רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 928 צפיות
שלום אני צריך בבקשה המלצה למורה נהיגה טוב ומקצועי באיזור המרכז עדיף איזור חולון-בת ים. אני מחפש מורה שמלמד גיר ידני, לא סתם מורח בשיעורים, מגיש לטסטים בלי בעיה. בקיצור מורה מקצועי, אמין ועם סיכויים גבוהים לעבור טסט. אם אתם יכולים לציין על איזה רכב המורה מלמד בכלל טוב תודה מראש, יאיר.
הודעה אחרונה מאת TDean, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברכב זוגתי צמד אורות בלם המשולבים באורות אחוריים רגילים , כלומר נורה כפולה 21/5W. מדובר ברנו מגאן II האצ'בק. שמתי לב ששטח ה"בקליט" של אור חנייה / בלם קטן יחסית ומצוי בחלק הפנימי של מכלול התאורה (קרוב ללוחית). ניראות אורות הבלם מאחורה , ובעיקר מחצי צד לא גבוהה , הגם שהם תקינים. יש צמד אורות ערפל אחוריים 21W בשטח בקליט גדול הרבה יותר בצדדים החיצוניים של יחידת התאורה. היות ובארצינו הקיצית כמעט ולא משתמשים בפנסי ערפל אחוריים עלה בדעתי לחברם לאורות הבלם. היתרון - 4 פנסי בלימה ונראות גבוהה יותר בחיי יום יום , תודות לניצול גודל ומיקום פנסי הערפל החיצוניים האחוריים. לכאורה , שיפור בטיחותי . ידוע שיש לא מעט כלי רכב עם 4 פנסי בלימה מקוריים. גם אם נ…
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אז מה אם חיצונית היא דומה ל-A6 היוצאת או ל-A8 הנוכחית, אומרים שלא צריך להתסכל בקנקן אלא במה שיש בו. אודי מציגה A6 חדשה - מאובזרת יותר, חזקה יותר, חסכונית יותר, היברידית יותר. אודי A6
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זה לא חלום מישהו באמת עשה את זה!
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1761619
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 1 תגובות
- 766 צפיות
חיברתי את הנגן אבל להפתעתי אי אפשר לשלוט על הווליום או להעביר שירים אלא רק מהנגן עצמו. האם פיספסתי משהו ?
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, ייבאתי בהצלחה מוסטנג (2008, V6 קופה) לפני יותר מחודש. מאז אני בחיפושים אחר חברה או מישהו שיהיה מוכן לבטח את הסטנג ללא הצלחה (ביטוח מקיף). אם אחד מבעלי המוסטנג החדשות יחלץ לעזרתי בקטע הזה אני יודה לו מאד. אזור תל אביב ודרומה עדיף. כמו כן אני מעוניין לדעת באיזה מוסך באזור תל אביב עדיף לטפל ברכב. תודה, אלון.
הודעה אחרונה מאת Liel17, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום עמדתי בצומת והייתה ליידי ניידת של משטרת תנועה, וראיתי שיש לה מצלמת וידיאו דבוקה על השמשה נראה משהו מאוד מקצועי, ורום על הצד שלה "GUARD WATCH" ואז מתחת רשום CAR VIDEO CAMERA כמו המצלמה שיש לו מצד ימין של המראה האמצעית, בול אותו מכשיר. למה הם מצלמות כאלו?
