחתיות עדיפות (סקודה אוקטביה, פורד פוקוס, מאזדה 3) שכולן מרווחת, הרבה יותר מהנות לנהיגה, נוחות יותר ובסך הכול נותנות תמורה עדיפה כרכב (למעט תצרוכת הדלק):

1.נניח המכוניות הללו יגיעו לנתוני תצרוכת דלק ממוצעים של 12 ק"מ לליטר,

2.כמות הנסועה השנתית שלך עומדת על 10,000 ק"מ,

3.פער עלויות הדלק בין הרכב שלך (1:20) מול הרכבים האחרים יעמוד על חיסכון שנתי של כ 2,000 ש"ח.

4.המחירון של הרכבים המוזכרים נמוך ב 10,000 ש"ח מההונדה = רק אחרי 5 שנים אתה תתחיל ל"הרוויח" ברכישת הרכב שלך.

אני מבין שלפי דעתך המרכיב החשוב ביותר ברכב הוא איך אני מוריד את עלויות אחזקה.

דווקא מהנקודה הזאת, אני אשמח להבין איך הגעת לכך שדווקא האינסייט היא הפתרון העדיף.

ירידת הערך היא מהמחיר המקורי כך שחלק מה 10K אתה שומר.

ככל שירד ערך הרכב הביקוש לרכב חסכוני זול יגבר ממשפחתית רגילה, משפחה ממוצעת עם 75K ונסועה של 20K תעדיף אינסייט על מאזדה 3, כך ששמירת הערך צפויה להיות טובה.

הונדה זה מותג ששומר על ערכו, זה גם שיקול.

פורסם
ירידת הערך היא מהמחיר המקורי כך שחלק מה 10K אתה שומר.

ככל שירד ערך הרכב הביקוש לרכב חסכוני זול יגבר ממשפחתית רגילה, משפחה ממוצעת עם 75K ונסועה של 20K תעדיף אינסייט על מאזדה 3, כך ששמירת הערך צפויה להיות טובה.

הונדה זה מותג ששומר על ערכו, זה גם שיקול.

ירידת הערך, בדר"כ, הינה באחוזים כך שירידת הערך הכספית צפויה להיות גבוהה יותר בהונדה (כי היא יקרה יותר).

לגבי חיזוי הביקוש העתידי, קשה באמת להעריך היום מה יהיה בעוד 3 שנים. האינסייט אינה זוכה להצלחה מסחררת בשוק שלנו, ובכלל להונדה יש גם דגמים שלמרות הלוגו מקדימה, אינם זוכים לביקוש ער בשוק היד שנייה.

שוב, הנחת העבודה שלי התבססה על הנתונים שפותח השירשור רשם, הגדלת הק"מ השנתי, אכן משנה את התמונה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

לא קשה להעריך, שוק רכבי המנהלים בשפל והדגש על חסכון בדלק, זה הפרמטר שרוב מי שאני מכיר מחפש היום, הלכנו לקנות פולו SDI ומספר האנשים שרצו את הרכב היה גדול, הוא נמכר ב 3K מעל המחירון.

ברור שירידת הערך היא באחוזים לכן אמרתי חלק מה 10K, אבל זה הופך את מה שאתה טוען (החסכון מתחיל משנה חמישית) ללא נכון.

סיוויק וג"אז הם רכבים מאוד מבוקשים, לפיהם סביר לצפות את סחירות האינסייט, ולא לפי הלג"נד למשל.

פורסם

נסעתי ברכב היברידי בארה"ב לכמה ימים (ניסן אליטמה), המעבר בין המנוע החשמלי למנוע בנזין מורגש היטב, ממש כמו שתיארת.

אין לי מושג איך אפשר להתרגל לכזה דבר לא נוח, זה ממש מורגש ומפריע.

והדבר הכי חשוב שאנשים נוטים לשכוח ו\או להתעלם - קרינה ברכבים היברידים.