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
- 3 תגובות
- 838 צפיות
מדובר בעיירה קטנה בצפון קליפורניה. http://www.youtube.com/watch?v=IDNqcASWEAk דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Life_SyStem, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
קרה לי מקרה עגום, נסעתי בכביש עם כמה נתיבים והייתי צריך לקחת ימינה 20 מטר לפני פנייה ימינה ברמזור ירוק נסעתי בערך על 30 ככה, ואז ראיתי שהנתיב שלי ממשיך ישר ואין לי איך להכנס ימינה אז פשוט הגברתי מהירות וחתכתי רכב מימין במהירות של 40-45 ככה כדי להספיק להכנס לפנייה, אותו נהג התעצבן וצפר לי וכנראה גם נתן קצת ברקס קטן כמובן שזה היה בתום לב ולא התכוונתי פשוט פעם ראשונה עברתי במקום הזה לא הכרתי את הפניות איזה 20 מטר אחרי הפנייה ימינה אני רואה רכב דולק אחריי והוא פתאום בא עד אליי חתך אותי כזה בכוונה ועשה זיג זג וחזר בחזרה כאילו להחזיר לי. עכשיו אני מבין שעשיתי טעות ולא הייתי צריך לחתוך אותו פעם ראשונה שקרה לי משהו כזה, אבל הוא פשוט רדף אחריי וחתך אותי בכוונה כדי להחזי…
הודעה אחרונה מאת spun24, -
- 6 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שלום לכולם. קיבלני קנס על חניה ללא תו באילת. שמתי לב שהשעות מצויינות בסדר הפוך לזה של הרישום בעיברית, כלומר שעת הסיום מופיעה מימין לשעת ההתחלה בדומה לרישום באנגלית. שמעתי שיש פסק דין על הנושא. האם למישהו יש אותו (גוגל לא עוזר, יש המון זבל).
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כמה ימים נתקלתי ברכב להסעת ילדים שדלתו האחורית סגורה בעזרת גומייה בלבד!!! כנראה שהמנעול התקלקל ואיזשהוא גאון החליט שהגומיה תספיק למנוע מהדלת להפתח. מרגיז מאד, במיוחד שהרכב מפוצץ ילדים. ובמיוחד בגלל שהוילון האחורי מוסת, תשאלו למה? כי הילד שישב מאחורה עשה לי פרצופים מהחלון! כנראה שלנהג לא היה איכפת שהילדים יתקרבו לדלת הפתוחה. נסעתי מאחורי הרכב כמה דקות וכשהגענו לאיזור מגורים עלה על מספר פסי האטה ודלתו נפתחה כמעט עד חצי הדרך. סכנת נפשות. בושה לחברת ההסעות שככה מזלזלים בחיי הילדים ובמשפחותיהם.
הודעה אחרונה מאת broshm, -
אבידת רישיון נהיגה
מאת Guest Ilanchez- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. לפי הכותרת ניתן להבין. לצערי איבדתי את רישיון הנהיגה,פשוט נעלם מהארנק ולא מוצא אותו,הפכתי את שתי הרכבים אבל אין זכר. אני לא מגדיר את זה כטרגדיה. פשוט מוציאים. השאלה איפה ומה העלות ואיך לנסוע עד אז. תודה מראש,אילן.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 17 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
יש קטע שקיבלתי קנס 500₪, אני לא מבין, הרכב השני גם חנה ולא קיבל קנס כתוב לי ככה: יש לי שאלה מה אני יכול לעשות איתו? אני יכול לערער או לשלם בשקט? זה תוקף על רשיון שלי ויש נקודות לכך הקנס 500₪ ?
הודעה אחרונה מאת Raz323F, -
אזעקה - את (א)מת? 1 2
מאת פיני חד-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. ראיתי בצהריים והתעצלתי לפתוח דיון בנושא במחשבה שמישהו וודאי כבר ירוץ עם זה לפורום, אבל אם עד עכשיו איש לא שם לב... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3991469,00.html לחסרי הסבלנות - ציטוט מהכתבה: התיקון החדש צפוי לחולל מהפיכה שקטה בחיים היומיומיים של כולנו. הוא אוסר על הפעלת מפוחי עלים ברחובות הערים, על אזעקות קוליות בכלי הרכב וגם על עבודות קולניות של שיפוצים וגינון בשעות המנוחה. כלי רכב ישנים בהם מותקנת כבר אזעקה ידרשו לנתקה או להסירה בתוך שש שנים. זה נשמע כמו בדיחה, לא?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
היי חברים, מישהו יודע אם במאזדה 3 החדשה יש חיבור USB שמתחבר לדיסק און קי או יש חיבור AUX? תודה
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
שלום חברים, פתחתי נושא הנ"ל גם בטכני, אך עדיין לא נענתי. מבקש עזרתכם שוב: הרכב בבעלותי כשנה והיום התקשרתי לאחד המוסכים המורשים של מאזדה/פורד עלמנת לבדוק היסטוריית טיפולים קודמים לרכב ואיזה טיפול הבא יש לבצע. מסרתי את מספרו לפקידה והיא אמרה כי הוא שגוי ואינו מופיע במחשב. התקשרתי לעוד מוסך וגם שם הופיע ברשת כלל ארצית - "מספר רכב שגוי". יצרתי קשר עם משרד רישוי והכל היה תקין. גם קיבלתי לא מזמן חידוש רישיון. מה יכולה להיות הסיבה לכך, האם יתכן מצב כי רכב לעולם לא נכנס למוסך מורשה ? האם כל רכב שעולה לכביש נרשם גם ברשת כלל ארצית (במקרה זה -של מוסכי מאזדה) ? תודה.
הודעה אחרונה מאת elili, -
בדיקה במחשב
מאת mikispike- 4 תגובות
- 783 צפיות
שלום לכולם . אני מקווה שזה מתאים לפה . אני מצאתי אודי A6 2003 אבל יש לו נורת מנוע דולקת. עכשיו הרכב נימצא באזור צ'ק פוסט. ואני מעוניין לדעת האם מישהו יודע איפה אני יכול לקחת את הרכב לבדיקה עם מחשב כדי לגלות מה התקלה.? תודה לכולם *** לא , זה לא מתאים לפה וגם הכותרת שלך לוקה בחסר- נא לקרוא את כללי הפורום, הנהלת הפורום***
הודעה אחרונה מאת mikispike, -
וזה דבר המעשה : נסעתי צפונה עם המשפחה ברכב חברה ( תכף תבינו מדוע אני מציין זאת ) , 2 ק"מ לאחר בת שלמה - פנצ'ר , פותח תא מטען בכדי להוציא את הספייר , ו..ניחשתם נכון , גם הוא עם פנצ'ר ! עמדתי אובד עצות באמצע שום מקום ומנסה לחשוב את מי להזעיק , והנה עוצרת לידי ניידת תנועה , השוטר - מה קרה? ,אני - פנצ'ר כפול , השוטר יורד ,לוקח את הספייר ואומר לי בא ליקנעם (בערך 8 דקות נסיעה ולא אציין באיזו מהירות הם נסעו..) , הגענו לפנצ'ריה , הם המתינו לי עד שסיימו לתקן ו.. החזירו אותי לאוטו , כשהגענו הם גם רצו לעזור לי להחליף , אך כמובן שאמרתי להם שעשו מעל ומעבר. מה אומר - זה היה ממש לא צפוי ומפתיע , וכל הכבוד למשטרת יקנעם שאלו שוטריה! ד.א אינני נראה כמו אחד שזקוק לעזרה בפנ…