הפריוס נבדקה במבחן ב"וואלה" וכמובן שהייתה קרינה. אני אישית לא מכיר רכב היברידי שטוענים שהוא לא פולט קרינה (ואני מדבר על קרינה שיושבי הרכב חשופים אליה) ...

פורסם

הפסקתי לקרוא את הסקירה ברגע שראיתי שהחסכון בעלויות הדלק מתקזז עם ההפרש במחיר הקניה ושאר הפרמטרים.

ברגע שאתה לא חוסך כסף בדלק, אין הצדקה לקנות רכב כזה כי הוא דורש ויתורים במספר פרמטרים מהותיים לטעמי. (אלא אם כן אתה אוהב לחבק עצים)

לדעתי ירידת הערך של הרכבים הללו תהיה יותר חזקה ממזדה 3 ושות'.

אני גם לא מבין אנשים שכל מה שמעניין אותם ברכב הוא לספור שקל לשקל ואגורה ואגורה כדי לחסוך דלק.

מי שברשותו 140K לרכישת רכב חדש, קשה לי להאמין שכמה אלפים שקלים הבדל עלות דלק לאורך תקופת הבעלות זה מה שישבור אותו.

שכחת לציין עלויות ביטוח, יש לי תחושה שעלות הביטוח ברכב הזה תהיה יקרה יותר, כנ"ל לגבי הטסט.

עלות הטסט ברכב שלי למשל, כפולה מעלות טסט ברכב 1600 רגיל, ועלות הביטוח כמעט כפולה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ההבדל בשבילי יוצא קרוב ל-10000 ש"ח, ואני חושב שהדברים שאני "מקריב" בהחלט שווים את זה. אם תשים לב לעלות הבעלות (הקנייה והאחזקה פחות המכירה), היא עומדת על כ-60000 ש"ח לרכב. אפילו חסכון של 6000 ש"ח הוא 10%.

עלות הרישוי המוגדלת שוקללה בחישוב (עקב קבוצת המחיר הגבוהה יותר הרישוי עולה כ-400 ש"ח יותר). הביטוח של הגולף שלך יקרה יותר משום שהיא ספורטיבית. לאינסייט אין את הבעיה הנ"ל, וביטוח מקיף וחובה עלה לי (נהג מעל 24) כ-3000 ש"ח, מחיר סביר לדעתי.

פורסם

לא מבין את ההגיון של להוציא 140 אש"ח ולנסוע לאט רק כדי לחסוך עוד 2 קילומטר לליטר.

ואם נוסעים כמו זקנים אז גם פביה TDI הייתה מגיעה לצריכת דלק כזו ,

ואם כבר ממש רוצים לחסוך אז למה לבזבז 140 אש"ח? אלטו ידנית חדשה עולה 60 אש"ח ,זה בדיוק הירידת ערך של האינסייט ב3 שנים .

תודה על הסקירה ,מאוד מפורטת .

פורסם

אני אוהב את המקררים שלי במטבח ולא על הכביש, לכן לא ממש מתחבר לאופנה הזאת של הפריוסים והאינסייטים למיניהם.

בלי קשר, תודה שלקחת את הזמן לתעד ולחלוק את המידע עם הפורום, אני בטוח שהוא יעזור למתלבטים בנושא בעתיד.

מעריך את ההשקעה, ובהצלחה בהמשך. :mm_yeah:

פורסם
אגב, ממליץ לעבור לקורקינט חשמלי, אתה תופתע לגלות שבתחרות הזאת, הקורקינט תנצח את הרכב שלך בגדול.

הלו! זה היה קודם רעיון שלי! :wink:

תודה על הסקירה - מקיפה ביותר, אם כי באמת קצת ארוכה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ייתכן שבקורולה זה נכון, אבל אני חייב לא להסכים עם רכבי VAG - כמו שכבר נאמר כאן בפורום, תצרוכת היצרן עבור המנועים המודגשים והגרסאות הלא מודגשות זהה (לפחות עבור מנוע ה-1.2, בכל גרסאותיו). קשה לי להאמין שאפשר יהיה לנהוג ברכב בכזאת מתינות מבלי להפעיל את המגדש כלל, וברגע שהמגדש נכנס לפעולה כמות הדלק שמוזרקת למנוע גדלה. אם אכן בדקת את התצרוכת בכל אחת מהמכוניות שרשמת, אני אשמח לראות פירוט של התצרוכת והתנאים בהם המדידה נעשתה.