הודעה אחרונה מאת broshm, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האמת שאני לא בטוח היכן לפתוח את השירשור אז הלכתי על פורום כללי מכיוון שזה מקום ניטרלי עם מגוון של אנשים אוקי אז הסיפור שלי מתחיל לפני חודשיים בערך כשקניתי פיאט בראבו שנת 97 ידנית עם 176 אלף ק''מ על הרכב שילמתי 1000 ש''ח וידעתי שהוא במצב זוועה ואין טסט כ 7 חודשים. אבל מכיוון שהמנוע היה במצב טוב החלטתי שזאת תהיה אחלה הרפתקה לשפץ את הרכב וללמוד כמה דברים על הדרך. הרכב תוקן בשתי ''נגלות'' לפני שניגשתי לטסט. בהתחלה לקחתי שבוע חופש והחלטתי לתקן כל מה שאני יכול עם הכלים שעומדים לרשותי: ברקסים קדמיים - צלחות, רפידות, צינורות נוזל בלמים, 2 משולשים, בולמים (עזרה מחבר), גילוח של כל מיני שאריות מהמערכת חשמל וסידור חוטים בשרשור, החלפת מי ברז במיים ירוקי…
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
- 1 תגובות
- 936 צפיות
אם אני מתחיל נסיעה ברכב פורד מסחרית (שנת 2007 מנוע דיזל ידני) בהילוך שלישי או שני כי אני מתעצל כל רגע להעביר בגלל הפקקים איזה נזק עלול להגרם? כי נסעתי כמה קילומטרים ככה בתל אביב כשאני מתחיל את הנסיעה בתוך העיר בהילוך שלישי ואחרי כמה קילומטרים התחלתי להריח קצת ריח של שרוף
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, אני נהג חדש ולכן אני מחפש מגרש החלקה באזור נתניה שיכין אותי לחורף,שמעתי שמגרש ההחלקה ביקום כבר לא פעיל הרבה זמן? מה הן האלטרנטיבות שקיימות? בברכה, ירון
הודעה אחרונה מאת travian, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ברכב של אמא שלי פג תוקף רשין הרכב היום היא בעלת נכות, וכשהלכה לעשות חידוש שבוע שעבר, אמרו לה שהיא צריכה למלא ניירת ולשלוח בשביל לקבל הנחה משמעותית על חידוש הרשיון היא שלחה, אבל הרשיון פג תוקף היום האם עדיין אפשר לנסוע , או שביום שזה נגמר, אי אפשר לנסוע יותר ברכב? תודה רבה ולילה טוב!
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב חברים, כמו שהבנתם מהכותרת אני מתגורר ברמת הגולן. רוב תחנות הדלק באזור פה,מצויידות במשאבת 98.נעזוב בצד את ההתלהבות הנלוות לתדלוק [98,אתה בטוח?!] ונעבור לשאלה: האם מישהו פה,מכיר תחנת דלק איכותית עם מחיר סביר?מישהו פעם בחן או נכח בסוג דלק טוב באזור הזה? ד"א גם אזור טבריה וראש פינה יעזור.אני מחפש תחנת דלק עם מחיר הגון ודלק "טוב".. תודה, אביב נ.ב למי ששכח אוקטן 98...
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
תקנות הרעש באזורי מגורים של המשרד להגנת הסביבה אושרו היום בכנסת. תיאסר התקנתן של אזעקות ברכב חדש בתוך חצי שנה לכתבה המלאה: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1761334&m=1&mid=104730 אני אצטט קטע מהכתבה: "הנזק הסביבתי של אזעקות שווא גדול יותר. מי שרוצה יכול להתקין אזעקה שמודיעה לו בביפר או בסלולרי על ניסיון הפריצה" והסנקציה: "מה יהיה עונשו של בעל רכב בו הותקנה אזעקה בניגוד לחוק? במשרד מציינים כי העונש הקבוע בחוק הוא חצי שנת מאסר או קנס של 150 אלף שקלים" ואני שואל את דעתכם... 1. עם כל הכבוד לנושא הרעש, ואני מאוד בעד תקנות שמפחיתות את הרעש (למשל מוזיקה בפול ווליום מאיזה רכב חונה ב-12 בלילה), מדוע אזעקה כל כך מפריעה? הרי יש כאן מטרה ראויה, …
הודעה אחרונה מאת assafy, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 744 צפיות
בהמשך לכתבה על המכונית הקטנה והכחולה מלפני כמה שנים, הפעם הוחלט להביאה לארה"ב. להלן הממצאים: http://www.topgear.com/uk/photos/peel-hits-usa-2010-11-08?imageNo=0 קריאה נעימה!
הודעה אחרונה מאת talroze, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב, היום ראיתי בדרכי מהעבודה פסאט כאשר הפנסים האירו בצבע לבן ובפנס הקצה הפנימי של הפנס היה נורה קטנה, אולי לד בצבע כחול. מישהו יכול להסביר לי מה זה בדיוק והאם אוכל לעשות משהו דומה ברכב שלי? בנוסף ראיתי שאת האור מס' שלו היה גם כן לבן, הסבירו לי שבגלל שיש כיסוי פלסטיק לאור מספר אצלי באוטו אין מצב לשים נורה לבנה כי זה בכל מקרה יראה צהוב - יש אמת בדבר? מה לגבי חוקיות 2 הדברים?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! קניתי זה עתה פורד גלאקסי שנת 2008. ברכב אין דיבורית- למרות שהפאנל של הרדיו כולל מעין לחצן חייג ירוק ולחצן סיים שיחה אדום עם צורה של טלפון. אני רוצה לקנות דיבורית - הכי פשוטה וזולה שיש, רק- שתתחבר לרמקולים של הרדיו של הרכב. האמת, אני אפילו לא יודע מה לחפש- מישהו יכול להפנות אותי למשהו כזה? תודה! אביב.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
לפני שבוע אימי חזרה מת"א אחרי שהיא היתה אצל דודה שלה שבוע (לא חשוב הנסיבות), היא אמרה לי שניפגש בתחנת רכבת בצהורים,אוקי אני באתי לתחנת רכבת ומכיוון שהיא נכה (60 אחוז-הולכת על הרגליים)אז חיכתי בתחנת אוטובוס, כי זה קרוב לכניסה של התחנת רכבת עם בלונים ושוקולד . היא התקשרה שהיא ירדה מהרכבת אז הלכתי ל2 דק כדי לבוא לקראתה פתאום אני שומע צופר של אוטובוס, ואז אני קולט שאני חוסם אותו אני בדיוק בא להוזיז את האוטו הנהג האוטובוס יוצא עצבני וצילם את מס' הרכב שלי + תמונה שלי עם הבלונים ,אמרתי לו אתה לא יכול לחכות 2 דק ..הוא התעצבן ואמר "אתה לא רואה שזה אין כניסה פרט לאוטובוסים" ואני לא ראיתי את התמרור מכיוון שהוא היה בצד וזה היה חלק מהכביש ונכנסתי לכביש הזה...אז הוא אמר שהוא יתן את ה…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
שוב ושוב אנחנו רואים שיבואני הרכב וגורמים אינטרסנטים אחרים מקשים עלינו וחוסמים בפנינו אפשרויות לרכוש רכבים במחירים נמוכים יותר. לדעתי, הנושא הזה קשור לבעיית הריכוזיות במשק, בעיה אותה מגדירים מומחים כסכנה ליציבות המדינה. אנו האזרחים מהשורה, שמשלמים פה מיסים אדירים ובדרך מממנים כל מיני טפלים בחברה הישראלית, שמחפשים להגיע לרכב הרצוי במחיר נוח יותר, נתקלים שוב ושוב בחסמים. האם באמת החסמים הללו מגיעים מיבואני הרכב, הטייקונים? נראה שכן. האם יש מה לעשות? ברור שכן, רק שאנחנו אוהבים לקטר ולעשות מעט (גם אני חוטא) הכתבה מאתמול בדה מרקר שוב חידדה את המחיר שאנו משלמים כל יום על אותה בעיית ריכוזיות במשק. צריך להצדיע לדה מרקר ועורך הראשי שלה גיא רולניק שבאמצעות דפי העיתון בו ה…
הודעה אחרונה מאת A.M.T,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 295 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hans
- baer
- santiago
- דור--
- 3n
- MOTIOZ
- `Infinity
- MRobot
- GTI33
- vadimavto
- thema832
- BRAVO_SX