אשתי השיגה בלי להתאמץ בכלל, בתנועה שרובה עירונית אבל גם כללה נסיעה בין-עירונית ועליה לחיפה (עם האצות, רחמנא ליצלן), 1:14 עם הגולף TSI 140 הקודמת שלנו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
המשך:

במצב הזה ההונדה תעלה 59 אלף ש"ח ל-3 שנים (עלות כוללת פחות מחיר מכירה). המזדה תעלה 59 אלף ש"ח. הסקודה 58 אלף. היונדאי 60 אלף. הפריוס 60 אלף.

היתרונות של המזדה 3 או הסקודה (וגם הפריוס) לא יבואו לידי ביטוי אצלי ואין לי מה לשלם עליהן את ההפרש (התאורתי כמובן).

SORRY, אבל המשפטים האלה לא מסתדרים ביחד, ואני עם רועי. בנוסף, אני משער שהשוק של ההונדה שלך לא יהיה טוב משמעותית (אם בכלל) משל האוקטביה למשל (בהנחה שהסקודה סוחבת שם רע, משקל ליסינג וכו'). אנ ילא יודע אם שמת לב כמה פריוס יש למכירה (מעל 170!). אני לא יודע איך יהיה שוק היד2 של רכבים היברידים, אבל אני מניח שלא להיט (אלא אם מחיר הדלק יאמיר קיצונית).

אני כמובן שמח שאתה מאושר ברכישתך ומפרגן. אבל זה לא קשור לכך ש"חסכת" כסף כלשהו כטיעון לרכישה.

פורסם

שכחת לציין עלויות ביטוח, יש לי תחושה שעלות הביטוח ברכב הזה תהיה יקרה יותר, כנ"ל לגבי הטסט.

עלות הטסט ברכב שלי למשל, כפולה מעלות טסט ברכב 1600 רגיל, ועלות הביטוח כמעט כפולה.

אוי. לא חשבתי על זה. בדיוק היום ישבתי בה בסוכנות, וכמעט הוצאתי את הכרטיס... אפילו אשתי הבינה אותי ;-)

מעניין אותך DSG בעוד שנתיים? אתה מעדיף כחול כהה (חדש!) או שחור? אשתי דווקא נוטה לאדום, אגב, כמו שיש לנו היום.

פורסם
הפסקתי לקרוא את הסקירה ברגע שראיתי שהחסכון בעלויות הדלק מתקזז עם ההפרש במחיר הקניה ושאר הפרמטרים.

ברגע שאתה לא חוסך כסף בדלק, אין הצדקה לקנות רכב כזה כי הוא דורש ויתורים במספר פרמטרים מהותיים לטעמי. (אלא אם כן אתה אוהב לחבק עצים).

החיסכון בדלק מתקזז עם עלויות אחרות , לדעתי אין הצדקה לקנות כזה רכב ,

SORRY, אני לא יודע אם שמת לב כמה פריוס יש למכירה (מעל 170!).

כנראה שאנשים לא רוצים להסתכן עם רכב היברידי יד2

פורסם

הפריוס ניראת כמו למבורגיני לעומת האינסייט:evil:

מעצבי הונדה כשלו כישלון טוטאלי בעיצוב הרכב,הסוסיתא שייצתרו בארץ לפני 50 שנה הייתה יותר יפה:lol:

גם השינוי המינורי בדגם האחרון שהובא ללארץ לא ממש מוצלח(מנוע,אבזור).

יכלה להיות הצלחה הרבה יותר טובה,נכשלה בגדול:oops:

• תוכן חדש...